• 9.376.732 stemmen

Geregisseerd door: Eric-Emmanuel Schmitt

Met onder meer: Catherine Frot, Albert Dupontel en Jacques Weber

Gesproken taal: Frans

Plot Odette Toulemonde

Odette beschikt niet alleen over een levendige inbeelding en een tomeloos optimisme, ze heeft ook een speciale gave: een euforische en aanstekelijke levenslust. De boeken van Balthazar Balsan, haar favoriete auteur, geven haar vleugels die haar in staat stellen te ontsnappen aan een erg alledaagse realiteit. Wanneer de romanschrijver echter bij toeval haar pad kruist, neemt haar leven een plotse wending.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Leuke lichtvoetige film.

Ik ben een Catherine Frot fan en dit is weer zo´n rol die haar op het lijf geschreven is.

Het einde is wat flauw, maar verder is het erg aangenaam kijkvoer.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een lieve film waar ik een heleboel over zou willen schrijven... maar alles spreekt eigenlijk wel een beetje voor zich, en bovenstaande commentaren zeggen het wel zo'n beetje.

Overigens vind ik het zelf ook wel tegen Jeunet aanschuren: surreële effecten (vergeet ook de vliegende make-up-artikelen niet), licht sprookjesachtige decors, allemaal het-goed-bedoelende personages, en zelfs het mooie themamuziekje (van Nicola Piovani) dat me doet denken aan het thema van Amélie van Yann Tiersen.

Nou vooruit, laat ik het er maar uit gooien: het stoorde mijn genieten absoluut niet, maar Odette deed me denken aan Prunella Scales (Sybil Fawlty), haar dochter aan Toni Collette (en aan Kathy Burke als Waynetta Slob), haar zoon aan Valerio Zeno in Alles is liefde (misschien niet zozeer qua uiterlijk alswel qua charme), haar collega aan Sophie Thompson (Lydia die trouwt met Bernard in Four weddings and a funeral) en criticus Olaf Pims aan, toe maar, Bernard Tapie. Sta ik daar nou helemaal alleen in?...