Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Cameron Crowe
Met onder meer: Bridget Fonda, Matt Dillon en Campbell Scott
Releasedatum: 19 mei 1993
Plot Singles
"Love is a game. Easy to start. Hard to finish."
Zes twintigers delen een appartementsgebouw in een groezelige buitenwijk van Seattle. De flat vormt het decor voor hun akkefietjes en verdrietjes. De verlegen Janet is verliefd op de stugge Cliff, die denkt dat een relatie zijn carrière als popzanger in de weg zal staan. Depressieve Steve heeft zijn oog laten vallen op Linda die teleurgesteld is in de liefde. Debbie zoekt haar ware via het videocircuit. En dan is er nog Bailey, die weinig of geen succes geniet bij het vrouwelijke geslacht.
Janet Livermore
Andy
Pam
Mayor Weber
EmDee
Film ken ik niet (meer). Wat ik wel weet dat deze film één van de beste soundtracks aller tijden heeft afgeleverd met o.a: Chris Cornell, Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Mudhoney, Mother Love Bone, Jimi Hendrix, Jane's Addiction, Muddy Waters, The Pixies, R.E.M., Alice in Chains, Sly & The Family Stone en The Cult.

narva77 (crew films)
Jullie ook braaf de nieuwe 'Greatest Hits' van Nirvana al gekocht?
narva77 (crew films)
Herstel, het is maar 1 nieuw nummer, maarja hij hoort toch bij de collectie.
Yak
Het laatste optreden van Nirvana in Nederland en hun 2 Meter Sessie van de dag daarna hebben twee dagen op 3voor12 (internet) gestaan. Voor de oplettende Nirvana-liefhebber, dus.
narva77 (crew films)
Hmm ik download überhaupt geen muziek van internet, maar dat had ik best willen horen.
Ach, eigenlijk is het geldklopperij. Ik bedoel, er staat 1 nieuw nummer op (waar die clip van is), en voor de rest is het een gewoon compilatie-album.
Maarja, je moet em nu eenmaal hebben.
Yak
Het was geen download, maar een webcast. Gewoon een radio-uitzending dus, met als enige verschil dat je zelf kon bepalen wanneer die startte.
narva77 (crew films)
Aha, dat ken ik wel. Net zoals bijv. Yorin FM via internet ofzo. Nuja, had ik best willen horen toch.
ichi
Ik wist niet wat hiervan te verwachten, maar werd vooral in het begin aangenaam verrast. Matt Dillon als grungy dude, erg grappig. Net als in Almost Famous van Cameron Crow zit ook deze film vol met spitsvondige dialogen, aandoenlijke personages en inventieve filmtrucjes. Maar waar Almost Famous een constant sterk niveau kent is Singles bij vlagen saai en ebt de frisheid en scherpheid na het eerste half uur wat weg. Vooral dat gedoe tussen die krul-chick en die degelijke 'supertrain'dude werd op den duur een beetje vervelend. Maar de sterke muziek en hier en daar verschijnende grunge-grootheden maakt het een entertainende film.
cothurnen
Best een aangename film. Toen ik hem voor een tweede keer zag was het toch al gauw doorspoelen naar de muzikale hoogtepunten. Pearl Jam leverde op de soundtrack een van hun beste nummers ooit af: State of love and trust.
EmDee
MovieMatje
Wisten jullie dat Chris Cornell (van Soundgarden) bijna de rol van Matt Dillon had gekregen in deze film? Dat las ik een boek met de biografie van Pearl Jam.
bioscoopzaal
Grappige, ontspannende, charmante komedie met een bijzonder goede rol voor Campbell Scott. Voor de rest was het vooral Woody Allen light.
xangadix
Ik mis op de dvd een scene die op mijn exrental video wel staat: Bill Pullman als plastisch chirurg raadt Bridget Fonda af een borstvergroting te laten uitvoeren. Zit Marijke Helwegen tegenwoordig in de cutting room..?
bioscoopzaal
Die scène staat er gewoon op hoor. Misschien zat er een vuiltje op je dvd en heeft je dvd-speler die scène gewoon geskipt.
Elsje
Nee dat wist ik niet, maar dat zou wel de max geweest zijn! Chris Cornell is gewoon een vreselijk lekker ding!
as
narva77 (crew films)
Deze heb ik helemaal niet in de TV-gids zien staan. Die docu over Kurt en Courtney komt ook zie ik.
Is het soms Grunge-avond bij Veronica?
arnodw
Gisteren was Singles op tv in België, op Kanaaltwee.
Aangezien ik een grote fan ben van de grungemuziek, wilde ik deze film niet missen.
Goeie acteerprestaties, leuk verhaal, geweldige soundtrack. Meer hoeft dat niet te zien
grovonion
heerlijk tijdsportret. Weerspiegelt voor mij een deel van de jaren 90. Is ook DE (hollywood)-grunge film.
dvdschaaf
Zeer goed ingespeeld op het toenmalige tijdsbeeld, met een geweldige soundtrack op de koop toe!
MarkFish
Ze hadden de film beter Couples kunnen noemen. Op het einde zijn het stelletjes en geen vrijgezellen meer. Beetje voorspelbaar wel . Zaten veel grappige stukjes in, maar af en toe was het ook wel weer makkelijkem, sentimentele crap.
Die eerste Outtake is lachen met al die tijdschriften die tegen hem praten.
Odd Eye
Op zich ben ik niet zo thuis in dit genre, maar het is een film met Bridget Fonda, dus ik voelde mezelf een beetje verplicht hem te kijken. De film op zich was soms best wel komisch, maar er miste wel een paar dingetjes. Ten eerste was het grunge gevoel erg afwezig naar mijn mening. Er zaten wel een paar cameo's in van bekende grunge bands zoals Pearl Jam en Alice In Chains, maar toch was het niet overduidelijk. Ten tweede had ik gehoopt dat Bridget Fonda wat meer voorkwam. Als ik de filmposter bekijk lijkt het mij toch echt dat zij en Matt Dillon de hoofdrolspelers moeten zijn, maar dat is jammer genoeg niet echt het geval. Voor de rest zat de film goed in elkaar en hij krijgt van mij 3 sterren.
Mosquito
Door deze film kan ik toch nog de jaren 90 meemaken als 20-er
En natuurlijk krijgt hij een 5 omdat pearl jam er in zit
Franklin1975
Door deze film kan ik toch nog de jaren 90 meemaken als 20-er
En natuurlijk krijgt hij een 5 omdat pearl jam er in zit

Volgende maand komt er een re-issue van Ten uit. Orginele cd, cd met Ten-'remixed' plus b-sides en nummers uit Singles. En een dvd van mtv-unplugged.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan