• 9.162.932 stemmen

Un Posto Ideale per Uccidere (1971)

Thriller | 90 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titels: An Ideal Place to Kill / Oasis of Fear / Dirty Pictures

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Umberto Lenzi

Met onder meer: Irene Papas, Ray Lovelock en Ornella Muti

Gesproken taal: Italiaans

Plot Un Posto Ideale per Uccidere

"Young, free 'n' kinky... but for how long?"

Een Deens koppeltje is op vakantie in Italië en logeert in de villa van een excentrieke Amerikaanse vrouw. Het huis verbergt echter een verschrikkelijk geheim: de vrouw heeft namelijk haar echtgenoot vermoord en wil haar schuld in de schoenen schuiven van de twee niets vermoedende toeristen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van stephan73

stephan73

Komt 29 September uit op het Britse Shameless label!

2 Deense tsjikkies?Was dat maar waar,in feite wordt de 16-jarige Muti terzijde gestaan door exploitation-uithanbord Lovelock,die een Engelsman speelt.

Hoe dan ook:na Orgasmo wederom een home-invasion van Lenzi,al zijn de verhoudingen hier minder duidelijk onderverdeeld in dader en slachtoffer.De figuur van home owner Pappas is niet bepaald sympathiek te noemen,zoals de twist na een minuut of 50 wel duidelijk zal maken.Opvallend is dat de broodnodige blote boobs afkomstig zijn van body doubles,in het geval van de minderjarige Mutti wel begrijpelijk.

Lenzi verveelde zich blijkbaar tijdens het filmen en gaat zich te buiten aan talrijke zoems en andere gekkigheid,die blijkbaar trippy moet overkomen.Verder verwijst hij naar de actualiteit rondom Charles Manson en probeert hij de brave burgers de nodige schrik aan te jagen voor uitheems,ongewassen hippie tuig.Als toppunt krijgen we ook nog wat volstrekt zinloze en overbodige scènes rondom een Napolitaanse biker gang voorgeschoteld.

Vreemd is dat Lovelock en Muti evenals Pappas in het Engels zijn gedubd,terwijl de Italiaanse personags gewoon hun eigen taal spreken.

De soundtack tenslotte:een vrij vroeg voorbeeld van een imbeciel,opgewekt popdeuntje dat volkomen contrasteert met de gebeurtenissen,een procédé dat we ook uit veel latere exploitation films kennen.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Kijk dat waren nog eens tijden waar je je vakantie in Italië kon terugverdienen door een flinke stapel porno mee te nemen. Porno op...dan verkopen we foto's van Ornella Muti!

Maar onze verspreiders van de vrije liefde krijgen het aan de stok met de Italiaanse politie en zoeken onderdak in het huis van Irene Papas...niet zo handig want die heeft net d'r hubby vermoordt en zo'n leuk hippie-koppel daar kan je dan fijn de schuld aan geven.

Wie nou wie precies in gijzeling houdt? Dat is het sterkste thema in deze film van regisseur Lenzi die in de jaren tachtig vooral succes had met kannibalen-films.

Hier met veel bloot/naakt vermoedelijk wel met body-doubles Muti was nog minderjarig en Papas naakte lijf ziet er verassend jong uit.....beste in het begin en aan het eind tussendoor zakkken de thrills een klein beetje in.

Gerestaureerde Engels gedubde versie op Shameless...vreemd genoeg bestaat er van één van de mooiste scenes (de voliere) alleen een Italiaanse versie.

avatar van mikey

mikey

wendyvortex schreef:

Papas naakte lijf ziet er verassend jong uit......

Ook een body double voor Papas.

Dat hele pornogebeuren is inderdaad wel gek... dat de vrije liefde van de kinderen van de revolutie door de katholieke Lenzi is vertaald als decadente pornografie. En laten we redelijk wezen, Lenzi is misschien wel geen pornograaf in de zuiverste vorm...

Een vroege home invasion. Klassieke exploitation dus. Gelukkig ook enkele shots van stuntwerk op motoren als finishing touch. Het was lang niet slecht. Je wordt lekker lang in het duister gehouden en Papas speelt haar rol als akelige passief agressieveling met verve. Beetje bloot erbij en wat torture als verplichte sleaze.