• 9.376.788 stemmen

Geregisseerd door: Ben Affleck

Met onder meer: Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot Gone Baby Gone

"Everyone wants the truth... until they find it."

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privédetectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

Patrick Kenzie

Sgt. Det. Remy Bressant

Det. Nick Poole

Helene McCready

Bea McCready

Lionel McCready

"Cheese" Jean Baptiste

avatar van The Oceanic Six

Ik moet zeggen, ik ben erg positief verrast. Ik had het idee dat dit wel een goede film zou zijn, maar dat ie zo sterk en uitgediept was, daar was ik blij mee.
A la Maddy McCain, de verdwenen kleuter in Portugal, krijg je in deze film ook een verhaal over een ontvoerde kleuter. Zoals wel bekend is schakelen de oom en tante van het meisje 2 prive detective's in. Dit tegen de zin in het begin van de politiecommissaris (Morgan Freeman) die het niet nodig vind.
En dan begint het verhaal. Een verhaal dat erg sterk in elkaar zit. Je denkt een tijd lang met een redelijk standaard thriller te maken te hebben, maar er komt een geweldige plottwist die denk ik niemand aan zag komen. Heel knap gedaan, iedereen werd op het verkeerde been gezet. Ik vond het een sterke film. Wel jammer van het einde. Ik had liever gezien dat het meisje bij de politiecommissaris was gebleven, daar had ze een goed leven gehad..
Maar goed, dat is mijn mening, misschien dat anderen blij waren met de afloop.
Kortom, goed verhaal en door alle mensen overtuigend geacteerd, al blonk niemand nou echt uit.

TrueWord

Een goede film met de perfecte uitbeelding van vele levens, dit film is universeel, het haalt het moraal van goed of kwaad erboven.

zoveel vragen dwaalt rond in deze film, het opent met een voice-over van hoofdrolspeler Casey Affleck over goed en kwaad en deels je omgeving en noem het maar op.

De achterwijken zien we voorbij langs en ik dacht woow , eindelijk een film over 'echte mensen' De hoofdrolspeler zelf reflecteert ons alle, goed ook dat Case Affleck de rol heeft, zijn gezichtsuitdrukking is altijd maar vragend en analyserend, dus nee 'his brother didn't gave him a break' niets broers-politiek. Casey Affleck was perfect voor deze rol

Ook kreeg ik uiteraard dat Boston Ierse wijken sfeer op mijn hoofd gesnoerd, met leuke grofgebekte karakters en al..verder vond ik Amy Ryan gewoon toppie!!!!!!! ook Ed Harris doet een leuke bijdrage maar ook (heel onverwachts) vond ik Underground Rapper Slaine super apart niet de beste acteur maar was ook niet nodig, de film is gewoonweg perfect..een goede film, met de allerbeste Ontknoping in film geschiedenis ooit !!! dat zeg ik met volle hart..als jij deze nog niet heb gezien en je leest het verhaal en je gokt het goed over het einde.. geef ik je persoonlijk een fortuin

De film had me echt me gek gemaakt ermee, denk eens na wat zou een klein meisje van 4 nou kunnen overkomen...

kortom het is een film met vraagjes: wat is goed tegenwoordig, en wat nou kwaad.

avatar van scrat

scrat

Op een gegeven moment in de film denk je; nou, dit is het dan.
Niets is minder waar, als je goed oplet in een bepaalde scéne kom je er achter dat dit nog maar het begin is.

Zoals hieronder al werd gezegd; Affleck was perfect voor deze rol net als de rol voor Harris.

Het einde heeft mij na afloop nog flink bezig gehouden heeft hij de juste keuze gemaakt, of heeft hij het leven van het meisje afgenomen? ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd.

Zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van FL88

FL88

Film begint sterk. Karakters en omgeving (Boston) worden heel aardig neergezet. Film deed me sterk denken aan The Prestige, die dat ook had en eveneens na dat sterke begin al zijn geloofwaardigheid verloor na een rits van belachelijke plottwists. Daarna heb je geen binding meer met het verhaal of de karakters en is het min of meer vervelend de film uit te zitten. Geen aanrader dus!

TrueWord

Weet iemand waar ik de soundtrack ken vinden?

avatar van usr14112

usr14112

Ook ik vind dit geen aanrader. Film begint inderdaad sterk maar de plotwisselingen gaan te ver. Dat gevolgd door lange saaie discussies over wat wel en niet goed is. Een vriendin die eigenlijk de hele film er een beetje bij hangt en dan zo maar besluit om bij hem weg te lopen als hij gewoon zijn werk volgens de regels doet. Nee. Vond hem ongeloofwaardig en na een goed begin gewoon saai.

avatar van james_cameron

Uitstekende thriller, spannend en qua plot intelligent, complex en bedachtzaam uitgewerkt. De cast is uitstekend, met Affleck in een tweede (na The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford) indrukwekkende hoofdrol. De zwakste schakel is vriendin/ partner Michelle Monaghan, die weinig te doen heeft en dat ook nog eens niet overtuigend weet te brengen. Grootste winnaar is regisseur Ben Affleck, die hier schijnbaar moeiteloos een dijk van een regiedebuut aflevert. Een intense, vaak zeer grimmige maar altijd menselijke film, vol interessante morele vraagstukken.

usr14112 schreef:

Dat is meestal het probleem he in de mensheid, sinds wanneer is de wet opftewel de bazen goed? regels tja regels sinds wanneer zijn regels de vertegenwoordigers van god hemzelf..wat is nou goed tegenwoordig komop zeg !

De regering stellen regels op maja zijn hun god dan ??

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Sterke thriller waarin Ben Affleck met overtuiging de regie voert en onder meer zijn jongere broer naar grote hoogten brengt.

Sterke rol ook van Harris.

Er had wat mij betreft in de slotscenes niet zoveel te hoeven worden uitgelegd waardoor het geheel iets aan intensiteit verloor.

Waar Ben inmiddels door broer Casey als acteur voorbij is gestreeft heeft hij mij overtuigd als regisseur.

TrueWord

Wanneer is deze te koop ???

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Verhaal boeit niet. Zit totaal geen spanning in en Affleck is niet bij machte om enigzins een klein beetje sympathie te wekken als hoofdrolspeler. Vond hem zeer irritant acteren.

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Ik snap niet dat deze film zo'n hoog cijfer heeft. Het is duidelijk dat het Affleck-duo het opzich redelijk interessante verhaal om zeep helpen. Casey speelt met z'n zielige uitstraling een macho en die moeder geeft wel overdreven weinig om d'r dochter. Vooral het einde is slecht. Het slaat nergens op dat Casey ervoor kiest om het kind bij d'r moeder te stallen die haar totaal niet kan opvoeden. Hij verliest daar alles door en dan is de film afgelopen, beetje jammer allemaal.

avatar van Godspeed

Godspeed

• 1909 stemmen

Uiterst goede film met interessante wendingen. Echt zo'n typische film waarbij je bij moet blijven opletten, omdat er anders dingen onduidelijk worden. Helaas ben ik het eens met doeshnormal dat sommige dingen wel erg overdreven worden, zoals de heroïne/cocaïne verslaafde moeder die echt 0,0 om haar dochter geeft. Wat ik wel een pluspunt vond, was het einde. Wanneer Patrick voor het laatst praat met Doyle (sterke rol van Freeman overigens, en zeker ook van Harris!) voel je je -ik althans- genoodzaakt na te denken over wat je zelf zou doen in die positie.

Goede film, erg onderhoudend en spannende wendingen. Een 4.0

avatar van joeythebest

joeythebest

Erg leuke film. Boeiende film en erg spannend. Ook goede acteerprestaties van de hoofdacteurs. Als je hem nog niet gezien hebt, zeker doen!!

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Als je dit geen uitstekende film vindt, dan moet je in het vervolg alleen nog naar tekenfilms van de Smurfen kijken. Geweldig hoe je als kijker denkt dat je klaar bent met de film en de tot dan toe gemiddelde waardering uiteindelijk tot een hoge score komt door de onverwachte wending. Daarnaast wordt in de film geweldig geacteerd.

Aanrader!!!!

avatar van gmx

gmx

bobleeuw schreef:

Dan moet je mij jouw collectie maar es toesturen Ik vond dit namelijk geen 'uitstekende' film maar een gemiddelde film.

Het acteerwerk is prima, maar ook niet meer dan dat. Cinematografisch is het ook prima. Maar mijn grootste punt van kritiek is het verhaal zelf wat op nogal veel punten ongeloofwaardig/onrealistsch overkomt. Om er een paar uit te pakken:

*De hele diefstal van de kind. Iedereen snapt dat dit compleet verkeerd is en Morgan Freeman speelt een karakter wat mijn inziens veel te slim is om zoiets doms te doen. Als je zo'n kind wilt helpen, probeer het dan uit huis te laten plaatsen. Of als je zelf graag een kind wilt, adopteer er dan eentje. Maar een kind bij haar moeder wegstelen ? Kom op zeg.
* De 2 hoofdpersonen: Ik vond het nogal ongeloofwaardig dat deze broekies als detectives werden ingehuurd voor een dergelijke zaak.
* Het doodschieten van die pedo: daar ga je gewoon de bak voor in. Hij schoot hem van achter door z'n hoofd, super makkelijk om te zien dat dat geen self defense was
* De vijver waar het kind in viel was vrij klein, duikers kunnen in zo'n geval makkelijk uitsluitsel geven of het kind er wel/niet in is gevallen
* Eerst geeft de ma geen ene fuck om dat kind en ineens draait voor haar alles om dat kind ? Nogal ongeloofwaardige ommekeer
* Die gast met dat masker op die de bar binnenkomt zetten met dat geweer. Kom op zeg, wat een idioterie
* De mannelijke detective/hoofdrol speler; komt op mij als een broekie over en zit ineens allemaal stoere taal tegen die dope dealer uit te slaan. Compleet ongeloofwaardig

En zo zijn er helaas nog veel meer punten te noemen. Verder ontbrak het nogal aan spanning in het geheel. Ik kom dan dus ook echt niet verder dan:

2.5 *

avatar van james hetfield

james hetfield

leuke film , voor zomaar een avondje .

goeie cast , leuk verhaal , feelgood movie

3,5

avatar van lagaiske

lagaiske

Waaw wat valt deze film onverwachts goed mee.

Telkens je denk hoe de hele zaak in elkaar steekt krijg je weer een stevige plotwending.

Casey Affleck speelt zijn rol voortreffelijk.

Dit is zo een film waarbij je uren blijft napiekeren over was zijn keuze nu goed of fout!!!!

Khoop dat jullie deze laatste zin niet als spoiler zien.

avatar van remiswa

remiswa

een goede film niks mis mee

Knappe prestatie van de Affleck bro's

avatar van Mai*

Mai*

Hele goeie film al vond ik het einde wat minder...maar goed dat mag eigenlijk de rest niet bederven.

4,5

avatar van Missygirl9192

Missygirl9192

Zelf heb ik eerst het boek gelezen, en ik moet eerlijk zeggen dat het boek net iets beter is, maar dat komt omdat er heel veel aan details is gewerkt ik zat toen al helemaal in het verhaal. Daarna heb ik de film gezien, jammer dat ik het einde nu al wist, maar toch vond ik het prachtige film. Het boek is ook zeker een aanrader!

avatar van Malick

Malick

Wie had ooit gedacht dat Ben Affleck zo’n droomdebuut zou maken?! De beste man heeft meer in zijn mars dan dat hij tot nu toe liet zien. Hij wist voor Gone Baby Gone een grote cast bij elkaar te krijgen, denk aan namen als Casey Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris, Michelle Monaghan maar toch maken geen van deze legendarisch acteerwerk. Het is de redelijk onbekende Amy Ryan die een voortreffelijk stukje acteerwerk laat zien. En vrijwel iedereen wegspeelt in elke scène.

Ze speelt de verslaafde moeder van het meisje dat gekidnapt wordt. Geen moment boeit het haar dat het kind verdwenen is, de enige behoefte die ze kent is schutting taal verkopen, alcohol nuttigen, cocaïne snuiven en om dat allemaal te bekostigen speelt ze de plaatselijke hoer. Zij is niet de enige in Boston die zo de kost verdient. Boston lijkt één grote grimmige stad zonder moraal te kennen. Deze grimmigheid toont Affleck vooral het eerste uur uitstekend. Ik kreeg soms echt kippenvel bij de getoonde scènes.

Qua drama zit deze film uitstekend in elkaar en mag een film als Mystic River van Clint Eastwood niet onderdoen. Maar het is het plotselinge ommezwaai van drama naar thriller dat de film pas echt houvast krijgt bij de kijker. Waarbij vooral het moraalpleidooi op het einde uitermate sterk naar voren komt. Daardoor krijgt de film een extra dimensie.

Hoewel de film zijn mankementen kent wil ik daar niet op ingaan omdat je het Ben Affleck al snel vergeeft voor een dergelijk confronterend debuut. Dus een menselijk drama vol met gewetensvragen die bij mij insloeg als een bom.

avatar van Zinema

Dit prima debuut van Affleck is niet een meesterwerk maar bijzonder en enigszins origineel. Goed.

avatar van Xarixer

Xarixer

Ik was echt zeer aangenaam verrast door deze film. De hele film voelde voor mij een beetje on-Amerikaans aan. Een zeer sterk scenario, goed geacteerd en geregisseerd. De casting vond ik ook prachtig behalve dan Morgan Freeman. Die vond ik niet echt de juiste man voor de rol. Hij leek er wel een beetje te zijn bijgeplakt als publiekstrekker.

En de gewetensvragen bleven bij mij nog dagen na-zoemen. Goed en kwaad zijn niet zo makkelijk te benoemen.

avatar van picesof69

picesof69

Een boeiende film, met een intrigerend verhaal / moraal.

Mooie plaatjes, goed acteerwerk.

Ik ben er echter nog niet helemaal uit hoe het nou allemaal zat, want net als gmx blijf ik met een aantal vragen zitten die me onlogisch / ongeloofwaardig overkomen.

Misschien ga ik de film nog maar eens (fris en kritisch) bekijken en zien wat er dan overblijft..

avatar van Siorgi

Siorgi

Goeie film zondermeer. Zitten jammergenoeg wel een paar onrealistische wendingen in die je erbij moet nemen.

Gone Baby Gone is een boekverfilming. Op de regie van Affleck is erg weinig aan te merken. Hij hanteert een zelfde soort stijl als Sean Penn, die me aanspreekt. Smaakt zeker naar meer.

Casey Affleck is een goed acteur. Hij heeft soms een wat merkwaardige uitspraak en praat hij alsof hij een beugel in heeft. Maf, maar niet storend.
Er wordt in de film gezegd dat hij er jonger uit ziet dan z'n leeftijd. Dat is in werkelijkheid ook zo. Ik zou 'm zeker geen 33 jaar geven.
Michelle Monaghan was erg goed in Kiss Kiss Bang Bang. Hier speelt ze een wat onopvallende rol, met weinig make-up op. Sprak me minder aan.

Erg sterk eerste uur. Goede spanningsopbouw, goed drama en veel enge types.
Dan blijkt ineens dat er een twist in de film zit. Eentje die heel ver gaat, waarbij zelfs de politie in een dubieuze rol betrokken is.
Ik zat in deze film helemaal niet zo te wachten op een twist en vond dat het plot steeds verder uit de bocht vloog.
De overval met masker en de daarop volgende dood van Harris waren de klap op de vuurpijl. En vervolgens zie je Freeman, de ervaren politie-agent belast met verwijningen, die voor zijn pensioen zowaar een kind heeft gekidnapt. Tja.... Erg vergezocht.

Het einde waarin Affleck kiest voor handhaving van de wet vind ik erg sterk. Het is moeilijk oordelen over de Amerikaanse situatie, maar in Nederland zou 'gewoon' een beroep gedaan worden op Jeugdzorg.

Jammer van de twist en de absurde verhaallijnen. Ik kom daardoor slechts uit op 3 sterren, met kans op halve ster meer.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

kappeuter schreef:
Erg sterk eerste uur. Goede spanningsopbouw, goed drama en veel enge types.

Mee eens, te ingewikkeld allemaal

Ik had me zeer verheugd op deze film, maar viel me toch aardig tegen..

Acteurs kamen niet goed over vond ik, en het verhaal was flinterdun..