• 8.840.605 stemmen

Cast a Deadly Spell (1991)

Komedie / Fantasy | 96 minuten

Genre: Komedie / Fantasy

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Fred Ward, David Warner en Julianne Moore

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Cast a Deadly Spell

"Bullets! Demons! The end of the world! Can’t hold a man like this!"

In 1948 in Los Angeles gebruikt iedereen magie, behalve een paar enkelingen, waaronder detective Philip Lovecraft. Lovecraft wordt ingehuurd door een mysterieuze man om een gestolen boek, de Necronomicon, terug te vinden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Det. Harry Philip Lovecraft

Hypolite Kropotkin

Det. Otto Grimaldi

avatar van neo

neo

erg leuke film, waarin een goeie

sfeerschets van de jaren 40 wordt neergezet in combinatie met fantasy elementen.een erg

orgineel verhaal wat erg veel leuke humor bevat.fred ward was uitstekend in zijn rol als detective.let goed op de vele overeenkomsten met the maltese falcon.jammer dat alleen het einde wat minder was.3.5 sterren

avatar van The Lexx

The Lexx

hehe de parodie op de Gremlins was ook erg grappig 3.5*

avatar van as

as

Geinig concept, maar ook niet meer dan dat. Leuk gevonden de hele world building en het gebruik van magie in de jaren 40. Ook goed is Fred Ward als hard- boiler detective Lovecraft (leuke verwijzing naar de schrijver) een rol die hij in zijn slaap zou kunnen spelen. Maar het geheel mist een beetje sprankeling. Komt misschien ook wel door de tv-film look, waardoor het allemaal wat flets overkomt. En nauwelijks echt er boven uitschiet. Kijkt verder prima weg, maar met zo'n leuk concept had ik gehoopt op iets meer.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Film Noir in Comic stijl met Lovecraft horror. Ik vind dit een erg leuke film. Ik was een beetje bang dat het wat te zoet uit zou vallen, maar nee het wordt allemaal nog best grimmig. Valt ook soms nog bij te lachen als we nog even wat Gremlins tegenkomen en er zit nog ergens een Laurel & Hardy sketch verborgen, maar dan met zombies.

avatar van robertinho

robertinho

• 2084 stemmen

Private detective meets magic kinda film. Natuurlijk, waarom ook niet.

avatar van Woland

Woland

Best een vermakelijke genre-mash-up. Cast a Deadly Spell is van alles wat - Detective H. Philip Lovecraft is een typische noir-detective die zo uit Raymond Chandler's werk gelopen is, en ook de dames zijn zeer noir. Het speelt zich af in een Los Angeles waar magie ook simpelweg een gegeven is, en waar vampieren en weerwolven (en een soort van mini-gremlins) rondlopen. En, wat niet zal verbazen gezien de naam van de detective en het feit dat de Necronomicon hierin voorkomt, horror is ook zeker aanwezig (maar niet de hoofdmoot). En dit alles wordt op een wat cartooneske manier gepresenteerd, zonder gelukkig overdreven lollig te proberen te doen. En de combinatie werkt wonderwel. Vermakelijk om even in een ander soort wereld te zitten, waar je toch makkelijk in mee komt en waarin ook gewoon genoeg gebeurt om geamuseerd te blijven. Het verhaal is ook weer niet heel interessant en het blijft te merken dat het een tv-film is, maar alsnog wel een prima kijkbeurt.