• 9.371.809 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Diarmuid Lawrence

Met onder meer: Kate Beckinsale, Bernard Hepton en Samantha Morton

Plot Emma

Emma Woodhouse is een slimme jongedame uit een goede familie die een man tracht te vinden voor haar schuchtere vriendin Harriet. Emma is echter niet zo goed in het koppelen als ze zelf denkt wat Harriet behoorlijk irriteert. Bovendien loopt Emma door haar bemoeienis met de zaken van andere mensen het risico de liefde van haar leven te verliezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van chrissie

chrissie

Vond deze versie toch een tikje meer bieden dan de versie uit 1996 .

avatar van Ximone

Ximone

Geweldige film, ik heb m al heel vaak gezien.

avatar van prejudice

prejudice

Zoek deze film nog steeds, heb wel de andere verfilming gezien.

avatar van Inwen

Inwen

Veel beter dan de versie met Gwyneth Paltrow. Ik vind Kate een veel betere Emma.

avatar van Katharina

Katharina

Saaie verfilming van één van mn favoriete verhalen.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

misschien niet helemaal mijn soort film hoor, maar na een uur heb ik het opgegeven.

decors: prachtig!

verhaal: romantisch, langdradig (wellicht voor die tijd zo), matig.

acteurs: wat een gekibbel en geroddel zeg, het gaat maar door. Die kan niet met die trouwen, die is niet van de juiste stand en heb je die gezien!! ....

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Tja, ik vind hem toch nèt iets minder dan de andere versie. Op zich vond ik dat Emma goed werd neergezet en ik vond dat Knightly ook goed werd neergezet maar de chemie tussen de twee vond ik niet echt om over naar huis te schrijven. Zelfs op het moment dat ze elkaar de liefde verklaren was het nogal een droge bedoening. En dat is toch jammer bij een romantische film.

avatar van cucciolo

cucciolo

Vond dit een magistrale uitwerking van Jane Austen's klassieker. Heb het boek niet gelezen, maar je voelt gewoon dat er met zorg is omgegaan om dicht bij het boek te blijven. Heel veel aandacht aan de details en toch niet te veel afleidende elementen, maar simpel bij de essentie en spirit van het verhaal gebleven en vooral van de karakters en de onderlinge dynamiek en hoog oplopende spanningen. Ik vond de hele cast geweldig en de hoofdrolspeelster was perfect gecast; wist precies die juiste balans over te brengen tussen het verveelde high society meisje dat graag mensen uitspeelt, en tegelijk toch nog het hart op de goede plek hebben. Zoiets als dit kunnen de Britten natuurlijk het beste. Komt geen enkele Amerikaan bij in de buurt!

avatar van james_cameron

Leuke Jane Austen-verfilming, grappig en luchtig, met een perfect gecaste Kate Beckinsale. De rest van de cast is overigens ook prima. Visueel nog niet zo tot in de puntjes verzorgd als bijvoorbeeld Pride And Prejudice en Sense And Sensibility (en inhoudelijk ook wel iets minder), maar niettemin een aangenaam en zeer vermakelijk werkje.

avatar van BBarbie

BBarbie

Doorgaans ben ik wel gecharmeerd van de verfilmingen van de boeken van Jane Austen. Naast romantische verwikkelingen bieden zij een (summier) inkijkje in de dagelijkse beslommeringen van de mensen eind 18e eeuw. Terwijl de onderlaag van de samenleving hard moest ploeteren om het hoofd boven water te houden, hield de bovenlaag zich voornamelijk bezig met het hooghouden van het eigen decorum, bij voorkeur door gekonkel en achterklap.

Deze verfilming van Emma, de zichzelf overschattende koppelaarster, is daar een typisch voorbeeld van. Op zich een aardige, intrigerijke film maar in vergelijking met andere Austen-verfilmingen niet erg bijzonder.

avatar van anne J

anne J

Dit is het enige boek van Jane Austen dat ik nog niet heb gelezen, maar deze verfilming voelde voor mij wel als Austen. Best veel Austen verfilmingen slagen er namelijk niet in de sfeer en gelaagdheid te pakken (heb er al redelijk wat gezien), deze verraste mij positief.

Hopelijk ben ik na het lezen van het boek in de toekomst nog even goed gestemd.

avatar van anne J

anne J

Inmiddels heb ik het boek gelezen (afgelopen week). Als een soort afsluiting / samenvatting heb ik vandaag deze film opgezet. Inderdaad een prima verfilming zoals ik vorig jaar schreef. Ik moest meer lachen nu om sommige momenten, omdat ik alle gedachten erachter zo kort geleden nog heb gelezen.

Beoordeling blijft hetzelfde, een 4*. Een prima Austen verfilming. Uiteraard nooit zo gedetailleerd als het boek, maar het is dan ook een ander medium. De strekking is goed overgezet, de sfeer treffend, de karakters zijn gelijkend en het is goed om te horen hoe de dialogen vaak recht uit het boek komen.

Eén puntje van gemis is enkel dat er misschien te weinig tijd is voor het karakter van Mr. Knightley. Door de korte speelduur van de film krijgt hij vooral de tijd om Emma recht te zetten, te leiden en haarzelf te laten ontwikkelen. De gentleman's side van hem, de aardige manier hoe hij tegen iedereen is uit Highbury en waarom hij gerespecteerd wordt komt wat minder aan bod. Het komt wel aan bod in sommige scènes, maar voor de balans had het misschien nog wat meer gemogen.

Maar goed, dat is eigenlijk geen tot weinig leed. Ik heb me vermaakt!