The General's Daughter (1999)
Genre: Thriller
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: John Travolta, Madeleine Stowe en James Cromwell
Releasedatum: 11 november 1999
Plot The General's Daughter
"Go behind the lies."
Het naakte lichaam van Captain Elisabeth Campbell, dochter van de Generaal Campbell, wordt dood aangetroffen. Paul Brenner en Sara Sunhill, legerdetectives en ex-geliefden, worden ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Zij ontdekken dat er zich bij het leger dingen afspelen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Paul Brenner
Col. Robert Moore
Col. Dr. Donald Slesinger
Capt. Jake Elby
Jordy
Goed gemaakte thriller. De film is redelijk spannend, goed gefilmd en goed geacteerd. Erg speciaal is 'ie nergens, maar ik hou het op 3 sterren.
Blindfold
Een soort JAG achtige film? (ik heb hem nog niet gezien namelijk).
neo
klopt blindfold,een soort JAG.
In het begin van de film vond ik het accent van travolta irritant,maar gelukkig dat later in de film hij weer normaal praat.
jeroen79
Ik heb een hekel aan JAG, maar vond deze film wel grappig. 3 sterren dan maar.
sn@ke
- 2077 berichten
The General's daughter is een intelligent gemaakte film met aardig wat spanning en een zeer goede John Travolta. Hij verveelde me niet en het einde had ik zeker niet zo verwacht. 3,5*
Phoenix
Ben er ongeveer na een kwartiertje ingevallen maar de film intrigeert me dermate dat ik nog wel ff wil wachten op Hart van Nederland om het einde te zien. En dat zegt wat bij mij...
Nu dus nog geen beoordeling maar van wat ik nu gezien heb (goede rollen, aardig spannend, leuke dialogen) zit ik iig op de 3.
BoordAppel

Ik gooi dr maar een heel scala aan smileys tegenaan want wat SBS nu weer voor Nazi streek bedacht heeft; lekker in de gids zetten dat Hart van NL niet door de film komt en t dan vrolijk wel doen. En die middelvingeropsteeksmiley moet er snel komen.
Ps: De film zelf vind ik tot nu toe erg goed en ik neem m dan ook vrolijk op.
Pps: In de Mikro Gids staat wel een erg domme fout. In het verhaaltje bij de film staat dat de generaal door James Cameron gespeeld wordt.
dacht ik, maar toen zag ik meteen dat t Cromwell was.
Phoenix
Door dat afschuwelijke Hart van Nederland (het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dacht ik zo) blijf ik een beetje daas achter na het einde van de film. Ik snap hem nog nie helemaal... Desalniettemin krijgt The Generals Daughter 3,5* van mij.
BoordAppel
Ik ben het helemaal met Phoenix eens; hart van NL is KUT midden in een film en t kan idd niet vaak genoeg gezegd worden. Met zn cijfer ben ik t ook eens. 3,5 voor het redelijk standaard verhaaltje, de geweldige acteerprestaties (vooral de scenes met Woods en Travolta vond ik erg goed) en t best wel verrassende einde.
Geen hoogstaand filmpje, maar zo af en toe (tussen de Bergman's en Tarkovsky's door
) moet je gewoon even zo'n filmpje kijken.
Travolta heeft zijn beste tijd wel gehad, want ook hier stelt hij me weer teleur. Het verhaal en vooral het einde vond ik wel érg ver gezocht, maar ja, je kan niet alles hebben. Verder niet zo veel over zo'n filmpje lullen....
Agony
- 1985 berichten
Travolta liep volgens mij in Swordfish alleen maar een beetje 'cool' te wezen....(heb hem een tijd geleden gezien dus...)
Beejeej
in the general's daughter is Travolta ook redelijk een bink. heeft wel een paar sterke opmerkingen
best aardige filmmuziek trouwens!
Purmerend
(vooral de scenes met Woods en Travolta vond ik erg goed)
Helemaal mee eens.
CAPIpsv
Fantastische film.
spannende momenten.
Erg goede Travolta ook moet ik zeggen, komisch en cool.
Het einde was ook wel onvoorspelbaar.
4****
predator
- 1954 stemmen
aardige film, met een aantal verrassende wendingen en een redelijke rol van Travolta. Ik vond die reclame-onderbreking van Veronica wel op een enorm suf moment gedaan op het eind.
Maar de film is best te doen.
CAPIpsv
Overigens ook supermooie film muziek.
Paste ook goed bij het verhaal, en op de goede momenten afgespeelt.
Matige film.
Wel voor een keer een film die weg raakt met het bombastische. Stoorde mij veel minder dan normaal, komt waarschijnlijk omdat het visueel net iets stijlvoller was dan de gemiddelde 'dit soort' film.
't Is uiteraard allemaal al eerder gedaan, en veel beter, en veel nieuws valt er hier ook niet te rapen. Maar voor z'n speelduur verveelt de film niet echt, zitten er enkele aardige dialogen in (niet super, maar stelt ten minste iets voor) en enkele leuke scenes.
Valt inderdaad niet veel over te zeggen, alleen dat ik me niet verveeld heb, en dat het veel en veel erger had kunnen zijn. Best amusant, maar meer valt er ook niet uit te halen. 2.5*
PS: wel nog even de geweldige intro vermelden, met name dan het nummertje dat erachter gemonteerd werd. Rest van de score was onopvallend, maar dit sprong er echt positief uit.
Roodkapje
Ik ben al niet zo voor zulke detective-verhaaltjes, maar het is toch ergens spannend. De beeldjes zelf zijn soms om te genieten.
mirjo 2
Best goeie film. Ben niet zo'n Travolta-fan, maar deze mag er zijn.
Half punt extra voor de fantastische muziek tijdens de aftiteling. Is er een soundtrack van deze film???
A.S.E.
Uiterst vermakelijke film die vooral goed is door de FANTASTISCHE muziek van Carter Burwell!!!
xenne
dit is idd een aardige film met een aardig verhaal, met aardige acteurs en met een goeie soundtrack. toch mist de film iets, is het iets te standaard en lijkt het iets te veel op een aflevering uit een detective serie. maar vermakelijk was het zeker, het bekijken waard .... 3
Theatertje
Travolta acteert als een koe en helaas lokt hij met deze flauwe vertolking alle aandacht weg van de moordzaak. Dat is zonde, want het verhaal mag er best wezen. Travolta is gewoon verkeerd gecast. Sorry, John, maar zelfs een vis kan meer emotie tonen dan jij.
Minority_Check
ik vond het best wel meevallen
best sterk verhaal
aardige acteurs
sommige stukjes waren saai
maar hij was zeker niet slecht
MarkFish
Vrij standaar inderdaad, maar wel vakkundig gemaakt. En door de prestaties van de cast komt de film zeker wel boven de middelmaat uit. James Woods speelt een erg coole/gemene/intelligente en overtuigende rol, maar er zitten sowieso veel goede acteurs in. 3,5 *
leon1970
Goede thriller film en indrukwekkende film.
Sterke rol van John Travolta.
Waardering: ****
niethie
Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit filmpje zag maar ik kan me nog herrineren dat het verhaaltje wel boeiend was, Travolta een leuk rolletje speelde en het hier en daar wat spannende scenes bevatte maar voor de rest vond ik het niet echt hoogstaand allemaal, gewoon een leuk wegkijkertje niets meer, niets minder.

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie