The Bye Bye Man (2017)
Geregisseerd door: Stacy Title
Met onder meer: Douglas Smith, Michael Trucco en Lucien Laviscount
Releasedatum: 12 januari 2017
Plot The Bye Bye Man
"Don't think it. Don't say it."
Drie studenten aan Wisconsin University nemen hun intrek in een oud huis buiten de campus. Daar brengen ze ongewild een bovennatuurlijke entiteit genaamd 'The Bye Bye Man' tot leven. Ze moeten nu trachten te overleven, maar ook hun ontdekte geheim voor zichzelf houden om te verhinderen dat anderen hetzelfde lot ondergaan.
Elliot
Mrs. Watkins
Widow Redmon
Spartaan1986
Nice
Met ook o.a. Carrie-Anne Moss en Doug Jones als The Bye Bye Man.
Vanaf 26 mei in de bioscoop (Remain in Light)
EDIT: release verplaatst naar 8 december
Teaser geplaatst
only1ELEANOR
arno74
Mwa... als de trailer al vol zit met clichés en matig acteerwerk belooft dit niet veel goeds... poster is ook niet best... titel ook niet trouwens. En uiteraard ook nog "based on true events"
. Veel red flags dus...
Valak
Ik vond de trailer best goed om eerlijk te zijn, voor 'n vermakelijke horrorfilm lijkt me dit wel wat.
En Carrie-Ann Moss zie ik wel graag, dus ik hoop dat haar ro groter is dan de korte momenten die ze in de trailer aanwezig is.
n00r
Is dit een soort mix van Ouija & Sinister?
killer13
trailer ziet er wel leuk uit maar ik ga toch niet te veel hoop koesteren.
Stacy Title heeft een zorgbarend repertoire...
ach ja, misschien heeft ze van haar fouten geleerd en wordt dit nog wel leuk.
alvast fingers crossed!
Spartaan1986
Jammer dat ook deze film weer PG-13 Rated is in Amerika. Het lijkt wel of ze dat met alle horrorfilms doen die daar in de bioscopen draaien.
Inderdaad..
xaid
poe 3 stemmen 1,50* is deze echt zo slecht had wel gehoopt op een goede horror wacht nog ff af
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Komt zeer traag op gang, er gebeurt werkelijk niks in deze film. Klonk veel belovend, maar zwak uitgewerkt. Zeker geen nieuw horrorpersonage en hier komt zeker geen sequel van.
n00r
Wow lage score! Dan toch maar Split zien in de bios in plaats van deze?
Zwolle84
Prima filmpje hoor. Belachelijke score wederom, zoals gebruikelijk in dit genre op Moviemeter.
Hoogie070
Wat een schande voor de filmindustie !
Vooral die mooie jachthond maakt de film dramatisch.
Daan258
Oei Oei.
Tot nu toe niet veel goede berichten over de film:(
Zal toch nog maar even afwachten of ik hem wel in de bios zal bekijken.
El ralpho
Don't think it. Don't say it.
The Bye, Bye man mag zich wat mij betreft bij het lijstje van meest ondergewaardeerde films ooit voegen. In 2010 vond ik Skyline ook al sterk ondergewaardeerd, maar ook hier is de gemiddelde van 1,95* ster op Moviemeter en de 3,8 op IMDB op dit moment, grofweg een belediging. Ook ik kan mij volledig gaan focussen op de negatieve aspecten van deze titel maar juist binnen dit genre is het doorgaans niet gebruikelijk dat er veel tijd in karakterontwikkeling wordt gestoken of dat alle zaken die op het scherm gebeuren even logisch zijn. Wat deze titel juist goed doet, en wat in mijn ogen volledig genegeerd wordt, is een snel en vlot verhaal neerzetten die geen enkel moment inkakt.
Ook wordt het hele verhaal op een bepaald punt in een heel interessant perspectief geplaatst. Een van de personages spreekt namelijk uit dat iedereen altijd denkt dat personen die hun hele gezin vermoorden helemaal krankjorum zijn geworden, maar dat niemand in zijn geval begrijpt dat hij hier door de Bye, Bye man toe wordt aangezet. Wat ik hier precies mee bedoel wordt duidelijk als je deze horror zelf gaat bekijken, maar voor mij gaf deze uitspraak het geheel een extra dimensie mee. De creatieve manier van moorden van de –toegegeven- nogal inspiratieloze titelfiguur, die inhoudt dat je het loodje legt zodra je zijn naam ook maar een keer gelezen of gehoord heb vanwege dingen die je ziet die er niet zijn, is een boeiend gegeven. Het is dan ook interessant om je niet alleen te bedenken wat de personen overkomt die de naam gehoord hebben, maar ook hoe het overkomt op de omgeving. Want wat gaat er in het hoofd van de persoon om die een ander op koelbloedige wijze vermoord? The Bye, Bye man geeft hier op hele creatieve wijze een antwoord op en dit gegeven is een van de sterkste punten van deze titel, als je hem tenminste vanuit deze manier kunt benaderen.
