• 9.372.683 stemmen

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (1996)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Paris Barclay

Met onder meer: Shawn Wayans, Marlon Wayans en Tracey Cherelle Jones

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood

"Finally, the movie that proves that Justice isn't always Poetic, Jungle Fever isn't always pretty, and Higher Learning can be a waste of time."

Ashtray keert terug naar de plek waar hij is opgegroeid, waar hij z'n vader en vrienden weer ontmoet. Echt kloppen doet het allemaal niet, aangezien Ashtray ouder is dan zijn vader, en de oma van zijn beste vriend Loc Dog een schietgrage oude vrouw is. De film is een parodie op de "hood"-films als Menace II Society en Boyz N The Hood.

avatar van charmed one

charmed one

echt een geweldige komedie. heb echt in een deuk gelegen van het lachen. ik heb hem best vaak gezien maar hij blijft geweldig.

avatar van Joakiem

Joakiem

Precies de flauwe humor waar ik van hou!!!

Gewelidg, vooral als je hebt gezopen!

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Heb deze film al ongeveer 20x gezien en hij blijft leuk.

Vroeger altijd met vrienden ook voor het uitgaan,lekker drinken en dubbel liggen met z'n allen.

Zit echt vol met flauwe humor maar o zo grappig en er zitten zoveel verschillende komische karakters in.

Het is een soort humor waar je van moet houden maar dan zit je wel goed bij deze film die grap na grap afschiet.

Zowiezo ben ik al fan van de films waar de parodie op slaat en dat helpt meestal wel om zo'n film net wat meer te waarderen.

Voor mij 1 van de beste en misschien wel de beste comedy die er bestaat.

avatar van film88888

film88888

Te stom voor woorden.

Scary Movie in the Hood is het vond ik...

2,5

avatar van Fixi88

Fixi88

Hoevaak heb ik deze nou al niet gezien. Pfoooeee.. dat is niet te tellen op handen en voeten. Blijft elke keer weer grappig. Denk nog wel een van de beste films waar de Wayans brothers in gespeelt hebben.

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

nachtbraker schreef:

Heb deze film al ongeveer 20x gezien en hij blijft leuk.

Voor mij 1 van de beste en misschien wel de beste comedy die er bestaat.

sluit ik me volledig bij aan!!!

avatar van hel1

hel1

Ik snap echt niet dat deze film niet hoger scoort. Wellicht dat het sowieso moeilijk is voor een komedie om als meesterwerk betiteld te worden. Maar dat is íe zeker. Fenomenaal

avatar van sandesh036

sandesh036

Redelijk leuke film.

avatar van thisistimo

thisistimo

hel1 schreef:

Ik snap echt niet dat deze film niet hoger scoort.

Dat komt ook deels omdat het een spoof is, die zich met name richt op Boyz n the Hood en Menace II Society. Als je deze films niet hebt gezien, denk ik dat je de meerderheid van de grappen niet begrijpt.

En sowieso moet dit maar net je humor zijn..

avatar van TonyCamonte

TonyCamonte

thisistimo schreef:

En sowieso moet dit maar net je humor zijn..

Ik vond hem al vet voordat ik die 2 films had gezien. Maar toen ik deze ook nog eens had gezien vond ik hem nog grappiger.

avatar van Blarown

Blarown

superleuk maar ik denk dat je wel die andere films moet hebben gezien wil je sommige stukjes begrijpen (Boyz n the hood, Juice, Menace Soc. II enz.)

avatar van khalidos

khalidos

Grapigste film ooit

avatar van Juneau

Juneau

Zeer grappige en vermakelijke film. Je moet inderdaad de andere films (MIIS, Boyz n the Hood etc.) bekeken hebben, wil je alle grappen begrijpen. Zonder ze bekeken te hebben is de film al stukken minder grappig, volgens mij.

avatar van Muggsy

Muggsy

Deze film is zoals een filmactrice die je vroeger adoreerde, maar bij het terugzien merk je dat ze rimpels, ingevallen wangen en een glazen oog heeft.

De parodie is nergens subtiel maar legt alles er vingerdik op. Het is geen kwestie van niet begrijpen maar eerder een gebrek aan komisch vernuft in de film. Is trouwens ook al wat voorbijgestreefd, daar het tijdperk van de hoodmovies toch al ettelijke jaren achter ons ligt.

avatar van Pasion

Pasion

Top komedie is dit.

Gewoon leuke en grappige onderbroekenlol grappen en heb vaak lachbuien gehad.

Zeker waard om dus een keer te kijken

avatar van mennonegra

mennonegra

ik sluit me aan bij de rest echt een super film waarbij je niet na hoeft te denken

avatar van elias229

elias229

een van de beste komedie's.

kan je wel 10 keer zien zonder je te vervelen.

samen met

Kung fu hustle

The hangover

TOP

avatar van pooper

pooper

een 3,08? wtf is er mis met moviemeter. ik heb er een stuk van gezien maar dat was echt geen 3,08 waard. het is soms wel grappig maar goed?

avatar van Justinw

Justinw

Vermakelijke zwarte parody,

Het slaat allemaal nergens op, verhaal is er niet. Alleen maar idiote scenes. Vooral het begin houdt de film op peil. Naar het einde word hij zwakker, maar toch net een 2.5 voor deze parody film.

