• 9.379.042 stemmen

Met onder meer: Dennis Quaid, Matthew Fox en William Hurt

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 10 april 2008

Plot Vantage Point

"8 strangers. 8 points of view. 1 truth."

In vijf verschillende segmenten die vijf verschillende visies op de gebeurtenissen weergeven, wordt een poging tot aanslag op de Amerikaanse president in Spanje gevolgd. Een toerist weet de mogelijke terrorist op video vast te leggen, waarna er door veiligheidsdiensten een reeks maatregelen genomen moet worden.

avatar van AMD

AMD

een goede film, ik heb de hele veel met plezier naar de ontknoping gewacht. de personage's worden elke keer goed verteld, zonder verder op door te gaan. alleen op een gegeven moment dacht ik wel zoiets van nu is het wel genoeg, met dat stukje herhalen uit een andere visie. ik vond het einde niet zo, het was erg abrupt, en in het einde was alles wel beetje toevallig (bedoel de ontknoping en shit was allemaal op dezelfde plek)

avatar van Abelone

Abelone

Wel ok, maar vervelend om vaak het zelfde te zien....

avatar van Djeckson

Djeckson

Goeie film jammer van het einde.

vrij orgineel en goed gefilmd en geacteert.

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer spannende en originele film.

Er is een aanslag op de president.

Na de aanslag keert men de tijd 20 minuten terug.

Deze 20 minuten krijg je meerdere keren te zien uit verschillende vantage points.

Wel jammer van het einde.Het slot van de film haalt mijn uiteindelijke score toch wel een beetje naar beneden.

avatar van Lord Salo

Lord Salo

Film zelf is wel oke. Een hele goede verhaal op zich.

Maar dat de zelfde gebeurtenis 5 keer opnieuw begon verveelde mij een beetje, maar de film wordt er niet minder van.

Je zag de zelfde gebeurtenissen door verschillende personages en hun onderlinge samenhang. Vooral het einde was goed. Alle losse eindjes werden erin samengeknoopt en het verhaal is super uitgewerkt. Om de film door zoveel camera's vast te leggen en dit met succes overbrengen aan de kijkes vond ik tof!

Ook de nodige actie zat erin!

Een 3,5*

avatar van Vinco

Vinco

Ik vond dit een erg spannende en orginele film,vanaf het begin van de film zit er een lekker tempo in en word je goed in film meegenomen.

Het einde van de film had van mij nog wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van PatSavage

PatSavage

herhalingen kunnen een interessante invalsbasis zijn in een film en vind ik meestal knap gevonden, alleen gingen ze hier toch wat te ver, zodat het op de duur vervelend werd ...

avatar van Lord Salo

Lord Salo

Vinco schreef:

Het einde van de film had van mij nog wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

Wat kon er nog beter dan op het einde ? Ik merkte er niet iets fouts aan

avatar van xzaz

xzaz

Heb deze film in de Bios gezien en ik moet zeggen dat de eerste 20 minuten leuk waren. Maar 't gezap tussen die tijden vond ik op een gegeven moment echt storend worden. Ik wou de film gewoon een schop onder z'n kont geven om het nou eens af te maken. Nee dit is de teletubbies allen dan 4 keer 't zelfde met een andere camera positie. Dat die nep-president gedood is weten we nu wel.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11911 stemmen

vanavond eens kijken, ik ben benieuwd

avatar van cubedude

cubedude

Door de reacties heb ik de film eerst niet willen zien, dacht dat het weer typisch "protect the president" ging zijn maar ik ben aangenaam verrast. Zowel het verhaal als de technieken om het vanuit verschillende punten te laten zien maakt de film spannend waardoor de kijker nieuwsgierig wordt.

zeer goed 4.0

avatar van Gorro

Gorro

Redelijk simplistische uitwerking van het best interessante gegeven. Zonder enige vorm van finesse worden de verschillende verhalen zichtpunten op de aanslag aan elkaar geschakeld. Vlak voor we overschakelen naar de volgende versie krijgen we een cliffhanger op ons bord. Van dik hout zaagt men planken is het spreekwoord wat meteen boven komt als ik terugdenk aan deze film. Het personage van Forest Whitaker wordt heel opzichtig een soort van achtergrondje gegeven, waarmee men hoopt een band te creëren, maar dat mislukt omdat het veel te geforceerd over komt. De manier waarop uiteindelijk alles samenvalt is ook nogal teleurstellend. Het tempo zit er echter wel goed in en met zijn compacte speeltijd is het allemaal nog wel te verteren, maar er had veel meer ingezeten. **½

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Lord Salo schreef:

Wat kon er nog beter dan op het einde ? Ik merkte er niet iets fouts aan

Werkelijk alles had beter uitgewerkt kunnen worden aan het einde. Het begon allemaal veelbelovend, met een groots complot tegen de president, maar beweegredenen van diverse personages worden amper tot niet uitgewerkt en het einde is totaal vergezocht.

avatar van Smut_Zak

Smut_Zak

Wel goeie film, maar naar het einde toe begint het wat tegen te steken om telkens dezelfde scene te zien

avatar van tal1b

tal1b

heerlijke actie film, nice!! Apart opgebouwd ook

avatar van pietpuk

pietpuk

Kijkt lekker weg. In de loop van de film vallen steeds meer stukjes op zijn plaats. Glad einde, dat wel.

avatar van antonh

antonh

goed film, alleen het einde van de film valt tegen..

avatar van Edu

Edu

Echt een heerlijke actie film, geen seconden verveeld en elke keer actie. Ook het aantal keer 'terugspoelen' was precies goed, want als 't nog meerdere keren was gedaan zou de film een beetje saai beginnen te worden. Kortom echt een aanrader!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een zeer goede film, die aan het begin realistisch overkomt maar later een meer aktie gehalte krijgt.

Steeds weer de scene terughalen en een verschillend 'vantage point' er aan verbinden is briljant gedaan.

Hier en daar wat foutjes, maar dat mocht de pret echt niet drukken.

Heel erg vermaakt met deze film.

avatar van luigi22

luigi22

Leuke originele film met een beetje jammer einde..

avatar van Drekdwerg

Drekdwerg

Opzich een leuk verhaal met spannende momenten

Maar ik heb ook vaak genoeg moeten zuchten van verveling als ze keer op keer de stukjes vanuit een ander oogpunt laten zien. m als ze met een nieuwe film niet in 1 keer iets duidelijk kunnen maken hoefd het van mij niet zo

Van mij krijgt hij een 3.0

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Geweldige opbouw, een ietwat teleurstellend einde. Verhaal steekt goed in elkaar en de film heeft me erg geboeid. Vond het enkel jammer dat toen het eenmaal echt spannend werd het dan ook ineens voorbij was, daar hadden ze meer uit moeten halen.

3 en halve ster

avatar van eduard

eduard

Eergister al Butterfly on a Wheel gezien die ik zeer goed vond en nu deze die grote indruk maakte.

Het gebeurt maar zelden dat ik 2 goede films achter elkaar zie terwijl het normaal 1 op de 8 is die goed is.

Dus zeker de moeite waard. Een dikke 4

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Goede film, na de 4e keer hetzelfde verhaal uit een ander oogpunt had ik het eigenlijk al een beetje gehad.

Maar verveeld niet echt...

Een 3,5 vind ik wel op z'n plaats.

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Leuke film, scoort bovengemiddeld. De vele cliffhangers houden je aandacht er goed bij, om vervolgens goede plotwendingen aan te voeren. zit goed in elkaar deze film en is ook nog een keer spannend

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tijdje geleden gekeken.

Erg goede film, leuk verzonnen allemaal.

Maar de heletijd die verschillende mensen werd na een tijdje wel een klein beetje eentonig, maar doordat het allemaal zo goed in elkaar zat en je alles van de vorige personages terug zag wat er gebeurde bij de ander, vond ik het toch mooi om te kijken en bleef het eigenlijk genoeg boeien.

3.5* Lijkt me een goed cijfer, hij is zeker niet perfect, maar wel leuk om een keer gekeken te hebben.

avatar van RobNL

RobNL

Heb de film na 3 keer herhaling uitgezet. Ergernis om steeds het begin van een film te zien.

avatar van rtt

rtt

Meesterlijke film. Zeker de moeite van het kijken waard met een spannende ontknoping in het tweede deel met de nodige aktie. Ik kan mij voorstellen dat het hinderlijk overkomtom steeds die herhalingen te zien maar daar moet je even doorheen bijten. De beloning hiervoor is groot.

avatar van evwi

evwi

Erg originele en goede film. Ik heb me super vermaakt. 4*

avatar van Beijering86

Beijering86

Vond het een leuke film totdat de achtervolging scene ,het eind was een beetje raar in elkaar gezet dus van mij krijgt ie een 4