• 9.373.511 stemmen

Met onder meer: Mike Myers, Dana Carvey en Tia Carrere

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 24 juli 1992

Plot Wayne's World

"You'll laugh. You'll cry. You'll hurl."

De nog thuiswonende Wayne maakt samen met zijn vriend Garth een tv-programma vanuit hun kelder. Een plaatselijk tv-station besluit ze in te huren, en ze zo de mogelijkheid te geven om de show professioneel te doen. Wayne wordt verliefd op de zangeres van een band, die een tv-producer van hem probeert af te pakken.

avatar van dttom

dttom

Ik kon eigenlijk niet ophouden met lachen, maar goed zal wel aan mijn bui hebben gelegen.

avatar van Hitman

Hitman

Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje te flauw en daarom tegenvallen....

avatar van Knoei

Knoei

Mike Myers!!!

Brilliante acteur, de film is een beetje flauw maar vaak erg grappig.

avatar van sydney

sydney

Mike Myers is zeker briljant. Maar valt het jullie niet op dat hij erg weinig films aflevert ten opzichte van andere acteurs? gelukkig binnenkort weer een Austin Powers, dat maakt alles weer goed.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Excellent.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bijzonder flauw.. Ik vond het tijdverlies ( maar er was niks anders op tele )Heeft absoluut niks vernieuwends.

avatar van BS

BS

puur amuzemente film gebracht op een erg flauwe manier.LEUK DUS!!

avatar van herman78

herman78

ik vond hem nooit echt heel leuk, behalve de scene waarin ze keihard 'bohemian rhapsody' aan hebben in de auto en aan het meezingen zijn.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Heerlijke en van tijd tot tijd hilarische ongein. Myers en Carvey zijn geweldig op dreef als rockers en Rob Lowe en Ed O'Neill spelen geinige bijrollen. Tia Carrere acteerde daarentegen als een vaatdoek. Maar goed, verder een erg leuke film met goede muziek en gewoon een hoop lol. Party time. Excellent.

4 sterren.

avatar van jOERI

jOERI

ik heb deze film 34 keer gezien en lig nog steeds in een deuk

DE MAX

avatar van WB

WB

Dit zijn films die je kweenie hoeveel keer kan zien, en nog steeds leuk blijven: Swing! 4 sterren!

avatar van speedy23

speedy23

Wayne's World werd een begrip en het was ook bijzonder hip om zich te bedienen van de zogenaamde 'Wayne's Words' (megababe, schwing, fromage digitus...). En dat terwijl voor velen de reden van dit succes nog steeds een raadsel is. Mike Meyers en Dana Carvey waren al sinds de jaren '80 in de Verenigde Staten erg populair als vast item in de satirische tv-show Saturday Night Live. Maar omdat de dudes typisch Amerikaanse larie verkopen, was het zeer de vraag of ze ook hier in Europa zouden scoren. Wat mag U verwachten van deze dolgedraaide film vol situatiehumor en bekkentrekkerij? De personages zijn elkaars tegenpolen: Wayne is zelfverzekerd en Garth is neurotisch. Beiden houden ze van heavy metal, parties en meiden en ze nemen je mee in hun it's-time-to-party-world. In het begin van de film zenden ze een sketchesprogramma uit vanuit Wayne's kelder in Aurora. Een televisiebons ziet geld in hen en biedt hun een vet contract aan. Voor star power werd gezorgd. In de bijrollen: Ed O'Neill (Al Bundy uit de tv-serie Married With Children), Lara Flynn, Meat Loaf en Alice Cooper. Wayne's World was zo populair dat het jaar daarop al een helaas overhaast in elkaar geflanste sequel volgde...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Is in deze film ook de cameo van Robert Patrick of is dat in het vervolg?

avatar van speedy23

speedy23

Deze versie: Robert Patrick als Bad Cop (The T-1000)...

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

party time excelent!!

3 1/2 ster

avatar van sju

sju

deze film is voorla leuk als je ontzettend melig bent, en als je dat bent kom je niet meer bij van t lachen!

avatar van Remi

Remi

ik kwam al niet meer bij toen ik 'niet' melig was

avatar van Purmerend

Purmerend

Droog, flauw maar vooral: Excellent!

Heerlijk filmpje voor tussendoor. 3*

avatar van its my life

its my life

Purmerend schreef:

Droog, flauw maar vooral: Excellent!

Heerlijk filmpje voor tussendoor. 3*

Mee eens maar volgende week deel 2

avatar van Keutul

Keutul

Zo slecht dat het weer grappig is Ik ben het met jullie eens.

avatar van Yak

Yak

Volgens de VPRO-gids komt zometeen niet Wayne's World, maar Wayne's World 2 op Veronica.

En nog mooier: die had ik nog niet gezien, woohoo!

avatar van Lee-john

Lee-john

je moet ze eens in SNL (saturday Night live ) zien. Dat is ook erg grappig, en niet alleen Wayne's World.

avatar van Remmmie

Remmmie

Ik vond de film vroeger grapsig.....had alleen laatst op tv zoiets van Bleh.....Geluid loopt soms niet eens synchroom met het beeld.......of ligt dat aan mijn Coaxiale verbindingen

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Geweldige film, echt ik adoreer deze film. Hij heeft vele jaren in mijn persoonlijke top 10 gestaan.

Ik vind Wayne en Garth twee fantastiche types. Echt zeer geniete elke keer weer dat ik dit meesterwerk zie.

En dat inderdaad te bedenken dat het afkomstig is van een SNL sketch.

Top!

D-ark

3,5 Met die geweldige sence 'bohemian rhapsody' geweldig

avatar van otherfool

otherfool

Melige onzin bedoeld voor de stoners onder ons. Vandaag zag ik het eerder gemaakte Ted & Bill en die vond ik net even wat grappiger, ik houd het voor WW op 2,5*.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché