Wayne's World (1992)
Met onder meer: Mike Myers, Dana Carvey en Tia Carrere
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 24 juli 1992
Plot Wayne's World
"You'll laugh. You'll cry. You'll hurl."
De nog thuiswonende Wayne maakt samen met zijn vriend Garth een tv-programma vanuit hun kelder. Een plaatselijk tv-station besluit ze in te huren, en ze zo de mogelijkheid te geven om de show professioneel te doen. Wayne wordt verliefd op de zangeres van een band, die een tv-producer van hem probeert af te pakken.
- Trailer (YouTube)
- Wayne's World (MusicMeter)
Wayne Campbell
Noah Vanderhoff
Alan
Tiny
dttom
Ik kon eigenlijk niet ophouden met lachen, maar goed zal wel aan mijn bui hebben gelegen.
Hitman
Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje te flauw en daarom tegenvallen....
Knoei
Mike Myers!!!
Brilliante acteur, de film is een beetje flauw maar vaak erg grappig.
sydney
Mike Myers is zeker briljant. Maar valt het jullie niet op dat hij erg weinig films aflevert ten opzichte van andere acteurs? gelukkig binnenkort weer een Austin Powers, dat maakt alles weer goed.
FisherKing
Bijzonder flauw.. Ik vond het tijdverlies ( maar er was niks anders op tele )Heeft absoluut niks vernieuwends.
BS
puur amuzemente film gebracht op een erg flauwe manier.LEUK DUS!!
herman78
ik vond hem nooit echt heel leuk, behalve de scene waarin ze keihard 'bohemian rhapsody' aan hebben in de auto en aan het meezingen zijn.
Chainsaw
Heerlijke en van tijd tot tijd hilarische ongein. Myers en Carvey zijn geweldig op dreef als rockers en Rob Lowe en Ed O'Neill spelen geinige bijrollen. Tia Carrere acteerde daarentegen als een vaatdoek. Maar goed, verder een erg leuke film met goede muziek en gewoon een hoop lol. Party time. Excellent.
4 sterren.
jOERI
ik heb deze film 34 keer gezien en lig nog steeds in een deuk
DE MAX
WB
Dit zijn films die je kweenie hoeveel keer kan zien, en nog steeds leuk blijven: Swing! 4 sterren!
speedy23
Wayne's World werd een begrip en het was ook bijzonder hip om zich te bedienen van de zogenaamde 'Wayne's Words' (megababe, schwing, fromage digitus...). En dat terwijl voor velen de reden van dit succes nog steeds een raadsel is. Mike Meyers en Dana Carvey waren al sinds de jaren '80 in de Verenigde Staten erg populair als vast item in de satirische tv-show Saturday Night Live. Maar omdat de dudes typisch Amerikaanse larie verkopen, was het zeer de vraag of ze ook hier in Europa zouden scoren. Wat mag U verwachten van deze dolgedraaide film vol situatiehumor en bekkentrekkerij? De personages zijn elkaars tegenpolen: Wayne is zelfverzekerd en Garth is neurotisch. Beiden houden ze van heavy metal, parties en meiden en ze nemen je mee in hun it's-time-to-party-world. In het begin van de film zenden ze een sketchesprogramma uit vanuit Wayne's kelder in Aurora. Een televisiebons ziet geld in hen en biedt hun een vet contract aan. Voor star power werd gezorgd. In de bijrollen: Ed O'Neill (Al Bundy uit de tv-serie Married With Children), Lara Flynn, Meat Loaf en Alice Cooper. Wayne's World was zo populair dat het jaar daarop al een helaas overhaast in elkaar geflanste sequel volgde...
BoordAppel
Is in deze film ook de cameo van Robert Patrick of is dat in het vervolg?
sju
deze film is voorla leuk als je ontzettend melig bent, en als je dat bent kom je niet meer bij van t lachen!
Remi
ik kwam al niet meer bij toen ik 'niet' melig was
Purmerend
Droog, flauw maar vooral: Excellent!
Heerlijk filmpje voor tussendoor. 3*
its my life
Mee eens maar volgende week deel 2
Yak
Volgens de VPRO-gids komt zometeen niet Wayne's World, maar Wayne's World 2 op Veronica.
En nog mooier: die had ik nog niet gezien, woohoo!
Lee-john
je moet ze eens in SNL (saturday Night live ) zien. Dat is ook erg grappig, en niet alleen Wayne's World.
Remmmie
Ik vond de film vroeger grapsig.....had alleen laatst op tv zoiets van Bleh.....Geluid loopt soms niet eens synchroom met het beeld.......of ligt dat aan mijn Coaxiale verbindingen
SuperSideSwipe
Geweldige film, echt ik adoreer deze film. Hij heeft vele jaren in mijn persoonlijke top 10 gestaan.
Ik vind Wayne en Garth twee fantastiche types. Echt zeer geniete elke keer weer dat ik dit meesterwerk zie.
En dat inderdaad te bedenken dat het afkomstig is van een SNL sketch.
Top!
5,0
gideonvdb
leuke film, vooral als ze met zn allen in die auto zitten hillarisch 4 sterren
D-ark
3,5 Met die geweldige sence 'bohemian rhapsody' geweldig
otherfool
Melige onzin bedoeld voor de stoners onder ons. Vandaag zag ik het eerder gemaakte Ted & Bill en die vond ik net even wat grappiger, ik houd het voor WW op 2,5*.

Wayne's World 2
1993

Party on: 'Wayne's World' is vanavond (8 september) te zien op televisie

Tientallen jaren later weer in de hitlijsten: deze nummers werden weer populair door films en series

Monty Python and the Holy Grail

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993

Der Goldene Handschuh
Misdaad / Drama, 2019
romantic rivalryheavy metalparodiezangertelevision producerbreaking the fourth wallbuddyduringcreditsstingervrouwelijke regisseurmultiple endings best friendsmid credits stingerafter credits stinger