• 9.179.596 stemmen

Geregisseerd door: Marc Schölermann

Met onder meer: Milo Ventimiglia, Michael Weston en Alyssa Milano

Plot Pathology

"No body is safe."

Een groepje geneeskundestudenten raakt in discussie over de 'perfecte moord'. Ze besluiten een weddenschap af te sluiten wie van hen een dusdanig perfecte moord kan begaan, dat zelfs de beste pathologen niet kunnen achterhalen wat er gebeurd is met het slachtoffer. Met alle gevolgen van dien.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Harper Johnson

Chip Bentwood

avatar van mrwhite

mrwhite

De film heeft een aardig begin maar al snel veranderd het in een niet veel zeggende thriller die als maar minder interessant wordt naarmate de film volgt.

2* voor de moeite.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede, maar wel doorsnee, horrorfilm.

Het gaat er bij wijlen zeer bloederig aan toe, maar verrassingen heeft deze film toch niet.

De cast doet het prima en ook de speciale effecten zijn goed.

Maar echt vernieuwend is deze film dus niet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Bah. Deed me ergens denken aan Flatliners, maar die had nog een mate van luchtigheid en fantasierijke scènes. Hier is elke humor (om niet te zeggen: goede smaak) uitgeragt en moeten we het doen met een groep personages die zó onsympathiek waren dat ik blij was dat dit niet langer dan 1,5u duurde.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Fijn eerste halfuur, waarin we kennis maken met het hele gebeuren rondom de pathologen. Zeer interessant gegeven, waar veel mee valt te doen. Dit gebeurt totaal niet, waarna het verzandt in een saai en zelfs irritante bedoeling, en dan doel ik met name op het personage van Weston. Wat een verschrikkelijk druk, onzinnig en vervelend ventje.

avatar van Kondoro

Kondoro

‘Pathology’ wist me helaas niet te overtuigen. De film klonk best gaaf en begon ook zeker leek met wat stof over pathologie en had mooie bloederige beelden maar daar bleef het ook wel bij. Het kende allemaal maar een zoutloos verhaal met vrij snelle en voorspelbare twisten in het verhaal en vraagtekens die niet nodig waren. Er was best weinig gedaan met de omgeving, het had spannender en leuker gemaakt kunnen worden en er werd weinig mee gedaan. Een te drukke film met saaie standaard personages maakte de film ook niet al te goed. Er werd van het ene op de andere moment wel gevreeën en ondanks dat ik zoiets natuurlijk niet erg vind, vond ik het nou niet echt relevant voor deze film, het kan ook te vaak gebeuren in een film. Nee, ‘Pathology’ had veel leuker kunnen worden maar het is helaas niet goed uitgepakt, saaie doorsnee film die we maar gewoon achter ons moeten laten.

avatar van frans123

frans123

Aardig begin, eerste half uur, en dan zakt het helemaal weg Mateloos irritante personages, die ik zelf om zeep had willen helpen.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En andermaal een snel tussendoortje uit de verhuisdoos van de collega, en zoals zo vaak een film dat ik me afvraag waarom je dit koopt of kijkt. Bij de titel, artwork en cast ben ik al klaar, dit kan toch weinig zijn...?

Het idee is opzich nog niet zo raar rond de studenten en hun studie tot anatomisch pataloog. Als je zo bekend met de dood, en je hebt er zoveel verstand van, dan nodig het wellicht uit te experimenteren, gekke dingen te doen, de grens op te zoeken, iets dat dan ook gebeurt. Een concept vergelijkbaar met Dr'Jekyll and Mr. Hyde of misschien door anderen het ook al genoemde Flatliners en daar is opzich niet zoveel mis mee. Alleen zit er helaas totaal geen filter op het gedragvan de onsympathieke karakters, is het beeld van meet af aan rond deze wannebe badasses veel te stoer met eten tijdens een autopisch of zo'n achterlijke preek van Gallo over dat het zo fijn is dit werk te doen, zij beter dan wie dan ook zijn, en vooral al andere mensen en hun gedrag en interesses belachelijk te maken.

Bij voorbaat gaat het al mis dat er totaal geen subtiliteit is en meteen al duidelijk is dat er bij deze karakters een steekje los zit getuige de doorgeslagen toestanden met moord, sex en gebruik van het nodige dat snel gaat volgen. Het is allemaal te overdreven, gaat te gemakkelijk en mist iedere vorm van diepte en nuance of interesante karakters. Pleister op de wonde is dan tenminste nog Alyssa Milano maar buiten dan is dit als geheel erg mager en is dit wat mij betreft gewoon rommel te noemen.

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Ontvreemdende film in al zijn smerigheid.van SAW kan ik het hebben,maar hier is het een misselijk makende vuile rotzooi van vulgariteit,die mij doet kolk halzen.zonder maar wat dan ook aan gevoel gebracht.nee niet voor mij dit.

avatar van Shadowed

Shadowed

Misdaadhorrorfilm met een interessant concept en een aantal lugubere momenten, maar evenzeer een verhaal dat uiteindelijk nogal vertroebelt. Zeker het laatste halfuur is eigenlijk amper interessant meer en begint de horror behoorlijk geforceerd aan te voelen, daarnaast vond ik de typetjes persoonlijk net iets te sterk aangezet. Het acteerwerk is verder over de grote lijn redelijk, al blijft het hoofdpersonage vertolkt door Milo Ventimiglia nogal wisselvallig. De visuele invulling van regisseur Marc Schölermann maakt ook een redelijke indruk, al hadden ze gerust nog wat meer mogen experimenteren. Dit neemt niet weg dat de eerste helft genoeg sinistere beelden kent en het geweld een lekker ongeremde indruk maakt. Het gebeuren is tot op zekere hoogte "anders", maar zal geen grootse indruk achterlaten.