Auf der Anderen Seite (2007)
Alternatieve titels: The Edge of Heaven / Yasamin Kiyisinda
Duitsland / Turkije / Italië
Geregisseerd door: Fatih Akin
Met onder meer: Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak en Hanna Schygulla
Gesproken taal: Duits, Engels en Turks
Releasedatum: 7 februari 2008
Bekijk via CineMember
Plot Auf der Anderen Seite
Nejat lijkt de keuze van zijn vader Ali, een weduwnaar, af te keuren als die de prostituee Yeter bij hem laat intrekken. Maar als hij ontdekt dat Yeter geld naar Turkije stuurt voor de studie van haar dochter Ayten, krijgt hij sympathie voor haar. Als Yeter plotseling overlijdt, reist Nejat naar Istanbul om haar dochter te zoeken. Maar de politieke activiste Ayten is op de vlucht voor de Turkse politie en is al in Duitsland. Ze vindt onderdak bij haar vriendin Lotte. Maar als Ayten wordt gearresteerd wordt ze uitgeleverd aan de Turkse autoriteiten. Lotte reist haar achterna in een poging Ayten te bevrijden.
Nejat Aksu
Herr Obermüller
Ärztin
Cousin Ufuk
b00ts
Waar iedereen op wachtte gebeurde niet? Ik heb geen idee waar iedereen op wachtte, maar ik vond het een mooi einde. En wellicht ook het einde waar iedereen op wachtte? Inderdaad wat erg toevallig allemaal, maar dat boeit niet. Ik vond de film wat inzakken bij het 'tweede deel'. Over de hele linie verder erg goed.
Leo1954
- 2073 berichten
Prachtige film, in alle opzichten. Het verhaal is boeiend en spannend, realistisch ook. Echt perfect gespeeld door de meeste acteurs, ik had Hanna Schygulla ook niet herkend, maar was direct onder de indruk van haar spel, kwaliteit verloochend zich niet, een film die je vanaf het begin meesleept en ik vond het jammer dat hij eindigde. (Overigens een goed einde)
Filmkriebel
Vanavond is de betere film weer op Canvas. Heb er al veel (goeds) van gehoord maar nog nooit de kans gekregen hem te zien. Heel erg benieuwd.
Al DeNiro
Het is geen tweede Gegen Die Wand, maar ook deze van Fatih Akin is goed.
Mooie verhalen, beelden en muziek.
Filmkriebel
Intercultureel drama met een verhaalstructuur die aan Inarritu doet denken, met levens die vaag met elkaar verbonden zonder dat ze het beseffen; resultaat is veel minder dan ik gehoopt had. Het verhaal is zeker niet onaardig maar mist een boodschap en ik vond het ook vreemd dat de regisseur die scène in het pompstation als centrale scène gebruikt. Dat was een scène zonder grote impact, daarom vond ik het ook een vreemde keuze om nog een tweede maal daarnaar terug te keren. Ook het einde viel me wat tegen. Ik had op nog een scène tussen vader en zoon gehoopt. De muziek en de boeiende personages zorgden voor twee uur kwaliteitscinema maar er ontbrak naar mijn gevoel nog iets belangrijks.
Rory Breaker
Aardig filmpje. Het eerste deel vond ik boeiend. Helaas is het stuk over de dichter niet boeiend, wat vooral veroorzaakt wordt door Patrycia Ziolkowska. Een saaie actrice en bovendien erg onplezierig om naar te kijken. De scenes waar de 2 verhaallijnen als het ware verbonden worden zijn goed gedaan, maar worden op den duur iets te veel van het goede. Als de oude vrouw dan ook nog eens hollywood-trekjes aanneemt wordt 't al helemaal flauw. Gelukkig zijn de beelden erg mooi en de verhaallijn van de zoon met zijn vader erg mooi. Einde maakt ook veel goed met het hele mooi eind-shot, dat overigens wel lang wordt aangehouden
narva77 (crew films)
Euhm, heb jij wel de goede actrice voor je? Dit is Patrycia Ziolkowska. Ben jij niet in de war met de moeder van Lotte? Want die vind ik inderdaad óók een beetje een saaie rol hebben, en een saai karakter. Patrycia Ziolkowska speelt dus Lotte. Een mooie vrouw wel om te zien, vind ik!
speranza
Het is geen tweede Gegen Die Wand, maar ook deze van Fatih Akin is goed.
Mooie verhalen, beelden en muziek.
dionycle2008
Niet zo brilliant als Gegen Die Wand, maar deze mozaiek film is een mooi en boeiend geheel. In elkaar overlopende verhalen die met elkaar verbonden zijn. De drie hoofdstukken vertellen hun eigen verhaal en boeide me omdat in korte tijd alle facetten van een goede film voorbij komen als lust, seks, passie, idealen en de dood. Soms rauw weergegeven in de beelden.
Filmkriebel
Dit is artistiek wel afgewerkt, maar waar blijft de emotie dan?
narva77 (crew films)
Ik vond de film eigenlijk nog totaal niet "af"... Meer mensen die dit vinden?
Filmkriebel
Ja Narva, ik was nogal verrast toen de eindcredits er plots waren als je dit bedoelt
narva77 (crew films)
ja, dat bedoelde ik. De verhalen waren imho nog niet helemaal "af" of "rond". Verder wel een hele mooie film hoor!
Rory Breaker
Nouja, het kan, maar het 'verlangen naar' is toch gewoon mooi weergegeven. Ik vond het eindshot erg goed.
Mooi vrouw?! Ouch, houd op, totaal geen mooie vrouw. Neigt eerder naar lelijk
NB: gezien je leeftijd kan ik er me wel iets bij voorstellen hoor. Voor jou is ze waarschijnlijk een oude vrouw, voor mij niet....
speranza
donkied
Best aardige film vond ik. Leuk om die wisselingen te zien tussen de verschillende mensen en steden. Gelukkig was hij niet cliché anders had ik hem niet kunnen verdragen.
Djumbo
Knappe film .... de verschillende verhaalslijnen worden op een ingenieuze manier verweven. Film gaat over vrijheid, jeugd, afscheid, dood, liefde ... gewoon het leven .... dus.... Prachtig in beeld gebracht.
Ik heb er echt van genoten
Rory Breaker
Nee nee, dat is 't niet. Ik vind haar ook niet op een oudere vrouw lijken. Ik vond het gewoon niet prettig om naar haar te kijken. Smaken verschillen tenslotte
nadrin
zeer mooie film.
de verhaallijnen realistisch en overtuigend gespeeld.
een open einde zodat je zelf kan beslissen wat het leven nog voor hen te bieden heeft.
geen feel good movie, maar dat is het leven ook niet
3.5
Prachtige film over waarin de levens van een aantal personen met elkaar verbonden zijn, zonder dat ze dit van elkaar weten. Een bijzonder meeslepend maar ook ingewikkeld verhaal dat door de verhaalstructuur gemakkelijk is te volgen. Bestaande uit drie hoofdstukken waarbij de paden van de personages elkaar op een geloofwaardige manier weten te kruisen. Mooi en ontroerend en een uitstekende cast.
Meneer Bungel
da ne rotte film!!! low bugdet en turks drama tot en met!!!
Paalhaas
Speelt in het Filmfestival Ghent.
nu niet meer hoor

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Das Leben der Anderen
Drama / Thriller, 2006