Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Cess Silvera
Met onder meer: Ky-Mani Marley, Spragga Benz en Paul Campbell
Gesproken taal: Engels en Portugees
Plot Shottas
"Friendship, loyalty & greed."
Wayne (Spragga Benz) en Biggs (Kymani Marley) zijn opgegroeid in de harde en gevaarlijke wereld van het straatleven van Kingston, Jamaica. Op een dag beroven ze een vrachtwagenchauffeur, en de buit wordt gebruikt om valse visa aan te schaffen voor de Verenigde Staten. Eenmaal in Miami aangekomen, zetten ze hun criminele activiteiten voort, en rollen in een onderwereld waar ze te maken krijgen met de meest gevaarlijke drugdealers.
Biggs
Sealy
Justice4All
Ky-Mani Marley, zoon van Bob Marley en ook bekend van One Love uit 2003
Cinderster
ik heb hem net binnen gehaald.
blijkt uit artikels dat ze de film niet wilden uitbrengen alleen in Amerika maar gelijk Europees erbij.
als ik hem gezien heb, zal ik wel posten hoe de film is.
inderdaad hij is dus niet bekend al komt hij al uit 2002.
Cinderster
Het verhaallijn is hetzelfde als de vele "gangsta" films.
Echter is het acteerwerk best goed, wel wat geromantiseerd om het net wat mooier te maken.
Ze hebben de verhaallijn wel op het echte leven proberen te laten lijken, al heb je het idee dat je naar een hele lange "gangsta-rapclip" zit te kijken.
Een hoop actie afgewisseld met wat mooie auto, dames en feestjes bij grote huizen met een jaccuzi.
Ik zeg niet dat het een slechte film is, je zult hem zelf moeten bekijken en beoordelen.
De film is wel vermakelijk om een avondje mee te vullen.
Ze hadden de film gewoon in 2002 moeten uitbrengen, dan hadden ze een beter resultaat geboekt.
arca
Heb hem gisteren gezien en hij beviel me goed!
Het is geen scarface dus verwacht geen klassieker.
De acteurs doen het goed en de muziek wordt leuk gebruikt bij bepaalde scenes.
Dit is wel een film die je moet hebben gezien.
een 4.
Raffael77
Zeker een leuke film om te kijken met hele goede soundtrack. Ik snap alleen niet dat deze film zo laat is uitgekomen. Althans hier staat 2002. 4
XilliUs88
Goeie Soundtrack is het zeker.. ik ben ook benieuwd welke nummers op die soundtrack staan want zou ze graag willen bezitten
XilliUs88
20. Discipline child - Inner Circle
21. Revelation time - Nicky Seizure
22. The March - Kymani Marley
Wick-eD
Helemaal geen film die je gezien MOET hebben. Het is een lange 50cent clip van 95 minuten met een hoop geweld. Door de muziek heb ik hem tot het eind uitgezeten, maar als je ook daar niet van houdt, raad ik hem absoluut niet aan.
Krappe 2,5*
Romano-m
19. Rain - Ky-Enie
Ik kan "Rain - Ky-Enie" nergens vinden.
movielunatic
Het verhaal is tekort, ze hadden het te snel goed in Amerika en gingen te snel onder. Verhaallijn vond ik dus te plat
Artifact
Totaal waardeloos, belachelijk. Ging ik er dan echt vanuit dat dit mij op de één of andere manier zou entertainen? Nee natuurlijk niet. Na het zien van de cover wist ik genoeg. Maarja ik was nu eenmaal met andere mensen met nu eenmaal een 'andere' smaak waardoor meteen ook The Big Lebowski het moest afleggen. Ach soms moet je nu eenmaal met de stroming meegaan. Enfin, ik heb me vooral veel geërgerd. Echt waar, wat een amateuristisch prulwerk. Van de verschrikkelijk 'foute' clichés (die vaak niet eens relevant waren voor het verhaal) tot het hele stoerdoenerij-sfeertje. Van het overbodig naakt tot het verschrikkelijk fout acteerwerk. Van de meest slechte en tevens 'foute' soundtrack tot de meest waardeloze montage ooit. Ik bedoel ik loop nou niet bepaalt warm om tijdens de autoscènes decors om de haverklap zien te veranderen. Dan is het opeens nacht en 3 seconden later is het opeens subtropisch zonnig. Dat kan gewoon écht niet. Er zit ook totaal geen rode draad in film. Een diepaand verhaal hoeft er van mij echt niet in, mits de uitwerking (vooral audiovisueel) maar sterk in elkaar zit. Maar deze film is gewoon vaak niet eens te volgen. Rare tijdsprongen en vreemde beweegredenen van de hoofdpersonen. De dialogen zijn werkelijk slecht. Vele pogingen tot humor, slagen dan ook niet met als gevolg dat er gewoon geen reet aan is. Een film moet mij op de een of andere manier kunnen stimuleren. Ik moet geprikkeld worden. Neem als voorbeeld de actiescènes, die meteen ook het grootste deel van de film in beslag nemen. Ik zit te kijken naar werkelijk de meest slechte shoot-outs ooit. Van die vervelende visuele 'trucjes' erdoorheen die werkelijk totaal niets toevoegen. Het geweld doet mij gewoon niks. Ik wordt er noch vrolijk van, noch zal ik het verafschuwen omdat het nu eenmaal 'leeg' aanvoelt. De actiescène zijn helemaal niet geloofwaardig en vaak ook nog slecht gefilmt. Ik kan niet eens genieten van een actiescène. Zelfs die deserteagle doet mij niet naar meer schietpartijtjes verlangen. Nee dit is een typisch een film waar niemand iets mee kan. En het mooiste van alles is, is dat de film zich nog serieus neemt ook. En dan laat ik die Scarface en Pulp Fiction 'rip off momentjes' maar achterwegen.
O-Dog
Ik weet dat dit een late reactie is maar, jullie reacties waren ook zeer laat aangezien de film al beschikbaar was sinds 2002, niet officieel maar wel beschikbaar,
verder vind ik dat jullie veelste kritisch zijn voor een goede film met goede soundtrack en al jullie gepraat over dat dit een slechte film is komt gewoon omdat het genre je niet aanspreekt. Het is zeker een zeer goede film aangezien het budget maar 200.000 dollar was en geen budget van een paar miljoen dus al dat gezeur over het verhaal uitbreiden meer informatie dit dat ga zelf zo'n film maken dan met maar 200.000 dollar kijken hoeveel jij dan kwijt kunt in die film. dus onthoud is een independent film dus geen grote filmstudio met veel geld
sporthaas
bla bla bla, Nee dit is een typisch een film waar niemand iets mee kan..... blla bla........ Heb je met je bloknoot voor de tv gezeten?
Afijn goede actie en de muziek is heerlijk. Prima film ok te kijken.
christophel
ik heb hem niet eens uitgekeken, misschien de muziek goed?
**2.5
Alvaro2
Ik vond het een goede film om te kijken, in het begin even wennen dat ze jamaicaans praten enzo, maar dit maakt de film alleen maar vetter vond ik uiteindelijk.
Er zitten ook vette soundtracks in!
Verder ja over de acties enzo, het is een film zoals al eerder gezegd met een budget van 200.000,- ik vind dat ze dan met een goed eindproduct zijn gekomen.
Ik heb van de film genoten.
Jaxxx
Aardige film, met inderdaad een laag budget. Dat is ook goed te zien aan de soms goedkope scenes. Acteerprestaties zijn ook niet van de hoogste plank helaas en de overloop van scenes is soms niet goed te volgen. Ik vind daarnaast de rol van Wyclef Jean totaal overbodig, hij mag nooit meer in een film spelen!!
glenniej90
het is een mooie film hoor maar 1 ding wil ik graag weten waar kan ik dat liedje van Gangsta Story- Bog Yard allstars vandaan halen ik heb overal al gekeken maar kan hem nergens vinden wie het weet wil ik het graag horen b.v.d/
ik kan tog wel mooi nederlands praten hea
2(86)
Het is een lange 50cent clip
Krappe 2,5*
Hoe kan je een vergelijking trekken tussen 50 cent en een film over jamaicanen. Ze zijn alletwee misschien zwart en schieten maar dat betekend niet dat dat hetzelfde is.
Ten eerste over de afwisseling van subtropisch zonnig naar heel donker. Dat is het klimaat daar, en ook daar wordt het 's nachts donker.
'Deze film is niet te volgen, geen rode draad', voor sommigen is het wel te volgen, en hebben de hoofdpersonen een prima drijfveer.
Mislukte pogingen tot humor? Nee er wordt een cultuur getoont, er zijn misschien mensen die dat als grapje zien, maar dat is het niet helemaal.
En tot slot, 'typisch een film waar niemand iets mee kan', wie ben jij om voor mij te beslissen dat ik niks met deze film kan?
erg genoten van de film..
Dreadlockas
Mooie film voor de gene die niet wil nadenken alleen genieten van actie, mooie dikken bakken, wijven en schieten.
De film kon beter. Het verhaal was minder maar alles erom heen heeft er toch voor gezorgd dat ik hem 5 sterren geef.
Rutte
Een verrassend goede gangsterfilm met veel lijken en een puike soundtrack.
Le Edzel
In dit genre 1 van de betere films. Kijkt goed weg, wordt goed geacteerd door niet echt bekende acteurs.
Soundtrack is goed ook inderdaad.
Niet iedereen waardeert dergelijke films, ik wel.
Kocht 'em vorige week zondag op dvd, keek em 's avonds en de volgende nogmaals.
Samen met M2S en BITH de beste film in het genre, but that's MY opinion.
Brasco_
DODELIJK FILM !!
Geweldig muziek is egt de film voor mensen die van maffiafilms houden.....
blaze2006
verhaal en de sfeer van de film viel me wat tegen, maar wel leuk om een keer gezien te hebben. Hij deed me denken aan Lil Jacob van GTA IV
Muziek tijdens films was goed.
Rebel80
Leuke film, vooral met in gedachte het lage budget, vond wel dat ze het verhaal een beetje afgeraffeld hebben maar desalniettemin leuk om te kijken
scumfrog
Eentje uit de categorie: tieten, schieten, helikopters.......maar dan zonder helikopters. Niet ijzersterk, maar keek toch lekker weg.
TheThirdMark
.5* voor de gefaalde moeite.
Acteerprestaties: kleuterschool drama klas
Montage: Kit, van de Gamma
Omgeving: hier wel aardig, in de film waardeloos.
Culturele Verantwoording: get real and F off. Geen.
Eigenlijk alles Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
Als je van ontzettend moeilijke verhalen houdt (denk aan Dora op Kindernet) dan kan het zijn dat deze film te hoog gegrepen is. Kan je wel meekomen met Dora dan bevalt deze film je zeker!
*snelle edit voor eventuele nuilers*
Voordat je over het budget begint: Saw (enkel deel 1) en (even een heel andere directie) Good Will Hunting waren vergelijkbaar tot goedkoper.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Marley
Documentaire / Biografie, 2012

The 51st State
Actie / Komedie, 2001

Next Day Air
Actie / Misdaad, 2009
straatbendecrime bosspolice chasegang violenceyardiejamaican posse