• 9.374.764 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Roger Spottiswoode

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Ben Johnson en Hart Bochner

Plot Terror Train

"The boys and girls of Sigma Phi. Some will live. Some will die."

Een groepje jongeren haalt een grap uit bij een leerling, de grap gaat mis en er gebeurt een ongeluk waarbij een van hen in een ziekenhuis terecht komt. Vier jaar later is het examenjaar van de studenten en besluiten ze een gekostumeerd feestje te houden in een oude en vervallen trein. Die nacht sluipt er ook een moordenaar rond de verloren trein rond, verkleed in een kostuum, en slacht de studenten een voor een af.

avatar van tovenaar

Coole poster,van coole film

4sterren

avatar van BOND31

BOND31

Herinner me dat ik er niet veel aan vond, deze horrorfilm. Nogal saai eigenlijk. Lee Curtis borduurt verder op haar Halloween-rol, en verder meen ik dat Leslie Nielsen er ook een rol in heeft. Spottiswoode zou 17 jaar later de beste Bondfilm met Pierce Brosnan regisseren, Tomorrow Never Dies. Ook is hij natuurlijk de man van de uitstekende thriller Under Fire (1983).

avatar van Reinbo

Deze heb ik ooit gezien, maar heel lang geleden en er was niet heel veel aan in mijn herinnering...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

niels1990 schreef:

Coole poster,van coole film

4sterren

stem je nou omdat je de poster leuk vind?

Ik vond de film erg zwak. Overduidelijk niet veel geld aan special effects uitgegeven

avatar van niethie

niethie

Wat ik bedoelde matthijs was dat het een mooie poster van een mooie film was.

Heb de hele week alleen maar van dit soort leuke horrofilmpjes gekeken en had ook deze maar weer eens onder het stof vandaan gehaalt en vond het nog steeds een erg leuke en vermakelijke slasher met opvalend goed acteerwerk dat voor een claustofobisch sfeertje zorgt aangezien het zich in een trein afspeelt. 3 sterren

avatar van horrorjp

horrorjp

Net gezien en ik heb erg genoten! Het verhaal was erg leuk en er was een goede sfeer! Het was ook nog erg orgineel vond ik en het gaf mij ook inderdaad en claustofobisch gevoel. Maar die grap die ze aan het begin uithalen is tog niet bij een leraar? volgensmij is dat ook gewoon een leerling.

Als ze de trein ingaan verwacht je dan ook erg veel en stuk of 50/60 tieners die een trein instappen. Daar verwacht je tog wel minimaal dat de helft daarvan omkomen. Maar dat is het geval jammer genoeg niet er gaan zeer weinig mensen dood en je ziet er ook nog weinig van.

Wat ik dan weer erg positief vind aan deze film is de erg leuke sfeer. Die tieners met hun gave maskers. En natuurlijk een leuke rol voor Jamie Lee Curtis. Maar wat ik dan het aller vetste vond aan deze film was die complete wc scene. Die vond ik dan zo leuk en goed gemaakt. Daardoor zal ik altijd posttief aan deze film terug denken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Zoveelste film die tijdens de hoogdagen van de slasherfilm op het publiek werd afgevuurd. Maar toch net iets anders dan wat je al gezien hebt. Ondanks het feit dat het hier een typische formulefilm betreft bevat het scenario genoeg originele en atypische ingrediënten om zomaar in de vergetelheid te verdwijnen.

Drie factoren maken van Terror Train een film die een geheel eigen stempel op het genre drukt:

1) De gemaskerde killer die, verschillend van bv. Jason en Michael, steeds de identiteit aanneemt van z'n slachtoffer. Het gemaskerde bal dat plaatsvindt in de trein biedt namelijk genoeg mogelijkheden om je in anonimiteit te hullen.

2) David Copperfield die de "dode" momenten opvult met door discomuziek begeleide goocheltrucks.

3) Een ideale setting die sterk contrast voorziet tussen feestelijk gedecoreerde wagons en claustrofobische gangen waarin de moordenaar zijn prooi besluipt.

Dit alles wordt met zoveel enthousiasme gebracht dat de typische high school sfeer weer van meet af aan voelbaar is. Bovendien blinkt Terror Train uit in sterke belichting en magisch kleurgebruik, waardoor je meermaals in een dromerige rit wordt ondergedompeld. Spanning en bloed worden gereserveerd voor de eigenlijke finale en dat is zowat het enige minpunt aan Terror Train, dat in vergelijking met genregenoten relatief soft is. Maar afgezien van deze uitschuiver is Terror Train de ideale slasher die in de voetsporen van Halloween en Friday the 13th een heerlijk avondje griezelen garandeert.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Na de flop "Prom Night" gezien te hebben, had deze film voor mij geen hoge verwachtingen, maar wat was ik mis, dit is een echte goede slasher.

Een feest op een trein, waar zich ook een moordenaar bevindt. Een origineel plot is het natuurlijk wel. De trein kan niet stoppen, dus je kunt ook niet vluchten. Alleen al dit gegeven zorgt voor een ongemakkelijk sfeer. Als daarbij tijdens heel de film de rare kleurschakeringen en duffe sounds opgewekt worden dan wordt je als kijker in een erg claustrofobisch sfeertje gedompeld.

Het is erg verontrustend hoe dicht de slachtoffers eigenlijk bij de moordenaar kunnen komen voordat ze afgeslacht worden. In andere films is het meestal een kat en muisspel tussen slachtoffer en moordenaar en zie je de moordenaar even toeslaan en dan weer verdwijnen. Hier is het anders, echt goed gedaan.
De film trakteert de kijker op enkele griezelige scènes. Alleen is het jammer dat de moordenaar relatief weinig toeslaat en als hij toeslaat dat het zonder goor of veel bloed gebeurd. De meeste moorden gebeuren ook off-screen. De saaiere momenten worden inderdaad goed opgevuld door de goocheltrucs, wat zeker voor extra sfeer zorgt.

De moordenaar in deze film is toch wel verrassend. Heb ergens gelezen dat SPOILERS !!hij in het echte leven ook een dragqueen is, wat dan toch de rol een extra tintje geeft.

Wel vraag ik mij af wat er nu eindelijk met de remake gaat gebeuren. Daar komt maar geen vooruitgang in, zijn de plannen afgeblazen?

Deze film vind ik zeker een aanrader voor een avondje griezelen. Ik ga hem ook bestellen, is zeker niet misplaatst in mijn collectie.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

BOND31 schreef:

Dan heb je op de verkeerde film gestemd. Leslie Nielsen speelt mee in de horrorfilm "Prom Night", ook van hetzelfde jaar. En inderdaad die was echt bagger, dit is wel een aanrader.

Overigens heeft deze slasher een belachlijk laag gemiddelde.

avatar van Vascago

Vascago

Geweldige slasher met een (uiteraard zou ik bijna zeggen voor films uit die tijd) fantastische sfeer. De locatie is niet alleen origineel, maar ook creepy omdat je er niet van kunt ontsnappen. Er zat wat weinig bloed in, maar de moorden waren zeker toch aardig door de spanningsopbouw en het goede acteerwerk hielp ook zeker mee.

Fantastisch.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Lekkere spannende film, echt jaren 80, niet bijzonder, wel leuk.

Er had van mij wel wat meer gorigheid in gemogen, maar je kunt niet alles hebben toch?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Heerlijk sfeervolle eighties slasher. Vooral door de setting in de trein voelt het heel claustrofobisch aan. Typisch high school sfeertje weer, en de personages zijn ook enorm genietbaar. Erg sfeervol en ook een erg toffe killer. Die de identiteit van zijn laatste slachtoffer aanneemt. Visueel ook erg subliem, wat de claustrofobische lading een extra impuls geeft. Ook de betrokkenheid van Copperfield is een geniale keus, die de dode momenten opvult en die ook nog eens zorgt voor meer mysterie. De dader had wat mij betreft wel wat meer mogen toeslaan en had wat mij betreft ook niet zo ten onder moeten gaan. Ook zonder masker was ie heerlijk geschift.

Weer zo'n geweldige eighties slasher, wat waren horrors toen toch goed.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Naomi Watts schreef:

Weer zo'n geweldige eighties slasher, wat waren horrors toen toch goed.

Helemaal mee eens, dit was toch de beste die we dit weekend gezien hebben. En Jamie Lee is cool

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Rianneke_Dan schreef:

[ de beste die we dit weekend gezien hebben.

Nee joh .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Dat is mijn mening, respecteer dat eens joh

avatar van 606

Aardige eighties film met de nodige spanning.

Leuke locatie en redelijke slashers.

Acteren was ook niet slecht.

avatar van IcU

IcU

Heerlijke sfeer, en knap effectief masker werk. Het gegeven is simpel (Iemand die steeds van kostuum wisselt) maar erg creepy. Hoewel het in het begin allemaal wat voorspelbaar leek, wist de film je toch nog in vraagtekens te laten zitten. En het opvallende is dat er nog best goed geacteerd werd.

Maar het aller beste vond ik het feit dat deze film zo makkelijk weg kijkt. Er komt lange tijd geen gore in, maar dat maakt niet uit. Er is genoeg interessants te beleven om deze film gewoon als een trein voorbij te laten denderen. Onverwacht goeie 80's horror.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ondanks de weinige gore (of zijn hier meerder versies van?) en natuurlijk nauwelijks spanning wat betreft whodunnit, toch heel degelijk in elkaar gezet en opgebouwd met als bijzonder pluspunt de locatie: een claustrofobische, doordenderende trein. De rol van Copperfield zorgt nog even voor de nodige afleiding en verwarring, maar op het moment dat ik de assistente zag, was het wel duidelijk. Ook al krijg ik niet altijd gelijk, deze keer weer eens wel. En de finale was toch als een kers op de taart, die arme jongen! Maar heeft hij uiteindelijk wel met Jamie Lee mogen zoenen!

3,5*.

avatar van yeyo

yeyo

Degelijke slasher met scream queen Curtis in de hoofdrol. De trein is een ideale setting en ook de verschillende kostuums zijn een leuk gegeven. Helaas wordt er nogal weinig uitgehaald en ironisch genoeg verliest ook de film halverwege zijn tempo bij de stilstand van de trein.

avatar van perceived

perceived

Aardige old skool slasher die na herziening toch wat tegenviel. Goed maar niet heel bijzonder.

avatar van FillumGek

FillumGek

Aardige slasher die helaas toch wat gewoontjes was. Zoals ik van te voren had verwacht is het sterkste punt de sfeer. Het gekostumeerde feestje is gezellig en natuurlijk de ideale situatie voor een moordenaar om ongestoord je slag te slaan. Niemand gelooft immers dat er echt wat aan de hand is. Daarnaast is de trein een originele, maar bovendien een claustrofobische en beangstigende locatie waar je onmogelijk van kan ontsnappen.

Scream Queen Curtis kan natuurlijk weinig fout doen in dit soort filmpjes, de rest van de cast kon me niet zo bekoren. Maar zolang er maar hard gegild wordt is het goed. Tof hoe de psychopaat te werk gaat, maar jammer dat veel kills offscreen gebeuren. Het einde was ook een beetje teleurstellend, ik had graag een verrassinkje gehad. Nog een thumbs up voor de goocheltrucs door de film heen, erg vermakelijk.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Gisteren eindelijk eens gekeken. Ik moet zeggen dat ik dit een erg vermakelijke slasher vond.

Helaas wat weinig gore, maar verder lekker sfeervol en met een erg leuke locatie.

Een aanrader voor de liefhebbers van het slasher genre.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Geweldige slasher! Origineel hoe de killer zijn uiterlijk aanpast naar zijn slachtoffers. Zijn identiteit is natuurlijk meteen al duidelijk. David Copperfield is leuk om naar te kijken en ook de locatie mag er wezen.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Deze is idd wat ondergewaardeerd. Sfeervolle slasherfilm met minder

Gore maar meer suspense. Vanity (van Vanity6) heeft ook een kleine

rol. Eigenlijk klopt de beschrijving bovenaan dus niet helemaal , want

als je die leest ,lijkt het alsof de studenten een feestje geven in een oude

trein ,die ergens staat . Op VHS had ik het gevoel dat er in geknipt was

, maar dvd is hetzelfde dus is er geen ongecensureerde versie volgens

mij.

avatar van jordandejong

jordandejong

Terror Train is een aardige slasher die ondanks het bijna compleet ontbreken van gore door de hele aardige setting toch erg vermakelijk is.

De moorden zijn teleurstellend. Weinig suspensevol en het ontbreken van de gore vind ik bij een slasher bijna altijd een minpunt. Gelukkig ziet de killer er gedurende de film wel erg tof uit omdat hij steeds een ander kostuum van de feestgangers aantrekt.

De setting is wel enorm sterk in deze film. De zwarte stoomtrein die door de winterse landschappen rijd is enorm sfeervol en af en toe behoorlijk claustrofobisch. Ook de confrontaties tussen de killer en Jamie Lee Curtis zijn zeer de moeite waard.

Jammer genoeg is de film wel behoorlijk tam en wordt het tegen het einde pas wat spannender. Gelukkig wordt de rest van de film opgevuld met geinige goocheltrucs .

avatar van ipman-99

ipman-99

"Have you ever shoveled any coal?" ... " !!!

Vermakelijk Slasher !!! Heerlijke slasher op een nog heerlijkere locatie ..., juist ja een trein !

Deze slasher moet het hebben van zijn sfeer, Jamie Lee Curtis en die heerlijke coole maskers.

David Copperfield komt ook even piepen om wat magische goocheltrucs uit zijn mouw te toveren !

De kills zelf ... waren niet zo heel hard en meestal draaide de camera zich weg van het geheel !

Dit kwam de sfeer en spanning ten goede !!!

Prima jaren '80 suspense slasher !!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zeer aardige slasher die zijn punten scoort met de setting en de sterke sfeer. Ook de vermommingen en de uitdossing van de killer geven Terror Train een meerwaarde. De climax is voorspelbaar maar dat is haast inherent aan het subgenre. Sterk.

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Moet bekennen dat deze film mij zeer tegenviel. Het idee van de gemaskerde killer is natuurlijk niet nieuw, maar dat deert op zich niet. De opbouw van het verhaal is slecht naar mijn mening, ook is het jammer, dat in tegenstelling tot andere slashers, je meteen al vanaf het begin van de film a): met zeer grote waarschijnlijkheid kan zeggen wie de dader is, en b): het motief van de dader weet. Dit vind ik juist zo leuk aan andere slashers, dat je als het ware vanuit het perspectief van de slachtoffers meedenkt over wie het nou is. Jamie Lee Curtis speelt wel goed, en ook de rol van David Copperfield vond ik geweldig.

Het einde vond ik enigszins slordig en abrupt. Misschien dat ooit na een tweede kijkbeurt ik mijn mening bijstel.