• 9.252.468 stemmen

The House in Nightmare Park (1973)

Komedie / Horror | 100 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titels: Crazy House / Night of the Laughing Dead

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Peter Sykes

Met onder meer: Frankie Howerd, Ray Milland en Hugh Burden

Plot The House in Nightmare Park

"Ladies and Gentlemen - For Your Horrification - Don't See It Alone - Bring The Children"

In 1907 wordt een acteur gevraagd om op te treden in een afgelegen landhuis, ver van de bewoonde wereld. Helaas voor hem is de villa waar hij verblijft een soort spookhuis en raakt hij betrokken bij een reeks mysterieuze en onverklaarbare gebeurtenissen. Al snel vreest de arme man voor zijn leven.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Agnes Henderson

Verity Henderson

avatar van Kuck-x

Kuck-x

De eerste film waarin ik Frankie Howerd in de absolute hoofdrol zag. Hij slaagt met vlag en wimpel. De productie heeft alles om vermakelijk te worden. Goede cast, een griezelig landhuis - in Hammertonen die hun kracht allang bewezen hadden, sinistere bewoners en een goed verteld verhaal. Even vreesde ik dat het net zo zou ontsporen als Murder by Death , maar acteurs en regie weten zich in te houden. Howerd en Ray Milland zijn perfect op hun plek, maar ook de dames Jessica (Rosalie Crutchley), Agnes (Ruth Dunning) en de moeder (Aimée Delamain) - inclusief subtiele verwijzing naar Hitchcocks Psycho - dragen bij aan de lugubere sfeer. De scènes met de slangen zijn indrukwekkend scary. Mooi echt Engels geheel, met een hilarisch eind.