Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Jimmy Hayward en Steve Martino
Met onder meer: Jim Carrey, Steve Carell en Carol Burnett
Releasedatum: 19 maart 2008
Plot Horton Hears a Who!
"Horton hears more than anyone believes."
Diep in de jungle hoort een kleine olifant plots een stem uit een klein stofdeeltje. Het blijkt een minuscule planeet te zijn waar de stad Who-Ville op gelegen is. De Who's geven Horton de opdracht hun planeet te beschermen met behulp van zijn vrienden. Naar het verhaal van Dr. Seuss.
Horton (stemrol)
Mayor (stemrol)
Kangaroo (stemrol)
Vlad (stemrol)
Morton (stemrol)
Councilman / Yummo Wickersham (stemrol)
Dr. Mary Lou Larue (stemrol)
Tommy (stemrol)
Sally O'Malley (stemrol)
Mrs. Quilligan (stemrol)
joeythebest
Leuke film, maar had nog meer humor verwacht. Al bij al de moeite om eens een keertje te zien, maar daar blijft het bij.
hannes64
- 1926 berichten
Vond em ook niet onaardig.
Alleen de animatie trok me niet aan.....als `t er uit zag zoals TOY STORY, dan had `t misschien wel beter gekund.
Wat ik bedoel is , de lui die in`t stofje wonen, krakemikkig zijn getekend,
net zoals die tekeningen van àl de heer Seuss waren bedoelt...altijd zulke lelijke mensen, zoals in HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS. ( Behalve `t kleine meisje met die rare oren.....zie je nou wat ik bedoel? )
Kijk, CARS had weer dat lekkere feelgoodgehalte,
en HAPPY FEET vond ik ook beter.
In `t stofje was een grimmige sfeer, en in de jungle weer een heerlijke feelgood.
Het leek wel een kruising tussen THE LION KING ( Zeer mooie tekeningen ), en THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS.( Weer dat grimmige...maar dàt is dus de stijl van filmmaker Burton )
Afijn, `t kan ook aan mij liggen...iedereen heeft zo zijn perspectief van zien.
Verder was de gehele film A.okay.
De stemmen van Carrey en Carrell waren perfect voor de beesten.
Trouwens , iedereen deed zijn best met dit kleine leuke en voor mij soms grimmige tekenfilmpje.
Prima!!
BandOfBrothers
Als ik naar de reacties van sommige kijk, snap ik er soms helemaal niks van. 'Hij was niet spannend, vervelend'. Kom op mensen, het is een animatiefilm, met meestal nog een diepgaande boodschap erin!
Er reageren hier mensen die een animatie film met een fantastische komedie vergelijken, het is vooral gemaakt voor kinderen nota bene! Je moet zo'n film niet kijken met je eigen gedachtes, maar je verstand op nul zetten en lekker kijken! Het was weer een hele leuke animatie film, met een filosofisch tintje eraan, leuke film voor jong en oud! Maar zoals ik al zei, je verstand op nul zetten en lekker kijken, anders wordt het voor sommigen helemaal niks! Het verhaal stak goed in elkaar, en heel leuk ingesproken.
Een 3,5 * .
Leuke en bijzondere animatie met een ietwat gemiddelde Carey. Helaas kan deze film de concurrentie met het gemiddelde Pixar-werk amper aan. Niet vanwege de animatie, deze is prima in orde, maar vanwege de clichématigheid en de flauwe grappen. Het verhaal is net niet sterk genoeg om ons te blijven boeien. Evengoed redelijk vermaak.
bigbudda
mooie film, het verhaal is voor jong en oud boeiend. de personages zijn grappig, en de animatie is mooi gemaakt, het water en de licht effecten zijn vooral mooi, een 4
barcam
Knappe animatie, vond vooral de Who's en hun stad zeer mooi uitgewerkt. Horton zelf vond ik sommige momenten wat irritant maar dat kan ook aan mij liggen. Vond hem alleszins beter dan Shrek 2 en Ice Age 2.
Tonypulp
Leuke animatie film voor jong & oud.
Het verhaaltje is erg leuk gevonden, de wereld van de Who's is erg goed bedacht en leuk uitgewerkt!
Er zitten best een paar grappige scéne's tussen, en heb regelmatig moeten lachen. maar toch zitten er iet wat veel klunzige grappen in (Tegen een boom aanknallen, kinderachtige grapjes)
Vond vooral de burgermeester erg leuk, steve carell doet het uitstekend als stem voor de burgermeester! Echt goed.
Carey doet het ook aardig, soms wat irritant maar dat zijn we wel gewend van hem
Hij maakt sommige dingen hier best grappig door z'n gare stemmetjes.
Leukste personage vind ik toch dat gele bolletje (Katie volgens mij)
''In my world everyone is a pony, and they all eat rainbows and poop butterfly's!'' Leuk zinnetje van haar
Erg geslaagde animatie voor de hele familie, zal zeker niet teleurstellen..3.5*!
De Meester
Zeer leuke animatiefilm! Mooi gemaakt ook! En grappig!
Het verhaal is weer eens iets anders en degelijk uitgewerkt. Leuke en interessante verzonnen werelden zitten er in deze film. Zowel jong als oud moet hiervan kunnen genieten.
ethrellik
Zeer leuke animatiefilm! Mooi gemaakt ook! En grappig!
helemaal meee eens, ik had het niet beter kunnen zeggen!
Betamax
Erg mooi gemaakt.
Vooral het water in de drinkg;lzen vond ik super.
Leuk verhaal met prima humor.
Avitas Sibannac
Met momenten geinige animatie maar in z'n geheel toch ook weer niet zo geweldig.
3 +
Sol-
Elk wezen heeft recht op leven , hoe klein of kwetsbaar het ook is.
Leuke kinderfilm met volwassen elementen.
vph1272qm
horton is god en de burgemeester is jezus?....:-)
moest daar tijdens het kijken aan denken.
verder een erg grappige en mooi gemaakt animatiefilm met wat moraaltjes erin...
Tulp
Geweldig.
Veel humor die ik zeer kon waarderen.
De serieuze boodschap vond ik heftig, omdat ik overeenkomsten zie in het hier en nu.
Hanna01
Super leuk!!
Aan het begin dacht ik mwah komt er nog wat? maar als het eenmaal begint is het ook erg leuk! Erg leuk bedacht en lekker een warm gevoel bij het einde. Af en toe grappig en inderdaad een wijze les voor iedereen!!!
nachtvlinder
Hele leuk metafysisch verhaal op een fantasy manier verteld. Volgens mij zitten er op het eind wat foutjes in het verhaal, zoals praten tegen de burgemeester terwijl hij de bloem niet meer heeft, maar dat kan de pret niet echt drukken. aanrader toch wel
3,75
gizmoart
nee, heeft me niet gepakt. ik hou van animatie maar er zat geen volwassen humor in. Voor de kids is ie denk ik wel leuk
Kleurrijke, onderhoudende animatiefilm. Soms wat geforceerd grappig en sporadisch iets te druk, maar gelukkig is het verhaaltje leuk en zijn de personages sympathiek. Mooi geanimeerd ook. Carrey is verrassend subtiel in de hoofdrol en krijgt goed weerwerk van Carrell. Geen topper, maar best de moeite van het kijken waard.
vanbeel
Grimmig? Nee joh, het is juist een fantastisch mooie animatiefilm die net een tikkeltje anders is dan andere. Het is nou eenmaal een verhaal van Doctor Seuss en dat maakt deze film bijzonder.
Stemmen zijn perfect, prima humor enne, voor mij regelrecht een 4,5.
Captain Pervert
Subliem geanimeerd water, verder vrij matig.
De humor is wel oké maar duidelijk meer voor kleintjes dan voor volwassenen.
Er zit ergens een naar religieus ondertoontje in al kan ik er de vinger niet precies op leggen.
2.5 sterren
Liwwie
Vond het juist een film voor volwassenen. Zaten woordspelingen in die niet bepaald voor kinderen waren.
Mooie animatie, sterke boodschap.....
Toch een redelijke tegenvaller deze film. De animatie is op zich prima in orde en weinig op aan te merken. Het grote probleem bij deze film is eigenlijk het gebrek aan humor. Alleen richting het einde heb ik een paar keer moeten glimlachen, maar dat was het dan ook wel. Het verhaal was ook vrij oninteressant uitgewerkt en het gepraat van Horton tegen de Who's begon op een gegeven moment erg te vervelen. Typerend is ook dat ik bij het extra Ice Age filmpje, dat bij de extra's op de DVD zit vaker heb moeten glimlachen dan bij deze film.
Isabeau
Ik vond het een zeer vermakelijke film, heb vaak hardop moeten lachen. En ook de boodschap was erg mooi.
Noodless
Gewoon een leuke, mooie animatiefilm met een mooie boodschap.
Humor misschien wat minder, maar wel weer knap gemaakt met kleurrijke beelden en figuren. 7/10
niveau6
De film kon me totaal niet boeien. NIet bepaald grappig figuurtjes, geen grappig verhaal. Ik heb hem niet afgekeken, dus ik onthoud mij maar van een stem
Leland Palmer
Erg leuke, originele animatie. Het verhaaltje is erg leuk bedacht, wordt op een gegeven moment wel wat voorspelbaar, maar verveelt nooit. De jungle ziet er prachtig uit, maar ook het Whoville design is geweldig. Veel grappige momenten, vooral Carrey die een uitstekend stem-acteur bewijst te zijn. Daarnaast vond ik Seth Rogen en Steve Carrel ook prima en die grote gier (met dat accent) was wel grappig. Voor de rest erg kleurrijk, zo nu en dan wat druk, maar vooral erg vermakelijk deze film. Heb me meer dan vermaakt.
Franklin1975
Zeer leuke film. En de Who's uit Who-ville zien er ook precies zo uit als in de boeken van Dr Seuss (ik heb ze vroeger op de basisschool gelezen en was er weg van).
Ook het korte avontuur van Scratch uit Ice Age is erg leuk op deze dvd.
Al wil ik de film niet Nederlands-nagesynchroniseerd zien (of met Nederlandse subs).

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Xing Kong
Drama / Fantasy, 2011