Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Chris van den Durpel en Jan Decleir
6,1 (655)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Firmin
Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje. Jaren geleden, in 1979, had hij een passionele liefdesrelatie met Germaine. Die eindigde abrupt toen Freddy White, Firmins grote concurrent, hem tijdens een belangrijke wedstrijd in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine had gedaan. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Firmin bleef alleen achter met een gebroken hart en uiteindelijk ging hij aan de slag als klusjesman in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Maar na bijna dertig jaar keert Germaine plots terug naar haar geboortestad.
Kaffeefiltjer
Na "Oesje!" nogmaals een film over een typetje van Chris Van Den Durpel, die nu zijn beter niveau niet meer haalt.
Vanaf het 3de seizoen op VT4 ging het alleen maar bergaf met hem...
Het lijkt idd dat het BelgiëBoksland aan het worden is,
na het Koning van de wereld gedoe!
pompoen
Jan Decleir en Chris Vandendurpel?
Deze film is niet voor nederlanders, tenzij ze naar "Chris en co" of "daens" hebben gezien.
AGE-411
Jan Decleir en Chris Vandendurpel?
idd, net zelfde als oesje.
Daarom dat ie zo slecht gescoot heeft.
Dit word een leuk filmpje.
Dead01
- 1977 stemmen
Mja Oesje was idd niet zo goed maar Firmin scoort wel beter als typetje dus toch gaan zien naar deze film denk ik.
Heb de trailers gezien en toch wel benieuwd eigenlijk.
-jack_sparrow-
er zijn betere typetjes van chris van de durpel die ze hadden kunnen gebruiken voorde film .
Ambru
Ik heb geen al te hoge verwachtingen van deze film, noch de intentie hem te bekijken. Van Den Durpel haalt inderdaat de laatste jaren absoluut zijn vroegere niveau niet meer. Mischien dat de film door Jan Decleir nog iets kan hebben?
seanpuffy
vb : ronny king , snelle eddy , ...
snelle eddy oke maar ronny king vind ik het saaiste typetje van chris. en firmin is wel een van de beste vind ik. na filip mars
wietstock
Ik ben hem juist gaan zien, ben wel een van den durpel liefhebber, en firmin vind ik persoonlijk ook een van zijn betere typetjes. verwacht alleszins geen komedie, film ligt zeer sterk in de lijn van oesje, een hartverwarmende gewoon simpele maar wel prachtige film. ik ging met lage verwachtingen maar ik vind dit een van de betere vlaamse films van de laatste jaren: luchtig, grappig, hartverwarmend,... => een aanrader!
jelle92
Ik heb hem gisteren gezien. En ik had inderdaad lage verwachtingen vooral ook omdat Humo hem 2/5 gaf maar ik vind minstens 4/5 !!
zeker een aanrader ook voor mensen die Firmin Crets niet kennen van Chris&Co
Een van de betere vlaamse films..
lennox
ben hem gisteren gaan kijken in de cinema, en vond hem inderdaad ook goed en humoristisch. vooral die hamster heeft mij meer dan eens lachbuien bezorgd!
gyselbrechtje
vandaag gezien. het was goeie humor, en ook de hamster vond ik zeer tof. een mooie film over vriendschap, liefde en vertrouwen. bij momenten ontroerend. alleszins beter dan "oesje". de film duurde ook niet te lang voor dit personage. graag een vervolg!! 4,5* waard!
vincentclaesen
Zwakke, overbodige film. Alleen de hamster zorgt er voor dat een keer mijn mondhoeken naar boven kwamen. Voor de rest: slecht geacteerd door Van Den Durpel, volledig anders geschminkt dan in de sketches, volledig anders gesproken, ...
Het extreem melodramatische einde zorgt voor een "hier gaan we weer-effect".
"Geen wonder dat ik ween" bracht toch nog een beetje geluk in mijn hart tijdens deze film
Een 2,5
seanpuffy
ik ben gisteren naar deze film gekeken en ik vind dit wel een goede film. ik vind alles zo goed in de detail uitgewerkt zelf hebben ze meer laten zien van het koppel met de witte poedel. dat vind ik echt goed. wat ik nog goed vind aan deze film is het hamster van firmin daarmee heb ik me kapot gelachen en hij ale zij;) is ook zo mega schattig.
firmin is veel beter dan oesje de eerste film van chris als een van typetje. laat de volgende film maar komen en nu met snelle eddy of filip mars:p
een dikke 4
de film laat je echt meeslepen.
SKY
Ik had lage verwachtingen voor deze film, zeker na Oesje, maar dit is echt een zalig goeie film!
De humor was subliem, ik ben niet echt voor het typetje van Firmin maar hij stak mij geen minuut tegen.
Een aanrader!
Galantje0012
bwah ja best goede film! maar niet echt mijn genre. chrisje is weer keigoed e!
tdenissen
Haha laaguh, belgische humor op z'n best. Firmin is een bijzonder aandoenlijk onnozel type en zeer humoristisch neergezet, en dan heb ik het nog niet eens over die hamster !
dik verdiende 3.5 *
Wassup !
helleke
Ik vond hem toch licht tegenvallen.
Er zaten wel enkele leuke scenes in(vooral de hamster was goed gevonden) maar voor de rest was het allemaal veel te voorspelbaar.
De boxscenes vond ik ook veel te langdradig.
Het is toch meer een film voor een jonge doelgroep(8-18j).
2,5 sterren
xenne
extreem voorspelbaar, na zo'n 10 minuten weet je perfect hoe film gaan verlopen, dus voor 't verhaal moet je niet gaan zien. de humor van firmin komt niet echt tot z'n recht, er zijn paar leuke typetjes om je aan op te trekken en nog een hamster om de kids plezier te doen wellicht. maar ah, het kijkt redelijk lekker weg... dus zal maar niet te hard zijn in mijn oordeel
veron35
Volgens mij is dit de enige film die hier meer stemmen krijgt dan op IMDb.
duffman
Had ook niet zo'n hoge verwachtingen maar het viel zeer goed mee.
Firmin vind ik in de sketches wel goed maar soms wel wat erover daarom dacht ik dat als ze dat een hele film gaan doen zal het wel slecht zijn, maar ik vond dat het toch wat ( niet veel maar genoeg ) realistisher overkwam. Voor de rest was de huor wel en het acteerwekrt ook wel.
3,5
Tarkus
Bijzonder mooie, leuke en soms ontroerende film.
De film is beter dan ik had verwacht, al heeft Dominique Deruddere al wel bewezen een goed regisseur en scenarist te zijn.
Natuurlijk is Chris Van Den Durpel in zijn personage als Firmin uitstekend zoals hij dat met al zijn personages doet. Hij doet het hier zelfs beter dan destijds in "Oesje" waarin hij zijn bekendste typetje speelt, Kamiel Spiessens.
Firmin is eerder een figuur waar je meer met kan dan met Spiessens en daarom ook dat deze film ook zo'n ontroerende verhaallijn heeft.
Ook Jan Decleir is als vanouds steengoed, maar ook alle andere acteurs zijn op hun best, met een speciale vermelding voor Catherine Kools, die mij zeer aangenaam heeft verrast, ik hoop nog meer van dit meisje te mogen zien.
Kortom... Puike Belgische familiefilm is dit dus...
heroic
Ik ben dol op Chris zijn typetjes, maar voor een film mochten ze toch wel een andere erin zetten dan Firmin. In de sketches wordt Firmin voorgesteld als een beetje dom enzo (die tanden xD), dus ik had het niet zo voor deze film. Nu ik hem gezien heb moet ik zeggen dat het de moeite waard was, ookal is Firmin vaak heel anders dan in zijn sketches. De acteurs zijn geweldig, met name Jan Decleir. Er is eigenlijk niets wat me echt stoort aan deze film, behalve die hamster dan, die mochten ze eruit laten hoor. De film kijkt lekker weg en verdient een score van 3.5*
helleke
Die hamster vind ik nog het beste van de ganse film,anders ging het maar een flauw 'beestje' zijn.
Want Firmin vond ik in tegenstelling tot zijn sketchkes veel minder grappig.
heroic
Want Firmin vond ik in tegenstelling tot zijn sketchkes veel minder grappig.
Vind je die hamster wel grappig dan? Ik vind het een redelijk serieuze film, op Firmin zijn blunders na.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?