Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Sergio
Onverwacht einde (anders dan het boek) en redelijke spanning maar verwacht er niet teveel van want dan baal je als een stekker.
Denk aan Gremlins meets Arachnophobia in The Mist.
Als is Arachnophobia wel beter.
Modar
Het begrip horror vind ik niet echt juist voor deze film. Soms gebeurt er iets "engs" maar het is niet zo dat het ook daadwerkelijk zo is.
Het verhaal begint veel belovend en je verwacht een heleboel. Ik heb het boek niet gelezen (wat vast stuk beter zal zijn) maar nadat ik de film gekeken had, had ik het gevoel van; komt weer op hetzelfde neer
Het leger maakt een fout mensen zijn er de dupe van.
Waar ik wel om kon lachen, noem me sadistisch of niet is het volgende:Wanneer de film bijna afgelopen is en ze zijn ontsnapt in de auto komen ze zonder benzine te staan. Ze hebben het gevoel dat ze niet meer te redden zijn, waardoor ze besluiten dat zichzelf dood te schieten. Enige probleem is dat ze 4 kogels hebben en met 5 man zijn. Uiteindelijk blijft de vader over die zojuist zijn zoon doodgeschoten heeft. Hij is helemaal overstuur en nog geen 30 seconde later komt het reddingsteam aanzetten die ineens alles onder controle blijkt te hebben,
De film is leuk om een keer gezien te hebben maar meer ook niet. Ik zou hem niet in de bioscoop gaan kijken maar lekker wachten tot hij uit is op dvd of iets dergelijks
2sterren
smettipie
een zeer mooie verfilming naar het boek van stephen king.
liefhebbers van stephen king komen met deze film zeer zeker
aan hun trekken, maar alle liefhebbers van films vol suspence
zullen dit een aangename en boeiende film vinden.
zeker en vast een aanrader!!!!!!!
De film begint erg mysterieus doordat er iets in de mist ziet maar je weet niet wat. Die angst om het onbekende wordt een tijdlang erg goed neergezet. De film wordt halverwege wat minder als ze in mijn ogen teveel onthullen. Zodra je de monsters ziet is het nog wel spannend, maar het aparte is eraf. Ik moet overigens zeggen dat de monsters, zeker de kleineren in de winkel, behoorlijk gaaf eruit zien. Ik vond alleen de grootte monsters wat te computergeanimeerd overkomen. Niet nep, maar het kon beter.
De laatste 3 kwartier zijn weer aardig goed als ze een ontsnappingspoging gaan doen. Zeker na de sterke scene bij de apotheek waar ze zien dat ze een kansloze strijd vechten.
Het einde van de film is echt krankzinnig en erg tragisch. David, zijn kleine zoontje en nog 3 mensen ontsnappen uit de supermarkt en rijden met de auto zo ver mogelijk weg, totdat hun benzine opraakt. Nog altijd zitten ze in de mist met de monsters, dus zelfmoord is de enige optie. 4 kogels zijn er...David besluit zich op te offeren en schiet de rest dood, inclusief dus zijn zoontje. Zelf wilt ie zich af laten maken door zon monster maar enkele seconde nadat ie uit de auto stapt rijdt het leger binnen, klaar voor de redding.....een erg onverwacht en triest einde wat wel heel goed bij deze mysterieuze en duistere film paste.
Waar ik me trouwens mateloos aan heb ge-ergerd zijn 2 dingen. Er zitten echt een stel hele slechte, soms tegenkrommende, dialogen in de film. Getver. Nog erger was die vreselijke vrouw in de supermarkt die de hele film zat te krijsen dat dit hun schuld was doordat ze tegen God in gingen. Ik werd echt chagrijnig van haar irritante rol en was Ollie enorm dankbaar toen hij haar een kogel door de kop schot. Zelden zo blij geweest met iemands dood in de film.
Alles bij elkaar scoort deze film bij mij een prima voldoende. Aanrader voor de thriller/horrorfans.
3,5
Xelátion
Nog erger was die...vreselijke vrouw in de supermarkt die de hele film zat te krijzen dat dit hun schuld was doordat ze tegen God in gingen. Ik werd echt chagrijnig van haar irritante rol en was Ollie enorm dankbaar toen hij haar een kogel door de kop schot. Zelden zo blij geweest met iemands dood in de film.
Inderdaad, ik ergerde me ook mateloos aan haar. Vanaf het moment eerder in de film dat ze dood had kunnen gaan maar gespaard bleef, gedroeg ze zich als een messias en won ze zieltjes. Ook leuk hoe dit door de 'kleine groep' werd besproken om dit te voorkomen ze haast moetsen maken.
Ook de soldaat,.. hoe hij aan zijn einde kwam. Te bedenken dat overal te wereld, bij elk geloof de geestelijke leiders hun onderdanen zo naar de vingers kunnen wikkelen, ze daadwerkelijk alles wijs te maken.
Sorry wil bijna een discussie over geloof beginnen, maare...laten we dat maar niet doen

Heb me goed vermaakt met deze film, met hier en daar wat gezonde ergenis. Leuke acteurs, Thomas Jane heeft me sinds de serie Eureka goed overtuigd.
Dat stuk over het geloof sloeg echt nergens op en was voor mij ontzettend irritant. Kost de film punten bij mij. Een stel normale mensen verandert niet binnen 1 dag in een sektevolger...
mental_jos
Waar ik me trouwens mateloos aan heb ge-ergerd zijn 2 dingen. Er zitten echt een stel hele slechte, soms tegenkrommende, dialogen in de film. Getver. Nog erger was die vreselijke vrouw in de supermarkt die de hele film zat te krijzen dat dit hun schuld was doordat ze tegen God in gingen. Ik werd echt chagrijnig van haar irritante rol en was Ollie enorm dankbaar toen hij haar een kogel door de kop schot. Zelden zo blij geweest met iemands dood in de film.
3,5
Volledig eens met jouw recensie . Zelden zo blij geweest met de dood van die irritante vrouw. Heb mij de hele film zitten ergeren aan die vrouw, kan me echt niet voorstellen dat er op een gegeven moment zoveel mensen zijn die haar geloven. Maarja het zijn amerikanen....
3.5 ster
aphexfreak
Hoe verneuk ik een goed verhaal les 1 : verziek het einde!
Het is toch niet te geloven wat een ontzettend ruk-einde er hier word voorgeschoteld aan het publiek!
De film op zich is zeer goed te noemen met goed uitgewerkte karakters en goed acteerwerk, maar zodra het einde in zicht komt gaat het mis.
Het einde van het boek is vele malen beter geloof me.
Op zich niet zo raar dat ze het boek-einde hebben verandert want ik zag dat de Weinstein broers weer eens op de aftiteling stonden, dat betekent automatisch dat de regisseur NIKS te zeggen heeft over het verhaal en het verloop ervan.
Fuck de Weinsteins en fuck dit einde, alweer een goed boek van Stephen King verneukt.
3* voor de film en 0,0* voor het %@#$%^ einde.
dumble
allemaal van die slappe jantjes hier boven die van een "nog lang en gelukkig leven" einde houden.
Het einde was te bruut!
maar dit is toch een meesterwerk? en wat een graphics! echt een knap staatje werk!
Chr.s
Best een goede film. Maar voelde vaak wat te degelijk aan, te gelikt. Tevens staat het eind me erg tegen. Het idee achter een gezamelijke zelfmoord aan het eind vind ik sterk maar de opbouw naar dat punt klopte niet. De gehele film werd er hard gevochten om te overleven om vervolgens zonder verder te proberen er een eind aan te maken. Verder vind ik het pure wansmaak om vervolgens nog geen minuut na de zelfmoord het leger aan te laten komen, erg lachwekkend en bovenal érg ironisch.
Ondanks deze flinke uitgleider heb ik me uitstekend vermaakt, de film duurde niet te lang en was spannend.
Gajarigon

Over het einde: Uiteindelijk had de predikante wel gelijk: "kill the boy and we're free". Ben het wel eens met wat je zegt: belachelijk einde.
Voor de rest: onorigineel verhaal (experiment van het leger dat misgelopen is, boehoe), belachelijke special effects (één prik in die tentakel en plots verandert die in een zwart broeisel, op wat sloeg dat nu weer), uitsluitend irritante personages (om maar 1 voorbeeld te geven: hoe lang duurt het wel niet vooraleer de lichten uit zijn als die bugs komen... hoe stom kan je wel niet zijn!), voorspelbaar (uit het niets komt er even een romance aanwaaien, en wat later gaan beide personages dood, kwestie van het wat dramatischer te maken misschien?), niet spannend (tenzij je gore scenes spannend vindt), etc, ... sorry F. Darabont maar ik vond er helemaal niets aan, puur tijdsverlies. De film vertelde gewoon het typische verhaaltje van "wat is erger - het onbekende buiten of de mensen binnen". Moesten de personages nog enigzins medeleven hebben opgewekt had het nog spannend kunnen zijn maar nu kon het me juist niets schelen wat er met hun gebeurde, ik was blij als er weer eentje het loodje legde, dan kwam het einde van de film immers weer wat dichterbij.
Het einde was te bruut!
Nee dat maak jij er weer van, dit einde was gewoon te grappig, we grapten een beetje dat het zo zou aflopen en het feest was compleet toen het echt zo ging! Bovendien had het beter gekunt, en het schijnt dat ze gewoon niet het originele einde gevolgd hebben.
Graphics? Voor een film uit de jaren 70 zou het goed geweest zijn, wat een Misery dit.
Dyrolfo
Ik denk dat ik ook maar een kamer huur en een camera...jemig, wat een barslechte film!: waardeloze en hoogst irritante acteurs, special effects die zuigen, een verhaal van 1000 in een dozijn....en dan die muziek...die muziek had bij een topfilm gemoeten, niet bij waardeloze shit als dit.
Jammer van mijn tijd!
Jammer van mijn tijd!
Wat was er dan zo goed aan die muziek? Vond dat door het orgeltje op het einde het hele gebeuren gewoon nog potsierlijker overkwam...
Tabossi
Ja ehm, net gekeken en beetje dubbel gevoel. Er hangt wel een beklemmend sfeertje en de enge special effects doen hun werk goed. Ook het gegeven 'wat doet een mens in nood' is wel grappig uitgewerkt, maar veel te overdreven. En daar zit ook mijn grote kritiek: belangrijke stukken zijn gewoon ongeloofwaardig as hell. Daarom niet meer dan 3 sterren. Voor nu.
maikey4
had meer verwacht van deze film,onbegrijpelijk dat ik deze film heb afgekeken! en ook wel een beetje raar dat die mevrouw die in t begin naar haar kinderen wou op t einde gewoon nog in leven was?terwijl de rest meteen eraan ging.
en het einde van de film...................pffff.
alegondatje
Een echte Stephen King film.
Ik heb het boek niet gelezen maar het is wel vaker zo ( b.v. The Stand) dat het boek beter is. Maar ja in 1 1/2 uur een Stephen King boek vertalen naar een film lijkt mij ook moeilijk.
Ik ben een fan van Stephen King. Zijn verhalen overstijgen vaak ieders fantasie. En dat is ook in deze film terug te zien.
De mens maakt zich druk over allerlei dagelijkse zaken maar dan gebeurt er iets waardoor je het in leven zijn op zich als meest belangrijk gaat beschouwen en de dagelijkse zaken kunt afdoen als totaal onbelangrijk.
Ik vond het een spannende film en zeer goed geacteerd met een verassend einde.
Grimmige, spannende en goedgemaakte horrorfilm. Iets te lang, maar gelukkig ligt het tempo vrij hoog en zijn er weinig saaie momenten. Het thema en de special effects doen soms denken aan het werk van schrijver H.P. Lovecraft, wat mij betreft een groot pluspunt. Het einde is wrang en naargeestig, maar ik kon het wel waarderen.
dumble
uhh sorry maar hebben wij dezelfde film gezien?
Werkelijk waar, noem alsjeblieft een naam van een film waar je het verhaal(plot) van deze film mee wil vergelijken.
Spider1980
Betere horror kan je jezelf niet toewensen.
Alleen jammer van het 'originele' eind.
Beetje jammer
sportfan27
Ik krijg het idee dat een aantal mensen hier de film niet helemaal goed begrijpen.
(het hele punt is dat dat goddienstige wijf gewoon gelijk had alleen slaat ze natuurlijk met die offering nogal door, je volgt natuurlijk de hoofdrolspelers die proberen te ontsnappen en je gaat er automatisch vanuit dat hun de goede keuze maken maar dat blijkt dus juist aan het eind niet waar te zijn. Ik zat ook te juichen op de bank toen ze dat wijf door haar hoofd schoten en eindelijk konden ontsnappen . Maar als die legertruck aan het einde voorbij komt zie je al die mensen uit de supermarkt erin zitten, dat vond ik juist het ijzersterke van deze film. Zoals ik al zei, een heerlijke Mindfuck )
......maar dit is mijn visie erop, misschien zien anderen het heel anders en dat mag natuurlijk.
Gajarigon
uhh sorry maar hebben wij dezelfde film gezien?
Gewoon al uit het werk van King: in The Stand is het ook eenexperiment van het leger dat misgelopen is. Verder natuurlijk Dawn of the Dead, alleen zijn er nu geen zombies.
Martijnnn
Ooh ik kan best begrijpen dat je deze film leuk vind om te kijken, maar de special effects goed, dat meen je toch niet. Je bedoelt toch special effects met graphics?
brucecampbell
Je kan natuurlijk de film niet ernstig nemen, maar dat neemt niet weg dat dit prima vermaak is.
Het in mijn ogen schitterend einde is het kersje op de taart.
Eén van de betere horrors die ik de laatste tijd heb gezien!
Tabossi
Doe er toch nog een half puntje bij. Gewoon omdat - en dat argument heb ik van een ander, maar dat zette me wel aan het denken - dit weer iets ouderwets heeft. Die hele torture-Hostel-Saw-shit begon ik (al redelijk snel overigens) saai te vinden en de remakes gingen nog wel maar spraken niet voor de inventiviteit van de makers. The Mist doet - ondanks mijn eerdere kritiek - weer eens waarvoor je een horrorfilm kijkt: angst aanjagen met gedoseerd, maar goor geweld en door een wereld neer te zetten die appeleert aan je meest basale angsten (de mist en het claustrofobisch aspect daarvan en daarbij de bescherming die de beperkte ruimte van de winkel biedt is een soort equivalent van de deken die je als kind bescherming bood voor 'de monsters' in het donker). En daar gooien reusachtige insecten natuurlijk nog een schepje bovenop. Nee, niet alles was koek en ei in The Mist, maar wat mij betreft mag de old-school horror zoals hier getoond wel weer de nieuwe standaard worden.
Retro is toch hip?
mental_jos

