Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Sean Biggerstaff, Emilia Fox en Shaun Evans
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 juni 2007
Plot Cashback
"Sometimes love is hiding between the seconds of your life."
Nadat kunststudent Ben Willes (Biggerstaff) pijnlijk gedumpt wordt door zijn vriendin Suzy, ontwikkelt hij een vorm van chronische slapeloosheid. Om de lange nachten door te komen besluit hij nachtwerk in een plaatselijke supermarkt te gaan doen. Daar ontmoet Ben een aantal bijzondere mensen die allemaal hun eigen redenen hebben om 's nachts op te blijven.
Ben Willis
Anna Shapiro
Steve Jenkins
Frozen Beautiful Girl
Joy4ever
Prachtige film! Schitterende soundtrack ook! Wie weet doe ik er mettertijd een halfje bij maar voor nu geef ik dik 4* aan deze film. Top.
Pauluschhh
Ik vond het niks. Slap verhaal zonder pit erin. Bovendien een erg suffe hoofdrolspeler
simonvinkie
Ik was vrij benieuwd wat in van deze film zou vinden. En best een aardig filmpje hoor. Een beetje dromerige komedie, met een paar leuke scenes, en een goed sfeertje. De beelden zijn mooi gefilmd en prachtig weergegeven. De acteerprestaties waren ook prima. jammer genoeg deed het allemaal niet zoveel met me. Leuk om een keer te zien, maar thats it.
Leo1954
- 2073 berichten
Mooie mengeling van treurigheid, het liefdesverdriet is herkenbaar voor een ieder die het heeft meegemaakt, zotte humor die mooi gedoseerd was en dromerige romantiek. Het stilzetten van de tijd was origineel en gaf een bizar effect, heel mooi. En alleen de filmposter is de 4 sterren al waard, wat een gave poster
boombastic
Deze film is zo 'onwerkelijk' mooi, na een herziening dan ook sky high.
niethie
Erg fijn inderdaad! Het eerste uur is niet minder dan geweldig, de manier waarop de hoofdrolsper zijn gevoelens geschrijft is op de een of andere manier heel herkenbaar en dat is vreemd gezien ik me zelf nooit in zo'n pakket bevonden heb. Misschien was het wel het hele fantasie wereldje wat hij zo mooi weergeven en beschreven werd, iets wat niet perce hoeft te duiden op zijn relatiebreuk maar overal aan te pas had kunnen komen. je tussen een menigte bevinden, de tijd te stoppen om er op je eigen manier en tempo naar te kijken en te genieten van de kleine dingen. heel herkenbaar! Visueel is het ook echt subliem soms, sommige scenes lopen echt heel mooi in elkaar over, vooral dat switchen van heden naar verleden en weer terug. Ook een stuk wat me is bijgebleven, waar Ben langzaam in zijn bed valt, heel mooi gedaan! En dan die muziek, je moet er van houden natuurlijk, wat ik dus niet doe, maar hier paste het heel goed. Heerlijk droge humor ook, niveautje Trainspotting, die het geheel niet te zwaar aan doen voelen. Wel jammer dat het soms, mede door de overdreven typetjes en puberale ongein, vooral in de tweede helft, een beetje vaak te American Pie achtig werd, en hier gaat Ellis dus (te) vaak veels te ver mee over het randje, vooral omdat het de hele voorgaande dramatische opbouw flink aantaste waardoor de ontwikkelingen, ik noem de opbloeiende liefde tussen Ben en Sharon, ook meteen minder geloofwaardig werden.
Dat kost de film logische wijs toch al gauw een half sterretje, ondanks dat ik niets tegen AP heb, in tegendeel zelfs, het gaat gewoon niet smane met de arthouse kant van de film.Vervolgens wil ik nog even opmerken wat een mooie dame ik die Emilia Fox toch vind. Heb me de hele film afgevraagt waar ik haar nou ook alweer van kon, tot het me opeens te binnen schoot. Zei is dat meisje uit die coole Chemical Brothers video, Setting Sun voor wie het nog niet duidelijk was. Kan het nergens vinden maar het is me overduidelijk. Altijd al willen weten wie dat nou was en dan kom ik haar jaren na dato opeens in zo'n film tegen. Toeval?
3,5 sterren
Laoslander
Dit was een film met zeer creatieve ideeën en originele opvattingen. (vooral in het begin) Maar evolueerde geleidelijk aan in een doorsnee romkom
Visueel prachtige film, er worden leuke dingetjes gedaan met de camera en ook de "frozen seconds" zien er prachtig uit.
Cashback heeft verder een mooi, dromerige sfeer en her en der moest ik ook lachen.
Soms was het wel erg puberaal, een schetende opa die poseert is niet bepaald grappig. Maar gelukkig zijn dit kleine incidentjes die geen grote invloed hebben.
Het uiteindelijk standaard romcom verhaaltje is verder erg simplistisch en weinig verrassend, maar de visueel prachtige eindscene maakt Cashback een bovengemiddelde film.
Esp
Een zeer aparte maar een zeer mooie film.
Hoewel ik nooit echt van dit soort films houd, heb ik deze aan een stuk doorgekeken.
De acteurs speelde trouwens ook erg goed
Fox McCloud
Zeer goed.
Aparte, maar erg leuk gevonden film. Ik heb zeer genoten van deze film. De film is een sublieme mix van drama en komedie.
Humor wordt constant afgewisseld met romantiek en drama. Van een doodserieuze toon naar kurkdroge humor. Tussendoor zijn er van die leuke filosofietjes en monologen over schoonheid, tijd en verlangen.
Verder wordt er erg sterk geacteerd. Sean Biggerstaff en Emilia Fox weten een paar zeer sterke karakters neer te zetten.
Bovengemiddeld vermaak.
Bottleneck
Prachtig geschoten film met leuke acteurs. Soms klinkt het wel erg doordacht poëtisch en romantisch maar die scenes met de ‘frozen’ vrouwenlichamen en dat ze iets magisch hebben zijn fantastisch en herkenbaar. Net als z’n eerste ervaringen als klein jongetje trouwens.
De humor is meestal wel geslaagd alleen neemt het soms teveel de overhand. Maar als dan bijvoorbeeld een nummer van Frankie Goes to Hollywood aanzwelt heb ik overal weer vrede mee.
3,5* maar zal eerder 4 dan lager worden.
Quinne
Een film die je op een bizarre manier raakt met veel herkenningspunten uit je eigen leven, prachtig in beeld gezet en subliem geacteerd.
De montage kon gewoon niet beter, en je bent aan het meezweven in zijn wereldje door zijn overtuigende vertelvorm.
Je moet idd houden van de kleine dingen in het leven!
Klasse film!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Nu weet ik waar de mooie vrouwen in de supermarkt gebleven zijn; die doen 's nachts hun boodschappen.
Vreemde film. Vaak makkelijk, clichématig, origineel, plat, serieus, maar wat vooral vreemd is: de film is soms wat donker, maar verandert langzaam in een feelgoodmovie.
Helaas zag ik hier en daar wat gepikte grapjes, of wat flauwigheden, maar zag ook veel moois qua vondsten en geestigheid.
Het hele idee van het stilzetten van de tijd is eigenlijk wel uitgekauwd, maar het smaakt me altijd goed. Zeker in deze film met het tekenen van naakte dames, of de dame waar hij gevoelens voor heeft.
Veel genietbare scenes. Ook veel scenes die er niet helemaal toe deden, het leek bij vlagen wel of Sean Ellis wat losse ideëen wilde samenvoegen. Die hele voetbalscene had van mij niet zo gehoeven, veel te flauw en er gebeurde niets noemenswaardigs, op het slot na. Wellicht een poging tot luchtigheid.
Ik heb me geen seconde verveeld (op die voetbalscene na dan) en zou wel wat meer van dit soort films (poëtisch, fris) willen. Goed acteerwerk ook. Evenals de soundtrack, hoewel ik the Power of Love wel iets teveel van het goede vond. Ook de poëzie werd soms te pretentieus.
Minpunt: door het intro (goed uitgevoerd) en het feit dat Suzy direct een ander heeft op een wat platvloerse manier, en het spel zelf, gaf me nooit het gevoel dat hun liefde ooit puur is geweest, of in ieder geval het verdriet ervan.
Vreemde film, maar bovenal prachtig.
93.9
Best leuke film.
Soms een beetje op het randje van goedkope onderbroekenlol, maar soms ook weer origineel en ontwapenend.
3 *
Klopt, maar ik heb niet zo iets dat ik er opgewonden van raak. Vind het vooral cinematografisch heel mooi gedaan. Dan verbloemt het de "geilheid" van zo'n scene.
fappie
- 2005 stemmen
Stel je er maar niet al te veel bij voor mannetje
Mannetje? Man.
