Man Zkt Vrouw (2007)
Met onder meer: Jan Decleir, Wim Opbrouck en Maria Popistașu
6,4 (532)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Man Zkt Vrouw
Op de dag van zijn pensioen krijgt de 60-jarige schooldirecteur en weduwnaar Leopold Vossius van zijn huishoudster Ada te horen aan dat ze terugkeert naar haar geboorteland. Leopolds ongevraagd hulpvaardige buurman Julien overtuigt hem een vrouw te zoeken via de website "wareliefde.com". De belangstelling blijkt overweldigend en Leopold begint afspraakjes te maken. Op de dag van zijn eerste afspraak duikt ook Ada's vervangster op: haar Roemeense nicht Alina. Alina is midden in de twintig, temperamentvol en een kleine ramp in het huishouden. Ze irriteert Leopold mateloos en zet op meer dan één manier zijn hele leven op zijn kop.
Leopold
Francine
Ada
Sophia
nicoot
op 8 augustus in Kinepolis Gent alleszins...
Kaffeefiltjer
Voor de affiche. Weet niet wat deze film wordt, Wim Opbrouck is meestal garant voor goede humor.
voor de trailer.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
goeie film, zeker die met hare fondue is grappig hahahahhaha
Wimvdm
Een film met meestal goede humor en puike acteerprestaties.
Het verhaal is matig maar de film blijft toch altijd boeien.
3,5
kenjy
Een tamelijk goede nederlandse film die heel goed begint maar matig eindigt. Doch heeft het een goed verhaal. Jan decleir speelt hier jammer genoeg niet één van zijn betere rollen in. Heb toch enkele keren gelachen en dat is natuurlijk altijd de bedoeling van deze films. Ik geef hem een 3.
fluppebxl
Prachtige film, met Jan Decleir en Wim Opbrouck die schitterend acteren, en een bloedmooie Maria Popistasu.
Ik vind hem vooral zo goed omdat hij van de eerste tot de laatste seconde boeit, terwijl het verhaal eigenlijk niets bijzonders is. De humor en het leuke sfeertje in de film compenseren dat echter ruimschoots.
Het acteerwerk van Jan Decleir en Wim Opbrouck houdt de film recht. Het verhaal en de humor is niet slecht, maar zeker niet tijdloos. Het tragische dat we in Vlaamse films wel meer zien komt wel naar voren, maar nogal onsamenhangend. Tussen Wim en Jan klikt het wel op het scherm, maar tussen Jan en Maria wil het maar niet lukken. Je gelooft nooit dat die voor elkaar geboren zijn. Toch leuk om te zien en een gezellige film geworden met regelmatig een glimlach. Maar of ik hem lang zal herinneren is toch een vraagteken.
olano
Gezien in de kinepolis van Gent. Had de film onderschat moet ik eerlijk toegeven. Leuk verhaal en grappige humor toch wel. Jan Decleir, Wim Opbrouck en Maria Popistasu zijn voor deze rollen echt wel uiterst geschikt. Puik acteerwerk. 4* voor deze Vlaamse film.
Met meer dan 110.000 bezoekers tot nu toe zeer succesvol in Belgie.
Quentin
Trailer deed me niet veel, misschien volgende week toch maar gaan kijken.
T.S.S.A.
Zojuist bij de Nederlandse Primiere geweest. Was erg gezellig. Jan Decleir is een stuk vriendelijker dan ik had verwacht.
Verder vond ik de film echt heeeeel erg goed voor een film waarvan je eigenlijk niet al teveel van mag verwachten. Want buiten de redelijk sterke cast was er niet veel uit de kast gehaald. En het blijft een Bel/Nel productie die ook nog wel eens willen mislukken.
Maar hier was ik dus aangemaan verrast. Lag 50% van de film in een deuk van het lachen. En de 50% van de film die serieus moest overkomen raakte me ook echt.
Het is geen meesterwerk maar zeker een hele leuke aangrijpende film. Aanrader!!!
Quido
Vermakelijke en vlotte film met een - zoals altijd - excellererende Jan Decleir en een fijn scenario dat subtiele grappen afwisselt met rake recht-toe-recht-aan jokes. Hartverwarmend, komisch en eerlijk.
Edwin Pindahaai
Ik heb de film niet gezien. Ik bezit wel de rustgevende muziek van Spinvis die deze film begeleid.
K.A.N. de Laar
Met veel plezier deze film gekeken. Enige minpuntje: hoe kan Alina, net uit Roemenië, zich al zo goed redden in het Vlaams?
Raffael77
Ze praat toch behoorlijk slecht vlaams/Nederlands
Haar accent vind ik erg goed gedaan en ook een keer wat anders.
Prima film en geef het een 4,5
mos18
had de film vandaag gezien niet veel bizonder maar wel leuk voor een avond
Couch Potato
Een typische good-feel film zoals ik hem graag zie; Vandaag meegenomen en thuis enorm van genoten.
De acteurs zijn prima gecast, Decleir is in iedere rol top en Opbrouck is een schitterende vent, een hele warme persoon, en kan ook moeiteloos zo iemand neerzetten.
De Roemeense actrice speelt hier echter de pannen van het dak.
Ook erg goed vond ik de actrice die aan Anne-Marie gestalte geeft;
Mooie decors, erg realistisch, zelfs beetje grauw, maar daardoor juist schitterend.
Een film over echte mensen met echte gevoelens, toch echt mijn ding!
Aanrader voor wie van dit genre houdt, echt.
****1/2
Dead01
- 1977 stemmen
Zonet naar deze gekeken en moet zeggen zeker geen slechte film.
Weer goede vlaamse film met goede acteurs en ook die roemeense dee dat zeker niet slecht moet ik zeggen.
3,5 sterren
speedy23
Jan Decleir in de prijzen op Tiburon International Film Festival.
Jan Decleir heeft de prijs van "beste acteur" gewonnen voor "Man zkt Vrouw" (in het Engels "A Perfect Match") op het Tiburon International Film Festival aan de Amerikaanse westkust. Zo meldt producent Jean-Claude Van Rijckeghem.
Het is de tweede internationale prijs voor "Man zkt Vrouw". In januari 2008 kreeg actrice Maria Popistasu al de prijs voor de beste vertolking op het Cinesonne Festival in Parijs.
"Man zkt vrouw" vertelt het verhaal van een gepensioneerde schooldirecteur die op zoek gaat naar een levensgezellin nadat zijn Roemeense huishoudster terug naar geboorteland keert. Dan duikt haar nicht op als vervangster. De regie was in handen van Miel Van Hoogenbemt. (belga/sps)
kimberlyVD
De Roemeense actrice speelt hier echter de pannen van het dak.
Ook erg goed vond ik de actrice die aan Anne-Marie gestalte geeft;
Een film over echte mensen met echte gevoelens, toch echt mijn ding!
Aanrader voor wie van dit genre houdt, echt.
****1/2
Net als jou hou ik ook van dit genre...Kan me dus wel vinden in je mening over deze film Van mij ook een 4,5****
qwatje
Prettige en vermakelijke film. Als je niet te druk maakt om moraliteit en andere zaken heb je een heerlijke film avondje
Esther_ke
Leuke Vlaamse film. Eenvoudig verhaal maar de film heeft me toch geboeid tot het einde. Ik heb ook vaak moeten lachen.
De acteurs en actrices zijn goed gecast en hebben een goede acteerprestatie neer gezet.
fiene10
Ik had al eens van deze film gehoord, maar het was niet de bedoeling dat ik hem zou bekijken. Onverwachts heb ik hem dan toch maar eens bekeken. Ik had geen hoge verwachtingen bij deze film, want bij Vlaamse films mag je die ook meestal niet hebben. Het begin van de film viel al bij al nog mee, maar hoe meer het einde naderde, hoe minder de film mij boeide. De film bevat nu ook geen zo'n spectaculair einde, ik vond het eerder wat aan de flauwe kant. Ik geef deze fim 3*, het is gewoon een film om te relaxen en niet veel van te verwachten.
Quido
"Gelijk in de eerste scènes van de film zet Van Hoogenmebt de toon: het geheel is rustig, overdacht, subtiel, maar bovenal erg komisch. Dit is vooral te danken aan het fijne scenario, dat niet alleen een goede balans weet te vinden tussen subtiele grappen en rake slapstick, maar ook tussen de komische en emotionele scènes. Het verhaal is hartverwarmend, wordt nergens plat en door het uitstekende spel van de gehele cast - met voorop vanzelfsprekend Jan Decleir - zijn de timing en chemie dik in orde.
Ondanks - eigenlijk moeten we zeggen 'dankzij', want het werkt allemaal wel - de paar karikaturale personages en de af en toe slapstick-achtige humor, voelt de film zeer naturel aan en kijken we naar mensen van vlees en bloed. De kleine, iets aangedikte maniertjes van een aantal dates van Leopold zijn herkenbaar, waardoor je constant met een glimlach zit te kijken en je in het dagelijkse leven waant. De zoektocht van deze 'oude Casanova' krijgt niet alleen iets hartverwarmends, maar ook weemoedigs. Een gevoel dat versterkt wordt door de belichting en het prachtige kleurenpalet van de film en de zachte deuntjes van Spinvis.
De scène waarin Leopold gaat winkelen met zijn nieuwe, jonge huishoudster en daar op komische wijze een van de vrouwen waarmee hij een afspraak had probeert te ontwijken, maar daardoor per toeval één van zijn andere 'nieuwe vlammen' tegen het lijft loopt (letterlijk) doet je schaterlachen. Dat je even later een geheel andere emotie voelt wanneer hij op bezoek gaat bij zijn zoon - kampioen scrabble spelen - is enkel te danken aan het feit dat alles perfect op elkaar is afgestemd Het verteltempo, de cinematografie, het spel, de scherpzinnige dialogen en koddige situaties: het is een - zoals de film in Amerika de markt op gaat - 'perfect match'. "