Hmm het kan zijn dat ik niet goed heb opgelet, maar die mensen uit die supermarkt die nog bleven bij die geloofsvrouw zaten volgens mij niet in die legertruck, enkel die vrouw die aan het begin van het verhaal haar kinderen ging zoeken.
Ook ben ik het niet met je eens dat die geloofsvrouw gelijk had. Buiten het feit dat ik zelf niet gelovig ben, en het dus onmogelijk is die vrouw serieus te nemen, is het in deze film niet duidelijk hoe die monsters nou gekomen zijn. Jij beweert dus dat de monsters gestuurd zijn door god om de mensheid te straffen. Hoe die monsters gekomen zijn wordt verder niet uitgediept maar iets met een andere demensie en een experiment dat fout ging vind ik aannemelijker dan dat het de monsters van god waren om de mensheid te straffen.
Dit is mijn visie erop, maar het blijft natuurlijk een geweldige film
Martijnnn
de mensen uit de winkel heb ik ook niet terug gezien, was er eigenlijk een beetje te laat mee maar heb er nog op gelet.
Mental_jos, voor de mensen die wel gelovig zijn is die vrouw ook niet serieus te nemen...
ninowaanders
Dit is weer een film zo als ik van Stephen King gewend ben, een typische horror film. Hij kwam wat traag op gang , maar na een half uur zag je het onderwerp al in de film terugkomen. Ik vond het een goede film , maar er konden wel iets meer spannende momenten in de film voorkomen , omdat je anders toch de hele tijd het beeld van de supermarkt krijgt. Maar toch heb ik de film een 4,0 gegeven , omdat de film ging zoals ik het had verwacht.
sportfan27
Dit is mijn visie erop, maar het blijft natuurlijk een geweldige film

Ik bedoelde niet dat die monsters door god waren gestuurd, maar dat die irri vrouw wilde blijven wel de goede keus was. Toen ik na 5 minuten in de film die legertrucks het dorp uit zag rijden had ik al een vermoeden waar dit heenging .

Ik zal het einde nog eens kijken, kan best zijn dat je gelijk hebt en dat ik het verkeerd heb gezien.

Maar hij blijft goed !!

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990