• 9.371.759 stemmen

Le Monache di Sant'Arcangelo (1973)

Horror / Drama | 100 minuten

Genre: Horror / Drama

Alternatieve titels: Innocents from Hell / Sisters of Satan / The Nun and the Devil

Oorsprong: Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Domenico Paolella

Met onder meer: Anne Heywood, Luc Merenda en Ornella Muti

Gesproken taal: Italiaans

Plot Le Monache di Sant'Arcangelo

"In the convent of St. Archangel, there is a struggle for lust & love."

Het aartsbisdom Napels, tijdens de beruchte jaren van de genadeloze Inquisitie: De oude abdis van het klooster ligt op sterven en reeds begint de strijd om de opvolging. Na vele slinkse intriges slaagt zuster Giulia erin de nieuwe Moeder Overste te worden. Ze is echter meer door de financiële en politieke speculaties van haar vader dan door een religieuze overtuiging binnen de sombere kloostermuren terecht gekomen. Wanneer een tijd later de aartsbisschop onverwacht arriveert en een grondig onderzoek instelt, verzamelt hij spoedig meerdere elementen om een inquisitieproces op te voeren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van beavis

beavis

mooi gefilmd stukje nunsploitation.

De Nederlandse VHS uitgave (Video Star) eindigd vrij plotseling na het vonnis van de inquisitie, terwijl op de X-rated cult DVD nog een dramatische slot-scene te zien is.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Gisteren bekeken en ik wist niet goed wat te schrijven. Ik weet nog altijd niet goed hoe ik het moet beoordelen; het is uiteindelijk iets meer drama dan exploitation geworden. Wie zit te hopen op veel seks en naakt zal bedrogen uitkomen; Het blijft braaf ook al zijn er na het einde toe enkele folterpraktijken, het is gewoon weinig expliciet. Had van mij allemaal wat gewaagder mogen zijn en het duurde ook net wat te lang.

avatar van Fransman

Fransman

Volgens mij heeft Paul Verhoeven dit verhaal gewoon gejat en wat explicieter gemaakt voor zijn Benedetta. Het lijkt wel erg veel op elkaar.

avatar van Fransman

Fransman

Voor wie zweert bij de 'convents' van Jess Franco en Joe D'Amato is dit een tamme boel, maar toch is dit helemaal geen onaardige film, met een indrukwekkende rol van Anne Heywood als de moeder-overste die slachtoffer wordt van haar eigen intriges en die van anderen, in en buiten het klooster. Maar inderdaad, in het midden zakt de film wat in. Het slot daarentegen met de folteringen en het proces is wel weer meeslepend. Met als kers op de taart die potsierlijke rode theemuts in de persoon van de kardinaal (wat hebben ze daar een lelijkert voor gevonden, zeg, ongelooflijk). Maat aan de bevrediging van de vleselijke lusten wordt weinig aandacht besteed.