.. en ik stel me er bij voor wat ik maar wil . Ik zag trouwens al in de omschrijving dat het geen porno is.
LauraCharlotte
1 van mn favo films! Alles zit erin. Prachtige beelden, prachtig verhaal en alle soorten emoties, heerlijke feelgood. En niet zo preuts als de Hollywood films. Sean Biggerstaff speelt echt superrelaxed.
heb deze film al heel vaak gezien en hij blijft mij ontroeren.
Baggerman
Best een vermakelijke film. Bestaat er geen poster zoals de Nederlandse DVD-hoes? Of heeft daar weer één of andere feministe over zitten klagen? Maar dat even tussen ().
Jammer van de kwelerige soundtrack. ('The Power of Love'??
Maar verder vooral amusant met die twee gekken en toch ook nog wel een beetje inhoud dankzij de mooie beelden en een (nèt) niet al te klef plotje.
Twee dingen vielen me meteen op:
UK-film / Expliciet full-frontal naakt
Revolutie???? en:
Ben kan echt goochelen met de tijd, want er klopte natuurlijk niks van zijn jeugdherinneringen etcetera! Zo zien we de twaalfjarige Ben en zijn jeugdvriend Pong spelen. Helaas ben ik al zo oud dat ik me ook nog kan herinneren dat vriendjes dat spel (het nieuwste van het nieuwste!) thuis hadden en dat wij daar helemaal hoteldebotel van waren! Dat was dus rond 1981, gok ik? Volgens mij speelt de film zich af rond 2005. Dan zou Ben dus nog ouder moeten zijn als dat ik ben en al ruim 35+ in de film, maar hij is een student van pakweg twintig????
Niet dat ik zo zit te kijken naar films, maar het viel me zomaar op!
Laoslander
er zat ZOVEEL potentieel in deze film, maar het scenario was ZO slecht! had hier Charlie Kaufman maar eens op los gelaten..
Fryce
Heb mij prima vermaakt tijdens deze film. Had een lekker ritme en kon de humor waarderen. Het stil laten staan van tijd had wat mij betreft iets minder gemogen. De boodschap was wel mooi.
xenne
JDSsmetje
Visueel schitterende film. De manier waarop regisseur Sean Ellis het vrouwelijk schoon naar voren weet te brengen is artistiek geslaagd. De tijd staat stil, wordt vertraagd, en het geluid valt weg. Dromerig en wondermooi.
Daarnaast kon ik me bijzonder goed inleven in het personage van Ben Willis. Je weet de achtergrond van het personage en zijn gevoelens en gedachten worden zelfs geciteerd. Vanaf minuut 1 kon ik me verplaatsen in dit personage en neem daarbij ook nog het lekker ritme van deze film... Meeslepend.
Maar deze film heeft ook nog een andere kant. De humor namelijk, wat veel te overdreven en puberaal is naar mijn smaak. Het neemt te veel de bovenhand (die voetbalwedstrijd bijvoorbeeld, wat voegt het toe), en gaat niet samen met het artistieke gedeelte van deze film maar is bovenal niet grappig. Neem nu de rollen van de andere personeelsleden en de baas. Neen, dit was niet mijn tik.
Ook verhaaltechnisch heb ik kritiek op deze film. Het begint allemaal heel aardig, maar wanneer Suzy zich actief in het verhaal vermengd, gaat het mis. Vanaf dan is de rode draad clichématig, voorspelbaar en afgekeken. Ben en Suzy starten een relatie, Ben kust met een ander, Suzy ziet dit en is pissed-off, maar toch wordt de kijker getrakteerd op een happy end. Dit verwacht je in The Sweetest Thing, maar toch niet prijswinnende films als Cashback...
Gemengde gevoelens dus,
Ach ja, je bent zelf ook nog een puber ja. Soms kan je er wel is van genieten. Vond die voetbalwedstrijd bijzonder grappig
clutch
Vond vooral het personage Matt juist een fijne toevoeging aan het plaatje. Maarja banale humor hoeft ook niks mee te zijn, vind ik dan.
Rodger
dit was echt nou een pracht van een film, ik was iets te laat en heb dus het begin niet gezien... maar de rest boeide mij erg...
dikke 4**

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland