Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Chris van den Durpel en Jan Decleir
6,1 (655)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Firmin
Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje. Jaren geleden, in 1979, had hij een passionele liefdesrelatie met Germaine. Die eindigde abrupt toen Freddy White, Firmins grote concurrent, hem tijdens een belangrijke wedstrijd in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine had gedaan. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Firmin bleef alleen achter met een gebroken hart en uiteindelijk ging hij aan de slag als klusjesman in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Maar na bijna dertig jaar keert Germaine plots terug naar haar geboortestad.
davez
Ik had alleen maar negatieve recensies gelezen dus ik verwachtte er niets van. Ik vind het echter een zeer geslaagde film.
davez
De blondine van wittekerke (Belgische soap) heeft me wel kunnen bekoren. Met decleir kan je moeilijk fout gaan en Firmin was gewoon Firmin. Ik weet niet of het stoer of zwak is ofzo maar tegenwoordig ben ik ontroerd van zowat elke film die ik zie ( tenzij de film geen ontroerende elementen bevat natuurlijk
De Marrokaanse link in de film is ideaal, hopelijk raakt het de kijkers ook.
newyorkgirl
en dan zeggen ze van belgen ddat ze zo 'slecht ' reageren over nederlandse films!
Spiff
Het is in België "bon ton" om een film als Firmin niet goed te vinden en velen vinden hem wellicht slecht zonder hem bekeken te hebben. Ikzelf vond'm prima meevallen en heb me alleszins op geen enkel moment verveeld. Een leuke mengeling van komedie, drama en actie die het gebrek aan originaliteit compenseert door zijn eerlijkheid. Ik was aangenaam verrast.
michael myers
België gaat de strijd aan met Rocky Balboa?
die is goed
ExXxtreme
Daarom is het ook geen nederlandse film maar een belgische film
ExXxtreme
er zijn betere typetjes van chris van de durpel die ze hadden kunnen gebruiken voorde film .
vb : ronny king , snelle eddy , ...
Ga weg Ronny King is echt slecht, Snelle Eddy en Fermin zijn 1 van zijn beste tippetjes. (Fermin is nog beter dan snelle eddy)
Many
Leuke film, maar denk wel dat je enige voorkennis van Chris van den Durpel en z'n typetjes moet hebben om deze film leuk te vinden.
Velen zullen deze film niet leuk vinden??
pee82
Gisteren de film eens bekeken op DVD en moet zeggen dat ie enorm is meegevallen. Ik verwachtte er zeker niet veel van maar ben nu van mening veranderd.
4 sterren!
battleboy
Goede film.
Gisteren gezien en ik moet zeggen dat ik me soms helemaal
kapot heb gelachen. Vooral dat stuk met Bush en Binladen, die een soort van overval doen.
4 *
Scratt
Dominque Deruddere kondigde in de laatste show(ergens in januari waarschijnlijk) aan dat Firmin geen plat filmpje zou worden maar veel meer dan dat heeft hij er toch niet van kunnen maken vind ik.
De stijl van de geweldige sketches uit Chris en co zijn hier verloren en ook Firmin ziet er heel anders uit. Ok, hier en daar viel het nog goed mee maar het verhaal was zo ongelooflijk voorspelbaar en simpel dat je het einde al vanaf het begin zag aankomen. Het ergste was de hamster... zo achterlijk
Catherine Kools(Lies) wil ik wel meer zien in films !
Dead01
- 1977 stemmen
Na heel lange tijd nog eens tijd gemaakt voor een film te bekijken en het toch wel direct gekozen voor deze.
Wou hem al lange tijd zien en het is er van gekomen.
Vond het een leuke film en regelmatig heb ik wel eens goed gelachen.
Verhaal begon wat minder maar na een tijd zeker niet slecht.
Firmen en Freddy waren wel de beste acteurs vond ik.
Van Durpel heeft voor mij weer zijn typte een goede kant opgestuurd, niet te onozel zoals in chris en co maar leuker weer.
Jan Decleir is en blijft voor mij een goede acteur moet ik zeggen.
3.5 sterren voor deze film voor mij
davy jones
Ik vind het één van de betere belgische films van het moment als ge kijkt naar windkracht 10 komaan dat trekt op niet
Als 'Deruddere fan' moet ik deze toch maar eens zien. Geen idee wat ik kan verwachten.
Trailer gezien. Wat een mega irritant typetje die Firmin.
Silvio Dante
Bij wijlen verschrikkelijk kinderachtig, flauw en zelfs gewoon slecht.
Toch moet ik toegeven dat hij me niet volledig koud liet, het liedje -So help me God- blijft in m'n hoofd zitten.
Derudderre weet maar al te goed hoe hij een film moet maken (technisch is deze film OK; Iedereen Beroemd is geweldig) maar ik verwacht volgende keer een iets serieuzere poging.
(Voor Catherine Kools alleen al zou je dit meer punten geven)
Gray
Bah, waarschijnlijk de slechtste Vlaamse film die ik al gezien heb.
Ik kon na de eerste 5 min het volledige verdere verloop van de film voorspellen en niet een keer heb ik moeten lachen.
Flauw en kinderachtig.
Zwaar ontgoogeld, ver onder het niveau van chris en co!
0 sterren.
kimberlyVD
Heel goede film! Firmin met zijn 'grappige' uitspraken en rare uiterlijk die toch verliefd word op een mooie vrouw... Tof ook met het hamstertje! Het 'einde' is ook heel ontroerend omdat hij zijjn vriend uiteindelijk toch gaat helpen en hij toch de boksmatch wint!
TOF ! Krijgt van mij een 4
Esther_ke
Ik heb deze film gezien in de cinema en een paar maand later heb ik hem nog eens thuis bekeken.
Ik vind het een fantastisch goede film. Één van de betere Vlaamse komedies! Ik heb de hele tijd geboeid gekeken en veel gelachen!
Er komen verschillende onderwerpen aanbod: liefde, racisme, vertrouwen,…
Een aanrader!
dvdfreak123
goeie film grappig maar vind dat firmin in de serie toch nog grappiger
desteven007
-De film net gezien, conclusie een geslaagde film !!
- Het verhaal zat goed in elkaar.
- verder geen commentaar.
3.0 *
kimberlyVD
ik verhoog men score naar 4,5 na hem nog eens te bekijken... =) hij is echt super goed!
seth gecko
Deruddere's scenario trekt op niks. alle denkbare cliché's gecombineerd met flauwe humor van f.c de kampioenen niveau en personages die de meest gekunstelde dialogen denkbaar over hun lippen laten rollen.
jammer maar helaas dat dat net de film van Van Den Durpel nekt, want hij bewijst hier dat hij wel degelijk kan acteren en in zijn Firmin den bokseur emotie kan stoppen. Er zitten een 3 tal scénes in die voor een gniffel kunnen zorgen, de finale is best genietbaar en redelijk feelgood.
maar dat beslaat slechts 10 minuten van de volledige film. kleine beetjes en een best mooie, zij het ietwat herhalende soundtrack van Raymond kunnen de film niet redden.
2**
desteven007
TOF ! Krijgt van mij een 4
Als je het einde gaat uitleggen, dan hoeft niemand de film meer te zien hé!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime