Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: Bronwen Hughes
Met onder meer: Sandra Bullock, Ben Affleck en Maura Tierney
IMDb beoordeling: 5,5 (36.238)
Releasedatum: 12 mei 1999
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Forces of Nature
"He went from the eye of the storm, into the arms of a hurricane."
Ben staat op het punt om in Savannah met zijn verloofde te trouwen. Over twee dagen is het zover en hij neemt het vliegtuig van New York naar Savannah. Op het allerlaatste ogenblik wordt de vlucht echter geschrapt en samen met medepassagier Sarah probeert hij een huurauto te vinden. Wanneer dat niet lukt, nemen ze de trein, maar ze vergeten over te stappen waardoor ze uiteindelijk verder van hun doel geraken. De bus dan maar? Dat wordt moeilijk nadat iemand al hun geld gestolen heeft. Tot overmaat van ramp begint Ben vreemde gevoelens te krijgen voor Sarah.
Carl
Goede film, goed verhaal en eind was heel goed omdat hollywood het niet op een verwachte keus van Aleck voor Bullock uit liet draaien.
Dat laat zien dat er toch ook mensen zijn met karakter, die achter hun keuzes blijven staan.
Bullock en Afleck speelden beiden overtuigend, met goed , grappig, en ontroerend spel.
een 4,5
Wes18
Ben absoluut geen fan van Affleck, maar deze film vond ik wel top. En Sandra Bullock ziet er erg goed uit.
Goede combinatie van komedie en drama. Sommige scenes vond ik erg grappig, en er zaten ook een aantal ontroerende scenes bij. Hangt een goede sfeer in de film.
markie1978
Aardige film, ik ben geen van van Sandra Bullock maar in deze film is ze een keer niet aan het over acteren.
Ben Affleck is de persoon die deze film naar een hoger nivo brengt.
Dianaa`
Leuke film. De relatie tussen Sandra Bullock en Ben Affleck is in deze film erg leuk om te zien. Om haar heb ik op paar momenten erg moeten lachen. Goed geacteerd door beiden. Het einde had ik eigenlijk anders verwacht, maar dit vond ik ook mooi.
Norma
Een romantische komedie die ik een welverdiende voldoende wil geven. Sandra vind ik altijd leuk in dit soort films en zelfs Ben was eigenlijk - ik krijg het bijna niet over mn lippen- heel behoorlijk. Onder het mom van "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" was 'ie eigenlijk zelfs echt grappig zo nu en dan....
missl
ik vind ben affleck helemaal niet leuk maar hij is wel te doen in deze film. sandra bullock is bijna altijd wel vermakelijk en tovert bij deze film ook wel een lach op mn gezicht.
Katharina
Ik was wel benieuwd hoe het zou gaan op het einde.. Het was in ieder geval niet voorspelbaar!
Katharina
Toch maar met een halfje verhoogd. Het is best wel een origineel verhaal en hij is door Sandra Bullock goed geacteerd, en door Ben Affleck nog niet eens zo slecht.
En ik vind dat ze dat met die regen wel mooi hebben gefilmd.
lil'angel
Mooi verhaal. Goed geacteerd!!
Echt heel mooi en een logisch eind eigenlijk!
lotteke_ik
Vond deze film eigenlijk best leuk tot het einde. Wij snapte er echt niks van! Hij heeft het de hele tijd over een ding En dan heeft hij de kans en doet hij het niet. Maar ja, zal wel aan mij (en mijn familie) liggen. Maar de film was leuk om te kijken verder.
jan
Niet echt een comedy. Meer een beetje drama met een glimlach. Was dus niet helemaal wat ik verwacht had.
Aapje81
Hele zwakke komedie. Nergens leuk en er is totaal geen chemie tussen de hoofdrolspelers. Enkel gekeken voor Bullock maar ook zij maakt dit gedrocht niet de moeite waard.
Zeer matig
erik1677
Godsamme heb de film laatst gekocht, maar heel fijn dat een of andere debiel hier boven het einde verklapt. hartelijk dank CARL
Let op je woorden. Ik heb alsnog spoilertags geplaatst.
sofripa
Begint wel aardig, eindigt nogal suf. Achteraf gezien een beetje jammer van mijn tijd.
moviemafketel
- 19752 berichten
Flop 100 waardig. Wat blijft die Affleck toch een zak stront he?
Absoluut geen chemie tussen hem en Bullock. Geen romantiek en geen humor. Echt heeeeel erg slecht. Het einde lijkt ook wel een totaal andere film, hele andere soort muziek ook. Alsof een andere regisseur de laatste 10 minuten af heeft gemaakt, omdat de oorspronkelijke regisseur zich al aan het bezatten was toen hij door kreeg wat voor een draak hij had neergezet. Lekker laten liggen mensen.
Madeliefje
Best leuk, het einde gelukkig niet zó voorspelbaar als ik had gevreesd. Wel erg saaie bijpersonages en ook de chemie tussen Affleck en Bullock was er soms niet genoeg.
*2,5
- 12047 berichten
Matige film waarin een bruidegom van New York naar Savannah reist voor zijn bruiloft, maar onderweg zit opgescheept met een andere vrouw. Afgezien van het einde heeft de film een voorspelbaar verloop waarbij een aantal ongelukkige gebeurtenissen de twee hoofdrolspelers dichter bij elkaar brengt. Hilarisch wordt het zeker niet. Sandra Bullock is wel leuk, maar kan de film niet geheel redden.
Decec
Een matige komedie/romantiek film...
Een matige verhaal...
Een redelijk acteerwerk...
Wel een jonge bekende acteur Ben Affleck... en ook een bekende
actrice Sandra Bullock...
Redelijk kwaliteit breedbeeld (geen HD)...
Goed achtergrond geluid (DD)...
Niet te moeite waard...
IH88
“Sometimes the people we meet change us forever.”
Film die nog net gered wordt door de acteurs. Bullock en Affleck hebben een fijne chemie en hun gekibbel zorgt er lang voor dat Forces of Nature het aanzien waard blijft. Tierney heeft ook een fijne rol als verloofde van Affleck die de gekte van twee families moet managen.
En gelukkig kiest de film voor een bevredigend einde, en brengt het Bullock en Affleck niet bij elkaar. Jammer genoeg zijn de situaties waarin dit duo belandt niet echt interessant en de film zakt na een goed begin wel erg in. Vooral wanneer er wat geforceerd drama om de hoek komt kijken, zakt de film naar een bedenkelijk niveau. Zelfs een sprankelende Bullock kan daar niets aan veranderen.
Critici zijn vol lof over Netflix-drama 'His Three Daughters'
Regisseur Dick Maas is begonnen aan de opnames van 'Amsterdamned 2'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Absurde en veelbesproken film 'Cocaine Bear' ineens op Netflix te vinden: 'Zal je niet vervelen'
Fried Green Tomatoes
Drama / Komedie, 1991