• 9.374.502 stemmen

Deutschland. Ein Sommermärchen (2006)

Documentaire | 110 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Sönke Wortmann

Met onder meer: Jürgen Klinsmann, Michael Ballack, Joachim Löw

Gesproken taal: Duits

Plot Deutschland. Ein Sommermärchen

Deutschland. Ein Sommermärchen, is een documentaire waarin het succesvolle WK in eigen land op een bijzondere manier belicht wordt. Met onthullende interviews, beelden uit de kleedkamers en het spelershotel. Een van de blikvangers is de grote animositeit tussen de doelmannen Oliver Kahn en Jens Lehmann. Laatstgenoemde werd vlak voor het WK verrassend als eerste keeper gekozen, waar Kahn al sinds mensenheugenis onder de lat stond bij de Mannschaft.

avatar van stinissen

Heerlijke documentaire ( moet je wel van houden) wat een passie wat een eerzucht als Nederland van deze mentaliteit maar 50% had werden we wereldkampioen.

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

En het zomersprookje gaat gewoon door. Duitsland nog zonder puntverlies in voorronde EK en het Duitse publiek bezoekt deze film in voetbalshirtjes en met grote vlaggen. Een ware happening is het in de bioscoop.

avatar van lebowski

lebowski

Gisteren in Lübeck in de bioscoop gezien, de volle zaal deed nog net niet de wave. Ik had voor het eerst door wat een roes en een euforie in Duitsland heeft plaatsgevonden. Mooi dicht op de huid gefilmd: 4*

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

kneitervet zeg.vooral met die penalty. de extra's zijn ook zeker de moeite waard

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Leuk en interessant om in de kleedkamer van het Duitse elftal te kunnen kijken. En vooral de speeches van 'Klinsi' mogen er wezen.

Aan de andere kant is het wel heel erg een low-budget en in-elkaar-geflanste docu. Voor goed camerawerk was duidelijk weinig tijd en geld. De film oogt soms zelfs alsof het verborgen camerawerk is. Misschien is het dat min of meer echt? Om de spelers er niet op te attenderen? En ook rondom het voetbal bevat de film minder diepgang dan ik hoopte.

Dan vind ik Niek Koppens Goud sterker. En wie echt een schitterend kijkje achter de schermen van een voetbalteam wil, zou de Hard Gras uitgave Het Mooiste Leven... van Kees 't Hart eens moeten lezen.

avatar van depri83

depri83

Koekebakker schreef:

'Je hebt het niet van mij' ook een Hard Gras (48) uitgave geeft een hilarisch inkijkje in de wereld van Vitesse.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Mee eens!

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Prachtig. Alleen jammer dat niet de moeite is genomen om de kijker op de hoogte te houden van de fasen van het toernooi. In welke wedstrijd zitten we nou precies? In 2006 lag dat allemaal vers in het geheugen, maar films hebben een langer leven. Niettemin. Het sfeerbeeld van hoe de Heimat langzaam in vervoering raakte van een elftal dat sneuvelde in de halve finale, terwijl Duitsland toch tamelijk verwend is met wereld- en Europese titels, fascineert enorm. De Poldicam is leuk en de scène waar Lukas, met zijn lege zak chips, in zijn hotelkamer door Schweini wordt verrast is kostelijk.