• 9.370.356 stemmen

The Reading Room (2005)

Geregisseerd door: Georg Stanford Brown

Met onder meer: James Earl Jones en Joanna Cassidy

Plot The Reading Room

"Come in. Sit down. Change your life."

Na de dood van zijn geliefde vrouw Helen, vindt de rijke Afro-Amerikaans William Campbell (James Earl Jones) een tape van Helen met haar erfenis erop. Als William de tape bekijkt, verzoekt zijn overleden vrouw hem om zijn reusachtige privé bibliotheek naar de verwaarloosde achterstandswijk te brengen en aldaar een leeskamer te vestigen. Hoewel hij verward reageert, stemt hij met dit verzoek in. Maar de buurt is niet geïnteresseerd in het lezen van boeken. Als hij een poster ophangt met de tekst: "gratis drinken" beginnen de geïnteresseerden langzaam maar zeker naar binnen te druppelen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Toevallig zapte ik langs deze film.Het was nog vroeg op de avond en er was verder toch nog niets op tv.

Een standaard RTL 4 drama.Themas die we al honderd keer voorbij hebben zien komen in honderd andere films die gaan over ghetto buurten waar iemand tracht de jongeren aldaar iets te leren.Een mierzoet verhaal, maar op een of andere manier toch wel leuk om een keertje gezien te hebben.Verder niet echt bijzonder.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Film gezien op Hallmark channel. Zoals we van Hallmark kunnen verwachten en wat DVD-T ook al schreef is het een mierzoete film.

Maar toch een film die ik met heel erg veel plezier heb gekeken en die me toch ook wel op een bepaalde manier wist te raken!

James Earl Jones weet de filantroop William mooi neer te zetten. Goede acteerprestaties, het script is hier en daar wellicht net iets té mooi, maar ik heb me geen moment verveeld met deze film!

5 sterren voor deze film die mij wist te raken.

avatar van Lebarron

Lebarron

The Reading Room is een uitstekende feelgood tvfilm met een message. Een gepensioneerde rijke Afro-Amerikaanse zakenman begint een 'leeszaal' in een achterstandswijk als laatste wens van zijn overleden vrouw. Hoewel hij veel moeite moet doen om mensen binnen te krijgen, weerstand ondervindt van invloedrijke mensen en geterroriseerd wordt door de gangs uit de buurt wil hij niet van opgeven weten.

De film heeft duidelijk een boodschap maar die is niet storend aanwezig. Die wordt verbloemd door het spel van James Earl Jones. Hij draagt de gehele film op zijn brede schouders. De veelal onervaren cast trekt zich aan zijn spel op en hierdoor bereikt de film een meer dan acceptabel niveau voor een made for tv-productie.

The Reading Room is een uitermate warme made for tv-film met een geweldige James Earl Jones!