Genre: Actie / Drama
Speelduur: 126 minuten / 110 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: The Warlords / Warlords / 投名狀 / 投名状
Hongkong / China / Britse Maagdeneilanden
Geregisseerd door: Peter Ho-Sun Chan en Wai Man Yip
Met onder meer: Jet Li, Andy Lau en Takeshi Kaneshiro
Gesproken taal: Mandarijn
Plot Tau Ming Chong
In 1850 start de Taiping revolutie, wanneer 430 miljoen Chinezen genoeg hebben van de onderdrukking onder het bewind van de Qing-dynastie. Een 10-jaar durende burgeroorlog is het gevolg. Pang Qingyun is een generaal die strijdt tegen de Qing-legers en die tracht gouverneur te worden. Hij en zijn twee bloedbroeders, de rebellen Zhao Er-Hu en Zhang Wenxiang, strijden zij aan zij en bevrijden hele dorpen van de Qing-legers. Maar de karakters van de mannen verschillen teveel en Pang Qingyun gaat te ver als hij zijn doel wil bereiken waardoor er onschuldige slachtoffers vallen. Hierdoor valt hun bloedbroederschap uiteen.
General Ma Xinyi
Huang Wen Jin
He Kui
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hoewel dit niet mijn soort films zijn, vond ik deze geweldig.
Verhaal is in orde, visueel erg aardig, en de kostuums zijn ook geweldig.
De veldslagen had wat meer mee mogen gebeuren, maar het gedeelte dat eraan besteed is word geweldig in beeld gebracht. De film bevat zeker wat zeer aardige en bloederige actie. En het geheel, vooral richting het einde, is imponerend en ontroerend.
Acteerprestaties valt ook zeker niet over te klagen.
Aanrader, ook al ben je net als mij geen liefhebber van dit soort films.
schram101
Vreselijk.. Een nasynchronisatie.. Echt tenenkrommend slecht. Heb de moeite niet genomen de film af te kijken. Wel even de gevechtscenes nog bekeken, deze zagen er inderdaad imposant uit. Maar zo'n Engels ingesproken k*tfilm kan ik niet kijken..
ElGringo
Oke... Wat ik van deze film vond.
Het eerste anderhalf uur: Goed, spannend, mooie gevechten, leuk verhaal.
Het laatste half uur: Slecht, overdreven dramatisch en het deed me verdacht veel denken aan een soap.
De gevechten zijn natuurlijk schitterend en het verhaal over de 3 "broers" die samen een leger aanvoeren en daarbij hun verschillen en ruzies hebben vond ik mooi en goed uitgewerkt ook. Maar op het moment dat Jet Li de vrouw van die 2e broer wil krijgen door de 2e broer te vermoorden, waarna broer 3 boos wordt op Jet Livond ik gewoon verschrikkelijk slecht en leek gewoon uit een soap te komen.
Toch 3* omdat ik me iig 1.5uur vermaakt heb.
skipy05
Goede film. Mooie gevechten. Ik zal hem alleen nog eens moeten herzien om hem volledig te begrijpen. Soms was ik ook even niet mee door de namen en soms de personen die wat op elkaar trekken.
BjornH
Aardige film die toch weer wat steken laat vallen qua verhaal. Ik vond het allemaal maar wat hak op de tak en wist af en toe niet wie wie was en welk leger nou 'goed' en welk 'slecht' was. Daarnaast werden er nog enkele dubieuze beslissingen door de 3 hoofdacteurs genomen, die mij toch de geloofwaardigheid van de film namen.
Daarnaast vond ik de driehoeksrelatie tussen de broers mooi in beeld gebracht en erg overtuigend neergezet. Toch wel mooi om te zien dat er eigenlijk 2 mannen recht tegenover elkaar staan en eentje min of meer het tussenpersoon is de functie heeft om de ruzies tussen beiden op te lossen. Herinnert me veel aan mn eigen familie
, alhoewel dat toch wat minder erg is
3*....lichtelijk teleurstellend, maar wellicht ligt er bij een herziening een beter cijfer in het verschiet. Want dat is het meestal met die Chinese en Japanse films
......je meot ze altijd wat vaker kijken om ze compleet te begrijpen.
CartoonNetwork
Niet Li zijn beste film, toch wel een interessante setting. Misschien beter dan Red Cliff?
jorriroosen
Wat je hier zecht is schandalig kijk hem dan niet wanneer hij engels is ingesproken. Je kan de film toch niet meer beoordelen wanneer de acteurs zelf geen stem hebben. Kijk hem in het chinees en hij is een stuk beter. Voor die tijd haal die comment weg want dat slaat nergens op. Wanneer er een film word overgesproken verkracht je hem. Dus iedereen die de film in het engels ziet krijgt een misbaksel van een film en heeft ook geen recht van spreken over het orgineel.
De film in het chinees zoals het hoort was redelijk tot goed. De actie was brut en het verhaal was redelijk. Het einde zag ik wel aankomen maar daar keek ik de film niet voor. Wie van chineese films houd en ook van veldslagen is dit een aanrader voor de rest kan het een leuke maar soms ook saaie film zijn. Ik heb me 2 uur lang vermaakt maar ik kan me voor stellen dat veel mensen daar anders over denken.
jorriroosen
schram101 aan je top 10 te zien hou je wel van bombastische film's dus als ik jou was zou ik de film over nieuw gaan kijken maar dan in de origineele taal
Minotaures
Mis ik hier iets? Bij deze is het 127 minuten en bij de Dvd van The Warlords die ik heb duurt die maar 108 minuten.
Filmkriebel
@ Minotaures
The film has been released in two versions, the original Chinese cut of approximately 128 minutes and an International cut of 108 minutes (in PAL). This version includes English credits (although bizarrely they are still translated by the burnt in subtitles). It is a shame that the local release does not include the full version of the film, however, this version is certainly generally easy to follow unlike international versions of some other films of this ilk.
Bron :
Minotaures
Jammer dat die hier niet verkrijgbaar is (tot zover ik weet).
Filmkriebel
Ik snap ook niet waarom ze daar 20 minuten uitknippen. De volle versie is perfect te volgen. Misschien vind je hem in een online shop?
Minotaures
Helaas niet. Tot zover ik zoek, is alleen de 108 minuten versie te koop.
Minotaures
Net afgekeken... Mooie en dramatisch film. Vooral bij het eindscene. De gevechten deden me een beetje aan Braveheart denken, de stijl en gore zo een beetje. Ook prachtig muziek, dat deed me ook aan The Last Samurai denken. Dit zijn juist geen minpunten, maar pluspunten onder mijn loep.
Ik raad deze zeker aan voor de liefhebbers van Jet Li, Andy Lau of Chinese geschiedenis.
jorriroosen
De Gevechten deden mij gelukkig niet aan braveheart en de last samurai denken wat dat vind ik echt kut films, Dit komt gelukkig niet uit het hollywood cultuurtje. Het lijkt er wel op maar het zit hem in de kleinen dingen waar door de film wat minder standaart word.
schram101
Waarom schandalig? Mijn mening is dat dat nagesynchroniseerde prul wat ik gezien heb heel erg slecht is. Ik hoop hem overigens ooit nog eens in het Chinees te zien. Dan lijkt hij me een best goede film.
Ik haal mijn comment helemaal niet weg. Het is een waarschuwing voor mensen zoals ik die ook een hekel hebben aan nagesynchroniseerde films. Ik breng geen stem uit over 10min film, daar heb ik een hekel aan wanneer mensen dat doen, maar mijn mening posten hier mag ik gewoon doen.
Dat zeg ik toch niet?
LinkVink
Een vriend van mij zoekt al een jaar naar de film en kan hem niet vinden! Gelukkig heb ik hem gevonden en gelijk gekeken!
Ik moet zeggen: Indrukwekkend.
Jet Li in zijn best rol (wat ik tot nu toe van hem heb gezien). Hij speelt echt naar zijn karakter toe en wekt echt een sterk gevoel van oorlog op. Hij weet alles van oorlogvoeren en drukt dit ook uit op de slagvelden!
Maar de top is natuurlijk, en je kan het niet ontkennen, Takeshi Kaneshiro. Ik had hem al eerder gezien (Chi Bi, wat een film is gebaseerd op mijn favoriete dynasty en natuurlijk 1 van mijn favoriete videogame), maar hier speelt hij met veel meer gevoel. Hij speelt geheel naar het verhaal toe (wat natuurlijk moet van de regisseur
) en komt zeker goed uit de verf!
Verder vind ik de muziek in Aziatische oorlogsfilms altijd geweldig. Zij klinken als de LOTR reeks, wat natuurlijk een eer is!
Het verhaal is echter niet zo speciaal. Natuurlijk de broederschap is iets orgineels, maar verder vind ik de diplomatie en liefdesverhaal maar een beetje "gemakkelijk" gekozen.
Ze hadden zo bijvoorbeeld makkelijk de broederschap tussen Lui Bei, Zhang Fei en Guan Yu kunnen kiezen! Maar ach, het is echt een goede film op basis van het totaal plaatje, niet op gebied van stukken verhaal, vandaar de 4*!
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film met veel actie en spanning. Ik ben het met je eens dat dit een van de beste films van Jet Li is.
Fryce
Sfeervolle en mooie gevechten met oosterse drama. Ik hou er wel van. Jet li laat wederom zien dat hij erg mooi kan vechten.
DVD-T
Epische film, met brute gevechten en een ietwat saaie plot.
Plot is niet altijd even interessant. En zeker de laatste drie kwartier zijn erg moeilijk door te komen. De tijd daarvoor is het nog redelijk te doen, al had het romantisch tintje van mij niet zo gehoeven. Voegde niet erg veel toe. De relatie tussen de drie broers is in het begin erg goed. Ze denken over bepaalde dingen gewoon anders en daar beginnen dan ook de problemen mee. De vriendschap tussen de drie heren is in het begin erg mooi op gezet. Na een kleine anderhalf uur is het echter op en begint het wat te slepen. Dat geld ook een beetje voor het politieke aspect van de film wat ik niet heel interessant vond.
Zoals gezegd is de film voor het laatste half uur erg sterk. Enkele brute en mooi in beeld gezette gevechten passeren. Nu zijn ze niet veel aanwezig, maar het blijft toch boeiend om te zien hoe twee grote legers elkaar te lijf gaan. Zeker het eerste grote gevecht met die kanonnen is een lust voor het oog. Enkele erg leuke vondsten. Ook een erg sterke scène was de moord op de soldaten in het fort . Daarin komt ook het sterke spel van de acteurs naar voren. Li, Lau en Kaneshiro spelen werkelijk de sterren van de hemel. Verder gebeurt erg niet heel veel interessants meer, maar blijft het toch vermakelijk tot de film zich in de climax weer erg sterk opstelt. Qua aankleding is het ook genieten. Erg mooie design. Zowel de kostuums als de set dressing zijn fantastisch. De manier waarop de film is geschoten zorgt voor enkele mooie plaatjes, die erg realistisch overkomen. De muziek vond ik dan weer wat minder. Vaak net iets te bombastisch.
Al met al heb ik me erg vermaakt met Warlords. Enkele mooie scènes en een sterk spel van de acteurs. Jammer genoeg niet altijd even interessant qua plot.
Goldenskull
Flauwe, erg matige film.
Het meest storend vond ik nog wel de muziek, die erg consistent is in zijn bombasme en stroperigheid. Ik ergerde me eigenlijk vanaf het begin al aan die belachelijke verhaallijn met Lian, maar het blijft ook nog maar eens voortduren.
Het is allemaal vrij voorspelbaar, overwinningen, tegenslagen, de downfall. Toch waren er nog wat lichtpuntjes te bekennen. Camerawerk was heel aardig en bij vlagen visueel ook niet onaardig. Verder waren ook de aanvaringen tussen de bloodbrothers redelijk indrukwekkend.
Freakshow79
Mee eens. Ik heb em wel uitgekeken, maar doordat het ingesproken was vond ik het maar een lange zit.
Zulke dingen zijn leuk bij de oude kung fu films van de jaren 70/80.(en bij sommige westerns natuurlijk
In deze tijd is het echter not done. Tenzij het kinderfilms zijn, maar het haalt gewoon heel veel kijkplezier weg
De orginele audio stond trouwens niet op de dvd.
maxcomthrilla
Het eerste gevecht waarin de 3 broeders een konvooi in een kloof aanvielen was prachtig gefilmd en deed mij denken aan 300. Het tweede gevecht was ook al zo adembenemend mooi gefilmd. De regisseur had een goed oog voor het geheel ( mooie overzichtshots met aanstormende boogschutters, paarden etc. ) èn individuele gevechten van man tot man. De locaties zagen er vaak al even fraai uit.
De eed die de 3 mannen zwoeren om als broeders door het leven te gaan ( belachelijke op zichzelf staande scene ) werd mooi als een rode draad in de film gebruikt. Ik vond vooral Jet Li goed tot zijn recht komen.
Tot mijn grote verbazing kon ik bij de audio settings op de dvd alleen maar kiezen voor Engelse dubs, zelden vertoond dat ik een dubversie moest kijken en het was eigenlijk ook soms geen gehoor, alhoewel gewenning het een en ander draaglijker maakte. Een film die wellicht in staat is om in de toekomst nog een half punt meer te veroveren, mocht ik de juiste versie onder ogen komen. Een dikke 3,5*
maxcomthrilla
Bedankt! Dan zal ik eens overwegen om hem aan te schaffen.
JeroenStaarink
Eerste ander half uur duurden ontzettend lang. Begin was slap en deed me dan ook helemaal niks. Gelukkig ben ik een groot fan van dit soort films dus heb hem toch afgekeken. Na het gevecht bij Shu-stad werd alles beter. Een mooi verhaal kwam tevoorschijn en maakte van een flop nog een goede film voor mij. Ik heb deze wel film met Engelse audio gekeken en dit is absoluut geen aanrader.
Denoudezeurman
Geweldigen film over een van de bloedigste oorlogen ooit gevochten. De gevechten zijn op het hoogste niveau gemaakt. De acteurs geven de film een perfecte dosis wat deze een echte topper maakt als je van dit soort typ films houdt. Een aanrader
DeCol
Een tegenvaller.
De film begint heel rustig, de eerste twintig minuten zijn op de bloedeed na dan ook niet zo boeiend. Daarna beginnen de veldslagen en er komt er meer spektakel in het spel. De veldslagen zijn visueel erg mooi, er is veel bloed te zien, maar er wordt teveel slowmotion ingegooid wat het tempo en de actie uit zo'n gevecht haalt. Daarnaast is de muziek veel te overheersend. Ik had eigenlijk ook iets meer veldslagen verwacht. Het belangrijkste gevecht, om Nanking wordt gewoon even drie dagen vooruit gespoeld.
De verhoudingen tussen de drie bloedbroeders zijn wel goed weergegeven. Drie verschillende karakters die goed worden vertolkt. Ik werd echter wel een beetje moe van die romance.
Al met al een redelijke film die het moet hebben van de acteerprestaties en het visuele aspect. Het verhaal viel me toch wel tegen, er was ook geen verrassing te bekennen.
MoFeDu
Vond er vrij weinig aan.
Grote stukken zelfs ronduit saai, paar mooie actiescénes maar daar is het grootste pluspunt wel mee genoemd. Toch vreemd, normaal hou ik juist van dit soort films, en ik lees van gebruikers die normaal niet van dit soort films houden deze juist weer goed vinden, interessant.
Verhaal zat nogal onnodig ingewikkeld in elkaar, af en toe was het volkomen onduidelijk wat er nou precies aan de hand was. Erg veel emotie was er ook niet te ontdekken, kwam althans niet bij me aan. Veels te vaak op de klok gekeken hoe lang het nog moest duren en ben nu alweer grote delen vergeten.
Visueel wel redelijk, al vond ik dat korrelige filtertje maar misplaatst. Gevechtsscénes zitten zoals gezegd best aardig in elkaar en zo wordt de film zo nu en dan nog best vermakelijk. 2* daar voor.
Einde wist me ook niet echt te beroeren.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Ying Xiong
Actie / Drama, 2002

Ji Jie Hao
Oorlog / Drama, 2007
burgeroorlogsluipmoordenaargeneraldynastybroerblood brother 19e eeuw