• 9.375.238 stemmen

Geregisseerd door: Hitoshi Matsumoto

Met onder meer: Hitoshi Matsumoto, Itsuji Itao en Ryunosuke Kamiki

Gesproken taal: Japans

Plot Dai-Nihonjin

Een TV-crew volgt het leven van Dai Sato, die woont in een vervallen huisje waar hij gehaat wordt door zijn omgeving. Tegenover de crew klaagt hij nooit vakantie te kunnen nemen of tijd vrij te kunnen maken voor zijn dochter, omdat hij altijd beschikbaar moet zijn voor het ministerie van defensie. Op zijn weg naar een elektriciteitscentrale zijn we getuige van zijn impopulariteit bij de rest van de bevolking. Terwijl de crew hem om veiligheidsredenen niet mag volgen betreedt Sato de centrale om er na enig kabaal als een reusachtige CGI Sato weer uit te komen.

Masaru Daisatô / Dai-Nihonjin

Hanerunojyuu

Shimeru-no-jû

Male Niou-no-jû

Daisatô's Ex-wife

Het "wtf" moment voor deze week is in ieder geval al binnen. Meteen ook een echte topper.

. dat dacht ik ook.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aha, het Cloverfield monster zat dus al eerder in een andere film.

avatar van Mug

Mug

De hele film is een 'wtf' moment. De transformatie van onze 'held' naar een cgi-reus van jewelste is van Hulk-achtige proporties, maar zijn gevechten met allerlei monsters met opmerkelijke 'features' zijn van hoog amusement niveau. Prachtige creaties. En dan de finale, compleet over de top, ik had kramp van het lachen. Peace!!!

Aanrader voor je lachspieren.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Briljant, uniek, zelden zo'n vreemde doch erg leuke film gezien, de documentaire stijl helpt hier zeker bij. De tegenstelling van Dai Sato als "gewoon" mens en als reus is leuk uitgewerkt. Wanneer Dai Sato verandert in een reus gaat het helemaal los. Gevechten midden in steden zien er erg mooi en goed uit. De sponsors op de buik van Dai Sato zijn een van die briljante dingen die deze film erg leuk maakt. Het einde van de film maakt het geheel erg sterk af. Godzilla meets Jiskefet maar dan anders.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Een van de grootste tegenvallers van het IFFR voor mij persoonlijk. Na de stills gezien te hebben en de site te hebben bekeken dacht ik dat ik iets bijzonder grappigs zou gaan aanschouwen.

Het was echter een str*ntvervelende film. De humor was totaal niet leuk. Jiskefet wordt hier genoemd.. wat? Normaal hou ik wel van Japanse humor, dit keer kon het me niet boeien. 2,0 sterren voor de soms grappige manier hoe Dai Sato zich kleedde en de stenen die door het raam kwamen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Walgelijke film. Ik hoor argumenten dat de gevechten er mooi uitzagen; integendeel! Wtf momenten waren aanwezig; maar dit waren wtf momenten waarbij je dacht 'wtf is dit nou weer voor slechte scene'. 'Aanrader voor je lachspieren', zeker niet, eerder een aanrader voor je melatonine-aanmaak. Belachelijk dat deze film gemaakt is.

Tja, wat mij betreft ... blah! aan de heren boven mij.

Eén van de grappigste komedies die ik in maanden gezien heb. De ongelofelijke serieus waarmee een onnozel onderwerp als dit aangepakt en vooral aangehouden wordt is alleen al hilarisch.

Doe daarbij de geschifte monster creaties (en ze zijn echt gewoon hilarisch) en de vreselijk foute conversaties (met die bloem/inktvis die het verkeer in de war schopt) en je hebt gewoon een onvergetelijke film.

Amerika heeft Cloverfield, Japan heeft Dai-Nipponjin. Was het verschil tussen Oost en West ooit zo duidelijk ?

Wat langere review en 4.5* dikke vette steren. Hilarisch grappig, weird en belachelijk serieus op bepaalde momenten.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Onderhond schreef:

Tja, wat mij betreft ... blah! aan de heren boven mij.

De film probeert op een bepaalde manier grappig te zijn die mij gewoon niet bevalt, you wanna take it outside?

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Leuk weer zo'n documentaire stijl film, die er de laatste tijd al meer uit komen. Echter aan Azië weer de taak om er weer iets compleet geschifts van te maken (en een complete hype op de hak te nemen?)

Lol. Lastig hoor.
De film heeft namenlijk nogal een serieuze toon, maar ondanks die toon, zegt het in die serieuze stukken helemaal niks belangrijks. Het duurde even voor ik dat door had en belangrijker nog, wist te waarderen als onderdeel van de humor.. Toen dat eenmaal lukte, waren ook die stukken echter erg vermakelijk, maar erg droog en apart in toon, dat moet wel gezegd worden.
De monsters moet je gewoon niet teveel over kwijt. Erg foute look en supergaaf daardoor. de superhelden spoof, damn, ik kwam niet meer bij. Dan nog zo'n slappe duivel pop erbij.

Helaas had ik de scene in de aftiteling geen ondertiteling meer.

Lastig qua beoordeling. Geniale dingen gezien, alleen daarvoor al meer dan 4 waard, maar de 'serieuze' docu stukken waren wel erg droog en wat taai soms. Gewoon snel eens herzien en cijfer volgt dus nog

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Moet hilarisch zijn als je opgroeit in een superhero-cultuur (ik ben toch meer van Q&Q en Floris). Het vernuft daarvan gaat vast een beetje langs me heen, maar dit is wel een uiterst originele film. Eraan terugdenken is glimlachen.

Mochizuki Rokuro

Iemand enig idee wat er met de regio 2 release van deze film aan de hand is?

Staat nu bij mij al twee maanden in pre-order en Play past niets aan met de info. Zal elders ook wel geval zijn. Zal Play in elk geval eens bellen.

De regio 3 heb ik al wel her en der gezien. Is die ook prima-de-luxe? Dan bestel ik deze gewoon af.

avatar van starbright boy

Volgens mij was de geplande regio 2 release er een van Tartan en die zijn er, zoals je wel weet, niet meer. Een Britse release zal er voorlopig niet komen. Play is vergeten de titel op te ruimen denk ik.

Mochizuki Rokuro

OK dankjewel. Ik had info dat de release op Revolver zou zijn. Is dat een sublabel van Tartan dan?

Anders was er vast wel een belletje gaan rinkelen. Dan ga ik toch maar voor de regio 3 release, tenzij die niet zo goed is. Iemand?

avatar van starbright boy

Zou kunnen hoor, misschien vergis ik me. Revolver heeft niks met Tartan te maken iig. Op de site van Revolver is er niks (meer) over deze titel te vinden.

Mochizuki Rokuro

De site van Revolver niet meer gecheckt. Ook even een check gedaan op andere Tartan titels. Daar heeft Play alle info weggehaald. Als het goed is kunnen ze Agitator nog wel voor weinig naar me toesturen...

Goldenskull

Weinig visuele pracht, saai camerawerk, weinig muziek (de sporadische muziek is trouwens matig tot erg slecht), zeer saaie personages (vooral hoofdpersoon), die zowaar nog saaiere dialogen voortbrengen. Zelfs de dialogen tussen de monsters waren barslecht. Het is bijna een wonder dat ik niet in slaap ben gevallen.

Maar liefst drie keer mogen glimlachen, wanneer het eerste monster zichzelf perongeluk slaat, wanneer Sato voor en in een enorme onderbroek staat en toen het oogbal monster zijn oog waste. 113 minuten ongrappige komedie dus, een zware zit. Extreem droge film, niet in de grappige zin.

Het eindgevecht tussen pa+zoon en de 'duivel' en de drie glimlach momenten waren de erg spaarse hoogtepunten. De Thunderbirds die daarna nog kwamen waren, net als de bijgevoegde muziek, vreselijk. Alleen de Madurodam setting was daar nog wel leuk.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

pff hoezo spoiler

Goldenskull

Ik was nog niet klaar Echt spoiler is het trouwens niet (het zegt tegelijk veel en helemaal niks over de film).

Inmiddels aangepast.

avatar van Mug

Mug

Goldenskull schreef:
De Thunderbirds die daarna nog kwamen waren

...kuch...Ken je klassiekers, dat waren natuurlijk de Mighty Morphin' Power Rangers!

Goldenskull

Het was ook maar een 'metafoor' om te zeggen dat ik het niet grappig vond. Superhelden heb ik sowieso al een hekel aan.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Haha echt iets voor matsumoto om in zo een film te spelen

vind de humor top , gaat nergens over en toch grappig

het einde lol heb zeker moeten lachen , al wilde een deel van me ook een serieuze alternatieve einde zien.

De Do not laugh series waarin hij speelt ook echt om te lachen

Voor de geïnteresseerden : YouTube - Do Not Laugh High School 4 15 Subs

Als vb iig.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ontmoet anti - held Dai Sato,

Ik kan best begrijpen dat het voor sommigen vechten was tegen de wat saaiere docu stukken. Het kan dan wel de trick zijn om het allemaal uiterst serieus over te brengen, die constante stroom aan vragen deden mij soms teveel denken aan een overhoring, maar dan wel een waarbij de interviewer geen research vantevoren heeft gedaan zoals bij die vraag, of het allemaal wel een beetje scoort op de televisie. Wat het zelfs nog een graadje ergerlijker maakt.

Soms mocht het van mij ook allemaal net even iets vlotter. Gelukkig kon ik de hoofdpersoon goed hebben. Een echte droogkloot, waar je niet aan afzag dat hij tot heldendaden in staat bleek te zijn. Expres zo neergezet dat hij precies het tegenovergestelde is van wat een held normaal gesproken is: zelfverzekerd, voorzien van een rappe tong, geliefd bij het volk, altijd omringt door vrienden.....

Maar niets van dit alles kenmerkt Dai Sato. De mensen die zijn acties op de televisie aanschouwen verkneukelen zich juist als Dai Sato een pak slaag krijgt en voorzien hem altijd ongezouten van commentaar, door op zijn schutting te kladden of stenen door zijn raam te gooien. Iets waarin Dai Sato zich inmiddels berust heeft. Zelfs zijn manager heeft alleen maar oog voor geld, getuige haar vrij geestige opmerking dat Dai Sato eens wat vaker weg moet rennen bij een gevecht omdat het sponsorlogo zo wat beter in beeld komt wat uiteraard weer meer inkomsten genereert maar Dai Sato `s trots onderwijl gekrenkt ziet worden tot een absoluut dieptepunt.

De keren dat Dai Sato transformeert in een superheld en gevechten aangaat met het guitige, schurriemurrie monstervolk van de stad zijn hilarisch in al hun onzinnigheid, maar ook zeker dankzij hun creatief weergegeven design. Er ging zoveel fun van uit, hoe al die creaturen zich met de wereld bezighielden. Denk aan de eenoog die zijn eigen oog lanceert, oprolt en wat al niet meer of die inktvis die er wat spontane dansbewegingen uitperst om indruk te maken op dat monster wat het verkeer in de war schopte.

Eenmaal de film op zijn einde afstevent, heeft hij nog een grote verrassing in petto en gaat hij echt helemaal los, geen terugkeer naar de docu stijl is meer mogelijk. Geweldig hoe die Power Rangers ( dan wel niet heel duidelijk van een eigen kleur voorzien ) opdoemen uit het niets, vergezeld met een lekker cheesy melodie op de achtergrond. Dacht je dat de baby uit The Incredibles ass kickte? Dan moet je duidelijk nog deze film zien!

Dat einde waar de creaturen even bij elkaar komen om de afgelopen dag eens van een evaluatie te voorzien, waarna ze Dai Sato een reprimande geven omdat hij zich niet aan de heldencode hield door niet stoer het strijdpodium te verlaten was een waardig sluitstuk van een film die ons een kijkje geeft in de wereld van een 'superheld'. 4*

avatar van Baggerman

Baggerman

Gort- en gortdroge humor. Wel een erg trage film, die soms wat tegen het saaie aanschurkt, maar wat mij betreft iedere keer nog nèt interessant genoeg blijft.

De monsters zijn wel ontzettend gaaf debiel vormgegeven. Ontzettend lachen vond ik de verwikkeling na de 'tragische dood' van de monster-baby en hoe het dochtertje van Big Man onherkenbaar werd gemaakt middels mozaiek en vervormde stem.

Maar vooral de monster-scènes zijn grappig in hun debiliteit!

De film deed me trouwens wat denken aan 'C'est Arrivé près de chez Vous'.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Gewoon goed

Het is zeker een totaal andere film dat je gewend bent

Nou , laat je verassen, bekijk hem zonder verwachtingen

dus niet zoals , goh ik ga de transformers kijken ik word 2 uur lang weggeblazen met special effects.

Maar gewoon opzetten, kijken en laat je verassen door de freaky , grappig gestoorde film.

Mochizuki Rokuro

Heerlijk. Echt genoten. Beter dan welke Gojira film dan ook maar, De serieuze docu stijl past perfect al wordt-ie wat lang en zwaar op de hand op een gegeven moment en is deze serieuze toon wat in tegenspraak met het uiteindelijke einde, naar mijn mening. Het is immers een tragedie over een gewone man met vervlogen dromen (of zoiets zou je ervan kunnen maken). Deze toch diepere laag geeft het geheel iets extra´s al is het natuurlijk ook volkomen kul, het is niet allemaal even lollig als je er bij stil staat. Matsumoto vind een goede balans daarbinnen. En als je denkt dat Being John Malkovich aan een creatief brein is ontsproten zou je hier nog eens moeten kijken,

Goede muziek ook (itt wat hier elders wordt beweerd). Vreemd dat dit niet bij alle Japan-liefhebbers er ingaat als koek. Mijn favoriete baddie was ´Mean Look Baddie´ trouwens.

Inland Rabbit schreef:

Helaas had ik de scene in de aftiteling geen ondertiteling meer.

Bij de regio 3 DVD zit die wel. Ging nergens over (maar wat had je gedacht na zo´n film), een soort terugkijken op het laatste gevecht of de zoon niet beter dit of dat of zus of zo had gedaan ipv met een bus beginnen te slaan.

avatar van Querelle

Querelle

Deze wou ik dus ook kopen maar die lag ook niet meer in Velvet. Lijkt me beter dan Symbol.

avatar van Malick

Malick

Nog beter, Querelle?

avatar van Querelle

Querelle

Ik vond Shinboru best leuk, maar niet zo goed als jij hem vond.