menu

It's a Boy Girl Thing (2006)

mijn stem
2,92 (675)
675 stemmen

Canada / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Romantiek
91 minuten

geregisseerd door Nick Hurran
met Samaire Armstrong, Kevin Zegers en Sherry Miller

Woody Deane en Nell Bedworth zijn buren en vijanden van elkaar. Op een dag worden ze wakker in elkaars lichaam! Nadat ze zijn bijgekomen van dit vreemde incident, hebben ze nog maar één doel: het verpesten van elkaars reputatie!

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=6wnYAoqVBnI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van skullcandygirl94
leuke humor. wel voorspelbaar...niks nieuws dus. maar die actrice lijkt soms een beetje op keira knightley

avatar van Elineloves
4,0
Geen origineel werkje, maar wel een heel leuk! We hebben natuurlijk al vaker gezien dat mensen van lichaam verwisselen, en ook dat mensen die elkaar niet kunnen uitstaan elkaar plots toch wel erg leuk vinden... maar de manier waarop het in It's a Boy Girl Thing aangepakt wordt is verfrissend! Leuke cast, vooral Kevin Zegers is een snoepje natuurlijk. Je ziet de standaard problemen voorbij komen waar tieners mee zitten, en ook dit is op een leuke manier neergezet. Voor mij absoluut een van de betere komedies, waar ik meer dan een keer een grote glimlach van op mijn gezicht kreeg.

avatar van mikey
1,5
Als ik een dagje een meisje kon zijn dan zou ik met mijn vriendinnen naar Sex in the City gaan kijken en ons vergelijken met de karakters: ooh jij bent die en ik ben die...oooh... hihihi

avatar van gratjema
3,0
Voor mij toch 3 sterren... voorspelbaar maar ik heb wel kunnen lachen!

avatar van centurion81
2,0
Cliché maar ontstijgt net het niveau wegzappen, 2*

avatar van Akkiej
2,5
Gewoon leuk om even te kijken met een paar vrienden, zo nu en dan eens lachen om een paar goeduitgevallen grappen, maar meer is het ook niet. Simpel wegkijkertje, iets te simpel.

avatar van gizmo_o
3,0
Meegekeken met mijn vriendin, allemaal erg voorspelbaar (het concept is immers niet nieuw), maar ik heb wel met enige regelmaat gelachen en het acteren was niet onaardig.
Al met al een 6,5, maar aangezien dit zich niet laat vertalen in sterren, geef ik maar 3*, want voor een 7 was het niet goed genoeg.

avatar van DVD-T
1,5
Freaky Friday uit '76 blijft toch de leukste. Een beetje een clichérijke film die vooral veel emotie door veel gejank en gedoe wil losmaken. Dat lukt niet echt. Af en toe een aardig momentje maar verder niet heel bijzonder. Vooral Zegers stond me erg tegen. o% uitstraling. Het meisje deed het wel aardig, maar de rest van de cast doet het ondermaats.

avatar van TragieStar.*
3,5
Wilde de film al een tijdje bekijken, maar het kwam er maar steeds niet van. Dus vandaag eindelijk bekeken, en ben eigenlijk dol enthousiast.
Het had een matige opening en dat bleef een tijdje hangen maar na 10 minuten zat ik echt in de film en werd het lachen geblazen. Toen werd het acteerwerk toch iets beter, en het verhaal werd dieper uitgediept. Kevin Zegers is zeker een lekkerding, en vond hem eigenlijk een beetje op Zac Efron lijken . Ook Samaire Armstrong ken ik eigenlijk niet maar deze rol past gewoon bij haar. Ze deed het dan ook beter dan goed, afgezien op het begin.

Het verhaal stelt natuurlijk niks voor he, dat kennen we allemaal al van onder andere Freaky Friday die ik toch wel iets beter vind. Maar dat neemt niet af dat dit een gewoon een goede film is. Het kijkt lekker weg, en binnen no time heb je de eindbestemming behaald.
Vond het toch leuk dat ze elkaar haten, en elkaar belachelijk proberen te maken en voorschut te zetten als ze in elkaars lichaam zitten. En daarna toch meer begrip voor elkaar krijgen, en eigenlijk gaan samenwerken. Het eindigt dan ook weer met een voorspelbare happy end maar dat is alleen maar leuk.

