• 9.378.471 stemmen

Met onder meer: Marianne Faithfull, Predrag 'Miki' Manojlovic en Kevin Bishop

Releasedatum: 21 juni 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Irina Palm

Maggie is een 60-jarige, wanhopige weduwe. Haar kleinzoontje moet een levensreddende operatie ondergaan en hiervoor is veel geld nodig. Maggie heeft haar huis reeds verkocht en bij iedereen in de buurt geld geleend. Maar daar redt ze het niet mee. Volkomen naïef stapt ze in het Londense Soho een seksshop met de weinig fantasievolle naam Sexy World binnen, in de hoop daar wellicht een baan te krijgen. Miki, de baas van Sexy World, is geïntrigeerd door Maggie en geamuseerd door de situatie, en biedt Maggie een baan aan. Hij geeft haar het pseudoniem Irina Palm. Zo begint voor Maggie een nieuw geheim leven waarin ze voor het eerst in haar leven letterlijk en figuurlijk haar handen moet gebruiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van happy

happy

Geweldige Film!!!! Kom net van de bioscoop "sneak preview" en heb me kostelijk vermaakt. Alles klopte; hoe het in beeld is gebracht, het acteerwerk (en dan vooral Sam Garbarski) de humor maar ook het stukje drama wat er in thuis hoort.

Gewoon een heerlijke "anders dan anders" film.

Een Aanrader!!!

avatar van Rubinjo

Rubinjo

Ben het helemaal met Happy eens! Wat een grappige film.
Troosteloos en nog troostelozer en dan toch een happy end. goede shit!

avatar van Safri

Safri

Wil ik zien! Maar draait slechts in 2 zalen...

avatar van errr

errr

Toen ik las waar de film over ging lag ik echt helemaal in een deuk! Vooral door de bijnaam die er stond "the wanking widow" ben heel erg benieuwd en ik ga deze film zeker snel eens bekijken.

avatar van L_T_B

L_T_B

Het begrip "zachte handen" zal nooi meer hetzelfde zijn.

avatar van neo

neo

Erg geslaagde tragi-komedie met een hartverwarmende rol van Marianne Faithfull. Een vrij groot gedeelte van de humor kon in de verkeerde handen zo plat als een dubbeltje worden, maar dat gebeurt niet in Irina Palm. Faithfull is onweerstaanbaar goed in haar rol! Wel was de score van ene Ghinzu een wat minder interessant onderdeel van de film. Leuk die dramatische, atmosferische elektrische gitaar klanken, maar hetzelfde wordt echter zo vaak gebruikt, dat het je gaat tegenstaan naarmate de speelduur vordert. 4 sterren

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Een film die nogal is vergeleken met Calender Girls en The full monty. Een nogal oppervlakkige vergelijking aangezien Irina Palm vergeleken bij dit tweetal een wonder van gedoseerdheid en goede smaak is. De eerste helft is erg sterk. Ingetogen gebracht drama met een randje en een knipoog. In de tweede helft moet er een eind aan gefantaseerd worden, en dat lukt minder. Er is nogal afgegeven op de rol van Faithful. Ze zou een emotieloze robot zijn. Geen moment aan gestoord, geheel ‘in character’ wat mij betreft. Die muziek van Ghinzu is wel irritant, want dat ene deuntje geloof je wel na de zestigste keer.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

een geweldige film over de "hand en span"diensten van een oma voor haar zieke kleinzoon. ookal had ik soms wat problemen met het acteerwerk (of was het gewoon goed?) van marianne... in 1 "ruk" uitgekeken HAHAHA... flauw, sorry. naast het feit dat er grappige stukjes in zaten, vond ik het stempeltje komedie niet echt passen.

al met al een 4. leuk aanradertje!

avatar van stinissen

Marianne Faithfull overtreft zich zelf in dit mooi ingetogen drama een heelijke gevoelige film , ja ik hield er zelfs een fijn gevoel aan over.

avatar van flyer

flyer

Prachtige film die zowel drama als komdie is. Andere schrijven ook al over de rol van Marianne Faithfull nou ze speelt de rol echt grandioos. Ik genoot al van haar zangkwaliteiten maar acteren kan ze ook. Een minpunt is de muziek die was vreselijk irritant. Daarom 4.5 anders 5 gegeven

avatar van anthony68

anthony68

leuke film, oudere vrouw komt zo aan haar trekken en vind liefde tegelijk redt ze haar kleinzoon 3,5*

avatar van djeebee

djeebee

geweldige film

avatar van die hard

die hard

Mooi drama met een prachtig verhaal

avatar van steffiestones

steffiestones

zeer goede film, goed acteerwerk door marianne, jammer van haar elleboog.....

avatar van tperik

tperik

Een film die je een poos bijblijft.

Het doodzieke kind gecombineerd met de nuchterheid van de wat oudere vrouw geeft een mengelmoes van enigszins drama en komische situaties.

De keuze van Marianne Faithfull in de hoofdrol is zeer geslaagd.

Ik had vooraf mijn twijfels over deze hippie legende, maar petje af voor deze dame.

Hoewel de scenes in de hoerentent functionel en niet overdone waren vond ik het angsvallend vermijden van beelden van geslachtsdelen juist daar weer een beetje de nadruk op leggen.

De film is een echte aanrader.

ik geef een 4,5

avatar van smeetsm

smeetsm

deze film nu 2 maal gezien. Absoluut een van de beste tragie-komedies die ik ooit gezien heb.

