• 9.373.651 stemmen

Gesproken taal: Frans, Engels en Russisch

Releasedatum: 30 januari 2003

Plot Frida

"Prepare to be seduced."

Het bewogen leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo. Op jonge leeftijd raakte ze gehandicapt bij een busongeval, maar ze kanaliseerde haar lichamelijke pijn en de emotionele frustratie van haar stormachtige huwelijk met de beroemde muralist Diego Rivera in een magistraal oeuvre van kleurrijke en provocerende doeken. Ze beleefde ook heel intens de politieke, artistieke en seksuele revoluties van haar tijd. Frida Kahlo en haar echtgenoot Diego Rivera werden de meest geprezen kunstenaars uit de Mexicaanse geschiedenis.

Frida Kahlo

David Alfaro Siqueiros

Nelson Rockefeller

avatar van manic

manic

Erg mooi gefilmd, maar ik heb toch een beetje het idee dat er in 2 uur meer diepgang had kunnen zitten. Het geeft wel een aardige indruk van de kracht van deze vrouw.

avatar van dttom

dttom

Mooi gefilmd en goed geacteerd, in het begin zat er goed tempo in de film maar het werd allemaal saaier en saaier en saaier....

avatar van Brinta

Brinta

ik vond hem niet saaier en saaier worden.

De film is misschien wat zwak, de regie was daarentegen geweldig. Ik vind het echt een aanrader voor de liefhebber.

avatar van NERD

NERD

Brinta schreef:

Ik vind het echt een aanrader voor de liefhebber.

Liefhebber van wat?

Ik heb een paar keer de trailer gezien en loop sindsdien in een grote boog om de film heen.

avatar van aburefan

aburefan

pff, die doorlopende wenkbrauwen zijn ook geen pan

avatar van titan

titan

Tsja, wat zou ik zeggen. Goed geacteerd, goed geregiseerd, niets mis met het script en de vaart zat er lekker in. Maar dat was het dan ook wel zo'n beetje.

Kortom: een typisch geval van ***

avatar van neo

neo

best aardige film maar langzamerhand werd ie steeds saaier. wel mooie muzike van Goldenthal en goed acteerwerk. leuk zijn ook de bijrolletjes van Edward Norton, Ashley Judd (die dankzij goeie make up er nog net niet onherkenbaar uit ziet) en Antionio Banderas. Molina kreeg de kans om af en toe wat prachtige zinnen uit te kramen. 2.5 sterren

avatar van stinissen

Zeer goede film geen seconde verveeld prachtig acteer werk vooral van Alfred Molina, en prachtige muziek een echte aanrader!

avatar van renske

renske

Loop ik de keuken in bij mijn ouders, zegt mijn moeder: "Rensje, ik heb een prachtige film gezien van de week." Vraag ik benieuwd: "welke dan?" "Frida," zegt mijn moeder. Begin ik heel hard te lachen en zeg ik dat ik daar alleen maar slechte recensies over gelezen heb. "Nou, ik vond 'm heel mooi," zegt mijn moeder weer. Ze heeft zelfs de cd gekocht met de soundtrack. Nou, en toen zei ik dat de film wel een paar zij-oscars had gewonnen en dacht ik: ik zet het even op MM, dat mijn moeder 'm mooi vindt. Bij deze dus.

Mag ik dan ook stemmen namens mijn moeder?

LOL

Ik vind dat je nu verplicht bent deze film te gaan zien. En daarna een pittige chatsessie tussen moeder en dochter.

avatar van dje-em

dje-em

Ik vond hem ook erg mooi, wist niet dat het waargebeurd was.

avatar van jerry

jerry

Is gewoon een keigoeie film man 3,5 *

avatar van homerjay

homerjay

mooie film, maar net iets te saai voor een hoge waardering. 3,5 *

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Déze 'Frida' heb ik nog niet gezien. Wél de gelijknamige film uit 1984, geregisseerd door Paul Leduc, eveneens over het bewogen leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares. Die vond ik als ik het mij goed herinner interessant maar niet geweldig. In ieder geval leuk om te vergelijken.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

titan schreef:

Dat vind ik toch al heel wat.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mooie film over het leven van deze Mexicaanse schilderes, prima sets en decoraties, en geweldig acteerwerk van Salma Hayek (de oscarnominatie vond ik zeker verdiend).

Met inderdaad ook enkele grotere namen in een bijrol. Leuk vond ik ook dat Diego Luna meespeelde.

En een meer dan mooie dansscene met Salma Hayek en Ashley Judd

En wat ook zeker niet onvermeld moet blijven, is de prachtige score van Elliot Goldenthal, heerlijk om naar te luisteren!

avatar van OysterAmber

OysterAmber

NERD schreef:

Liefhebber van wat?

JAMMER! Maar als ik je persoonlijke top 10 bekijk begrijp ik wel dat je Frida ontloopt. Je bent meer van de 'jongens' films, fightclub enzo

avatar van E V

E V

Mooie film, wel vreemd dat ze in Mexico Engels spreken.

avatar van dalma

dalma

mooi acteerwerk en goed gefilmd, maar niet echt mijn ding.

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Prachtige film die ik 5 sterren had gegeven als die spaans was gesproken.

avatar van stan

stan

Hele mooie film

avatar van Pepito

Pepito

Mooie film met een prachtige soundtrack. Salma Hayek is prima als Frida Kahlo. Helaas is de film zwaar geromantiseerd en haalt nergens de werkelijke essentie van Frida haar kunstwerken naar boven. Desondanks zeer vermakelijk, vooral de manier waarop haar werken cinematografisch zijn verwerkt. Ashley Judd heeft overigens een erg vermakelijke (en onherkenbare) bijrol.

avatar van silhoupin

silhoupin

Zeer mooi en origineel gefilmd, zeer krachtige acteerprestaties en een zeer boeiend verhaal.

hier zag ik alfred molina in een van zijn beste rollen, tot nu toe, wat ook dubbel en dik geld voor salma hayek.

de film heeft een meer dan kunstig onderwerp maar is zelf ook kunstig, kunstig gefilmd, gespeeld,...

ik had soms wel de indruk dat er hier en daar wat meer uit kon gehaald worden.

er waren wel stukken die zeer goed waren, zoals het begin en het einde, soms zat er zelfs een thrillerig sfeertje in.

alles bij elkaar goed voor een 3,5 en een film die je als filmliefhebber wel gezien mag hebben.

avatar van max4-ever

max4-ever

Een TOP vrouw in een TOP film

3,5 geef ik graag

avatar van Sam Stofferis

Sam Stofferis

heel boeiende biografische film!

avatar van marriam8

marriam8

Jammer dat Selma geen snorretje mocht/wou dragen zoals de echte Frida dat deed. Voor de liefhebbers van soortgelijke, zelfs beter gemaakte dan deze, films over kunstenaars - kijk Nikifor van Krauze.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik vond het toch wel erg matig. Alfred Molina steelt de kroon, zoals in veel films. En dat is wel typisch voor biopic over Frida nogwat. Selma Hayak ofzo. Ze deed me weinig, behalve droevig kijken. Maar toegegeven, ik ben niet weggezapt, dus er zaten wel eyelockers in. Dat ze Engels spreken in Mexico is echter wel onvergeeflijk, eigenlijk.

Ik hou het maar op een hele kleine 3 sterretjes.

avatar van M.O.B

M.O.B

Boeiende en meeslepende film. ik moet wel toegeven (ook als Selma-fan) Alfred Molina wel de beste acteerprestatie neerzet.

avatar van Jazzman J

Jazzman J

blijkbaar mijn video niet helemaal correct geprogrammeerd. Opname eindigt wanneer Molina en Hayek (ze zien er precies al wel een pak ouder uit) in een bed liggen en vervolgens zien we wat tekenfilmachtige beelden. Het lijkt of dit wel het einde zou kunnen zijn maar is dat ook zo? Of moet er dan nog veel komen?

avatar van FisherKing

FisherKing

Da's wel aardig richting einde, hoor.