Genre: Familie / Animatie
Alternatieve titel: Frank en Frey 2
Geregisseerd door: Jim Kammerud
Met onder meer: Jeff Foxworthy, Reba McEntire en Patrick Swayze
Plot The Fox and the Hound 2
"Old Friends, New Adventure."
Frank is niet zo goed in jagen als Chief en krijgt al snel het gevoel dat hij nergens goed in is. Frey heeft echter onvoorwaardelijk vertrouwen in zijn beste vriend en zorgt ervoor dat Frank in een hondenzanggroep komt. Frank vervangt echter de hond Dixie, die niet gewend is om afgedankt te worden. Dixie is van plan haar plaats in de groep terug te winnen, terwijl Frey moet toezien hoe Frank meer aandacht besteed aan zingen, dan aan hem.
Dixie (stemrol)
Cash (stemrol)
Todd (stemrol)
Copper (stemrol)
Lyle (stemrol)
Granny Rose (stemrol)
Talent Scout (stemrol)
Waylon / Floyd / Additional stemrols (stemrol)
Additional stemrols (stemrol)
Additional stemrols (stemrol)
Pieter Montana
Weer een klassieker die een waardeloos vervolg zal krijgen.
FillumGek
Een deel 2....
Ben benieuwd...de regisseur heeft alleen (slechte) vervolgen gemaakt zo te zien.
Justice4All
Nou je het zegt... Duimen maar, dat deze film goede recensies gaat krijgen
Angrod_Pallanén
Een slechte film kan ook goede recensies krijgen dus ik duim liever dat het een goede film wordt
Vooroordelen of niet, dit wordt een gewone midquel bedoeld om te vermaken met dezelfde personages zonder dat het enige inbreng heeft aan het origineel. Gelukkig dat er ook nog films zijn als Bambi 2.
En Jim Kammerud belooft weinig goeds. Ookal vond ik TLM2 toch een redelijk vervolg.
Esteban
't Is niet waar zeker? Straks zijn de classics zonder vervolg in de minderheid.
matthijs_013
niet te vroeg oordelen. ik las dat bambi 2 een hele goede vervolg was op de klassieker.
donnie darko
Ik vond de eerste al niet één van de betere disney's dus dit zal zeker niks worden. Ik ga het waarschijnlijk zelfs gewoon nooit te zien krijgen, hier ga ik mij echt niet mee bezig houden.
pokefreak
Ik heb gehoord dat (bijna) al de classics een vervolg gaan krijgen ik heb zelfs gelezen dat er nog een 4de film komt van aladdin, die zou dan (volgens de geruchten) gaan over de geest.
Angrod_Pallanén
't Is niet waar zeker? Straks zijn de classics zonder vervolg in de minderheid.
Zijn ze al.
[edit]Zijn ze nog niet, het is nu nog 22 tegen 22.[/edit]
Rianneke_Dan
Hoe komen ze erop, ik verwacht er nu al niet veel van.
Kan natuurlijk niet tippen aan het eerste deel, alhoewel dat ook niet één van men favorieten is.
Ik wacht het rustig af, maar zo'n vervolf als Bambi 2 zal er niet snel komen.
En de hoes vind ik ook niet echt bijzonder nee.
*Chrissie*
Alweer een Disney vervolg
Vind ik echt heel jammer, hou het verhaal origineel!
Sanderkeuh
Ik heb niets tegen vervolgen, maar zo'n verhaal die zich afspeelt in film 1 (ben even naam kwijt, heb je ook met Tarzan 2) vind ik niet leuk...
Angrod_Pallanén
Midquel heet zoiets, misschien als je Bambi 2 kijkt dat je mening verandert.
pokefreak
Best wel een goed verhaal en goede muziek 4* voor de muziek en 3* voor het verhaal. Dat geeft een gemiddelde van 3.5* van mij.
Matige film.
'The Fox And The Hound 2' draagt niets bij tot het originele verhaal en is slechts een excuus om een nieuw verhaal te maken, met bekende personages. De film mist echter enkele vorm van magie, iets waar het origineel geen gebrek aan had. Het enige leuke nieuwe personage is het krekeltje dat een aardige poging is om de twee vogels en de rups uit het origineel te vervangen.
De animatie is mooi, maar dingen als het reuzenrad en auto's worden schaamteloos afgergaffeld met de computer, waardoor prachtige plaatjes worden vervuilt (zie: scène met het vuurwerk). Ook is het hele verhaal een beetje zinloos, omdat je vanaf het begin al weet hoe het gaat eindigen. Dat wist je bij 'Bambi II' ook al, maar die film wist tenminst een goed verhaal neer te zetten dat de reis waard maakte.
'The Fox And The Hound 2' heeft dat niet, en verkeerde keuze van stemcasting maakt een mislukte sequel compleet. Het ligt niet aan de creaties van de originele personages, het ligt wel aan het gebrek van enige originaliteit.
2.0
neo
Hoor veel mensen over een classic praten. Maar was de originele The Fox and the Hound eigenlijk wel een klassieker?
Deze heeft niet de status van een boel andere Disney films naar mijn idee.
neo
Vind dit vervolg trouwens stierlijk vervelend. Een nog wat vervelender verhaal als de eerste. Dan zitten er naast een middelmatigescore van Joel Mcneely ook nog eens een flink aantal afschuwelijke bluegrass liedjes. Het lelijke computergebruik, zoals die vrachtwagens in het begon, helpt ook niet echt veel. 1 ster
