• 9.373.596 stemmen

Geregisseerd door: Olaf Ittenbach

Met onder meer: Christopher Kriesa, Jürgen Prochnow en Dan van Husen

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Chain Reaction

"For the undead... there's no place like home."

Dokter Douglas Madsen rijdt met z'n auto op een smalle, bochtige bosweg en plotseling krijgt hij een aanrijding met een gevangenisbus. Dit bizarre ongeluk veroorzaakt een ongelooflijke kettingreactie. De vier gevangenen die het ongeluk overleven, brengen de bewakers om het leven en proberen naar de dichtstbijzijnde grens te vluchten. Ze dwingen dokter Madsen om met ze mee te gaan. Na een urenlange tocht door de bossen stuiten ze opeens op een heel oud en geheimzinnig huis. Het gezin dat in het huis woont, draagt middeleeuwse kleren en spreekt een eeuwenoud dialect. Ze worden door de gevangenen gegijzeld, maar langzamerhand gaan ze zich steeds vreemder en irrationeler gedragen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mee eens, wat een slechte film.

Zitten erg veel saaie scene's in die niks voorstellen, en qua personages vond ik er ook niks aan.

Het enigste was dan nog wel oke was waren de gore scene's. Maar ook dat was bijna niet om aan te zien.

Geen aanrader.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tsja. Meegenomen uit de videotheek omdat het hoesje er veelbelovend uitzag. Het tegendeel bleek. De film had zijn sterke punten, het tweede deel is stukken beter dan het eerste deel, maar over het algemeen was dit erg slap. Vooral die eerste 45 min. Wat een verschrikkelijke acteurs zeg. Vooral die turk die zich voordeed als italiaan. Afschuwelijk. Het laatste uur is wat beter door de betere acteurs maar dan nog niet wat ik wilde. Hier had meer ingezeten omdat de sfeer best goed was en de gore om te smullen. Jammer dat hier niet wat bekwamere mensen aan mee hebben gedaan.

Premutos heeft wel een goede reputatie. Misschien die maar eens proberen.

avatar van 606

Qua verhaal en acteren was deze wat beter dan Dard divorce.

Ook zag het er zeker nog niet zo slecht uit ook.

Uitspraken van acteurs waren ook goed alleen zijn zus ja die mag echt wat beter oefenen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als 14 jarige al eens gezien, ontzettend van genoten toen en het is altijd wel blijven hangen als een perfect staaltje splatter nonsense. Gisteren herzien, en daar blijf ik volledig achterstaan.

Ittenbach doet grootse dingen. Het moet heerlijk zijn om alles wat je kunt bedenken, ook daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Terwijl de meeste andere lopen te struikelen over simpele wondjes, omdat het teveel werk kan zijn. Nee, Ittenbach knutselt zich te pleuris om alles zo gaaf mogelijk te laten worden.

Jammer dat 'ie Martina weer cast, want die zal de Engelse taal nooit onder de knie krijgen. Zo zitten er wel meer gare accenten in dit werk, maar zijn die rollen wel leuk ingevuld. Olaf doet z'n best om er nog een leuke draai aan mee te geven met de Deja Vu en ook het heen en weer springen door de tijd heeft wel wat.

Zoals vrijwel alles in z'n oeuvre: bloody awesome!

Tony's Cinema Trash: House of Blood (2006) - tonypulp.blogspot.com

avatar van joolstein

joolstein

Laten we beginnen om te melden dat de film voor iedereen die goed acteerwerk wil het waarschijnlijk niet te doen is! Sla de film dan gewoon over. Voor iedereen die daardoorheen kijkt en weet dat het bij deze film maar om 1 ding draait: GORE Zit bij deze film zeker goed! Vanaf het eerste moment is er actie en er wordt bijna geen gas terug genomen. Het is natuurlijk een B-film, wat betekent dat ervoor sommige zaken weinig geld was. Er is dus vooral bezuinigd op acteurs en aankleding maar niet op de special effects van de gore.Die is tiptop in orde. Het verhaal is degelijk en doet in een vlaag denken aan “From Dusk “Til Dawn.” Toch is elke verdere vergelijkingen met die film niet fair. De film doet wat de film moet doen vermaken! En is dit gewoon een splatter B-horrorfilm van de bovenste plank.

avatar van Vascago

Vascago

Ongelooflijk dat ik deze film vroeger een 1 heb gegeven. Nu eindelijk herzien en ik vind hem echt geweldig. Het acteerwerk is natuurlijk niet best, maar toch een stuk beter dan in een Dard Divorce. Leuk om ook bekende acteurs als Jurgen Prochnow (beter bekend als de kapitein in Das Boot en The Prophecy films) in een bijrol te zien. Ik heb me toch ook absoluut vermaakt met het acteerwerk. Zeker die kale leider in het 2e gedeelte had een aantal hilarische quotes.

De hele sfeer die de film uitstraalde vond ik ook vrij aardig, maar het draait natuurlijk allemaal maar om 1 ding en dat is de gore. En die was wat mij betreft van absoluut topnivo. Bij het beste werk van Ittenbach.

Donders blij met deze herziening. Op naar de volgende.

avatar van jordandejong

jordandejong

Amateurtoneel van Ittenbach. De Duitse trash regisseur lijkt niet helemaal te begrijpen dat zijn fans z'n films kijken voor de splatter, niet voor eindeloze Tarantino achtige dialogen. Helaas kiest hij voor een mislukte variant van het tweede.

Dodelijk saaie, tergend lange en en krampachtig slecht geacteerde scenes volgen. Na een geinige splatter scene (na pakweg 45 minuten) is de film eigenlijk ten einde. Maar omdat 45 minuten natuurlijk geen gangbare speelduur is herhaalt Ittenbach letterlijk ALLES wat we zojuist hebben gezien nog een keer, maar dan met een andere groep personages. Je moet het zien om te geloven....

Kut met hoofdletter K. Leuke creature design en toffe gore maar dat beperkt zich helaas tot luttele minuten op de totale (veel te lange) speelduur. Gemiste kans.