Vraag aan een willekeurige ouder, wat ze voor hun kind over hebben, en iedereen zal een arm of been willen missen, als daar hun kind mee gered kan worden............ Nee dan " Irina" wat die allemaal over heeft voor haar kleinkind. Dat zoonlief hierdoor enigzins verward raakt begrijp ik helemaal. Marianne Faithfull was in mijn jeugd een heldin, waar menig jongens hard sneller van ging kloppen. Dat maakt de film alleen maar nog beter. 5 sterren.

ps. als iemand nog tips heeft, van het kaliber Irana Palm, houdt ik me graag aanbevolen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Goede en zeer originele film met goed acteerwerk.

Dit is zo'n film die je niet na 1 of 2 dagen al bent vergeten door het niet alledaagse verhaal.

Voorlopig hou ik het nog ff op een 3,5 maar misschien dat ik na een tweede kijkbeurt toch die mooie 4 ga geven.

De term 'penis-elbow' was meesterlijk vooral de wijze waarop die arts dat tegen haar zegt en de wijze waarop ze dat tegen haar 3 vriendinnen zegt, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is

avatar van christophel

christophel

nightbreed schreef:

Goede en zeer originele film met goed acteerwerk.

Helemaal mee eens!! ****4

avatar van Coop

Coop

Wat een saaie film, 1 enkele keer een glimlach, deze zou nooit het label Komedie mogen meekrijgen.

Trage film en geen grappige situaties, met het acteerwerk van haar zit het ook wel snor, maar dat maakt het niet een goede film.

avatar van stinissen

Saaie film....? Dit is een van de beste speelfilms van de laatste tijd.

avatar van Timmy2

Timmy2

Klassefilm uit GB met zowel een happy als een open end. Echt de moeite waard. Marianne Faitfull speelt het perfect.

avatar van Beitel

Beitel

Met het verhaal is niets mis. Maar de rest... Het dialoog doet wat het moet doen, maar is opvallend droog en fantasieloos. De regisseur en acteurs weten er verder ook weinig mee te doen, wat er voor zorgt dat de film spanning mist. Veel conflicten worden wat gehaast afgewikkeld. Alleen de acteur die Miki speelt weet nog voor ontroering te zorgen.

Soms is droogheid fijn, maar hier worden 'droog' en 'fantasieloos' door elkaar gehaald. Jammer.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige, ontroerende film met een sublieme Marianne Faithfull.

Dit had ik echt niet van haar verwacht, ik was al fan van haar om haar zangtalent, maar ze bewijst dat ze ook kan acteren en wat voor een rol dan nog, echt groots is ze in deze serieuze rol.

Hij is haar dan ook echt op het lijf geschreven.

Een aanrader deze mooie film die bewijst dat er nog mensen bestaan die echt ver gaan om anderen te helpen.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prachtige film.........4.0

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Zeer goede film, eerste half uur dacht ik nog: 'waar gaat dit heen", maar daarna wordt je automatisch meegesleept in haar wereldje en kansen om haar kleinzoon te redden. Eerlijk gezegd had ik wel aan mijn zoon en vriendin verteld hoe ik aan die 6.000 pond kwam, het komt toch wel uit. En hey, een beetje meer dankbaar mocht die zoon wel zijn hoor, bij het krijgen van het geld van zijn moeder. Die heeft gewoon een elleboog in het verband om haar kleinzoon te redden, hoe lief kan je zijn?!

Fantastisch einde trouwens, in die buurtwinkel, "spanking", haha!

Verdiende 4 *

avatar van Biglia

Biglia

Voor alle fans van Ghinzu (uit Wikipedia):

Ghinzu is een Belgische rockgroep uit Brussel. In 2000 bracht de groep hun debuutalbum Electronic Jacuzzi uit op hun eigen label Dragoon. Vier jaar later, in februari 2004, brachten ze het album Blow uit. Ze stonden in een uitverkochte Ancienne Belgique in Brussel, samen met Sharko en Girls In Hawaii. 'Blow' werd een succes in Wallonië en Frankrijk, waar de single Do You Read Me? een hit werd. In juni 2005 verkocht Ghinzu l'Olympia in Parijs uit, gevolgd door een tour door Europa. Rond september werd de plaat ook in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië uitgebracht. Rond april 2008 waren er al meer dan 90.000 exemplaren van Blow verkocht over heel Europa.

In 2006 schreef de band de soundtrack voor de film Irina Palm (van de regisseur Sam Garbarski, met Marianne Faithfull in de hoofdrol). In 2006 werd de track Blow gebruikt in de slotscène van de verfilming van Herman Brusselmans' Ex Drummer.

Medio 2008 staat de release van het derde album gepland. De voorlopige naam is "This War is Going Silent".

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg mooie film met goed acteerwerk en gedurfd thema. Een klein meesterwerkje

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Het gebeurt dan af en toe nog eens. Dat je aan het einde van een film zegt tegen je geliefde. "Goh, dat is een tijd geleden dat ik een mooie film heb gezien". Erg Engels, erg subtiel.

avatar van vwtune

vwtune

''grappige'' film.

goed geacteerd, leuk voor een keertje kijken.

avatar van FreakyGurrl

FreakyGurrl

En hele sterke goede film.

Mn moeder kwam ermee aan zetten en ik dacht eerst dat het een flut film zou zijn.

Maar ik vind het zeker een aanrader