• 9.376.792 stemmen

Geregisseerd door: Dominique Deruddere

Met onder meer: Chris van den Durpel en Jan Decleir

Gesproken taal: Nederlands

Plot Firmin

Ex-bokser Firmin Crets woont in een bescheiden rijhuisje. Jaren geleden, in 1979, had hij een passionele liefdesrelatie met Germaine. Die eindigde abrupt toen Freddy White, Firmins grote concurrent, hem tijdens een belangrijke wedstrijd in het oor fluisterde dat hij 'het' met Germaine had gedaan. Gekwetst door Firmins twijfel aan haar trouw, verliet Germaine België. Firmin bleef alleen achter met een gebroken hart en uiteindelijk ging hij aan de slag als klusjesman in de boksclub van zijn gewezen concurrent White. Maar na bijna dertig jaar keert Germaine plots terug naar haar geboortestad.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

desteven007 schreef:

Als je het einde gaat uitleggen, dan hoeft niemand de film meer te zien hé!

Mensen die de film nog niet gezien hebben (en dus nog geen score hebben gegeven) kunnen het stuk waar in te lezen staat wat er in de film gebeurt ofzo niet zien... dus wees gerust, ze hoeven nog wel naar de film te kijken... Even nadenken voor je commentaar geeft dus... danku

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

1 van de beste vlaamse films

ik ben ook weg van "Oesje" met kamiel Spiessens

Chris Van Den Durpel is gewoon de beste (samen met Jan Decleir en Peter Van Den Begin)

avatar van Kim008

Kim008

Firmin is niet mijn favoriete typetje van Chris Van den Durpel, maar deze film vond ik erg hartverwarmend!

avatar van desteven007

desteven007

kimberlyVD schreef:

Wat jij nu geschreven hebt zijn Spoilers, je verklapt eigelijk het einde al dus wie zou de film nu nog willen zien?

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

desteven007 schreef:

ik weet ook wel dat zoiets spoilers genoemt worden maar kun je niet lezen wat ik heb gezegd? mensen die nog geen score hebben gegeven aan deze film kunne normaal gezien de spoilers NIET LEZEN, want die worden 'onzichtbaar' gemaakt door de moderators... dus maak je vooral niet druk...

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie boksfilm. De beste bokser was het hamstertje .

avatar van Pres. Camacho

Pres. Camacho

Wel vrij voorspelbaar (zelf te voorspelbaar) ook onrealistisch (eind gevecht) maar dat hoeft niet altijd voor een komedie.. Zitten grappige en niet zo grappige stukken in, vooral Mohamed Ali, zen Amster is grappig

avatar van Movsin

Movsin

Aanvankelijk dacht ik : dit wordt een marteling en waar is die Chris Van Den Durpel die ons op TV zo dikwijls had doen genieten van plezierige typetjes !?

Gelukkig komt er gaandeweg meer vaart in , worden de situaties enigszins geloofwaardiger en de komische gezegden geslaagder.

Al blijft het karikaturen en op TV-feuilleton-niveau, al bij al toch geen zo'n slechte film.

avatar van DONNI

DONNI

Aangenaam uurtje en half beleefd met deze film.

Geen gigantische hoogvlieger, maar toch vrij geslaagd voor een komedie (lees, meestal het plattere genre binnen de film)

De humor op zich kon mij bij wijlen wel smaken

Minpunt was toch wel de gigantische voorspelbaarheid

avatar van film88888

film88888

Heel gezellig filmpje.

In de film zit ook een leuke twist van drama wat wel min of meer er in paste, en was een andere ontmoeting met Firmin vond ik (Want drama kwam zeker niet in Chris en Co)

Cast viel nog heel goed mee. Decleir als een rotte appel, wat ik wel eens amuzant vond om naar te kijken, en Van Den Durpel viel ook nog vrij goed mee.

Verder was het ook leuk om nog bekende te zien: o.a. Josse de Pauw, Peter Van Den Begin, en zelfs Bruno Van den Broecke.

Idd zoals de stemmer hier boven me zegt: Een heel leuk uurtje en half vermaakt.

3,5

avatar van krosnicky

krosnicky

goede film goed verhaal maar het kon wel iets grappiger

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

het is weer een machtig verschijnsel van van den Durpel hé

ik heb hem al 6x bekeken....daar smul je van

4,5

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Gezellig onderhoudend filmpje, de computer-animatie met de boks-hamster is goed gedaan, erg leuk.

Géén grootste film, absoluut niet, maar best aardig. Het typetje Firmin Crets is wat uitgewerkt en blijkt, behalve domme muilen te trekken ook nog over echte gevoelens te beschikken.

De "bad guy" Jan Decleir is top zoals steeds.

Leuk, maar ook niet meer. ***

avatar van aerts007

aerts007

Ik vind Crets bangelijk, maar zie hem liever op tv in kleine sketches.

avatar van djwest

djwest

Leuke verfrissende film. Mooie anti-hero film op z'n vlaams

ik heb hem in hetzelfde weekend gekken als Bienvenue chez les Ch'tis. Geeft een mooi romantisch beeld van Vlaanderen en Noord Frankrijk

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Wederom een leuke film van Chris van de Durpel en één van zijn leukste typetjes is Firmin, al vond ik de korte sketches die enkele jaren geleden op tv kwamen wel leuker, er kwamen alzins meer grappen in voor..

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Vond hem niet zo denderend. Ik vind het wel een pluspunt dat de humor in het Vlaams dus niet zo AN wel wat beter overkomt voor de Vlamingen dan. Toch vond ik dit erg matig, zoveel humor zat er nu ook weer niet in en buiten de humor is Firmin qua aspecten als verhaal een lachertje.

avatar van domkey

domkey

Neen,dit werkt niet voor mij.Het is zelfs Firmin Crets zoals we hem kennen niet meer,maar een of andere kloon.

Terug naar VT4 graag.

avatar van DonViseroo

DonViseroo

De beste Vlaamse film die ik ooit gezien heb. Lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een film en dan nog een komedie. Het typetje Firmin Crets werd in deze film zeer goed verder uitgewerkt en prachtig neergezet door Chris van den Durpel. De rest van de acteurs waren ook top vond ik persoonlijk.

De scènes met Mohammed de hamster waren zeer mooi afgewerkt en zeer grappig.

Prachtige film die in men persoonlijke top tien komt.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

DonViseroo schreef:

De scènes met Mohammed de hamster waren zeer mooi afgewerkt en zeer grappig.

Prachtige film die in men persoonlijke top tien komt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Sympathieke komedie met een simpel "Rocky" achtig verhaal. Vergane glorie Firmin Crets traint hier een jonge Marokkaan, en dat vond ik een interessant uitgangspunt. De twee culturen worden dichter bij elkaar gebracht en enkele sociale problemen worden aangekaart. En natuurlijk was die hamster erg grappig. Chris Van den Durpel zijn typetjes vind ik altijd wel leuk

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik heb er weinig om kunnen lachen. De grappen zijn sporadisch en meestal op kleuterniveau, inclusief die kak-grappen. Firmin Crets is dan ook niet meteen mijn favoriete typetje van Chris Van Den Durpel.

Een duidelijk fake-hamster (ook al ziet het er lief uit), een bedroevende scène met tweede overvallers...en zo sleept de film zich verder. Het grootste probleem is echter de politieke correctheid dat de film wilt nastreven. De sketches zijn veel beter.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Niet altijd evengoed geacteerd. Verhaal valt mee.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

geweldig die chris van den durpel firmin een van de beste van chris

het verhaal is oke .Het einde is ontroerend en toch grappig.

avatar van kenzogun

kenzogun

goeie film

net als aanrijding in mosou mijn blegische favo !

avatar van AGE-411

AGE-411

Blegië, waar ligt dat?

avatar van GuyB

GuyB

Aaaah! Dag schone jonge! En ge ziet er weer zo fris uit!

Mijn favoriet Belgisch typetje. Chris Van Den Durpel is fantastisch!

Deze film nu al een paar keer gezien, en het blijft grappig.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Firmin den bokseur...

Ik vind het sowieso al niet 1 van de betere typetjes van Chris Van Den Durpel, maar als fan van zijn werk wou ik deze film toch eens zien.

Het verhaal van deze film is nogal magertjes en ontzettend voorspelbaar. Nu ja, ik had ook niet echt iets anders verwacht van deze film. Het was vooral het humorgehalte dat me in deze film wat tegenviel... Ik probeer me een leuke scene voor de geest te halen (ik heb de film anderhalf uur geleden gezien), maar jammer genoeg kan ik niet meteen iets bedenken. Al moet ik wel toegeven dat het apart taaltje van Firmin, alsook zijn domheid, best bij vlagen amusant is. Chris Van Den Durpel doet het dan ook uitstekend.

En ja, die hamster moeten we er maar bij nemen zeker?

Geen hoogvlieger dus, maar zeker niet slecht.

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Leuk vermaak voor een 1 1/2 uur.

Goede acteerprestaties.

Met de typische humor van Firmin, met een beetje drama & romantiek.

Zeker geen slechte humoristische belgische film, teminste als je het typetje Firmin kunt smaken.

Tevens brengt de hamster een leuke toets aan het geheel.

avatar van aslan

aslan

wat zeker ook bijblijft is 'geen wonder dat ik ween' van paul severs