• 9.109.866 stemmen

Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane (2007)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Flight of the Living Dead / Plane Dead / Plane of the Dead

Geregisseerd door: Scott Thomas

Met onder meer: David Chisum en Kristen Kerr

Plot Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane

"At 30,000 feet, there's no where to run."

Een vlucht van Los Angeles naar Parijs krijgt een vreemde wending als blijkt dat een wetenschapper een lijk, welke besmet is met een gruwelijk virus, heeft meegesmokkeld in het vliegtuig. Als het vliegtuig in een grote storm komt te zitten, weet het lijk uit de dood te herrijzen en ontsnapt. De passagiers worden vervolgens aangevallen en veranderen één voor één ook in levende doden. Maar omdat het vliegtuig geen toestemming krijgt om te landen, wordt het voor de overlevenden steeds moeilijker om niet besmet te raken met het virus.

logo tmdbimage

avatar van RuudC

RuudC

Een van de vele saaie zombiefilms. Je kan zoveel leuks doen in dit genre, maar waarom blijven regisseurs met dit soort langdradige en middelmatige vehikels aankomen? Ergens had ik het idee dat dit nog wel erg lollig kon worden, maar ik had moeten weten dat er binnen een vliegtuig bijzonder weinig verrassingen konden komen. Wel opvallend dat ze op tien kilometer hoogte het nog in hun hoofd halen om complete pistolen leeg te schieten. Als de zombies niet je dood worden, dan wel dit soort stupiditeiten. De cast is overigens grotendeels vrij onsympathiek, waardoor je eerder voor de zombies bent. Dit is een vrij matige film die relatief laat op gang komt en door allerlei bizarre gebeurtenissen soms nog best grappig is.

avatar van FillumGek

FillumGek

Meevallertje dit hoor. Flight of the Living Dead klinkt angstvallig veel als Romero's klassieker en dan is het toch snel zwetend het doosje bekijken of het Asylum-label er niet stiekem op prijkt. Gelukkig niet, en gezien de kwaliteit van deze film - al is dat ook weer niet top - kon dit vermakelijke werkje ook nooit uit die strontstal komen.

Het scenario daarentegen misschien wel, vermoedelijk geschreven door een vijfjarige. Een levensgevaarlijk experiment dat wordt vervoerd in een passagiersvliegtuig stinkt al een beetje. Maar wat er zich daarna allemaal afspeelt is ongelofelijk gewoon. Bommen ontploffen, kogels vliegen je om de oren, het halve vliegtuig wordt gestript van elektriciteitskabels maar het vliegtuig blijft zonder problemen functioneren. Hoewel het volkomen belachelijk is ben ik van mening dat je hier geen logica in moet zoeken en dus trek ik er ook geen punten vanaf. Het is immers vermakelijker dan dat het vliegtuig met één afgevuurde kogel te pletter stort.

De cast is niet veel soeps al zijn er nog wel een paar leuke koppies en een O'Connor wiens humor dit keer niet aan slaat. Het gedoe in het Pentagon is tenenkrommend en voegt letterlijk niets anders toe dan uit te leggen waarom de stront de ventilator heeft geraakt. Het boeit echt he-le-maal niks.

Waar Flight in positieve zin in uitblinkt zijn de special effects, zeker als de verwachtingen nogal laag zijn. De bloederige make-up ziet er vaak lekker smerig uit en ook ingewanden ogen ietwat realistisch. De CGI echter is verschrikkelijk, maar ik begrijp vanwege budgettaire redenen waarom daar voor gekozen is. De slowmo's zijn dan weer overdone en soms is er gebrek aan een score waardoor het wat duffer oogt. Maar eigenlijk helemaal geen slechte film, maar je moet het brakke scenario wel voor lief nemen.

avatar van misterdhdh

misterdhdh

Zeker geen slechte B-film. Het verhaal op zich vind ik geweldig en is enorm vermakelijk : zombies op een vliegtuig, dat heb ik nog niet in zo veel films gezien. De uitwerking is degelijk maar top uitgewerkt is deze nu ook weer niet. Het acteerwerk was niet echt overtuigend maar was niet echt zo belangrijk bij deze film. Het vliegtuig zelf zag er niet al te best uit en sommige dingen zaten gewoon niet goed in elkaar (bv. hele vliegtuig blijft zonder problemen vliegen, ook al zijn zowat alle kabels uitgetrokken, zombie opeens langs de vloer van een stevig vliegtuig,..., maar eigenlijk stoorde mij dat allemaal weinig. De zombies zelf zagen er wel goed en leuk uit. Ook de humor kon ik wel waarderen en er zaten ook leuke vondsten in de film( zombie zonder tanden, een andere kruipend over de vloeg met een arm in zijn mond,... toch wel redelijk genieten allemaal. Het einde zelf vond ik niet goed, niet slecht. Voor wie een spannende horrorfilm verwacht komt misschien bedrogen uit want echt spannend of eng vond ik hem nooit worden. Paar kleine schrikmomentjes maar ook te weinig. Deze film moet het meer hebben van zijn humor en vermaak en daar slaagt het grotendeels in. Maar of ik deze film nu nog eens wil terugzien, dat weet ik niet. Leuk om eens bekeken te hebben, maar een topper is dit toch niet. Had er gelukkig niet al te hoge verwachtingen van en met dit verhaal kon je toch een veel betere film maken. Sfeervol is hij wel.
2.5/5

avatar van Kondoro

Kondoro

Beter dan ik had verwacht, echt wel! ‘Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane’ is een erg vermakelijke, van b-niveau zombie film die aardig sterk in zijn schoenen staat. Dit is precies het geen wat ik had verwacht bij ‘Quarantine 2: Terminal’ is hier waargemaakt, en ik moet zeggen dat de film me wist te boeien. Soms was hij wat saai of eentonig maar het liep allemaal wel los. Na dertig minuten gebeurd er eindelijk eens wat, dat was wel minder want daardoor werd er langdradig door geluld met vreemde scènes die eigenlijk nergens op sloegen. Maar eenmaal na de uitbraak weet de film een heuse slachtpartij te worden en is het genieten geblazen!

Van het acteerwerk hoef je niks te verwachten, dat is merendeels slecht, vooral die verschrikkelijke non die daar out of the blue opeens zit. Echter qua bloedgebruik en speciale effecten zag de film er echt wel strak uit, en zag het er nog best gaaf uit. Benen die er af getrokken worden, de zombies, en de moorden zagen er toch wel verzorgd uit, echter het laatste stuk als het vliegtuig word neergehaald kreeg je toch de b effecten naar je hoofd gesmeten.

Achja, het verhaal werd nergens bijzonder. Een zombie uitbraak in het vliegtuig, wat had je anders verwacht? Wel een beetje knullig gebracht omdat de geïnfecteerde vrouw wist te ontsnappen dankzij hevige turbulentie. Ook vroeg ik me vaak af waarom zoiets vervoerd werd met passagiers aan boord, zo was de kogel die afgeschoten werd en door de vloer ging die een stewardess raakte best gaaf verwerkt maar het kwam best simpel. Dus daar hoef je het echt niet voor te doen.

In het algemeen uitstekend vermaakt met deze film, die me toch boven de verwachtingen uit kwam. Leuk, I like zombies!

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima horror die lekker wegkijkt.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

De intentie van de regisseur was evident serieus, getuige de introductie van de meerdere

passagiers die later in de film verschalkt mogen worden. Helaas laten zowel het acteerwerk en

de regie nogal te wensen over en komt het allemaal vrij stupide over. Leuk gevonden is

misschien het gat in het gangpad (Overigens kennelijk breekbaar als crepe-papier), en valt het

al met al qua vermaak ook nog wel redelijk mee. De film laat hoe dan ook na een spanning op

te voeren. Een film van zombies die zich enkel afspeelt in een vliegtuig legt natuurlijk ook zo zijn

beperkingen op. Dat is wel even wat anders als bv. in The Evil Dead, met de bedreiging vooral

van buiten. Of in World War Z, met ook een scene in een vliegtuig maar dan slechts bijkomstig,

en dan bijzonder heftig en effectief in beeld gebracht. Maar dit is natuurlijk ook meer een

low-budget film. Die mij soms weleens aangenaam weten te verrassen. Dat deze film dus niet.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Beter dan verwacht. Het is en blijft een B-film maar de actie barst vrij vlug los en het blijft wel leuk doorheen de ganse speelduur. De zombies zien er best OK uit maar het regelmatig vertragen van het beeld en hier en daar wat freeze frames ertussen doen de film extra goedkoop lijken. Al bij al wel eens leuk om gezien te hebben maar er zijn er toch betere in dit genre.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Weinig verwachtingen van bij aanvang, hoewel de trailer toch best leuk leek, iets dat niet veel hoeft te zeggen. Uiteindelijk was dit toch best een vermakelijke film die veel slechter gekund had maar ook beter, en zeker niet serieus genomen moet worden.

Men nemen een vliegtuig vol nietsvermoedende passagiers en een vracht met iets besmettelijks dat links of rechtsom ontsnapt of uitbreekt en een slachting aanricht. Meer is niet nodig. Orgineel? Nee, niet echt, maar ja wat is er zombieland nog te bedenken? Dan is in een vliegtuig al heel wat. Aardig is toch zeker hoe de zombies huishouden en een slachting aanrichten eenmaal op volle toeren. Geen slome wandelaars in dit geval maar snel en out for the kill. De Gore is dan ook best leuk met een aantal humoristische kills en bijvoorbeeld hoe patiënt zero op een gegeven moment als een hond met een losse arm tussen de tanden voorbij komt kruipen.

Slechte momenten zijn onderandere de lange aanloop voordat er eindelijk iets gebeurt. En het tempo blijft sowieso een hachelijk iets vanaf daar. Het tempo lijkt namelijk heerlijk te versnellen als er iets met een zombie gebeurt om daarna weer vreselijk.in te zakken tot de volgende dode of bloedvergieten. Het voelt aan als hollen of stilstaan. De realiteit met molotovcocktails en heel veel geschiet op weet ik wel niet wat voor hoogte is iets waar ik niets over ga beginnen. Daar moet je totaal niet naar kijken. Nee als de effecten met de Tomcat of het passagiersvliegtuig zelf, het doet er eigenlijk niet zo zeer toe, want dit weet je van te voren. En tja, de cast en het acteerwerk is niet best.

Bij zo'n film als dit is het dan ook meestal eerder de vraag of het meevalt hoe slecht het is dan of dit een goed product is. En ik vind het meevallen met de wetenschap dat ik de humor wel in zie van een zombiefilm. Voeg daar nog een uitermate mooie stewardess aan toe in de vorm van Kristen Kerr en ik vind het wel acceptabel. Daarom vooral aardig voor een keer.