Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: John Cameron Mitchell
Met onder meer: Sook-Yin Lee, Paul Dawson en Peter Stickles
Releasedatum: 26 oktober 2006
Plot Shortbus
"Open Your Mind. And Everything Else."
Shortbus volgt een groep New Yorkers die balanceren op de tragikomische grenzen van seks en liefde. Alle karakters en hun problemen komen samen in een erotische nachtclub. Een film vol filosofische vragen, vleselijke lusten en onstuimige liefde.
James
Jacuzzi Hunter
Jacuzzi Hunted
Dead Man in the Jacuzzi
WanderingStar
5.. vanwege het heerlijke gevoel wat ik eraan overhield erna..
Heb ontzettend hard gelachen tijdens deze film..
Vond ook duidelijk te zien dat sommige van de acteurs al na gelang de film vorderden beter in hun rol terecht kwamen.
5.. vanwege de liefheid en de menselijkheid die hier erg goed overgebracht wordt. Gevoelens, angsten, onzekerheden, enz..
Hele fijne leuke mooie grappige film.
.. Hmm..
eh
ok 4,5
Vanwege het einde. Ik als happy-feel-good kijker hoopte natuurlijk tijdens de film op een happy ending. Alleen toch een klein beetje teleurstellend dat ik het uiteindelijk ook kreeg. Het was wat realistischer geweest als het niet allemaal zo enorm goed af was gelopen.. Poep gebeurt nou eenmaal in het leven.
nightbreed
Met dit soort opmerkingen moet je denk ik oppassen
Ik zal h'm maar niet inkoppen he
WanderingStar
whahaha nehh.. doe maar niet ;p too obvious..
Ik twijfelde wel 'n paar seconden, maar ik dacht 'zijn vast allemaal van die serieuze film kijkers hier'..
nightbreed
whahaha nehh.. doe maar niet ;p too obvious..
Je overschat ons een beetje
Je overschat ons een beetje
Mhmmm.. ja blijkbaar!!
Ok.. naja moet in elk geval op mn woorden letten hier.. Mn post is al aangepast omdat ik onwetend een "spoiler" erin had gezet..
Sorry Meneer de Moderator.. ik zal erop letten in 't vervolg..
masterrossi
Ik vond het een leuke aangename film.
Natuurlijk komt er veel geneuk in voor, maar ik vind het nergens overbodig of vervelend voor het verhaal.
Het past juist erg goed bij de problemen waar de mensen in de film tegen aan lopen.
Zoals een vriendin van me ooit heeft gezegd "Voor een relatie goed te laten werken is de sex gewoon nodig. Ik kan altijd wel met vrienden in de kroeg gaan zitten of een goed gesprek hebben, maar das nog geen relatie hebben" (ik was dus een vriend in dit geval, hahaha).
4,0
alec
Geweldige hartverwarmde film!
Vooral de personages/karakters die zo ver van je afstaan stond me wel aan. Maar ook weer niet zo ver dat je je toch identificeer met sommige karaktertrekken of ervaringen. Ik kan een heel betoog houden hoe goed deze film is:
[ depressie, de scene in de kast (hartverscheurend), generatie, scene met de oud burgemeester en Ceth, watertank, fantastische dialoog met de 2 dames, remote-ei scene, werkelijke lachwekkende scene, de zelfmoord poging, zo realistisch neergezet, the stalker, met de confrontatie en de bench scene bij de zee, de ultieme orgasme )
De expliciete sexscenes hebben mij niet gestoord (ben nogal ruimdenkend) maar helaas wel de laatste 5 minuten van de film. (Gatver, wat was dat klef, zo freaking gezellig en lelijk gezongen, daar gaat een volle halve punt van af!) )
Al met al, een film voor mensen met een zeer open mind
Een *4.5
cubedude
Hmm, dit is geen film...
Diepgaande karakters, emoties? bah allemaal in functie van het pornografisch gedeelte... Idd, een hippyfilm voor deze tijd.
Sorry, vind het gewoonweg waardeloos. "Kom vrouw, we gaan een filmpje kijken" - we weten wat de reactie zal zijn als ze zoiets ziet.
En dieper kijken? Wel dat kan ik dan ook in One Night with Paris, ook wel hartverwarmend met een goed verhaal: een rijke dame dat niet meer weet wat goed of slecht is, rijkdom maakt je gek. tadaa: een artististieke film!
HaanHoen
I De seksscènes zijn niet meteen storend, en domineren de film gelukkig niet zoals dat wel het geval was bij een film als 9 Songs.
De seksscènes in 9 Songs zijn wat mij betreft absoluut niet dominerend (of lust opwekkend zoals sommige dat zullen zien). Ik zeg niet dat dat bij Shortbus wel het geval is, maar 9 Songs weet tenminste nog een mooi en realistisch beeld op het scherm te zetten, wat tevens ook de kracht is van die film.
Deze film kenmerkt zich daar niet in, en springt er ook op geen enkele andere manier uit. 'Taboe doorbrekend?' Ik vind van niet. Hier is gewoon sprake van een inhoudelijk matige film, met slecht acteerwerk, en die voor mij geen enkele boodschap weet te brengen.
Geef mij dan maar 9 Songs.
mikey
Dodelijk saaie, harde en lelijke porno (homo, losbo, do it yerself, en straight), vreselijke conversaties en afschuwelijk acterende mensen in een verhaalloos ensemble filmpje. Voor elk wat wils dus.
niethie
Vreemde saaie klucht die wat mijn betreft niet eens onder de noemer film zou mogen vallen, dit is gewoon een uiterst vreemde pornofilm verwikkeld in een arthouse jasje, heb de film vorig jaar gezien maar weet eigenlijk nog steeds niet helemaal wat ik ermee aanmoet, naast een hoop explicite seksscenes (niet alleen tussen- hetroseksuelen) daarnaast zitten er ook nog een paar zogenaamd diepzinnige (filosofische) gesprekken in de film die het geheel verder ook niet veel goed deden, daarnaast waren de personages totaal niet boeiend om over het compleet onbrekende verhaal nog maar te zwijgen. Al met al ik vond er geen zak aan (en zo te lezen) ben ik lang niet de enigste, ik vergeet de film eigenlijk liever-
1 ster voor het experiment.
grabberke
Wat porno en wat verknipte zielen maken geen goede film. Het gemiddelde geeft dat goed aan vind ik.
ralfsjam
prachtige mooie open film over relaties en sex! goed in beeld gebracht ook... sfeer is geweldig en het acteren ook! zo te zien zijn sommige niet open genoeg in mijn ogen. ik zeg ook in mijn ogen. veel mensen zullen dit als schokkend ervaren, maar he! dit is het echte leven voor sommige. geweldig toch zo'n tent als shortbus? jammer dat sommige mensen het porno noemen als ze een penis zien in harde vorm. eindelijk eens een film die er geen doekjes omheen draait! van mij krijgt hij een 4 (een dikke harde, hahaha)
een film voor mensen die open zijn en wat aandurven! begin er anders niet aan....
p.s. die andere poster is beter
p.s. die andere poster is beter
Het is absoluut niet schokkend, maar het is gewoon een aanfluiting van een film. 9 Songs wil ik je dan graag aanraden. Die heeft een stuk meer te bieden.
ralfsjam
die heb ik ook gezien.... was OOK goed! zeker kwa muziek.
ralfsjam
toch wil ik er even op terug komen. heb 9 songs nog een keer gekeken, want het was alweer een tijdje geleden. maar ik moet zeggen dat shortbus kwa verhaallijnen en sfeer beter was dan 9 songs. 9 songs is echt muziek, sex en een beetje voiceover, veel minder verhaal dan shortbus. short bus straalt meer diepgang uit en sfeer. en dan kun je ze ook niet echt met elkaar vergelijken als je even de sex weg laat. 2 totaal verschillende films. dus als je 9 songs erbij gaat halen al je iets te vergelijken zoekt, dan gebruik je alleen de sex als argument.... verder is er weinig te vergelijken!
HaanHoen
Het gaat erom dat beide films worden bestempeld als provocerende vanwege de hoeveelheid seks die erin zit. Maar je kan de films wel degelijk vergelijken. Shortbus bevat inderdaad meer verhaal, maar ik vind het zelf allemaal een beetje nonsens. Wanneer mensen dan gaan roepen dat er een filosofische diepgang in zit verwerkt, dan vraag ik me toch echt af of we wel naar de zelfde film gekeken hebben. Sowieso hoeft een goed verhaal opzich nog niet noodzakelijk te zijn om een goede film te maken. 9 Songs bijvoorbeeld, straalt weer veel meer sfeer uit. De kracht van die film is dat er een ongelooflijk realistische aanpak is gebruikt. De scene's zijn gewoon zo gefilmd zoals het is. Geen overdreven gestileerde en gepolijste liefdes drama's waar we er al zoveel van hebben, maar gewoon een menselijke weergave van de werkelijkheid. Erg mooi om te zien vind ik dat.
ralfsjam
we gaan hier niet uitkomen he?
HaanHoen
Nee, waarschijnlijk niet, maar dat hoeft toch ook helemaal niet? Iedereen zijn eigen ding en eigen smaak, anders zou het een erg saaie bedoeling worden op deze wereld. Maar discussie is natuurlijk nooit verkeerd
had ik kunnen zeggen
nightbreed
Totaal niet interessante karakters, matig acteerwerk en een saai script zorgen voor een niet al te prettige ervaring.
Daarbij komen ook nog eens de expliciete sexscenes die voor 99% gay zijn (ik heb geen kut gezien en zeker 15 stijve pik-scenes mogen aanschouwen).
Voor de gay-man is dit leuk maar IK DENK (dus: als jij een heterosexuele man bent die de film top vindt hoef je niet in de verdediging te gaan) dat de gemiddelde heterosexuele man hier niet al te warm van zal worden.
Eigenlijk vond ik alleen dat SM-meisje interessant en alleen daarom heb ik de film niet na 20 minuten gestopt.
Zonder die expliciete sexscenes zou niemand ooit over deze film hebben gepraat en dat zegt genoeg lijkt me.
Voor de duidelijkheid: Ook zonder de sexscenes zou ik dit een slechte film hebben gevonden.
Cyberator
O my... was da!
Kheb maar stukken van de film gezien... GAY GAY GAY
ik ga akkoord met nightbreed.
Dit moet toch een 18+ film zijn? Pure homo film. Niets anders dan lullen en lullen zuigen. JAK!
Ik vond alleen dat ene sm meisje leuk. had wel een interessant personage. Zat iets in.
Ziek wereldje waar we in leven...
Querelle
Niks zieks gezien. Maar een goeie film is het niet inderdaad.
Finisterra
Zeer slechte film, die wegens zijn rampzalig acteerwerk, lachwekkend plot, onfunctionele porno en inhoudelijke leegheid nauwelijks zijn bedoelingen weet waar te maken. Enkele iets leukere scenes weten deze film van de laagste score te houden, maar meer dan 1* kan ik hier toch echt niet aan kwijt.
De Troskompas gaf deze film 3 sterren en in de eerste 20 minuten leek het erop alsof het een komische seksueel geörienteerde film zou worden. Dat seksueel geörienteerd klopt wel (zo heftig als in de eerste 20 minuten wordt het echter nergens meer) maar komisch was deze film niet meer na 20 minuten. Met veel pijn en moeite toch uitgekeken en ik kan niet anders concluderen dan dat het een belachelijke saaie film is die nergens opslaat.
Degene die deze film misschien willen zien vanwege de pornografische beelden (70% is gay) kunnen zich beter storten op "Caligula" of op "Baise-moi". Die zijn ook nog eens beter qua film. Vooral de eerste.
niethie
Ziek wereldje waar we in leven...
Querelle
Vind ik niet. Caligula en Baise-Moi zijn echt pulp van de bovenste plank. Dan vind ik dit beter. Voor goeie films met pornografische beelden moet je bij Catherine Breillat zijn. Larry Clark ook wel, er zijn er vast meer die goed zijn. Gisteren the Wayward Cloud gezien, maar die was niet echt expliciet.
valerio2003
Ik vind het wel een goeie film ,in de zin dat het acteerwerk ijzersterk was want het leek wel een docu,maar ik moet wel eerlijk zeggen,dat ik van die seks-scenes van die homo's ook niet echt vrolijk werd.
Ik heb er niets tegen maar als hetero kijk je daar liever niet naar.
pluislim
was inderdaad een pornofilm.... Ik heb hem helemaal gekeken, maar het was geen superfilm... Ik wilde gewoon weten hoe hij zou aflopen..

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Riri Shushu no Subete
Drama, 2001

L.I.E.
Drama, 2001

Design for Living
Komedie / Romantiek, 1933

Me and You and Everyone We Know
Drama / Komedie, 2005

Idioterne
Komedie / Drama, 1998

Güeros
Komedie / Drama, 2014
new york cityfree loveswinger club transsexualitysekszelfmoordpogingerotiekgroup sexorgasmsex therapy dominatrixmannelijke homoseksualiteitgay interesthomosekspolyamorybdsmlhbthomo themahomo