Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Alles Is Liefde
In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...
Kiki Jollema
Rens
Klaasje van Ophorst
Sarah
rose
Vind die opmerking uiterst vreemd. Waarom zou iemand deze film niet leuk mogen vinden?
lara1985
Geweldige film!! Ik heb echt genoten van de film en kwam ook echt met een big smile
de bioscoop uitlopen
breedbeeld
Ik ga geen negen bladzijden teruglezen. Alles zal wel gezegd zijn en ik sluit me aan bij alle positiefs.
Ja en Sinterklaas, wie kent hem niet?De rest van de wereld? Maakt niet uit dan dat iets minder begrijpelijk voor die rest. Uitstekende film verder . Qua vaart , script, acteurs, editing, muziek ( met dank aan Carice ook),aftiteling en last but not least , het geluid. Is Kees de Groot dan degene die o.a. eindelijk een Nederlandse film verstaanbaar maakt? Een voorbeeld? Hulde.
Speciale vermelding:
Anneke Blok (de geheime dochter van Paul Newman ? ) , kon vroeger niet tegen haar stem, had ze nog dat mode gooiseslisendlispelstemmteje maar wel een uitstekende actrice en nu dus helemaal (zonder dat accent)
neo
muziek ( met dank aan Carice ook)
Dit snap ik niet.
Zag het ook op de credits. Carice werd bedankt voor muziekadvies, oid. Zal wel wat nummers gesuggereerd hebben.
WB
Leuke film. Wel een groot cliché, maar dat mocht de pret niet drukken. Had overigens veel weg van Love Actually, maar dan met de oeroude NL'se feestdag centraal. Michiel en Carice hadden toch wel de overhand en blonken toch wel uit, qua acteerwerk.
john kruger
Bij de oliebollentest zouden ze zeggen: economisch delict. Van deze hoge stemming op moviemeter begrijp ik helemaal niets. In de gemiddelde Bijenkorf wordt intenser geacteerd naar klanten toe, dan veel van de aanwezige acteurs! Vooruit dan, 1 ster voor Carice met strik.
Ché Cliché
Ik vond er echt geen reet aan. Carice is geniaal, zoals altijd, maar de rest rampzalig. Vooral die Wendy van Dijk en die Valerio moeten een acteerverbod krijgen...
Helemaal mee eens!
Danny2379
Dit is echt een feelgood film met als uitgangspunt : Relaties.
Leuke film maar daar heb je t ook mee gehad (hoorde vaak dat t een geweldige film was maar daar is mee overdreven)
john kruger
Echt een van de allerleukste films. Een echte feel-good movie!
Tja, revenge of the nerds 4 schijnt ook een feel good movie te zijn. maar daar geef ik toch ook geen 4,5 ster voor.
Danny2379
wat kunnen mensen toch moeilijk doen over cijfers..... als hij er 4.5 ster voor wil geven laat hem dat toch gewoon doen en niet meteen commentaar leveren.
john kruger
Dit is toch een forum? Saaie hap als iedereen hetzelfde zou denken lijkt me.
Danny2379
Dit is toch een forum? Saaie hap als iedereen hetzelfde zou denken lijkt me.
Commentaar leveren over een mening...oke maar als je over een cijfer begint te zeuren mja vind ik overdreven.
Hij vind t een 4.5.
Ok hij vind van niet ja oke ook goed maar laat t daarbij.
Ik kraak die andere jongen toch ook niet af omdat hij de film een 1,.0 geeft?
hanskarin
Sorry,maar alle goede kritieken over deze film viel de film me erg tegen een slap verhaaltje en heel flauwe humor
demonski
begin dacht wat saai maar later lekker goed gevoel aan over gehouden!! 3.0
Nou, ik heb de film eindelijk bekeken. Jullie herinneren vast nog wel mijn kritieken in dit topic van een tijdje terug, maar ik heb hem toch gekeken.
Dit is gewoon een matige kloon van Love Actually.
Love Actually heeft kerst als thema, AiL neemt Sinterklaas.
Bij LA steelt een asociale kerstman de show, bij AiL is dit een Sinterklaas.
Bij LA heb je een verhaal van een minister-president die op een burgermeisje valt, bij AiL heb je een prins en een burgermeisje.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Daarbij wil ik kwijt dat het acteren behoorlijk tegenviel. Als dit de top van Nederland is...wat komt het allemaal nep en flauw over zeg. Om over de trieste dialogen nog maar te zwijgen.
Het ergste bij deze film is dat ik totaal niet meeleefde met de personages en er geen feel good gevoel van kreeg, dit terwijl ik dat bij Love Actually overduidelijk wel kreeg.
De film is een wegkijkertje als je niks beters hebt, meer niet.
psycholamp
- 1960 berichten
Welke asociale kerstman zit er dan in Love Actually?
Dat vroeg ik me idd. ook af.
Nja die gozer met zijn liedje ''Christmas is all around you''
Die afgezakte rockster die in kerstoutfit zit te zingen.
Dat is het zelfde concept als hier zon aparte Sinterklaar.
scumfrog
Mijn inziens overgewaardeerd. Misschien wel een geslaagde feel good movie, maar zeker geen topfilm. Waar ging het eigenlijk over?
Raffael77
Idd Scum. Het is een leuke positieve film maar niet echt super goed.
3,5
GioFunny
Dit is een "goed gejatte dan een slecht verzonnen" film.
Inderdaad een feelgood movie met goede acteerprestaties, kon me goed inleven op de personages.
Aantal gebeurtenissen waar ik toch aardig ben verrast...
al met al, heerlijk genoten.
3,5
FisherKing
Jullie gaan wel heel gemakkelijk voorbij aan het feit hoe moeilijk het is om een geslaagde komedie te maken. Dat is echt heel zeldzaam.
Dit is wat mij betreft Capraesk of Wilderesk goed ! Dus dicht tegen de 5 sterren aan.
Vet Hard was anders een zeer geslaagde Nederlandse komedie hoor. Het kan zeker wel. Maar de Nederlandse romantische komedies zijn altijd zo overdreven geforceerd.
Onze taal is niet geschikt voor krachtige filmteksten vind ik. Engels/Amerikaans is gewoon zoveel pakkender.

Stephen King-verfilming 'The Running Man' vanaf vandaag te zien op Prime Video

Moordenaar uit Netflix-film bekent schuld aan moord op acht vrouwen in New York

'Super Mario Galaxy Movie' op weg naar de miljard: weer succesvolle week achter de rug

'Euphoria' is terug: alle nieuwe films en series op streaming deze week

De Marathon
Drama / Komedie, 2012