• 9.113.600 stemmen

La Lama nel Corpo (1966)

Horror | 86 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Murder Clinic / Les Nuits de l'Épouvante / The Blade in the Body

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Elio Scardamaglia

Met onder meer: William Berger, Françoise Prévost en Mary Young

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Lama nel Corpo

"Bloodletter! Bone-chilling! The thing is subhuman and it has a knife!"

De patiënten en het personeel van een geïsoleerde instelling voor geesteszieken worden stelselmatig vermoord door een maniak met een kap, die ronddwaalt in de gangen en de zalen van de kliniek. Wie is deze onbekende moordenaar?

logo tmdbimage

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ook hier heb ik nu de Italiaanse poster kunnen vinden en geplaatst.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal biedt voldoende mysterie, spanning en heeft een leuke cast. Veel kills moet je niet verwachten, maar het verhaal is wel leuk om te volgen. Er zijn heel wat verdachten die de geheimzinnige killer kunnen zijn. Wel zijn er paar rare verhaallijntjes in het verhaal zoals de intrede van Gisèle (Françoise Prévost) , de verhouding tussen Ivan (Germano Longo) en Katty (Rossella Bergamonti) waar eigenlijk niks meegedaan wordt, de zeer brave en naïeve nieuwe verpleegster Mary (Barbara Wilson) en de intrede van de zus (Delfi Mauro) van Lizabeth (Mary Young). Dat laatste wordt wel duidelijker naar het einde toe en heeft te maken met de onbekende persoon die in het bovenste gedeelte vertoeft. William Berger als dokter Vance speelt een degelijke rol en het hospitaal met al zijn gangen en kamers is een perfecte locatie. 6,5/10

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze film begon veelbelovend en ik dacht dat ik ging getrakteerd worden op een leuke giallo gezien de eerste kill, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Zoals Noodless al aangaf weinig kills maar een goede setting en veel mysterie, maar er zijn enkelen problemen waardoor ik het alsnog een matige film vond. Zo is er een teveel aan karakters hetgeen nogal wat zijplotjes veroorzaakt die nergens toe leiden en 'red herrings' oplevert. Naarmate de film vordert lijkt de focus meer op het mysterie, de drijfveer en mogelijke intriges te liggen. Met andere woorden het zit flink in de weg van een vlot verloop. De drijfveer is uiteindelijk niets spectaculair en rammelt nogal een beetje. BIj een aantal moorden stelde ik me toch de vraag wat dat nu met het motief had te maken?

avatar van blackwolves

blackwolves

geken vrijdag op streamer 19.32 oke niet slecht wat mysterie moord in een clinic waarom was de vraag in het begin van de film dan kwam je er achter dat er boven ergens een verminkte vrouw verborgen was tot daar het mysterie maar zat je dan nog met de vraag waarom? was ze jaloers op de schoonheid van die vrouwen? verder naar de film toe kwam je er dan achter wie deze vrouw was die de dokter verborgen hield toen hij zijn geheim vertelde aan weer een knappe vrouw een verpleger de vrouw was zijn zuster was het mysterie dan opgelost van de moorden? neen omdat er iets niet klopte want als verminkte vrouw zijn zuster was waarom vermoord ze dan alle vrouwen die wat in de smaak vallen van haar broer dan toch om de schoonheid toen begreep ik het het moet iets anders zijn niet zijn zuster dan en heeft hij zijn vrouw bedrogen en doet hij alsof ze zijn zuster is? het mysterie gaat verder neen ook die man niet heeft pleegt zelfmoord deze schrapen we ook van de lijst dan wordt de dokter verliefd op zijn helper verpleegster aan wie hij zijn geheim heeft verklapt. dus de moordenaar moet haar ook vermoorden neen het was verkeerd niet de verminkte vrouw maar zijn eigen vrouw. dus de film zat redelijk wat spanning om te blijven kijken ja er zit nog wel goed thrillers bij de oude films. die ik nog niet had gezien dus ja de moeite waard was hij wel

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1956 berichten

Vroege giallo. Sfeervol filmpje dankzij gothic setting en het doelmatige gebruik van kleuren en belichting. Dat laatste via veel clair obscur effecten. Prima plot en acteerprestaties. De misvormde dame op de zolder lijkt een klassieker voor dergelijke films. Goeie make-up prestatie in haar geval. Orkestrale score met tussendoor telkens zo’n motiefje op reverb electrische gitaar: erg geslaagd.