Peace

avatar van Rascal Ryan

Rascal Ryan

Door deze film heb ik daarstraks geen moment serieus naar Boyz 'N The Hood en Menace II Society kunnen kijken. Vond het geen slechte films maar kon me aandacht er niet goed bijhouden doordat het een feest van herkenningen was.

Daardoor ben ik deze film toch grappiger gaan vinden en waardeer hem stukken meer. Toch drie sterren ondanks dat ik door deze film nooit meer serieus naar een hood film zal kunnen kijken.

"This is for my dead homies.."

avatar van abdelkarim

abdelkarim

Als je alle grappen snapt, dan zit je hier goed.

Loc Dog vind ik echt geniaal vooral met zijn sollicitatie.

Sex: Hell Yeah!! xD

avatar van Elineloves

Elineloves

Zag hem een tijdje geleden liggen en ik moest hem meenemen. Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood is vooral een film die ik vroeger erg leuk vond, maar tsja... The Wayans Brothers.

Ik moet bekennen: Ik heb een zwak voor ze. Met name voor Shawn, Marlon is me net iets te vaak ''over the top'', maar op een vervelende manier. Verder is het een leuke zwarte parodie op Boyz 'n the Hood en Menace II Society, maar je moet wel van de gebruikelijke onderbroekenlol en ''granny goes high'' grappen zijn.

Wat er echt aan te ''snappen'' valt, begrijp ik niet zo. Ook zonder bovenstaande films te hebben gezien hoef je geen Einstein te zijn om de film te kunnen begrijpen. Zo ''moeilijk'' zijn de grappen niet. Het is tenslotte grap na grap na grap...

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Hele leuke film,en voor mij de beste parodie.

Vooral de karakters vind ik erg leuk,waar in bijvoorbeeld Superhero Movie de karakters best saai zijn.

Hier heb Loc Dog,badguy Toothpick,eigenlijk het hele vriendenclubje rond Shawn Ashtray,en z'n pa,en leuke bijrollen,het is gewoon erg grappig.

En de oma natuurlijk!

Ashtray is groter en ouder dan z'n pa,te flauw voor woorden,slaat nergens op,maar de grappen tussen die 2 werken wel.

De sollicitatie van Loc Dog is een hoogtepuntje maar er zitten er genoeg in.

Je MOET wel de films die op de hak genomen worden gezien hebben.

Let trouwens op,scary movie 2 is ook van deze makers(wayans) en ze hebben een grap precies overgenomen,als in beide films de persoon in de rolstoel gewond raakt,huilt dat die verlamd is,en als iedereen meehuilt komen ze opeens erachter dat die altijd al verlamd was.

Kijke deze film,en om in Loc Dog's woorden te spreken: Break yourself!!!!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Redelijke parodie die jammer genoeg niet altijd even leuke grappen tevoorschijn tovert. Maar gelukkig ook wel wat leuke en de cast hou ik ook wel van. Wel jammer dat het een hele tijd terug is dat ik Menace II Society en Boyz N The Hood e.d. zag, al denk ik niet dat dat veel uitgemaakt zal hebben.

avatar van Jesse93

Jesse93

Deze film heeft wel een paar erg leuke stukken erin zitten, maar toch stoorde ik me te erg aan het super slechte acteerwerk. Er zitten namelijk ook een paar minder goede stukken in of grappen die gewoon flauw zijn.

avatar van rep_robert

Dit is een van de betere Wayan Brother films, vooral omdat het vol zit met extreem foute en flauwe humor. Iets wat ik wel kan waarderen. Vooral het eerste half uur is het een lachparade bij mij als ik deze film kijk. de ene na de andere foute grap wordt erin gegooid met her en der toch behoorlijke klassiekers wat mij betreft. Zoals Marlon Wayans hier telefoonnummers van vrouwen scoort is gewoon te geniaal.

Jammer genoeg is de 2e helft van de film wat minder, de onsamenhangendheid maakt de film langdradig en het niveau van het eerste gedeelte wordt niet vast gehouden. De grappen die ik onthoud na de zoveelste herziening komen toch vooral uit het eerste half uur. Toch jammer, het had bijna een topwaardering binnen dit genre kunnen krijgen van mij.

Een solide 3,5* blijft staan vanwege de paar extreem goede grappen.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

'Its gonna be like Hiroshima in Niggersaki'.

Prima komedie, met veel leuke details, zoals bijv. het 'Black to the Hood' billboard volledig in de stijl van Back to the Future.

avatar van hel1

hel1