Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Jimmy Hayward en Steve Martino
Met onder meer: Jim Carrey, Steve Carell en Carol Burnett
Releasedatum: 19 maart 2008
Plot Horton Hears a Who!
"Horton hears more than anyone believes."
Diep in de jungle hoort een kleine olifant plots een stem uit een klein stofdeeltje. Het blijkt een minuscule planeet te zijn waar de stad Who-Ville op gelegen is. De Who's geven Horton de opdracht hun planeet te beschermen met behulp van zijn vrienden. Naar het verhaal van Dr. Seuss.
Horton (stemrol)
Mayor (stemrol)
Kangaroo (stemrol)
Vlad (stemrol)
Morton (stemrol)
Councilman / Yummo Wickersham (stemrol)
Dr. Mary Lou Larue (stemrol)
Tommy (stemrol)
Sally O'Malley (stemrol)
Mrs. Quilligan (stemrol)
Mug
Grapjas. Dit verhaal van Dr. Seuss stamt al uit 1954! Ik ben zeer benieuwd of het de korte animatie uit 1970 kan overtreffen.
Fijn dat ze overstappen naar animatie w.b. Seuss in plaats van de 'real life' verfilmingen. [het alleraardigste How the Grinch Stole Christmas en het walgelijke The Cat in the Hat]
Esteban
Inderdaad, ik denk dat die wereld in een animatiefilm veel beter tot z'n recht zal komen. 'k Vond het wel een rare keuze, Carrey als Horton en Carell als de Mayor. Vooral als je de afbeelding van die laatste ziet (hieronder) zou ik de rollen omdraaien. Vooral omdat die wel erg aan de Grinch doet denken.
Maar goed, iets minder voor de hand liggend kan ook z'n voordelen hebben.
Mayor : http://www.jimcarreyonline.com/info/news/horton02.jpg
kArIzMa_TuRk
Heyy Jim Carrey doet een stem
ben erg beniewd...
Esteban
Volgens bepaalde bronnen zou de eerste trailer of teaser aan 'The Simpsons Movie' verbonden zijn. Het zou best kunnen, aangezien Blue Sky (Ice Age, Robots) momenteel inderdaad de animatieafdeling van Fox is.
Esteban
Het gerucht deed al een tweetal maand de ronde en blijkt te kloppen. Bij 'The Simpsons Movie' overzee, zat de trailer van 'Horton Hears a Who', de nieuwe animatiefilm van 'Blue Sky' (Fox), die ook het onweerstaanbaar grappige 'Ice Age' maakten.
And I have a good feeling about this. 'Horton Hears a Who' is natuurlijk gebaseerd op het kinderboek van Dr. Seuss, wat meteen wil zeggen dat er effectief een verhaal in zit. Daarbovenop zijn de werelden van Dr. Seuss bijzonder leuk om naar te kijken en dat lijken ze hier ten volle te benutten. Visueel plezier, zowaar. (vooral de jungle)
Daarnaast heb ik de indruk dat de characters weer bijzonder leuk zijn geschreven en ook effectief trekken hebben van hun stem-leners. De reacties van de Who doen meteen aan Steve Carell denken en de olifant onvermijdelijk aan Jim Carrey. Als bij het bovenstaande dan ook nog eens terugdenkt aan de originele en goed geschreven humor uit Ice Age ... kan dit werkelijk iets worden.
tommykonijn
Het lijkt me een erg leuke film (want How The Grinch Stole Christmas van Dr. Seuss vond ik ook heel leuk) ik wacht met volle smart af tot dat hij uitkomt
!
jimcarrey gek
nou het lijkt me een hele leuke film ook al lijkt het een beetje op een film voor 6 jarige vooral dat carrey een stem spreekt hij zegt de dingen zo grappig ik kan niet wachten tot hij op dvd komt (ik ga hem niet in de bioscoop kijken want hij is bedoeld voor kleinere kinderen)
check.nl
De trailer van de film:
Angrod_Pallanén
Trailer was erg flauw en nauwelijks leuke grappen...snap ook niet echt waar het plot naar toe wil of zou kunnen gaan.
The Last
Trailers is best leuk, en de animatie ziet er ook wel oke uit, iig beter als dat van Ice Age..
Ik denk sowieso dat de film wel grappig kan zijn, mede door de (hilarische) stem van Carrey.
Esteban
Horton ontvangt over het algemeen goede tot zeer goede kritieken. De wereld, geest én boodschap van Seuss zou niet in het gedrang komen en zelfs alle eer worden aangedaan. En er is ook veel lof over het stemmenwerk van vooral Jim Carrey en Steve Carell, maar ook Carol Burnett, Will Arnett, en Seth Rogen.
Ik blijf benieuwd.
The Last
Eerste weekend (zoals verwacht) sterk geopend met 45 miljoen.
Purmerend
Trummetje op 14 Maart, dat kan je zien als je net onder de titel op stemmen klikt.
HjB
Iemand die een film als Waar is het paard van Sinter Klaas ook 5 sterren geeft
Maar goed, ben ook aan het pindakazen. Ik zal mijn stem soon onderbouwen
jaspertje3
Je wordt hier in Amerika echt doodgegooid met reclames voor deze film. Ben er wel benieuwd naar, ik denk dat ik de film komende week in de bios maar eens ga bekijken!
Nasir
Heb me wel vermaakt met deze fim. De trailer van Ice age 3 is ook erg grappig.
nacht
deze lijkt me echt leuk, heb hem gister gedownload dus zal hem binnekort eens kijken
Vangelis87
Grappig verhaal en film. Maar niet 1 om in te lijsten 3*
wwelover
Verhaal is leuk bedacht maar slecht uitgewerkt. Grappen waren zelden leuk. Vond het redelijk saai zo nu en dan.
Het kon me niet pakken.
Maar de stemmen waren daarintegen wel top. Steve en Jim waren echt top en prima gecast. Ben ook benieuwd naar Carey als Scrooge.
2* voor de film + 1* voor de stemmen=3*
Marije1984
Gister in de bios gezien, en hij viel mij 100% mee
Ik had er niet veel van verwacht,hij draaide ook op zijn laatst om 19.45 dus ik dacht dat hij wel onwijs kinderachtig zou zijn,maar de zaal zat vol oudere mensen zonder kinderen.
Hij is best grappig,leuk verhaal en gaat niet vervelen.
IIk vond hem bijvoorbeeld veel beter als bee-movie
Behoorlijke tegenvaller. Een chronisch gebrek aan humor maakte van deze film weinig aan. Een animatiefilm moet humor bevatten, anders is het niks. Het zag er allemaal redelijk uit maar dankzij het oninteressante verhaal en gebrek aan humor viel ie me zwaar tegen. Slechts een paar keer om een situatie even gegniffeld, maar dan houdt het ook op. Komt denk ik vooral doordat Horton alleen een reis maakt. Normaal zit er in zon film een echt grappige sidekick. Zie Dory in Finding Nemo of Manny in Ice Age. Ik twijfel of de film een voldoende waard is. De stemmen waren trouwens wel dik oke. Dankzij het feit dat ik er al zoveel heb gezien die wel leuk waren, krijgt deze een kleine onvoldoende.
Grapjas.
Flipman
Gebrek aan humor?! Weet je zeker dat je dezelfde film hebt gezien als ik, want ik heb echt krom gelegen! We gingen erheen op de verjaardag van mijn vader en het enige dat ons wel leuk leek was Zomerhitte (waarvan ik gisteren voorfgaand aan TBS de trailer zag, lijkt me vanwege het plechtstatig taalgebruik uiteindelijk helemaal niks!) of deze film. Nou ja; ik stond er wat terughoudend tegenover, want het leek me zo'n kinderfilm. Niks is minder waar! Hij zit vol leuke karakters en situaties en hij werkt ontzettend op je lachspieren! Ook als er clichématige dialogen zijn, worden deze vaak direct op de hak genomen. Een aanrader voor jong en oud! Zeker als je er niet teveel van verwacht
!
Ik bedoel uiteraard films als deze. Niet Japanse manga ofzo he
N0a
Leuke film, okal kan hij ice age niet overtreffen qua humor, nog steets een leuke film om naar te kijken. Het verhaal sprak me ook wel aan. *4.0
Pastichio Rocker
Ik krijg wat van die beestenboel. Kunnen ze tegenwoordig niks anders bedenken?

Xing Kong
Drama / Fantasy, 2011