• 9.399.444 stemmen

Met onder meer: Mike Myers, Dana Carvey en Tia Carrere

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Releasedatum: 10 maart 1994

Plot Wayne's World 2

"You'll laugh again! You'll cry again!! You'll hurl again!!!"

Wayne moet van de geest van Jim Morrison een concert gaan organiseren. Hij krijgt daarbij de hulp van Garth maar ze weten eigenlijk niet hoe ze grote bands moeten krijgen maar ze krijgen als advies: als je ze boekt komen ze. De manager van de vriendin van Wayne probeert haar naar LA te krijgen weg van Wayne, als dit gebeurt moet Wayne alles proberen om haar terug te krijgen. Daarvoor moet hij wel het concert verlaten..

avatar van gotti

Na pas Goldmember gezien te hebben (nl. ook met Austin....ehhh....Mike Meyers ) leek het me leuk om eens te zien hoe Meyers is zonder z'n kunstgebitje en z'n Engelse accent. Hij was in deze film niet zo debiel (in de zin van 'grappig debiel') en niet zo grappig als hij in Austin Powers is. Desalniettemin heb ik me toch wel vermaakt bij deze film. Ik heb net als in deel 1 (nooit helemaal gezien geloof ik) ontzetten gelachen om de barkeeper Al Bundy (ik zou echt niet weten hoe deze an heet, maar de meeste zullen wel weten over wie ik het heb). Die man had leukere dingen te zeggen dan Meyers en die andere gozer in de hele film. I'm having voices in my head! Geen grappige, maar een vermakelijke film dus. 2,5*

avatar van Yak

Yak

Ik dacht dat ik deze film nog niet gezien had, maar bij sommige scenes wist ik precies hoe ze gingen terwijl van andere me niks bijstond. Twee mogelijkheden: (a) Wayne's World 1 en 2 lijken zoveel op elkaar dat sommige scenes letterlijk hetzelfde zijn, (b) ik heb Wayne's World 2 wel al gezien maar een aantal scenes uit mijn herinnering verbannen.

Oké, de film is erg grappig. Maar hij lijkt wel een beetje té veel op zijn voorganger. Als je de twee films op twee tv's tegelijkertijd zou afspelen, zou volgens mij af en toe op precies hetzelfde moment een bijna precies gelijke scene te zien zijn. (Spoilers voor WW1 en WW2!) 'Bohemian Rhapsody' versus dat 'scream'-gedoe, Wayne en Garth die aan het hockeyen zijn en 'game on!' roepen, Wayne en Garth die met backstage-pasjes zwaaien, Cassandra die wordt teruggewonnen (CDWT) met een slang om haar nek versus CDWT in een trouwjurk, Rob Lowe versus Christopher Walken, de alternatieve eindes van de film, Garth als commandant, allemaal bijna precies hetzelfde. Misschien dat daardoor ook te verklaren is dat ik niet meer zeker wist of ik 'm nou gezien had of niet.

Halfje minder dan WW1: 3*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Kon eigenlijk ook niet anders, maar dit is wel een mindere sequel...

avatar van Theunissen

Het eerste deel van Wayne's World was nog wel leuk en grappig maar dit vervolg stelt weinig meer voor. Geen grappig verhaal en weinig grappen.

avatar van dave

dave

Dit vervolg volgt hetzelfde pad als zijn voorganger.

Af en toe wat bizarre tussenstukjes en een handvol gelukte grappen.

Jammer dat het naar het einde toe erg verzwakt.

Het idee van de bruiloft tussen bobby en cassandra is uiteraard gewoon absurd.

Het gaat helemaal de foute richting uit. Sommige verhaallijnen worden abrupt achtergelaten, alsof ze plots niet meer belangrijk zijn.

Toch drie sterren, voor wat jeugdsentiment.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Purmerend schreef:

Een paar films die erin terug kwamen Batman, Jurrassic Park, Forrest Gump en Thelma & Louise. En ook wat bekende gezichten met kleine rolletjes Drew Barrymore, Kim Basinger en Ed O'Neill. Leuk, maar hij lijkt veel op het eerste deel. In het middenstuk zitten de leukste grappen, maar op het einde zakt het weer in. Totaal score van 3*

Je vergeet ook nog The Graduate (1967).

Luchtig filmpje. Heb niet krom gelegen, maar vond het wel ok. Duurt ook lekker kort. Heb mij in ieder geval niet verveeld. Af en toe zijn dit soort films leuk, maar verwacht geen top komedie.

avatar van scorsese

Aardige film waarin Wayne vanwege een droom een concert wil organiseren. Wederom een uiterst mager verhaaltje en het geheel ligt zeker in het verlengde van deel 1, ondanks een toch wel duidelijk hoger budget. Er valt wel weer genoeg te lachen en de parodie-scènes zijn ook wel leuk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Het script leeft minder en de grappen zijn niet zo grappig als in deel één, maar Wayne en Garth blijven een erg aangenaam 90's duo. Party on, dude! Een derde deel met een oudere Wayne en Garth zie ik eigenlijk best zitten, maar of de generatie van nu erop zit te wachten... ik denk het niet.

avatar van blurp194

blurp194

Zo heel, heel af en toe is er dan een film die een '2' in de titel heeft en niet onderdoet voor de film zonder nummer. Dit is dan zo'n zeldzaam voorbeeld - want, waar Wayne's World het voordeel van het frisse en nieuwe van Wayne en Garth en hun idioterie vrij makkelijk kan uitbuiten, heeft dit tweede deel wat meer te bewijzen. En dat lukt dus goed - en niet in het minst door de vrij zware invulling van een hele serie bijrollen. En dan wordt er nog eens een enorme waslijst aan meer of minder bekende acteurs bijgesleept voor de ene cameo na de andere. Knap werk. In de volle vaart van de idioterie zijn er weer een paar erg grappige steken onder water naar andere film(genres) - vooral het gedoe met Cassandra's pa had me weer echt flauw van het lachen. Mooi rolletje van James Hong overigens. Aerosmith is misschien wel wat zwak na Alice Cooper, maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn. In ieder geval is de harde kern van de crew weer aanwezig - zonder Myers, Carver en Carrere was er ook niet echt iets van terecht gekomen lijkt me.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een komedie-vervolg, een jaar na een hele grote hit; dan weet je vaak wel wat je kunt verwachten. En ook Wayne’s World 2 is op veel vlakken een herhalingsoefening van de eerste film. Alleen is Rob Lowe vervangen door Christopher Walken en Aerosmith neemt het over van Alice Cooper. De rest blijft eigenlijk hetzelfde; Mike Myers doet weer anderhalf uur z’n best om grappig te zijn, terwijl de kleine bijrollen vele malen komischer zijn en Myers geregeld irritant wordt. Sommige grappen zijn een brede glimlach waard en zelfs de puberale ongein heeft soms z’n charme, maar veel grappen zijn toch net iets te infantiel.

3 sterren.