• 9.379.389 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Vantage Point

"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Zeker een leuke film en orgineel om de verschillende perspectieven te zien. Ook de plotwendingen waren erg interessant.

Minpuntje was het acteren van de meestal juist erg goede Forest Whitaker. Erg overacting vond ik het...vooral wanneer hij voor het laatst aan het bellen was.

avatar van Mvisser

Mvisser

Ik vond het een prima film!

avatar van swollenaer68

swollenaer68

Prima film. Ik heb me vermaakt en ik vond de verschillende perspectieven juist erg interessant. Beetje teveel toevalligheden

maar dat stoor mij niet echt in een film. Althans niet in deze.

avatar van michelbrs

michelbrs

Prachtige film, waarbij je de verhalen elke keer van een ander punt te zien krijgt. Hierdoor kom je steeds meer te weten en aan het eind komt alles samen.

avatar van Fabke

Fabke

zeer goede film,

had het niet zo goed verwacht.

en altjd zie je beelden die iemand anders ziet. en elke keer zie je (en versta je) iets meer.

een originele film.

en als Forest Whitaker erin meespeelt, is het meestal altijd goed

avatar van DisPater

DisPater

Uiterst onderhoudende film, goede plotwendingen, en verveelt geen moment. Klein minpuntje zijn de ietwat overdreven toevalligheden maar in dit "genre" moet je daar doorheen prikken.

Attentie: Het "meerdere verhaallijnen komen uiteindelijk samen" genre dreigt uitgemolken te worden.

avatar van film88888

film88888

Heel sterke actie/thriller.

De film is in zijn geheel best orgineel, en het plot zit ook knap in elkaar.

Cast was wel leuk, maar in deze vond ik echt Dennis Quaid er veel te over acteren, en het kwam op de duur niet meer realistisch over bij de man, en dat was wel spijtig. Voor Matthew Fox en William Hurt, en Forest Whitaker die leverde dan weer heel mooie acteerprestaties af.

4,0

avatar van Riddick

Riddick

Ben het eens met film88888.

Vond het verder erg mooi hoe ieder persoon een belangrijk rol speelt in deze film. En dat laten ze mooi zien!..

Zat te twijfelen tussen een 3,5 en een 4.

Ik ga voor de 4*

avatar van kleez

kleez

WOW wat een film! Vanavond gezien!

Zeker onder de indruk, en had sommige dingen echt niet verwacht! Begin van de film vond ik typisch amerikaans met het presenteren van de show, en dan bedoel ik die vrouw met dat donkere haar die live verslag deed! Zó amerikaans, beetje over de top!

Verder pluspunten, nog een zeer mooie rol voor 'Docter Shephard'.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Vet aangezette actiefilm die met een flink tempo richting de finish raast. Het vanuit meerdere personages belichten van de aanslag is leuk gevonden al wordt er op deze manier wel erg veel uitgelegd en hoef je als kijker werkelijk niets in te vullen.

Op een gegeven moment nemen de onwaarschijnlijkheden enigszins de overhand en kan Vantage Point zich niet meer onderscheiden van de gemiddelde actiefilm.

Toch als geheel een verfrissende, snel gemonteerde film met een drukbezette sterrencast.

avatar van dementor

dementor

Mooie film, bleef boeien tot het einde, leuk om alle verhaal lijnen te zien van de karakters.

Vond het alleen jammer dat het einde er ineens zo snel was...

Dacht dat ie nog even zou duren...

Maarja, het is altijd jammer als een goeje film is afgelopen

avatar van harpastum

harpastum

echt een goede film met enkele kippenvelmomenten !

Onvoorstelbaar dat dit zo goed wordt gevonden. Scripttechnisch misschien wel de slechtste film die ik de afgelopen 2 jaar zag.

avatar van Obiwan

Obiwan

kos schreef:

Smaken verschillen !! Denk ik.

avatar van iGeO

iGeO

Goeie film die met een rap tempo aan je voorbij gaat. Leuk hoe elke scene weer vanuit een ander standpunt wordt weergegeven, waar door je weer nieuwe info krijgt toebedeeld. Goeie rol ook voor Quaid die we niet meer zo vaak zien, de laatste tijd.

4***

avatar van Norma

Norma

Echt razend enthousiast ben ik niet. Toegegeven, hij keek nog redelijk weg, maar inhoudelijk is het niet veel bijzonders. Het begin is aardig, de diverse rewinds geven telkens wat stukjes van de puzzel prijs, maar al snel wordt duidelijk dat dit dan ook alles is, van een goed onderbouwd verhaal of enige politieke diepgang is dan ook geen sprake. Ook vond ik het jammer dat de opgebouwde spanning op het eind compleet verloren gaat in rommelige en overdreven actie. Kortom, een film die door het hoge tempo en het puzzel-effect nog wel te doen is, maar waarvan de inhoud bar weinig voorstelt.

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Goede film. Constante actie. De film blijft de hele tijd boeien en is gewoon goed in elkaar gezet. Einde is ook goed. Heb geen echte minpunten kunnen vinden in deze film. Ik geef 3.5

avatar van Mythik

Mythik

Ik vond deze film niet bijzonder slecht maar zeker ook niet origineel of spectaculair. Beetje een 13 in een dozijn film wat mij betreft.

avatar van tovertje86

tovertje86

Gewoon goede actie film.

Niet extreem goed maar verveelt niet

avatar van Modigliani

Modigliani

Woltertjes schreef:

Lijkt me logisch als het zelfde moment steeds herhaald wordt

Nee, grapje. Ik weet wat je bedoelt. Super film. 3 keer gekeken.

avatar van JoopE

JoopE

Sterke en redelijk unieke film. Ook erg mooie beelden, die met name in HD erg goed tot hun recht komen.

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Aparte film. Het verhaal zelf is natuurlijk al zo vaak gebruikt in een film, een moordaanslag op een president. Maar het concept voor de uitwerking is erg goed; de switchende scenes naar verschillende spelers. Gelukkig duurde dat niet zo lang want het had irritant kunnen worden, ook al zorgde het wel voor continue spanning. De acteerprestaties waren meestal goed, soms was het allemaal iets te overdreven.

Al met al geen topper, maar een goede, vermakelijke film.

avatar van Siorgi

Siorgi

Spannende film met leuk concept. Enkel het einde viel me wat tegen, natuurlijk komt alles goed... Net 4*

avatar van Milan07

Milan07

Redelijke slimme thriller die uit diverse standpunten wordt bekeken. Het is misschien niet allemaal nieuw bedacht maar als complot zit het goed in elkaar en wordt het steeds ingewikkelder en corrupter. Mis een beetje de boodschap achter de aanslag van de tegenpartij. Dennis Quaid speelt een sterke rol, echt van genoten hoe hij als beveiligingsagent voor de president optreed. Het einde is een beetje te Hollywood, jammer.

avatar van matodonner

matodonner

Siorgi schreef:

en de manier waarop het goed kwam was werkelijk zo knullig dat een redelijke film er slecht van werd

avatar van rayoner1

rayoner1

Hoog tempo in deze film. Verrassende wendingen. Jammer is de manier waarop de vijf perspectieven gebracht worden. De verhaallijnen worden steeds bruut afgekapt. Hier had men betere overgangen in kunnen maken. Absoluut geen saai moment in deze film.

avatar van Henkebart

Henkebart

Fantastisch!!

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Een vlotte actiethriller met een originele vertel aanpak. Eerst dacht ik me hieraan te gaan storen maar deze film heeft het tegendeel bewezen. Het bleef constant interessant om naar te kijken en bij vlagen zaten er verassingen en spannende stukken in. Het verhaal zelf had achteraf niet veel om handen maar dankzij de formidabele regie en uitstekend acteerwerk werd het toch een film die boven gemiddeld presteerd.

Een aanrader! 4*

avatar van Colombo

Colombo

Hele goede film dit! knap hoe ze dit in elkaar hebben kunnen zetten.

Af en toe lichte irritatie door zelfde beelden, maar toch een 4 sterren!

avatar van teaser

teaser

Waarom hebben ze niet het eerste en het laatste deel aan elkaar gemonteerd? Dan was het verhaal ook rond...

Lijkt een beetje een trend te worden om een redelijk eenvoudig verhaal te verknippen zodat de kijker er wel bij moet blijven om het te kunnen volgen.