• 9.098.873 stemmen

If These Walls Could Talk (1996)

Geregisseerd door: Cher en Nancy Savoca

Met onder meer: Demi Moore, Sissy Spacek en Cher

Plot If These Walls Could Talk

"Changing times, intimate decisions, and the four walls that hold their secrets."

In drie verschillende verhalen passeren drie decennia vol emoties en menselijk onvermogen de revue. Drie zelfverzekerde vrouwen staan voor de moeilijkste beslissingen uit hun leven. Het tijdperk is anders, de omstandigheden en motieven ook, maar uiteindelijk telt slechts een finale keuze.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Hobbes

Hobbes

ik wist niet dat cher Tora!Tora!Tora! had geregisseerd

avatar van wezli

wezli

Het is me niet helemaal duidelijk of er nu een film gemaakt is, voor of tegen abortus, of dat het juist aan de kijker wordt overgelaten, die z'n ideeen er meestal al over heeft, en die die mening ook meestal niet laat veranderen door een film. Beetje erg veel bloed op het laatst trouwens, van een zo'n kogel.

avatar van otherfool

otherfool

Denk dat het idee van de film toch wel is dat vrouwen, als ze al tot een abortie overgaan, dat in een veilige omgeving moeten doen door mensen die daar verstand van hebben. Vooral wat hard-to-watch scenes in het eerste deel, uiteindelijk toch niet de gehele duur boeiend.

2,5*.

avatar van veron35

veron35

Hobbes schreef:

ik wist niet dat cher Tora!Tora!Tora! had geregisseerd

Heeft ze dan ook niet...

avatar van Erick1985

Erick1985

Prima film, erg interessant en aangrijpend. Goed geregiseerd door Cher, en haar kleine rol is subliem! 3,5

avatar van Latino24

Latino24

Verreweg de beste rol van Demi Moore tot nu toe. De opening in de jaren 50 met haar als prachtig middelpunt is heel erg aangrijpend. Helaas na de eerste 35 minuten zakt de film een beetje in elkaar & weten de 2 andere verhaallijnen met daarin top actrices als Sissy Spacek, Cher & Anne Heche minder te boeien en te ontroeren. Door Demi's krachtige acteerwerk krijgt de film er een halve ster bij. Jammer dat dit een TV film is want, anders had Demi Moore hiermee zeker een Oscar nominatie in de wacht gesleept.

avatar van missl

missl

3 vrouwen die in andere tijden ongeveer hetzelfde meemaken, het gaat dan vooral om hoe de omgeving hiermee om gaat en ook hoe zij hier zelf mee omgaan. Het zijn 3 korte verhaaltjes, die ik alle 3 heftig vond omdat ze naar mijn idee heel erg binnen die tijd passen.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Het eerste verhaal, met Demi Moore, boeide mij het meest. Daarna vond ik het minder interessant worden en maakte het weinig indruk. Ik kon het zonder al te veel moeite afkijken, de film duurt gelukkig ook niet heel lang, maar op het eerste verhaal na deed het mij niet zoveel. Oké gespeeld, al voelde het voor mij soms te gespeeld. Niet alsof ik naar iets echts zat te kijken (bij het eerste verhaal wel), en dat vind ik wel belangrijk bij een realistisch verhaal. Een kleine voldoende voor het geheel. 3*

avatar van scorsese

• 12064 berichten

Redelijke film over drie vrouwen die zwanger raken en een abortus overwegen. Opgedeeld in drie segmenten gesitueerd in drie verschillende decennia over drie verschillende vrouwen in verschillende situaties. Een cast met aardig wat bekende namen en omdat het toch drie verschillende verhalen zijn, kijkt het wel gemakkelijk weg. Echt indruk maken doet de film echter niet.