• 9.374.505 stemmen

Glass House: The Good Mother (2006)

Thriller | 94 minuten

Genre: Thriller

Alternatieve titel: The Glass House 2

Geregisseerd door: Steve Antin

Met onder meer: Angie Harmon, Joel Gretsch en Jordan Danger

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Glass House: The Good Mother

"A mother's love is unconditional."

Na het verliezen van hun moeder en vader tijdens een tragisch ongeval, vinden tiener Abby Snow en haar jongere broer Ethan een nieuw thuis bij Eve en Raymond Goode. Eenmaal wonend in het afgelegen huis van hun adoptieouders, komt Snow er spoedig achter dat de Goodes niet zijn zoals ze zich voordoen.

avatar van Justice4All

Justice4All

De "The Glass House uit 2001 gaat over familie GLASS, waarom ze hier Glass House 2 hebben gemaakt begrijp ik niet echt. Misschien omdat de vorige deel het goed deed, ofzo...

Ik heb vorige deel gezien vond niet echt een topfilm, hopelijk dat deze film wel beter is dan de vorige.

avatar van illogical

illogical

Ik snap dit echt niet. The glass house vond ik zo'n verschrikkelijke baggerfilm .

avatar van Geniaale

Geniaale

Echt een super film athans zij mijn vriendin heeft m 2 x achter mekaar gezien

Alleen stemmen als je de film zelf gezien hebt. Ik heb je stem verwijderd.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik begin een beetje genoeg te krijgen van al die "The Good...." films. Wordt allemaal veel te verwarrend.

avatar van stinissen

Slap aftreksel van het orgineel.

avatar van god1

god1

ik heb hem gezien vond het en goeie niks mis mee

goede acteurs ook nog erbij

avatar van seanpuffy

seanpuffy

waarom moeten ze weer een goede film namaken met zelf dezelfde verhaallijn. kunnen die mensen nu zelf geen verhaal schrijven.

ik ga zelf geen moeite doen om hem ooit is te zien.

avatar van sam70

sam70

een wegkijkfilm gewoontjes ,uitmelkerij film

avatar van Shunshine

Shunshine

Heb deze film nog niet gezien.

Maar inderdaad het verhaallijn klopt volledig overeen met die uit 2001.

Daar heeft Stinissen volledig gelijk in en Seanpuffy ook.

avatar van ags50

ags50

De spanning wordt heel langzaam opgebouwd, bijna irritant traag omdat je wacht op actie die maar uitblijft. Angie Harmon zet een uiterst vilein wijf (excusé le mot) neer, die je ondanks haar stoornis (syndroom van Münchhausen by proxy) toch steeds onsympathieker gaat vinden. Haar man is een vreselijke sul, die tegenover haar kennelijk niets heeft in te brengen tot het hem uiteindelijk te bar wordt. Haar kennelijke smetvrees en poetsdrift wordt op gruwelijke wijze verduidelijkt (wie is op dat idee gekomen?). Plot vertoont veel gelijkenis met "The Glass House" maar de uitwerking vind ik origineel.

avatar van Rowen

Rowen

mh, beetje vaag eind. in een keer afgelopen..

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer voorspelbaar, zeeeeheeeeer ongeloofwaardig, script vol met gaten, matig acteerwerk.

Deel 1 was leuk voor een keertje, dit is niet leuk voor 1 keertje.

avatar van Baggerman

Baggerman

Een film die je eerst met een korrel zout moet nemen om ervan te kunnen genieten. Helaas wordt de korrel gaanderweg een zak en later zelfs een hele strooiwagen! Qua plot een hopeloos vehikel!

Want waarom tutje constant maar aan de deuren met tig sloten blijft voelen om te ontsnappen is me een raadsel! Je kingelt gewoon een ruit in???

Dat moeder münschhausen by proxy haar eigen kind uiteindelijk heeft omgebracht wil er bij mij nog wel in, maar als er uiteindelijk nog eens twee extra adoptiekinderen blijken te zijn gekilled, zakt bij mij de broek wel af uit ongeloof.

Sorry, maar waarom zo over the top gaan als scriptschrijver?

Pluspuntje is dat de film wel spannende momenten kent...

avatar van Phantasm

Phantasm

Deel 1 was beter dan deze, al viel het me nogal mee, deze film heeft een al wat te trage opbouw.

avatar van charmed one

charmed one

een leuk vervolg. er zit een goeie spannende sfeer in.

avatar van 606

Die moeder was erg gestoord maar ze acteerde het goed.

Spannende thriller met een goed en realistisch verhaal.

3,5 ster

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Alles behalve een realistisch verhaal. Op en top voorspelbaar! Een 1,5 voor het acteertalent van Angie Harmon.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb het orgineel niet gezien (ben er nu wel benieuwd naar) maar ik vond dit een redelijke film. Sommige momenten waren erg spannend, het einde zag ik niet echt aankomen en dat blonde grietje is wel knap

avatar van 606

jumpstylemovie schreef:

en dat blonde grietje is wel knap

avatar van booyo

booyo

Goeiemorgen, wat een slechte film. Verhaal slaat echt op kaas, en het acteerwerk is ook om te huilen. De hele film is van begin tot eind te voorspellen, en weet nergens verrassend te worden. En dat acteerwerk.. Als 'dat blonde grietje' door krijgt dat haar moeder haar broertje vergiftigd, hoe ze dan spastisch met haar ogen van links naar rechts gaat is gewoon lachwekkend. En hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat die moeder Eve al veel meer kinderen in haar huis had, en dat die allemaal gestorven zijn? Totaal niet verdacht of zo?

Neen, deze film is waardeloos en mijn 1* is eigenlijk al een halve te veel.

avatar van mathieudc

mathieudc

Slecht acteerwerk? Nou ik vond het echt wel knappe acteerprestaties. Die moeder haar 'veranderende' uitdrukkingen en houding spraken boekdelen en kwam het kwam griezelig overtuigend over. Verder ook heel sterk acteerwerk van de dochter en de overige personages vielen best mee vind ik.

Het verhaal, nu ja, er zijn wel een heleboel zaken waar je je vragen over kan stellen en dus realistisch is dit hoogstwaarschijnlijk (en hopelijk) helemaal niet. Verder is ook het einde wat snel afgewerkt vind ik, sommige stukken konden beter uitgewerkt worden.

Qua sfeer zat het echter wel goed en de 'flaws' (die er dus idd wel zijn) in het verhaal wegdenkende en het puur als 'idee' bekijkend (niet te serieus, wat hypothetisch, bekeken), dan zit het toch nog best wel goed. Als film heb ik er dus wel van genoten, ik zat in het verhaal en tja...daar word je best wel kwaad van. Stemt ergens toch ook wel tot nadenken dat er in de echte wereld ook wel degelijk zo enkele gekken rondlopen.

De lage waarderingen omwille van het verhaal snap ik dus zeker, maar qua acteerprestaties kunnen we denk ik niet klagen.

Voorspelbaar, maar toch nog spannend. Wat mij betreft een genietbare film.

(4)

avatar van mikey

mikey

Als ik in een vreemd huis zou worden waar ik zou constateren dat nieuwe en vele sloten op het moment worden vervangen en toegevoegd door een paar slotenboeren, zou ik op dat moment al mijn biezen hebben gepakt. Je weet wel als het nog kan. Verder standaard-tv-thriller-voer maar wel met een hele enge en gestoorde stiefmoeder.. Ook veel momenten dat je tegen het scherm roept: doe nou dit of dat en dan doet ze het niet en dan blijft de film maar doorgaan. En het schiet niet op dan.

avatar van hangtangding

hangtangding

Wel een redelijke film voor zo even tussendoor.

De spanning zat er wel goed in

Soms wat onrealistisch, maar wel interessant om te kijken..

Goed acteerwerk! Vooral dat blonde meisje.

avatar van Zadel

Zadel

een standaard film die niks orgineels brengt. Het enige wat nog een beetje meezit zijn de acteer prestaties. verder niet bijzonder

avatar van Decec

Decec

Oh, wat een spannend thriller film...
Een echte gemene moeder slecht verzorging voor haar zoon/pleegkinderen...
En mag niet eens voor kinderen buiten spelen??

Ik vond wel strenge actrices Angie Harmon...
Prima acteerwerk!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tja... Het was niet echt boeiend. De film begint met een rustige opbouw, laat duidelijk zien wat er allemaal speelt in het leven van alle betrokkenen. Echter... vroeg ik me af wanneer die spanning eindelijk zou loskomen. Helaas was dit niet het geval. Het is wel aangrijpend om te zien wat mensen allemaal kunnen doen en de gekste dingen kunnen bedenken. Maar de manier waarop het uitgewerkt is, is gewoon erg matig.

Had er meer van verwacht...

avatar van Daan258

Daan258

Ik heb alleen het laatste half uurtje gezien,

dus daarom geef ik ook geen cijfer aan deze film'

maar het zag er allemaal best slecht uit. spanning zat er niet echt in

acteren was behoorlijk slecht.

deze film zal ik dan ook zeker nog niet nog een keer van het begin kijken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een hele tijd geleden heb ik deel 1 bekeken, en die was vrij goed. Bij dit vervolg (ook al kan je het niet echt een vervolg noemen) had ik minder hoge verwachtingen. Het had ook geen goede cast of iets dergelijks.

Maar uiteindelijk bleek het toch een erg spannende en leuke film te zijn. Het acteerwerk is ook niet slecht te noemen en je blijft kijken tot het eind, ook al is het voorspelbaar.

De moeder is wel erg gestoord hoor, en het is misschien nog wel een tikkeltje heftiger dan in deel 1. Wel vreemd dat op het einde de vriend van de ouders van de kinderen opeens erachter komt dat de pleegouders niet deugen.

Jordan Hinson is idd een mooi meisje. Jammer dat ze het nooit heeft gemaakt in de filmindustie, want ze kan toch best goed acteren hoor.

3,5* heb genoten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Niet goed of slecht maar vooral erg middelmatig. Ik kon het zelf wel waarderen dat veel van de spannende scenes zich afspeelden bij daglicht. Het past ook wel een beetje bij het verhaal van twee kinderen die in handen vallen van gestoorde pleegouders.