• 9.372.312 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Brad Furman

Met onder meer: Johnny Depp, Forest Whitaker en Toby Huss

Plot City of Lies

"The only thing more notorious than the crime, was the cover up."

'City of Lies' vertelt het waargebeurde verhaal over een van de meest beruchte misdrijven van de afgelopen jaren, de moord op rapper 'The Notorious B.I.G.'. Detective Russell Poole probeert al jaren de moordzaak op te lossen, maar na twee decennia is de zaak nog altijd open. Een verslaggever, Jack Jackson genaamd die wanhopig zijn reputatie wil redden, is vastbesloten om uit te vinden waarom. Op zoek naar de waarheid werken de twee samen en ontrafelen een groeiend netwerk van institutionele corruptie en leugens.

Russell Poole

City Attorney Stone

FBI Agent Dunton

avatar van Koller

Koller

De grootste teleurstelling is het acteerwerk van Depp naar mijn mening. Had liever Garry Oldman gezien...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Goed.

Zeer onderhoudende politiefim. Johnny Depp die eindelijk nog eens een 'normale' rol speelt, zet z'n rol doorleefd en stemmig neer. Inhoudelijk is het soms wat hak-op-de-tak, maar dat is wellicht bewust. Ik heb erg weinig met de muziek, laat staan de rivaliteit in dat rapcircuit, dan is deze film zo slecht nog niet om toch enige interesse te wekken.

3,5

avatar van boemboem27

boemboem27

wat rommelige film met veel terugblikken (waar ik al een hekel aan heb).

die maar weer eens laat zien dat er heel veel corruptie en leugens bij de politie zit.

en natuurlijk ook veel racisme, veel zaken worden daarom in de doofpot gestopt en nooit opgelost,

omdat er erg veel belanghebbenden zijn die dit liever stilzwijgen

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Feitelijk ben ik totaal niet geschikt voor deze film (en daarmee ook niet voor een baan bij de recherche) omdat ik na een handvol procedurele stappen al totaal niet meer weet wie op welk moment op welke plek met welk belang in welke auto zat, en als ik dat wèl zou hebben onthouden zou ik vast niet begrijpen welk licht dat op de zaak werpt en in welke richting ik mijn speurwerk nu moet gaan voortzetten. Dus moet ik mijn plezier bij dit soort films uit andere dingen halen, sfeer voorop, daarnaast personages, dialogen en vertolkingen, en wat dat betreft is het mooi om te zien hoe goed Johnny Depp nog altijd kan (of kon) zijn als hij serieus speelt en eventuele tics en maniertjes thuislaat, zoals hier. Naar Toby Huss kijk ik ook wel graag sinds ik hem als ongeleid projectiel in Joe Carnahans Copshop zag, en de rest van de cast blijft eigenlijk niet bij hen achter. Kortom, hoewel de maatschappelijke thematiek van zo'n doofpotaffaire natuurlijk verschrikkelijk is heb ik City of lies toch vooral als "esthetische" mystery-thriller gekeken, en daarbij ben ik verrassend genoeg dieper de film in gezogen dan ik op voorhand gedacht had. (Maar vooral ben ik blij dat ik niet woon in een stad waar corruptie, macht en geld ("pussy and power ") zó nauw met het politieapparaat zijn verweven als in Los Angeles. Tenminste, dat hoop ik dan maar, dat het er in mijn stad wat anders aan toegaat.)