• 9.371.611 stemmen

Geregisseerd door: David S. Ward

Met onder meer: Kelsey Grammer, Lauren Holly en Rob Schneider

Releasedatum: 4 juli 1996

Plot Down Periscope

"A rusty sub. A rebel commander. A renegade crew. When destiny called, they should have hung up."

Al zijn hele leven droomt commandant Tom Dodge er van om een atoomduikboot te besturen en na een aantal zware trainingen is hij eindelijk bevoegd. Omdat hij zeer geliefd is bij zijn bemanning, is het een onaangename verrassing voor hem wanneer hij te horen krijgt dat hij geen promotie zal maken. De marine geeft hem de opdracht om met een oude verroeste onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog en een stel mislukkelingen als bemanning een zee-gevecht te houden die hij, naar hij later hoort, opzettelijk dient te verliezen. Dit om er voor te zorgen dat de superieure Amerikaanse zee-vloot als een overdonderde winnaar tevoorschijn komt. Laat dit de Commandant nu net niet bevallen en hij zet alles op alles om zijn ''tegenstanders'' een hak te zetten.

Lt. Commander Tom Dodge

Admiral Winslow

Seaman Nitro

Planesman 1st Class Jefferson 'R.J.' Jackson

• 2062 stemmen

Leuke film om eens te zien, maar alleen zo onwaarschijnlijk.***

avatar van Heracles

Heracles

Wel mijn soort humor, haalt het alleen lang niet bij Naked Gun en Hot Shots.

• 2062 stemmen

Herrinnert iemand zich die scene nog waarbij ze een touwtje spannen tussen de romp, die dan steeds slapper wordt naarmate ze dieper gaan duiken? Dat komt ook voor in de serie van Das Boot.

• 2062 stemmen

Het was vanavond de 2e keer dat ik deze film zag. Ik vond hem (net als vorige keer) heel vermakelijk.
Wat mij opviel is dat sommige scenes uit de film parodie-achtig zijn op 'Das Boot'.
Bijvoorbeeld: het gespande touwtje, de boot die op de bodem ligt, "Het is genoeg voor vandaag" en de springende klinknagels, (de storm), en nog een paar.. Een comedy die zich afspeelt op een onderzeeër (vooral een duikboot) komt niet vaak voor. Stem verhoogd van *** naar ****.

avatar van pascal83

pascal83

U-96 schreef:

is dat ook niet de bedoeling van dit gedrocht?

avatar van speedy23

speedy23

Het echte filmdebuut (had reeds veel tv-werk) voor Kelsey Grammer, uit de tv-serie Frasier, met een klucht die in de verre verte doet denken aan het niveau van Police Academy (medescenarioschrijver Hugh Wilson was ooit regisseur-scenarioschrijver van de allereerste Police Academy-film). De producenten recycleerden de fraaie decors van The Hunt For Red October...

avatar van eerdekes

eerdekes

Is dit die film in die onderzeeër waarin een man ineens een walvis begint na te bootsen om andere walvissen of dergelijke weg te jagen?

Ja.

avatar van winkelblah

winkelblah

Wel een aardig leuke film. 2,5 ster

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Dat deze zo laag staat?

Vond dit echt een onweis vermakelijke film. Hou zelf over het algemeen niet van Onderzeefilms (sorry U 96). Maar deze was echt van begin tot eind lachen.

Een grote cast aan goede komedie talenten is opengetrokken, en Grammer geeft een goede hoofdrol.

3,5

avatar van Cloud

Cloud

hier ben ik het dus mee eens heb de film al verschillende keren gezien en hij blijft gewoon leuk. goed geacteerd simpele humor en misschien wel deels een parodie op Das Boot maar who cares ze hebben het hier toch netjes verwerkt

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een redelijke film. niet meer niet minder. krijgt een 2½*

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

SuperSideSwipe schreef:

Vond dit echt een onweis vermakelijke film.

Onweis is niet zo weis.

Vanavond op TV. Ik ga 'm maar eens kijken onder het genot van een dikke jonko, om het vermaakgehalte maar iets omhoog te krikken.

avatar van cales77

cales77

Ga ook wel even kijken, zal wel ongelooflijk flauw worden:p

avatar van Buska

dan_film

ik vond het eenm hele leuke film erg genoten. 3* voor de slechte efecs

avatar van otherfool

otherfool

Police Academy op een onderzeeër. Als de helft van de grappen over een tattoo op Grammer's you-know-what gaan weet je al ongeveer het niveau van deze film. Vrijwel niet gelachen, en dat kan niet de bedoeling zijn.

1*.

avatar van FransBosch

FransBosch

Leuke en vermakelijke film! Deze is een echte aanrader!

U-96 schreef:

Inderdaad, deze film heeft overeenkomsten met Das Boot. Erg leuk als je Das Boot al eens gezien hebt.

4 sterren!

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Ik heb net 10 minuten langs zien komen, en ik schaam me nu al kapot dat ik ernaar heb zitten kijken.

Voor een spitsvondige komedie zit je hier GOED FOUT! 12-jarigen zullen sporadisch een glimlach kunnen opbrengen, maar daar houdt 't dan ook op. Triest gewoon.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Verschrikkelijk saai en totaal NIET grappig! (Het is in ieder geval niet mijn soort humor)

1* voor de moeite

avatar van mrkos

mrkos

Wat negatief allemaal, vond hem leuk! leuke acteerwerk en leuke grappige stukjes!!

4.0

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Net gezien op tv, aardige comedy 3,5*

avatar van BeenC

BeenC

Leuke comedie, maar geen topper

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De beelden met de onderzeeër vond ik wel goed. De humor luchtig maar weinig vermakelijk. Maar door de ongecompliceerde verhaallijn best wel een leuke film.

Vermakelijke film. Heb zitten genieten,

Vooral dat moment als die kok een scheet laat .

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Zelf meerdere malen gezien en kan er nog steeds om lachen. Ok de humor is flauw en de special effect zijn niet best maar toch blijft ie zeer vermakelijk.

3.5*.

avatar van Filmkomedie

Filmkomedie

Ik vind dit een prachtige film, kan er hard om lachen.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Vanavond voor de vierde of vijfde keer gezien. Ht blijft gewoon een leuke film. Geen topper, maar lekker om ontspannen te bekijken.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Rekening houdend met het feit dat dit een low budget film is (de FX zijn niet het meest hoogwaardige) heeft David S Ward er een erg leuke TV-Film van gemaakt. Kijk deze zeker 1x per jaar en lig toch altijd weer dubbel.

Sterker nog, ga hem nu nog maar weer eens kijken.

avatar van sofripa

sofripa

Aardige comedie. Tussen alle vergelijkbare troep door nog best redelijk vermaak. Grammer speelt net als in Cheers en dat vond ik altijd zeer opbeurend