Eigelijk presenteert iedereen onder de maat, behalve 2 hoofdrolspelers dan. De poster doet een beetje aan als een B-film maar dat valt allemaal wel mee.
Heb erg genoten, en zou de film zo nog een keer kunnen kijken. Alleen dan wel over een tijdje

3,5*

avatar van Elineloves
4,0
Leuk stukkie TragieStar*! Blij dat ie beviel!

avatar van TragieStar.*
3,5
Dankje wel !

avatar van lotteke_ik
2,0
Af en toe ergerde ik me echt aan de slechte acteer prestaties.

avatar van juliegirlxoxo
3,0
Heb me echt wel rot gelachen,de intro met de getekende mannetjes met de boom vond ik al erg leuk in het begin.Enkel jammer dat het zo voorspebaar was en dat sommige stukken zich iets te veel bleven herhalen.
Kevin speelde trouwens heel goed het meisje in zich ookal waren de huilbuien er soms wat over toch vond ik het kapot lachen Samaire doet het als jongen iets minder,maar ze kan het wel.

avatar van ILDIB
2,5
Film zoveel met een wisseling. Heel erg beperkt en heel stereotyp. Boeit voor geen drol.

Dick2008
Dat zo'n film het nog zo goed doet hier op de site. Eigenlijk toch hartstikke ouderwets concept. Nu kan ik dit soort films meestal wel waarderen en hou ik niet van die hoofdpijndrama's, maar ik ben toch best verbaasd dat ze nog steeds zulke films weten te maken. De film zit gewoon op het niveau van een familiefilm.

Het leek me eigenlijk niks en de poster/dvd cover sprak me nou ook niet bepaald aan. Ik heb deze dan ook op de gok bekeken, maar hij is grotendeels toch erg meegevallen. De meeste grappen zitten in de eerste helft en levert veel grappige momenten op waarna het geheel verzandt en ook te serieus wordt. Ze hadden beter wat later over kunnen gaan op het eigenlijke verhaal of de film korter moeten maken. Kevin Zegers doet het wat beter dan Samaire Armstrong, maar die is ook te tenger gebouwd. Eigenlijk zijn geen van beide al te overtuigend. De film kijkt trouwens best wel moeilijk vanwege de omgekeerde rollen, dit dus anders als bijvoorbeeld travestietenhumor zoals in Some like it hot. Maar alle minpunten zij vergeven omdat ze richting het einde toch nog een klassieke cliché-draai aan het verhaal weten te geven. Armstrong is trouwens wel een stuk mooier dan ik aanvankelijk vermoedde. 4.0.

avatar van AlineLawine
2,5
Het concept van twee personages die wisselen van lichaam en daardoor allerlei wijze lessen over zowel zichzelf als de ander leren, is zo langzamerhand niet bijster origineel meer in de filmbusiness. Tel daarbij op dat It's a Boy Girl Thing zich afspeelt op een Amerikaanse high school, met alle stereotype personages die daar blijkbaar onlosmakelijk aan zijn verbonden, en je krijgt een film die op sommige momenten van de clichés aan elkaar hangt.

Het acteerwerk van de hoofdrolspelers liet af en toe te wensen over. Af en toe waren ze vreselijk aan het overacten om maar te tonen dat ze een meisje-in-een-jongen of andersom waren. Op andere momenten leken ze zich er juist niet van bewust te zijn dat ze in werkelijkheid iemand van het andere geslacht moesten spelen. De film had zoveel leuker kunnen zijn als het acteerwerk beter was geweest - maar oké, goede acterus zijn vermoedelijk niet besteed aan dit soort puberale niemandalletjes.

Verder kijkt de film makkelijk weg en is in vlagen zelfs grappig. Zolang je niet met hooggespannen verwachtingen aan deze film begint, kan hij best vermakelijk zijn.

avatar van Fran
2,5
Dit is een verhaal die al zoveel keren eerder is aangepakt in films, namelijk het verwisselen van lichaam. Toch kan ik wel waarderen dat ze er bij deze film toch een andere twist aan weten te geven. Ik kan me geen film herinneren waarbij een jongen en een meisje van lichaam verwisselden.

Het acteerwerk vind ik heel moeilijk om te beoordelen. Soms vond ik vooral het meisje erg goed omdat ze toch van ongelofelijke tut naar een beetje ordinaire jongensachtige meid verandert. Dit vond ik wel heel goed gedaan. Maar soms vond ik haar als tutje ook erg nep overkomen. Bij de jongen had ik precies hetzelfde. Als hij zichzelf was vond ik hem ook neppig maar als meisjesachtige jongen vond ik hem wel weer heel goed.

Verder heeft het verhaal weinig te bieden, kwam de humor totaal niet uit de verf want ik heb nergens echt om kunnen lachen en ook het einde is heel cliche. Maar slecht is de film ook weer niet.

avatar van daxclusive
5,0
Leuke romkom... Ben niet echt een mega fan van dit soort films, en vaak vallen ze totaal niet in de smaak. Toch doet deze film het prima, ik vond hem leuk. 5.0*

avatar van Stijn89
3,5
Leuke film, verhaal wel vergelijkbaar met Freaky Friday.
De hoofdrolspelers waren goed gekozen, Kevin is leuk om naar te kijken en Samaire ken ik nog als leuke Anna uit The OC.

avatar van cantforgetyou
3,0
Leuke film. Alle clichés komen voorbij. Maar totaal niet storend. Vaak juist heel grappig.

Dick2008
Dick2008 schreef:
Het leek me eigenlijk niks en de poster/dvd cover sprak me nou ook niet bepaald aan. Ik heb deze dan ook op de gok bekeken, maar hij is grotendeels toch erg meegevallen. De meeste grappen zitten in de eerste helft en levert veel grappige momenten op waarna het geheel verzandt en ook te serieus wordt. Ze hadden beter wat later over kunnen gaan op het eigenlijke verhaal of de film korter moeten maken. Kevin Zegers doet het wat beter dan Samaire Armstrong, maar die is ook te tenger gebouwd. Eigenlijk zijn geen van beide al te overtuigend.


Goh wat een matige film dit. Ik vond die film met Lindsay Lohan bij herkijken ook niet meer leuk, maar dat is bij deze film niet anders. Plat en ordinair. Aardig voor een keer, meer niet. 3.0

avatar van BBarbie
3,0
Alleraardigst niemendalletje. Goed te doen ondanks de vele clichés (natuurlijk is de koningin van het bal een bitch, want dat is ALTIJD zo). Beter dan zijn talrijke soortgenoten dankzij het toch wel verfrissende spel van de twee protagonisten. Geen topper, maar best vermakelijk als tussendoortje.

avatar van Miszmi
4,0
Voorspelbaar, concept is alles behalve vernieuwend, bomvol clichés en toch heb ik heerlijk genoten van deze film! De chemie tussen Armstrong en Zegers vond ik om te genieten, maar ook het moment dat ze van lichaam verwisselden, ze konden zich uitstekend in elkaar inleven. Nagenoeg perfect gespeeld van beide. Gelukkig werd er niet al teveel focus gelegd op dat vreemde beeld, slechts drie keer, bij noodzaak, is deze te zien geweest.

Al met al kom ik uit op 3,5*, maar ik had al een zwak voor Kevin Zegers in Gossip Girl, welke hier wederom terugkeerde: 0,5* extra.

avatar van Daan258
2,0
Nehh,
Het verhaal hebben we nou al zo vaak gezien dat ik het allemaal niet zo boeiend meer vond. De enige vergelijkbare film die voor mij wel aardig was om naar te kijken is Freaky Friday.
Helaas heb ik me met dit filmpje niet zo kunnen vermaken.

2,0*

avatar van n00r
3,0
Inderdaad voorspelbaar maar wel gewoon leuk!

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een buurjongen en buurmeisje elkaar niet kunnen uitstaan. Niet bepaald het meest originele concept (je zou de body swap movies zelfs een genre op zich kunnen noemen). Clichématige personages en een voorspelbaar verloop. Echt grappig wordt het ook niet. Wel een aantal vermakelijke momenten en de twee hoofdrolspelers spelen hun tegenovergestelde sekse wel leuk.

avatar van Mercurio
1,0
Wat een niveau. Deze film krijgt 4 en 5 sterren? Is dit hier de twilight zone?

3,5
Heerlijke voorspelbare film.

Een oud recept voor hersenloos vermaak. Dit concept hebben we behoorlijk vaak gezien, maar hier is het toch fijn uitgewerkt. Het blijft een uitermate voorspelbare feelgood romkom, maar dat is bij een film als deze wel te verwachten denk ik.

Voornamelijk de chemie tussen de twee hoofdpersonen en het sterke acteren, maken een fijne, ongedwongen film. Alles voelt luchtig en natuurlijk aan, waardoor dit een prima tussendoortje wordt. Af en toe nog wat grappige scènes erdoor, dus zeker geslaagd.

3,5*

avatar van Chelsea94
3,0
Redelijke film. Vond het acteerwerk regelmatig niet geweldig, verhaaltje uiteraard voorspelbaar, leuk om gezien te hebben maar zal hem niet nog eens kijken

avatar van Ebenezer Scrooge
2,5
Gek, een film uit 2006 maar ik heb geen enkel telefoontje gezien. Ach, best grappig af en toe, maar naar het einde wordt het steeds serieuzer en is de humor ver te zoeken. Behoorlijk slecht geacteerd allemaal, Sharon Osbourne vooral, oh oh wat speelt die slecht zeg.. Maar is ook geen actrice natuurlijk.
Na een bezoek aan een oudheidsmuseum verruilen een buurjongen en buurmeisje van ziel. Het is al veel vaker gedaan natuurlijk. Het rare is dat na de persoonsverwisseling het meisje zich wel jongensachtig gedraagt, maar de jongen zich niet meisjesachtig, in maniertjes bedoel ik. Hij is wel een stuk zachtaardiger, maar geen verwijfd loopje of zoiets dergelijks. Niet wat je op de poster ziet in elk geval. Dat viel me op.
Grappig stukje toch wel als hij en zijn stoere rappervriend in een cabriolet naar school scheuren en dat hij dan een cd van Elton John opzet, Candle in The Wind: 'All the papers had to say was that Marilyn was found in the nude' Die verbaasde reactie van die vriend ook..
Bij de aftiteling vernam ik dat Elton John uitvoerend producent is.

avatar van rep_robert
2,5
geplaatst:
Qua thematiek is de film niet bijster origineel, dus dan weet je dat je in dit genre vooral op de funfactor moet letten. In het begin is het allemaal tenenkrommend en over de top, om maar die tegenstellingen zo overdreven mogelijk weer te geven.
Na de bodyswap worden de beide personages gelukkig wat sympathieker en halen ze wat kattekwaad uit omdat ze elkaar nog steeds stom vinden. Je weet dat de romantische twist ongetwijfeld gaat komen en daardoor valt het nog prima te behappen. Toch had ik misschien willen zien dat ze iets meer fun en over de top zouden gaan nadat ze in elkaar lichaam wakker werden. Juist dat overdreven gedoe aan het begin van de film zou vanaf dit moment beter werken.

Ach, het is allemaal niet zo ontzettend slecht. Het is maar hoe je je instelt in een type film als dit. Dan kan je de ongemakkelijke mid jaren 00 vibe en humor wel negeren.

2,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:59 uur

geplaatst: vandaag om 13:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.