• 9.179.991 stemmen

Geregisseerd door: Peter Hyams

Met onder meer: John Ritter, Jeffrey Jones en Pam Dawber

Releasedatum: 17 juni 1993

Plot Stay Tuned

"Something weird's on the air."

Na een ruzie tussen echtgenoten Roy en Helen Knable klopt de geheimzinnige Spike op de voordeur. Hij biedt Roy het ultieme tv-systeem aan. Roy wordt samen met zijn vrouw weggezogen in de tv-programma's van de hel, met shows waaronder 'Driving over Miss Daisy', 'Northern Overexposure' en 'Autopsies of the Rich and Famous'. Alleen hun zoon en dochter kunnen hun nog redden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Roy Knable

Helen Knable

Darryl Knable

Diane Knable

Murray Seidenbaum

Mrs. Seidenbaum

avatar van Mindflight

Mindflight

leuke film, met een redelijk verhaal, en een goede parodie op al die amerikaanse zenders.

avatar van WB

WB

Dat ik deze na zoveel jaar toch weer in mijn geheugen heb 'gevonden'. Heb jaaaaaren geleden zeer genoten van dit tafereel, en krijgt daardoor 3,5 sterren. Het entertainmentfactor lag hoog... tenminste, zo'n 10 jaar geleden...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2053 stemmen

Best wel een boutfilm, alleen echt leuk als je de geparodieerde films kent of een kind bent is het echt cool. Heb hem net gekeken, begon rond 23:30 op Veronica. Hallo, is dat niet een beetje te laat voor een kinderfilm?

2.5 sterren

avatar van Jorick

Jorick

Een redelijk vermakelijke komedie.

Er zaten grappige momenten in de film, echter kwam ik nooit verder dan een glimlach(je).

avatar van Claus

Claus

Captain Pervert schreef:

Best wel een boutfilm, alleen als je een kind bent is het echt cool. Heb hem net gekeken, begon rond 23:30 op Veronica. Hallo, is dat niet een beetje te laat voor een kinderfilm?

Hehe, inderdaad, 't is meer een kinderfilm dan een film waaraan een volwassene plezier beleeft. Maar ik heb wel 'Mindy' (van Mork, Pam Dawber) weer eens gezien, da's ook wat waard.

2,5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Leuk, gezien toen de film net uit was.

Toen waren de effecten ook wel cool, moet je nu niet meer naar kijken.

avatar van realmadrid

realmadrid

ik heb helemaal vlak gelegen bij deze film echt zo grappig

avatar van -scarface-

-scarface-

ik zal hem vanavond is gaan kijken .

avatar van WB

WB

Nou, na zoveel jaren toch nog herzien, maar dan is ie minder leuk. Het is een kruising tussen een kinderfilm en een normale film. Het is in sommige opzichten ietwat te grof voor de kids onder ons, maar te kinderachtig voor de volwassenen.

Misschien verklaart dat het tijdstip dat het uitgezonden wordt...?

Toch wel leuk om verwijzingen te zien naar films van o.a. Clint Eastwood en Wayne's World...

avatar van Malick

Malick

Wat voor soort films Peter Hyams ook maakt hij bakt er totaal niets van. Nu weer een bijtende satire of parodie hoe je het ook bekijkt de film wordt nergens echt de moeite waard. Ook de verwijzingen naar andere programma’s of films vond ik vooral flauw en te lang door getrokken. Deze film zal ik dan ook snel vergeten net zoals de regisseur.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Erg geestige parodiefilm met een hele leuke hoofdrol voor John Ritter, een slim verhaal, goeie speciale effecten en een aantal hele geslaagde parodieën op (al dan niet) bekende films en commercials. De meeste verwijzingen zijn inmiddels wat gedateerd, maar de hilarische Salt'n Pepa-clip (met Ritter als Prince), de zombie Wayne's World, de Westernscènes (met een knipoog naar 3:10 To Yuma) en de scènes in het Frankrijk van de Revolutie waren bijzonder geestig.

Hoogtepunt is echter het schitterende tekenfilmsegment met Ritter en Dawber als mannetje en vrouwtje muis die worden achtervolgd door een robotkat. Niemand minder dan Chuck Jones was verantwoordelijk voor de animatie, en dat levert wat mij betreft een onvergetelijk filmmoment op.

Erg genoten. 4 sterren.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Niet zó leuk dat ik er hardop om moest lachen, maar wel vaak een flimlach. Leuke film, die nog leuker is als je alle verwijzingen weet. Effecten na 16 jaar nog steeds goed. *3

avatar van Mescaline

Mescaline

Best een plezierige zit, de televisie wereld is creatief in elkaar gezet en leuk uitgewerkt.

Dat deze comedy de nodige clichés bevat is natuurlijk voorspelbaar maar door de vrij korte speelduur kijkt het allemaal erg lekker weg.

Niet een bijster bijzondere comedy maar het vermaakt prima.!

Twijfel sterk tussen 3 en 3,5 maar ik ga voor het voordeel van de twijfel.

avatar van scorsese

Matige film over een tv-verslaafde vader die die door een nieuwe schotel in de tv verdwijnt. Op zich wel een leuk gegeven waarin de vele parodieën arriveren van best well grappig tot flauw. Als de personages ook maar iets beter waren uitgewerkt, had dit de film niet bepaald verkeerd gedaan.

Minstens 25 jaar geleden dat ik deze film gezien heb.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 1984 berichten

Erg leuk om deze weer gezien te hebben. Dit sprak als veertienjarig jochie enorm tot de verbeelding. Het concept is dan ook echt origineel, vooral voor die tijd. Ik kon me helemaal indenken naar welke films, series en quizzen ik zelf toe wilde transporteren.

Een remake zou zo gek nog niet zijn.

Ik dacht me te kunnen herinneren dat de hoofdrolspelers ook even in Beverly Hills 90210 vastzaten. Waarschijnlijk wishful thinking, gezien dat in dat jaar razend populair was.

Ik huurde de film in de videotheek overigens met deze cover.

Driving Over Miss Daisy