Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Sean McGinly
Met onder meer: John Malkovich, Colin Hanks en Emily Blunt
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Great Buck Howard
"Greatness is a state of mind."
Buck Howard (John Malkovich) is een illusionist met een redelijk ingedutte carriere. Hij besluit nieuw bloed aan te trekken en de rechtenstudent Troy Gable (Colin Hanks) blijkt daar uitermate geschikt voor. Alleen diens vader (Tom Hanks) kan de keuze van zoonlief niet waarderen...
Buck Howard
Jonathan Finerman
Doreen
Alan

Muggsy
Malkovich en Blunt zijn de enige redenen om deze film te kijken. Het verhaal gaat weinig kanten uit, de opgang van Buck Howard wordt immers te plots weergegeven. Het was wel goed te zien dat het geen standaard 'jongen krijgt meisje van zijn dromen' verhaaltje werd, daar het lot van de relatie tussen Hanks en Blunt onbekend blijft voor het publiek bij het einde van de film. Humorgewijs zit het allemaal wel snor, Malkovich z'n I love this town was iedere keer hilarisch.

Aardig.
Maar niet veel meer dan dat.
Malkovich draagt de film al is de rest van de cast ook niet slecht. Het verhaaltje is echter allesbehalve sterk en veel grappen komen amper aan.
Ook het drama gedeelte is te licht. Het zijplotje met papa Tom werkt allesbehalve. Toch een lief klein filmpje dat er verder niet zo veel toe doet.
Goed.

Rosicky
Luchtig filmpje dat niet te veel moeite doet om boven de middelmaat uit te stijgen. Malkovich is erg sterk, dit zijn de rollen waar hij geknipt voor is.

Jawat
keek wel aardig weg, maar vond het geen goede film. Beetje een luchtig verhaal over een mentalist en zijn roadmanager. De relatie tussen deze twee komt weinig naar voren vind ik. John Malkovich speelt een rol die op zijn lijf is geschreven. Speelt ook prima, maar geen topacteur werk wat hij in andere films wel heeft. Emily Blunt altijd een leuke verschijning op het witte doek.
Maar dan komt ie, het zal wel net zoals Ron Brandsteder en zijn zoon (hoe heet die gast ook alweer) want die kan niet presenteren wat zijn pa wel kon. Colin Hanks kan niet acteren. Die jongen heeft een mazzel gehad dat zijn vader Tom Hanks is. Ik erger me dood aan deze vent, hij lijkt op een jonge politicus of zo'n gast die een kaars in zijn hand heeft tijdens een preek van een priester. Bij My Mom's new boyfriend en een klein rolletje in Band of Brothers ergerde ik me ook al dood. Colin als je dit ooit leest: Ik zou je vadere hartelijk bedanken voor je carriere, want anders was je nooit acteur geworden.
Ik wou de film 3 sterren geven, maar door de wanprestatie van Hanks geef ik hem een halve ster minder

Vermeer
Het is zo jammer..
JOHN MALKOVICH & TOM HANKS stond er groot op het kartonnetje van de DVD die ik in de winkel in mijn handen had. Tom Hanks heeft mij in nog geen enkele film teleurgesteld (Malkovich evenmin), dus naar de kassa met dat ding.
Wel, fans van Hanks. Als de beste man 8 zinnen heeft, is het veel..
En Malkovich heeft ook wel betere prestaties laten zien (naar mjn mening één van zijn beste in Burn After Reading en Shadow of the Vampire).

Aapje81
Verassend sterke film met een uitstekende cast. Malkovich, Hanks en Blunt zette alle drie uitstekende rollen neer. Het scenario is niet bijzonder maar is wel boeiend genoeg om anderhalf uur te vermaken. Een kleine maar erg mooie film.

gijsvogel
Goed gespeeld door Colin Hanks.
Malkovic doet het ook goed in zijn rol, maar hij blinkt naar mijn idee altijd wel uit in rollen waarin hij eigenzinnige of eigenaardige personages moet neerzetten. Zo ook bij deze dus.
Geen hoogvlieger, maar het kijkt lekker weg en verveelt niet.
Jammer dat hij niet meer besproken en becijferd is hier op MM.
Voldoende

tommykonijn
Aardige, maar wel erg standaard film. De film kent niet echt een hoogtepunt, maar hij verveelt ook niet. Het acteerwerk, moet ik zeggen, viel me mee (ook Colin Hanks). John Malkovich is goed in vorm evenals Emily Blunt. Uit de rollen van Tom Hanks(!) en Steve Zahn kon wat mij betreft meer gehaald vormen. Ik was wel altijd benieuwd of de trucendoos van Malkovich steeds zou blijven werken of niet. Ze waren iig leuk om te zien. Het kwam best low-budget over, maar het heeft wel gezorgd voor een vermakelijk filmavondje.

lars-pixar
‘Met een heerlijke casting van Jeanne McCarthy en een goed verhaal van Sean McGinly’
De film The Great Buck Howard is gebaseerd op het echte verhaal van The Amazing Kreskin en dat is natuurlijk een uitdaging voor regiescheur Sean McGinly om dit verhaal zo overtuigend en neer te zetten, en dat is gelukt ook.
Het verhaal is erg leuk neergezet en erg verrassend van begin tot eind.
De film moet het niet hebben van de humor, want dat valt erg mee.
De film heeft vooral een goede cast waar die het van nodig heeft, met onder andere John Malkovich die de rol als Buck Howard ijzer sterk neer zet met een vlugje humor en een goed humeur.
Maar ook Colin Hanks is verrasend, en dan staat hij nog tegen over zijn vader Tom Hanks.
En dat moment valt vies tegen, want Tom Hanks krijg nog eens niet de tijd om zijn rol goed neerte zeten en valt dan ook erg tegen in de film.
Buiten deze acteurs is de casting enorm goed en spelen de acteurs ook even goed mee.
De film had geen lekker tempo en was daar door erg langdradig maar gelukig verveelde het verhaal niet.
Het drama gedeelten is redelijk maar hoefde ook niet beter neer gezet te worden anders had de film verzopen in zijn ijgen verhaal en dat had zonde geweest want de film is erg vermakelijk!

lars-pixar
John Malkovich is ook enorm goed in Ripleys Game, mischien wel een aanrader?

John Lee Hooker
Eigenaardig anderhalf uur waarin we een nuchtere rechtenstudent mogen bijstaan tijdens zijn nieuwe baantje als assistent voor de Great Buck. De humor is er subtiel tussen gegoten en de opvallende handshake bleef tof. Malkovich is natuurlijk weer foutloos, altijd leuk om Emily Blunt tegen te komen en Tom Hanks had dit keer een bijrol. Daarbij was de casting van de figuranten opvallend goed. Mooi om Troy op het einde te zien als toeschouwer waar hij alsnog met z'n mond vol tanden komt te staan. Een fijn kleinschalig drama.

Middle of the road.
Geen dramatisch slechte film, maar ook érg onopvallend en duidelijk op zoek naar meer identiteit. Gelukkig is er nog Malkovich die zijn rol als enige echt glans weet te geven. De rest staat er bij en kijkt er maar naar.
Het ventje dat niet weet wat hij aanmoet met z'n leven (en natuurlijk papa's droom moet volgen), de verplichte maar erg magere romance en de fin de carriere van Malkovich boeien allemaal niet zo. Het is het personage van Buck Howard zelf dat de film draagt.
Zo'n film waar het hoofdpersonage bijblijft en de rest snel zal vervagen, een aantal leuke cameos ten spijt (Zahn). De cameo van Tom Hanks sloeg nergens op trouwens, wat mij betreft zo vader zo zoon, beiden kleurloos.

K. V.
Deze had 'k al een tijdje liggen en me er eens aan gewaagd. 'k vond het eigenlijk geen slechte film. 'k wist niet echt wat te verwachten, maar het was wel een leuke film. Geen topkomedie, maar 'k heb toch een aantal keren moeten lachen, mede door de prima vertolking van John Malkovich.
Verder deed ook nog Tom Hanks mee, maar dit was maar een hele kleine rol.
Voorts verveelde de film niet en was de speelduur ook perfect, niet te lang en niet te kort.
'k had geen verwachtingen bij deze film, maar 'k vond het een leuke kijkervaring, 'k heb het me niet beklaagd.

Tarkus
Redelijk goede komedie.
John Malkovich steelt de show in deze prent, alles draait om hem, en dat maakt de film alleen maar beter.
Ook Colin Hanks is wel goed, en Tom Hanks ook al is zijn rol veel te klein om er een goed oordeel over te vellen.
Maar het is wel een film die vlot wegkijkt en zeker niet verveeld, heb me geamuseerd ermee.

shrink
- 1911 berichten
Matige film. Beetje slap aftreksel van 'scent of a woman' vond ik persoonlijk.

Moeder 'Euphoria'-acteur Angus Cloud over moment dat ze hem dood aantrof, Vrouw Bruce Willis betwijfelt of hij ziekte zelf doorheeft: 'Het is zwaar' | MovieMeter Recap

Taika Waititi's langverwachte voetbalfilm 'Next Goal Wins' met Michael Fassbender krijgt hartverwarmende nieuwe trailer

Chevy Chase denkt bijna nooit aan 'Community' en is niet betrokken bij aankomende film: "De show was niet grappig genoeg voor mij"

Geboortedag Olivia Newton-John (1948): haar vijf best beoordeelde films

City Island