Hoewel je hier beslist niet met een pareltje te maken hebt verdiend deze titel absoluut meer credits dan hij nu krijgt. De film kan dan wellicht op een aantal punten belabberde effecten hebben en domme acties van personages, (waarom bijvoorbeeld in godsnaam dat nachtkastje het bos in smijten terwijl je het gemakkelijk had kunnen verbranden, en als je als Bye Bye man mensen toch kunt dwingen om je naam op te laten schrijven, waarom dan in de hoek van een la van een nachtkastje met een vel papier erover geplakt en niet beter/sneller zichtbaar? ) maar ik kan ook genoeg andere voorbeelden bedenken die wel veel beter beoordeeld worden en ook niet bepaald op alle gebieden logisch en visueel even sterk zijn. Ik vond dit in ieder geval een zeer vermakelijke no-brainer, en hoewel ik graag wat meer achtergrond van het titelpersonage had gehad bleef er gelukkig nog genoeg te genieten over.
Stormy-
Belachelijk lage score. Gewoon verstand op 0 en kijken maar. Leuke schrik momentjes met op zich niet heel slecht acteerwerk. Ik vond de cast ook niet irritant of iets dergelijks. Gewoon een leuk filmpje maar je hebt van die mensen die op elk klein puntje letten en ja dan snap ik dat de film niet leuk meer is om te kijken.
Zwolle84
Leuke schrikmomentjes met op zich niet heel slecht acteerwerk. Ik vond de cast ook niet irritant of iets dergelijks.
Je weet het wel te verkopen.
mrklm
Close, but no cigar. Het verhaal is een intrigerende variant op Candyman en Bloody Mary, waarin het noemen van de naam dodelijke gevolgen heeft. In The Bye Bye Man is dat idee op een interessante manier doorgetrokken, maar het idee is dusdanig bizar dat je wel een sterke cast nodig hebt om ervoor te zorgen dat de premisse blijft boeien. Maar de cast bestaat uit kleurloze tienerschermvulling en regisseur Stacy Title valt net iets te vaak terug op clichés, inclusief het uiterlijk van de titelgriezel. Hoewel er een paar aardige momenten zijn, weet ook deze horrorfilm helaas niet echt onder je huid te kruipen.
Walter S.
Nee hoor, gewoon beide kijken (al heb ik Split nog niet gezien, maar dat lijkt me ook wel wat).
Bye Bye Man is een film volgens een wel eens eerder beproeft recept maar dat mag de pret niet drukken. De uitvoering is namelijk prima. Griezelige en spannende film, creepy sfeer en genoeg bloederige ellende. Er zit ook wel een redelijk doordacht verhaal achter het personage Bye Bye Man en het gegeven dat ie met je mind fuckt maakt het een film die je soms even op het verkeerde been zet. Er gebeurt niks zoals iemand hierboven opmerkt is gewoon dikke bullcrap. De film neemt een aanloopje (al begint ie gelijk al bloederig, maar daarna volgt een opbouwperiode waarin het nog relatief rustig blijft)maar daarna gebeurt er genoeg en ontpopt zich een redelijk gruwelijk verhaal. Niet voor mensen die al 3000 horrofilms gezien hebben en totally blasé zijn misschien, maar voor de onbevooroordeelde kijker een prima film.
Ik snap die 1,5 (of lager) scores dus ook niet, slaan in mijn ogen helemaal nergens op maar ik neem de meeste one (two or three)liners plaatsende onder de 2,0** plaatsers sowieso niet serieus.
Verder nog een dikke prima voor de shirts waar het hoofdpersoon in rondliep (en voor de DK stickers op zijn auto en zijn gitaarkoffer), een Unknown Pleasures shirt en een shirt met het Dead Kennedys logo.
Zwolle84
Was dat nummer toen hij overstuur in de auto naar de vrouw van die 'moordenaar' reed van de DK? Toen hij zo mee zat te zingen.
MENEER L3GIOEN
Oei Oei.
Tot nu toe niet veel goede berichten over de film:(
Zal toch nog maar even afwachten of ik hem wel in de bios zal bekijken.
En je kunt deze met een gerust hart overslaan. VR-ESE-LIJKE film. Begrijp de positieve reacties op dit forum ook gewoon niet. Zat meerdere malen met mijn ogen te rollen bij deze miskleun.
Walter S.
Nee. De shirts waar hij in rondloopt zijn cooler dan de muziek in deze film.
Ik heb even gekeken, die Bye Bye Love cover is van The Newton Brothers and Randy Cooke.
Het was mooier geweest als ie inderdaad een moppie Dead Kennedys in zijn auto had geluisterd, het nummer Halloween bijvoorbeeld. Maar goed, je kunt niet alles hebben in het leven.
Walter S.

Tsja, over gebrek aan smaak valt niet te twisten.
MENEER L3GIOEN
Ik ben een filmliefhebber pur sang. Een van mijn grootste fascinaties voor cinema heeft betrekking tot het macabre, het duistere, het beangstigende of terwijl het horror genre. Mijn afgunst jegens The Bye Bye Man heeft niks te maken met smaak. Dit is gewoon een clichématig stuk bocht wat nergens, maar dan ook echt nergens weet te overtuigen.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Dave Made a Maze
Avontuur / Komedie, 2017

Annabelle: Creation
Horror, 2017
wisconsinbovennatuurlijkfeestjeurban legendgeweldhooded figure vrouwelijke regisseuryoung adultcollege student