Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Robin Swicord
Met onder meer: Maria Bello, Jimmy Smits en Maggie Grace
IMDb beoordeling: 6,7 (29.219)
- Bekijk via iTunes
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot The Jane Austen Book Club
"You don't have to know the books to be in the club"
Zes mensen in Californië (vijf vrouwen en een man) richten een boekclubje op, waarin ze de literatuur van Jane Austen bespreken. We zien hoe ze elkaar ontmoeten en er een sfeer ontstaat waarin liefde, vriendschap, ruzie en allerlei moderne relaties voorkomen. Ze realiseren zich dat ze zelf in een 21ste eeuw-versie van een verhaal van Jane Austen leven.
Bernadette
Daniel
Dean
Trey
skipy05
Ik had ene iets wat andere film verwacht. Hij is ook beter dan verwacht. Verhaal is goed, maar wel redelijk eenvoudig. Goede acteurs, toch paar bekende namen.
(verwijderd)
Ik heb dele gezien van de film, het lijkt mij al wat.
Ik ga na dit gelezen te hebben helemaal opnieuw gaan kijken, misschien dat het nog wel wat interessanter wordt.
- 12061 berichten
Heerlijke feel-good-movie over vijf vrouwen en één man die hun eigen Jane Austen-boekenclub beginnen. Hierbij trekken ze zelf, vaak onbedoeld, parallellen tussen hun eigen levens en het werk van Jane Austen. Romantiek, drama, humor en een leuke cast maken van deze film een bijzonder onderhoudend geheel. Alle vrouwen (en man) vinden uiteindelijk hun geluk (terug), alhoewel niet allemaal geheel geloofwaardig.
Maar wel hands off het nummer Save Me van Aimee Mann! Deze is gereserveerd voor Magnolia alleen.
kanjertje
Flauwe film, langdradig en vervelend.
Verhaal houdt niks in : altijd maar vertellen over het boek dat ze die maand van Jane Austen gelezen hebben.
Snap echt niet dat de meesten deze film zo goed beoordelen.
Voor mij en 2,5 en zelfs dat is meer dan dat deze film verdient.
BBarbie
Gewoon een leuke film vol lief en leed, waaraan je een lekker gevoel overhoudt.
Het scenario zit prima in elkaar en de cast is voortreffelijk.
Het lijkt me wel raadzaam om eerst de boeken van Jane Austen te lezen of de verfilmingen ervan te zien.
soom
Jane Austen... Ik heb een Engels, klein boekje van haar van Pride and Prejudice. Weleens doorgebladerd, nooit echt gelezen. Lees dan ook liever in de taal die me het meest ligt, lui als ik ben.
Maar dit maakt wel erg nieuwsgierig. Misschien moet ik toch maar eens naar een bibliotheek gaan die groter is dan die in Gouda. Of hebben ze de boeken daar wel? Toch eens achter aan gaan (of niet).
Enniewee, het is prettig, vermakelijk, amusement met een lichtvoetigheid die me erg aansprak. Vond vooral Maria Bello, Emily Blunt, Hugh Dancy en Kevin Zegers goed, de rest interesseerde me net een druif minder. Misschien ook, omdat ik nu eenmaal een zwak heb voor de genoemde acteurs, ze spelen gewoon zo fris, mooi. Leuk uitgangspunt, een lief filmpje die vooral werkt als je de boeken hebt gelezen. Fijn dit, wel. Ook al heb ik de boeken dan niet eens gelezen..
Movsin
Prettig en origineel om Jane Austen's boeken als link uit te spelen naar de amoureuze tribulaties van enkele romantische zielen.
Alleen jammer dat om alle dialogen perfect te snappen er een grondige kennis van de personages uit die boeken wel aangewezen is.
Maar goed, het is romantisch, vaak grappig en het komt allemaal in orde en dus aangenaam vertier. Bovendien spelen ze allemaal goed.
Roger Thornhill
Merkwaardig toch dat er bij deze film vóór mijn directe voorganger twee jaar en drie maanden lang geen enkel bericht is geplaatst. Als MovieMeter vanwege ruimtegebrek zou besluiten om films waarbij gedurende een bepaalde periode niets is geschreven dan maar van de site af te voeren, zou een film als deze één van de eerste slachtoffers zijn, alsof hij gedurende die zevenentwintig maanden gewoon niet "geleefd" heeft of in winterslaap is geweest. Hoe dan ook, dit is een ontzettend leuke film waar mijn dochter van 19 (die geen enkele Austen-roman heeft gelezen, maar wel vier verfilmingen heeft gezien) evenveel plezier aan heeft beleefd als ik (die alle Austens heeft gelezen), en dan kun je er natuurlijk over discussiëren of zij er wel evenveel "uit heeft geaald" als ik, maar ja, hoe relevant is dat? En ze heeft zelfs plannen om aan het lezen ervan te beginnen… Heerlijke film.
Gish
Sluit me volledig aan bij mijn voorganger, deze "boekenclub" is een heerlijke feelgood film met een prima cast en een leuk origineel verhaal. Heb hem nu al tweemaal gezien en blijf genieten. Aanrader.
J.Ch.
Afgelopen weekend nog maar eens gezien als het ultieme tegengif voor de WK-gekte. Het idee van de film dat alles opgelost kan worden met een beetje Jane Austen betwijfel ik, maar voor de film wil ik het graag geloven. De personages zijn duidelijk van onze tijd, en toch komt het herbeleven van Austens verhalen geloofwaardig over. De acteurs zijn op hun plek en in de verhalen zit veel afwisseling, wat ik zelf erg prettig vind. Ik kan me niet voorstellen dat je als man deze film zou willen zien, eigenlijk, net zoals ik me moeilijk kan voorstellen dat mannen in het echte leven zo gemakkelijk overstag gaan voor Jane Austen. Jammer voor hen dan.
Als deze film mensen aanzet om Austen te lezen is dat erg mooi - alles wat aanzet tot lezen heeft mijn steun - maar je hoeft de boeken niet per se gelezen te hebben om van The Jane Austen Book Club te kunnen genieten. Enige voorkennis is wel zo prettig omdat je anders de parallellen mist, maar er zijn genoeg uitstekende verfilmingen - veel meer dan er boeken zijn. Ik kan persoonlijk bijvoorbeeld niet kiezen tussen Sense and Sensibility en Sense and Sensibility. Voor mensen die net als ik meerdere versies kennen en waarderen, is The Jane Austen Book Club een erg leuke aanvulling op de bijna eindeloze lijst Austen-adaptaties.
Roger Thornhill
Ongeluk of moord: In 'Killer heat' van Jo Nesbø is meer aan de hand
'Ex Machina' verdwijnt binnenkort automatisch van Netflix
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze hitseries op Netflix worden op dit moment het meest gestreamd op de dienst
Persuasion
Drama / Romantiek, 2007