koosspoorloos
Ik lees hier de reakties gekeken door volwassen mensen
Behoorlijk negatief maar, mijn kinderen en vriendjes
zien het blijkbaar niet zo.
Als ze de film gezien hebben moet ie weer opnieuw aangezet worden.
en dat de hele dag.
daarom omdat de kids hem zo mooi vinde een 4.0
JimmyH
Maar wat vindt je er zelf van?
Moet je je misschien afvragen wie hier de doelgroep voor is... volgens mij nog steeds kinderen!
Anyway, ik zal 'm vandaag of morgen eens kijken... i'll be back!
neo
De doelgroep is duidelijk. Dat betekent toch niet dat je dan, indien je erbuiten valt, enkel vanuit hun positie erover kan oordelen en niet een eigen mening vormen.
JimmyH
Natuurlijk mag dat, waar zeg ik dat je dat niet mag? Maar ik lees dat je deel 1 al niets vond, en je deel 2 nog slechter vind. Misschien is dit dan niet helemaal jou type film en is het logisch dat je hem 1 ster geeft. Ik heb bij voorbaat ook al een mening over een bepaald soort films, vandaar dat ik die dan ook niet kijk...
Maar oke, dit is zo mijn gedachte erover... that's all...
Angrod_Pallanén
Deze heeft niet de status van een boel andere Disney films naar mijn idee.
Ja, The Fox And The Hound was een klassieker. Bijna elke langdurige animatiefilm voor 'Toy Story' was een Classic. Qua animatie enzo zie je dat er ook wel vanaf hoor, 'The Fox And The Hound' heeft prachtige scènes!
neo
Maar oke, dit is zo mijn gedachte erover... that's all...
Ik heb enkel gezegd dat ik het verhaal niet zo erg boeiend vond bij het origineel (beloon de films zelfs met 3 sterren). Heeft niks met een vooroordeel te maken.
Aangaande die klassiekers status. Iedereen kent klassiekers als Bambi, Sneeuwwitje etc. Echter Fox and the Hound roept vraagtekens op bij mensen van zelfs mijn leeftijd. Het is niet dat ik er studie naar heb gedaan, maar een klassieker (die steed weer opnieuw wordt gekeken door een nieuwe groep) status zie ik er niet in. Zo brengt Disney ook Taran en de Toverketel als klassieker in de wereld, die zelfs nog meer vraagtekens op roept.
Angrod_Pallanén
Klopt, maar een Disney Classic is iets totaal verschillends dan een film klassieker.
'Sneeuwwitje' gaat de geschiedenis in als eerste avondvullende tekenfilm en 'Bambi' heeft de meesterlijke huilscène die nooit vergeten zal worden. Echter, Disney Classics kan je defineren door de grootte van het project. Op uitzondering van de Classics die in de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt ('Make Mine Music', 'The Adventures Of Ichabod And Mr. Toad') zijn bijne alle Classics animatiefilms van een uur/anderhalf uur waar jaren aan gewerkt is en ruimschoots aandacht aan besteed is. Vaak is het zelfs zo dat de Classic het hoofdproject was en dat de live-action enzo op de tweede plek kwamen.
Hier vind je een lijst van de Disney klassiekers (niet erg recent van 'Chicken Little' is dus absoluut geen klassieker) en als je naar de volgorde van de films kijkt zie je dat veel films rond 'The Fox And The Hound' van dezelfde kwaliteit zijn. Ze werden jaren na Walt's dood gemaakt in de tijd dat het barslecht ging met de Disney studio's. Dit tijdperk duurde tot 'The Little Mermaid' die er voor zorgde dat de Disney tekenfilms weer op de kaart kwamen (mede door de inbreng van computer animatie).
Dat is ruim gezegd dat verklaring van verschillen in kwaliteit
neo
Een klassieker (of dat nu een Disney klassiekr betreft of niet) heeft ook wel een bepaalde tijd nodig om die status te verdienen als het ware. Disney hanteert die regel echter anders. Zou er niet van opkijken als ze nu Brother Bear ook al promoten als een klassieker. Bij vele kan ik begrijpen waarom ze zo worden bestempeld, Fox and the Hound niet.
Heb ook nog nooit gehoord dat de jarenlang werken aan een film met goede tekenkwaliteit bijdraagt aan de stempel. Maar er worden blijkbaar wat vreemde andere manieren gebruikt.
Angrod_Pallanén
Het is ook geen ere titel, zoals ik probeerde uit te leggen het is gewoon de titel die wordt gegeven aan elke grote productie tekenfilm van Disney. Het heeft weinig te maken met het woord klassieker, het is meer een naam. Als een film Disney Classic als stempel heeft wordt hij beter verkocht, vandaar dat 'Chicken Little' gepromoot werd als Disney Classic. De Disney Classics zijn gewoon alle avondvullende tekenfilms van Disney die enigszinds met de hand zijn gemaakt.

The Fox and the Hound
1981

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

The Journey of Natty Gann
Avontuur / Familie, 1985