Genre: Komedie / Familie
Geregisseerd door: David Dobkin
Met onder meer: Vince Vaughn, Paul Giamatti en Kevin Spacey
Releasedatum: 13 december 2007
Plot Fred Claus
"Everybody has that one relative who can't help but cause problems over the holidays. Even Santa."
Natuurlijk kent iedereen Santa Claus (Paul Giamatti), maar niemand kent zijn verbitterde, oudere broer Fred (Vince Vaughn). De twee broers zijn elkaars tegenpolen en juist het feit dat zijn jongere broertje zo geliefd is, is Fred een doorn in het oog. Er ontstaat dan ook een groot probleem wanneer Fred gedwongen wordt om eveneens naar de Noordpool te verhuizen.
Fred Claus
Bob Elf
Linda Elf
Clyde Archibald Northcutt
catweasel
Verhaal lijkt mij nogal flauw. Het project zelf is echter weer wat interessanter. Kathy Bates en volgens imdb mogelijk de deelname van Judi Dench!
thomzi50
- 1991 berichten
Ik ook, zeker ook wegens de kast: Kathy Bates, Paul Giamatti, Kevin Spacey..
tomtomdvd
lijkt me erg leuk zal een reactie geven als ik heb heb (gezien)
hohoho
anthony68
broer van bill clinton en rocky hebben het ook zwaar...:(
leuke feelgoodmovie voor kerst..
Annaa
Kijk nu eerst de film en oordeel dan.
En poster alvast 0 ,Jezus hoe kom je er op!.
hannes64
- 1926 berichten
Jazeker, hoe kom je d`r op.....
Maar even over de film.
Zit goed in elkaar...lag bijna ieder moment dat Vaughn in beeld kwam in een deuk.( Grappige man met z`n snelle babbel )
Verder van de rest een leuke feelgood - kerstfilm .
martinovitch
En poster alvast 0 ,Jezus hoe kom je er op!.[/quote]
groot gelijk maar het is wel wat bent u dom en niet is u dom
Anjin
wat is er dan zo slecht aan zou dit graag even weten
het verhaal is gewoon bagger,zit nog niet eens een lachwekkend stukje in..
PKlijnstra
Hij draait helaas, woensdag nog niet in pathe groningen.
Ik neem hem zeker wel mee, kerstfilms zijn altijd leuk om te bekijken, en ook de acteurs zijn niet "onbekend".
feyezuid
Kijk nu eerst de film en oordeel dan.
En poster alvast 0 ,Jezus hoe kom je er op!.
groot gelijk maar het is wel wat bent u dom en niet is u dom[/quote]
Als we dan toch gaan beginnen, dan mis ik hier ook een paar hoofdletters, en komma's.
ArcovandenBroek
Leuke film, lekker simpel verhaal maar vrolijk en leuk geacteerd. De zaal was vanmiddag behoorlijk leeg, niet verwacht rond de kerst. Het stukje met de broers bij elkaar, was legendarisch en erg tof verzonnen!
deLeeuw
- 1944 stemmen
groot gelijk maar het is wel wat bent u dom en niet is u dom

the-hague-pride
komedie? viel niks te lachen
film was opzich wel leuk wegkijken maar heb maar een paar keer beetje kunnen lachen
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Nog nooit van deze film gehoord. Precies weinig publiciteit gemaakt over deze Vince Vaungh film.
Lijkt me nogtans een gezellige kerstfilm.
mcdaktari
ach het lijkt me gewoon een leuke kerst film, ik ga hem in ieder geval kijken, ben hem nu aan het downloaden. het hoeft toch niet altijd actie of horror te zijn.
ken1976
Leuke gezellige kerstfilm, niet meer en niet minder : 3
Hierbij sluit ik me volledig bij aan en heb er niets aan toe te voegen!! 3 sterren voor Vince Vaughn !!!!!
GGG
Helemaal geweldig waarbij Vince Vaughn en Paul Giamatti allebij wel hun beste rol spelen tot nu toe. Vooral de vleugen humor qua taal en situaties zijn echt geweldig voor een kerstfilm. Eerst dachten we een zoetsappige film te hebben maar niets was minder waar. Een aanrader voor jong en oud (en alles wat daar tussen zit...).
IcU
Tegenvallertje. Leuke bijrol van Spacey en stomme tekenfilm geluidjes tijdens scenes met wat meer actie. Ik zal hem nog eens herbekijken rond kersttijd, misschien dat hij dan wel aanslaat. Voor nu: 2½*
AmberPas
Ik vond het een leuke film het is weer eens een ander verhaal. Dit verhaal heb ik nog nooit gezien en dat maakt de film leuk en onvoorspelbaar (behalve het einde natuurlijk). Ik kon er wel om lachen af en toe en vond het origineel en goed geacteerd.
Aanrader om met kerst met de familie te kijken.
RickZ
Komedie over de broer van de kerstman vrij standaard alleen de dansscene (na ong 30 min) is werkelijk super, de rest dus niet
lagaiske
Deze film behoord tot de middelmatige kerstfilms.
Verre van geniaal maar zeker niet slecht.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Miracle on 34th Street

The Miracle Season
Drama / Sport, 2018

Freaky Friday
Familie / Komedie, 2003
vakantiebroer of zus relatieelveskerstmansleigh earthgiftreindeersneeuwnorth polekerstmisholiday specialelf