Genre: Drama / Biografie
Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch
Releasedatum: 30 januari 2003
Plot Frida
"Prepare to be seduced."
Het bewogen leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo. Op jonge leeftijd raakte ze gehandicapt bij een busongeval, maar ze kanaliseerde haar lichamelijke pijn en de emotionele frustratie van haar stormachtige huwelijk met de beroemde muralist Diego Rivera in een magistraal oeuvre van kleurrijke en provocerende doeken. Ze beleefde ook heel intens de politieke, artistieke en seksuele revoluties van haar tijd. Frida Kahlo en haar echtgenoot Diego Rivera werden de meest geprezen kunstenaars uit de Mexicaanse geschiedenis.
- Trailer (YouTube)
- Frida: A Biography of Frida Kahlo (BoekMeter)
- Frida (MusicMeter)
David Alfaro Siqueiros
Nelson Rockefeller
Gracie
manic
Erg mooi gefilmd, maar ik heb toch een beetje het idee dat er in 2 uur meer diepgang had kunnen zitten. Het geeft wel een aardige indruk van de kracht van deze vrouw.
dttom
Mooi gefilmd en goed geacteerd, in het begin zat er goed tempo in de film maar het werd allemaal saaier en saaier en saaier....
Brinta
ik vond hem niet saaier en saaier worden.
De film is misschien wat zwak, de regie was daarentegen geweldig. Ik vind het echt een aanrader voor de liefhebber.
NERD
Ik vind het echt een aanrader voor de liefhebber.
Liefhebber van wat?
Ik heb een paar keer de trailer gezien en loop sindsdien in een grote boog om de film heen.
titan
Tsja, wat zou ik zeggen. Goed geacteerd, goed geregiseerd, niets mis met het script en de vaart zat er lekker in. Maar dat was het dan ook wel zo'n beetje.
Kortom: een typisch geval van ***
neo
best aardige film maar langzamerhand werd ie steeds saaier. wel mooie muzike van Goldenthal en goed acteerwerk. leuk zijn ook de bijrolletjes van Edward Norton, Ashley Judd (die dankzij goeie make up er nog net niet onherkenbaar uit ziet) en Antionio Banderas. Molina kreeg de kans om af en toe wat prachtige zinnen uit te kramen. 2.5 sterren
Zeer goede film geen seconde verveeld prachtig acteer werk vooral van Alfred Molina, en prachtige muziek een echte aanrader!
renske
Loop ik de keuken in bij mijn ouders, zegt mijn moeder: "Rensje, ik heb een prachtige film gezien van de week." Vraag ik benieuwd: "welke dan?" "Frida," zegt mijn moeder. Begin ik heel hard te lachen en zeg ik dat ik daar alleen maar slechte recensies over gelezen heb. "Nou, ik vond 'm heel mooi," zegt mijn moeder weer. Ze heeft zelfs de cd gekocht met de soundtrack. Nou, en toen zei ik dat de film wel een paar zij-oscars had gewonnen en dacht ik: ik zet het even op MM, dat mijn moeder 'm mooi vindt. Bij deze dus.
Mag ik dan ook stemmen namens mijn moeder?
LOL
Ik vind dat je nu verplicht bent deze film te gaan zien. En daarna een pittige chatsessie tussen moeder en dochter.
homerjay
mooie film, maar net iets te saai voor een hoge waardering. 3,5 *
RolfWolf
Déze 'Frida' heb ik nog niet gezien. Wél de gelijknamige film uit 1984, geregisseerd door Paul Leduc, eveneens over het bewogen leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares. Die vond ik als ik het mij goed herinner interessant maar niet geweldig. In ieder geval leuk om te vergelijken.
RolfWolf
Dat vind ik toch al heel wat.
narva77 (crew films)
Mooie film over het leven van deze Mexicaanse schilderes, prima sets en decoraties, en geweldig acteerwerk van Salma Hayek (de oscarnominatie vond ik zeker verdiend).
Met inderdaad ook enkele grotere namen in een bijrol. Leuk vond ik ook dat Diego Luna meespeelde.
En een meer dan mooie dansscene met Salma Hayek en Ashley Judd
En wat ook zeker niet onvermeld moet blijven, is de prachtige score van Elliot Goldenthal, heerlijk om naar te luisteren!
OysterAmber
Liefhebber van wat?
JAMMER! Maar als ik je persoonlijke top 10 bekijk begrijp ik wel dat je Frida ontloopt. Je bent meer van de 'jongens' films, fightclub enzo
Fredo Corleone
Prachtige film die ik 5 sterren had gegeven als die spaans was gesproken.
Pepito
Mooie film met een prachtige soundtrack. Salma Hayek is prima als Frida Kahlo. Helaas is de film zwaar geromantiseerd en haalt nergens de werkelijke essentie van Frida haar kunstwerken naar boven. Desondanks zeer vermakelijk, vooral de manier waarop haar werken cinematografisch zijn verwerkt. Ashley Judd heeft overigens een erg vermakelijke (en onherkenbare) bijrol.
silhoupin
Zeer mooi en origineel gefilmd, zeer krachtige acteerprestaties en een zeer boeiend verhaal.
hier zag ik alfred molina in een van zijn beste rollen, tot nu toe, wat ook dubbel en dik geld voor salma hayek.
de film heeft een meer dan kunstig onderwerp maar is zelf ook kunstig, kunstig gefilmd, gespeeld,...
ik had soms wel de indruk dat er hier en daar wat meer uit kon gehaald worden.
er waren wel stukken die zeer goed waren, zoals het begin en het einde, soms zat er zelfs een thrillerig sfeertje in.
alles bij elkaar goed voor een 3,5 en een film die je als filmliefhebber wel gezien mag hebben.
marriam8
Jammer dat Selma geen snorretje mocht/wou dragen zoals de echte Frida dat deed. Voor de liefhebbers van soortgelijke, zelfs beter gemaakte dan deze, films over kunstenaars - kijk Nikifor van Krauze.
FisherKing
Ik vond het toch wel erg matig. Alfred Molina steelt de kroon, zoals in veel films. En dat is wel typisch voor biopic over Frida nogwat. Selma Hayak ofzo. Ze deed me weinig, behalve droevig kijken. Maar toegegeven, ik ben niet weggezapt, dus er zaten wel eyelockers in. Dat ze Engels spreken in Mexico is echter wel onvergeeflijk, eigenlijk.
Ik hou het maar op een hele kleine 3 sterretjes.
M.O.B
Boeiende en meeslepende film. ik moet wel toegeven (ook als Selma-fan) Alfred Molina wel de beste acteerprestatie neerzet.
Jazzman J
blijkbaar mijn video niet helemaal correct geprogrammeerd. Opname eindigt wanneer Molina en Hayek (ze zien er precies al wel een pak ouder uit) in een bed liggen en vervolgens zien we wat tekenfilmachtige beelden. Het lijkt of dit wel het einde zou kunnen zijn maar is dat ook zo? Of moet er dan nog veel komen?
FisherKing
Da's wel aardig richting einde, hoor.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Temple Grandin
Biografie / Drama, 2010

Shine
Drama / Biografie, 1996

What Happened, Miss Simone?
Documentaire / Biografie, 2015

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

Persischstunden
Oorlog / Drama, 2020

Memoirs of a Geisha
Drama / Romantiek, 2005
schildermexicoliefde voor iemands levenbisexualitybiografielatinx leadsurrealismedisabledlhbtfemale artistvrouwelijke regisseurlatinx lgbtfemale painterfrida kahlo