It's a Boy Girl Thing (2006)
Canada / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Romantiek
91 minuten
geregisseerd door Nick Hurran
met Samaire Armstrong, Kevin Zegers en Sherry Miller
Woody Deane en Nell Bedworth zijn buren en vijanden van elkaar. Op een dag worden ze wakker in elkaars lichaam! Nadat ze zijn bijgekomen van dit vreemde incident, hebben ze nog maar één doel: het verpesten van elkaars reputatie!
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

Al met al een 6,5, maar aangezien dit zich niet laat vertalen in sterren, geef ik maar 3*, want voor een 7 was het niet goed genoeg.
Het had een matige opening en dat bleef een tijdje hangen maar na 10 minuten zat ik echt in de film en werd het lachen geblazen. Toen werd het acteerwerk toch iets beter, en het verhaal werd dieper uitgediept. Kevin Zegers is zeker een lekkerding, en vond hem eigenlijk een beetje op Zac Efron lijken

Het verhaal stelt natuurlijk niks voor he, dat kennen we allemaal al van onder andere Freaky Friday die ik toch wel iets beter vind. Maar dat neemt niet af dat dit een gewoon een goede film is. Het kijkt lekker weg, en binnen no time heb je de eindbestemming behaald.
Vond het toch leuk dat ze elkaar haten, en elkaar belachelijk proberen te maken en voorschut te zetten als ze in elkaars lichaam zitten. En daarna toch meer begrip voor elkaar krijgen, en eigenlijk gaan samenwerken. Het eindigt dan ook weer met een voorspelbare happy end maar dat is alleen maar leuk.
Eigelijk presenteert iedereen onder de maat, behalve 2 hoofdrolspelers dan. De poster doet een beetje aan als een B-film maar dat valt allemaal wel mee.
Heb erg genoten, en zou de film zo nog een keer kunnen kijken. Alleen dan wel over een tijdje

Kevin speelde trouwens heel goed het meisje in zich ookal waren de huilbuien er soms wat over toch vond ik het kapot lachen Samaire doet het als jongen iets minder,maar ze kan het wel.

Het leek me eigenlijk niks en de poster/dvd cover sprak me nou ook niet bepaald aan. Ik heb deze dan ook op de gok bekeken, maar hij is grotendeels toch erg meegevallen. De meeste grappen zitten in de eerste helft en levert veel grappige momenten op waarna het geheel verzandt en ook te serieus wordt. Ze hadden beter wat later over kunnen gaan op het eigenlijke verhaal of de film korter moeten maken. Kevin Zegers doet het wat beter dan Samaire Armstrong, maar die is ook te tenger gebouwd. Eigenlijk zijn geen van beide al te overtuigend. De film kijkt trouwens best wel moeilijk vanwege de omgekeerde rollen, dit dus anders als bijvoorbeeld travestietenhumor zoals in Some like it hot. Maar alle minpunten zij vergeven omdat ze richting het einde toch nog een klassieke cliché-draai aan het verhaal weten te geven. Armstrong is trouwens wel een stuk mooier dan ik aanvankelijk vermoedde. 4.0.
Het acteerwerk van de hoofdrolspelers liet af en toe te wensen over. Af en toe waren ze vreselijk aan het overacten om maar te tonen dat ze een meisje-in-een-jongen of andersom waren. Op andere momenten leken ze zich er juist niet van bewust te zijn dat ze in werkelijkheid iemand van het andere geslacht moesten spelen. De film had zoveel leuker kunnen zijn als het acteerwerk beter was geweest - maar oké, goede acterus zijn vermoedelijk niet besteed aan dit soort puberale niemandalletjes.
Verder kijkt de film makkelijk weg en is in vlagen zelfs grappig. Zolang je niet met hooggespannen verwachtingen aan deze film begint, kan hij best vermakelijk zijn.
Het acteerwerk vind ik heel moeilijk om te beoordelen. Soms vond ik vooral het meisje erg goed omdat ze toch van ongelofelijke tut naar een beetje ordinaire jongensachtige meid verandert. Dit vond ik wel heel goed gedaan. Maar soms vond ik haar als tutje ook erg nep overkomen. Bij de jongen had ik precies hetzelfde. Als hij zichzelf was vond ik hem ook neppig maar als meisjesachtige jongen vond ik hem wel weer heel goed.
Verder heeft het verhaal weinig te bieden, kwam de humor totaal niet uit de verf want ik heb nergens echt om kunnen lachen en ook het einde is heel cliche. Maar slecht is de film ook weer niet.
De hoofdrolspelers waren goed gekozen, Kevin is leuk om naar te kijken en Samaire ken ik nog als leuke Anna uit The OC.

Goh wat een matige film dit. Ik vond die film met Lindsay Lohan bij herkijken ook niet meer leuk, maar dat is bij deze film niet anders. Plat en ordinair. Aardig voor een keer, meer niet. 3.0
Al met al kom ik uit op 3,5*, maar ik had al een zwak voor Kevin Zegers in Gossip Girl, welke hier wederom terugkeerde: 0,5* extra.
Het verhaal hebben we nou al zo vaak gezien dat ik het allemaal niet zo boeiend meer vond. De enige vergelijkbare film die voor mij wel aardig was om naar te kijken is Freaky Friday.
Helaas heb ik me met dit filmpje niet zo kunnen vermaken.
Een oud recept voor hersenloos vermaak. Dit concept hebben we behoorlijk vaak gezien, maar hier is het toch fijn uitgewerkt. Het blijft een uitermate voorspelbare feelgood romkom, maar dat is bij een film als deze wel te verwachten denk ik.
Voornamelijk de chemie tussen de twee hoofdpersonen en het sterke acteren, maken een fijne, ongedwongen film. Alles voelt luchtig en natuurlijk aan, waardoor dit een prima tussendoortje wordt. Af en toe nog wat grappige scènes erdoor, dus zeker geslaagd.