• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: John Cameron Mitchell

Met onder meer: Sook-Yin Lee, Paul Dawson en Peter Stickles

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Shortbus

"Open Your Mind. And Everything Else."

Shortbus volgt een groep New Yorkers die balanceren op de tragikomische grenzen van seks en liefde. Alle karakters en hun problemen komen samen in een erotische nachtclub. Een film vol filosofische vragen, vleselijke lusten en onstuimige liefde.

avatar van donnie darko

donnie darko

Is nogal seksueel geladen, volgens de users op imdb die hem al hebben gezien. Ook de trailer wijst in die richting. Ik vermoed dat het ala Larry Clark gaat zijn.

... Een film vol filosofische vragen

Huh?

Eén lange vervelende nichterige pornofilm vermomd als artfilm. Vol schuine Albert Mol -mopjes. Af en toe gaan ze ook serieus met elkaar praten en die gesprekken gaan dan vooral over kwesties als: het wel of niet bezigen van trio's, welke dildo moeten we nu weer eens nemen en dat soort filosofische vragen. Het gevoel kwam in me op dat die sharia misschien niet eens zo'n gek idee is. 0,5*

avatar van Friac

Friac

Ik zou Shortbus idd ook niet omschrijven als 'een film vol filosofische vragen', maar de film daagt de kijker wel uit om zich seksueel te bevrijden en doet zich vragen stellen in verband met persoonlijke grenzen en vrijheid (dat was toch het geval in mijn gezelschap). Meer dan dat is het volgens mij ook niet.

Wél is Shortbus een hilarische film met een heerlijk sfeertje (die animatie van New York!). De seksscènes zijn niet meteen storend, en domineren de film gelukkig niet zoals dat wel het geval was bij een film als 9 Songs.

Wat mij betreft: een aanrader!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Krijgt toch een mooie 7.5 op IMDB.

avatar van The Contender

The Contender

Lijkt me wel een aardige film. Zal iets weg hebben van Ken Park of niet?

avatar van neo

neo

Zou kunnen. Clark films intrigeren mij enorm. Maar die stellen nog echt keihard en realistisch iets aan de kaak...

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik krijg er meteen zo'n Larry Clark gevoel bij..

Maar ik weet nog niet of ik 'm wel wil zien.

Lijkt me opzich niet veel aan,

even afwachten wat de meeste mensen gaan zeggen als ze hem gezien hebben.

avatar van elixeryen

elixeryen

Ik kan niet wachten om hem te zien. Als hij even mooi is als Hedwig, laat maar komen..

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Nee. Al die gekke new yorkse mensen, al dat gezeur over sex, al die penissen... Het is Woody Allen voor porno-fanaten. Levert wel 1 leuke scene op. Drie homo's die een vrijpartij laten ontaarden in het zingen van het nationale volkslied.

Shortbus is 2006 neo-hippie rutgersavonden bull met quasi alles talk.

Je zou de mensen een sexloos leven willen toewensen.

Net als in veel van dit soort films wordt ook hier weer het voorspelbare blik travestieten opengetrokken om de film op te leuken. Dat lukt niet echt.

2 sterren voor de aardige sfeer

Huh?

Juist

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Een film gaat eens een keer niet over hetero's zoals ALTIJD het geval is! En dan is het meteen een vervelende, nichterige pornofilm vermomd als artfilm!

Stront ziek word ik van hetero's die alles afdoen, wat afwijkt van hun 'huisje-boompje-beestje-vrouwtje-kindje-VW'tje-mentaliteit' als vervelend, nichterig en per definitie fout.

Kijk eens verder dan dat je neus lang is; er zijn mensen in deze wereld die op een andere manier liefhebben en intimiteit bedrijven dan jij!

En nu moet ik kappen met schrijven want ik wil allerlei dingen zeggen die me geheid een ban gaan opleveren.

Leviwosc schreef:

Een film gaat eens een keer niet over hetero's zoals ALTIJD het geval is!

Generalisatie

Leviwosc schreef:

Stront ziek word ik van hetero's die alles afdoen[], en per definitie fout.

Generalisatie

Leviwosc schreef:

Kijk eens verder dan dat je neus lang is

Vooroordeel

Leviwosc schreef:

En dan ook nog in woede uitbarsten.

theresia

Ik vind dit echt een 5 * film.. alles komt erin voor.. ok ok ok, in het begin dacht ik al van jezus ik zit gewoon naar een porno film te kijken, maar dacht.. ik kijk verder.. en toen kwamen de verhaal lijnen aan de beurt.. ik heb zelfs een traantje weg gepinkt bij deze film, en gelachen om de vele typetjes die erin voorkomen.. eigenlijk is het best een trieste film, als je er dieper over na gaat denken waar de hoofdlijn verhaal over gaat. wat wel weer goed gaat komen, net op tijd.. ik heb gewoon gelachen om de vele ironische momentjes van de typetjes die gebeuren.. heerlijk, ik heb ervan genoten.. maar.. je moet er wel van houden, met je nogal preuts aangelegd, of je wilt hem kijken met een vriend of vriendin die niet van blote billen, piemels, kutjes houdt waarschuw ik je... dan is deze film niet geschikt..

kappeuter schreef:

Shortbus is 2006 neo-hippie rutgersavonden bull met quasi alles talk. Je zou de mensen een sexloos leven willen toewensen.

als je dat die mensen wilt toewensen, moet ik zeggen dat je eigen sexleven er dan wel een beetje saai aan toe gaat, dat dat er dan voor jou zo normaal uit zou zien.. beetje spanning in de sex sfeer van tegenwoordig is helemaal niks verkeerd aan hoor... maaar ieder zijn mening en wensen qua sex..

sorry maar hoe zijn de "normale" in jou doen ziende ogen travestieten er dan uit... tuurlijk zijn ze voorspelbaar, omdat travo's eenmaal zo zijn, dit valt nog wel mee hoe ze er daaraan toe gaan.. heb nog wel veel erger gezien..

Olaf K. schreef:

Jezus wat heb ik in een scheur gelegen bij dat stukje... please talk dirty and hard to me, whahahah hoe moet je dat anders doen, als je lippen tussen het sterretje zit.. schitterend...!!!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Als ik het zo allemaal lees is het een 'art meets porno movie' als ik het zo mag omschrijven.

De film scoort bij imdb vrij hoog, een 7,1 na 4425 stemmen.

Hmm, mijn interesse is gewekt.

Is deze gewoon bij mediamarkt te koop?

avatar van Korstieboy

Korstieboy

Absoluut een film om gezien te hebben, deze film koppelt expliciete sex los van porno, het is even wennen, maar zeker ook een verademing na al die mislukte pogingen (9 songs bijv.) Goed verhaal, personages van vlees en bloed met hun eigen herkenbare problemen, die net als ieder ander mens sex hebben.Hetero, homo, of wat dan ook.Dat zorgt ook voor een hoop hilarische momenten! En sowieso weer wat taboes doorbroken....op een komische manier. Een nieuw mijlpaaltje bereikt. So whats next?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ach...ach... dacht even te doen te hebben met een unrated, hardcore versie van Gordon en Joling over de vloer bij de parenclub... Ik maar wachten tot Gerard keihard uitroept; "Ik heb er toch de kracht niet meer voor! Al die blote piemels..." Maar nee dus er zijn toch nog mensen die menen dat het hier serieuze arthouse betreft met een boodschap, ja zelfs een filosofie

Een boodschap over sexuele grenzen... Begrijp me niet verkeerd ik ben best een voorstander van sexuele variatie en wat iedereen tussen de lakens uitvreet moet ie zelf weten. Maar gelukkig heb ik geen vrij banaal en idioot travestieten filmpje nodig om tot die conclusie te komen.
Soms hoop ik stiekem gewoon op een terugkeer van de lekkere ouderwetse taboes, met mysterieuze mannen en vrouwen waarvan je soms net een stukje tepel of bil of vooruit plukje schaamhaar ziet, filmisch toch vaak vele malen interessanter dan dit gesmijt met lichaamsdelen.

De dramastukjes en dialogen uit deze Shortbus zijn echt werkelijk lachwekkend beroerd. Er zijn zo al 2 scenes die bij mij op een shortlist voor "legendarisch slecht" mogen komen te staan (De ex-burgemeester en het telefoonnummer met watervaste stift) zo slecht dat het eigenlijk bijna weer leuk wordt!
Uiteindelijk ook opvallend a-erotische film trouwens, veel sex maar werd er niet echt warm van zeg maar (goed blote mannen en groepssex doen het nu net niet helemaal voor mij) het komt allemaal nogal geforceerd en zonder al te veel gevoel over die sexscenes.

Enfin, moraal van het verhaal. Voor een vrouwlijk orgasme is wel heel veel poespas nodig of... ahum... je laat gewoon een goede Medicijnman zijn werk doen

Shortbus uitermate geschikt voor de categorie zeldzaam slecht 0,5*

avatar van hydraulix

hydraulix

nightbreed schreef:

De film scoort bij imdb vrij hoog, een 7,1 na 4425 stemmen.

Hmm, mijn interesse is gewekt.

Is deze gewoon bij mediamarkt te koop?

Yep, zag het laatst bij de Mediamarkt A'dam (tot grote verbazing! Niet echt een film die ik bij de MM zou verwachten )

avatar van AFX

AFX

Eén langgerekte geeuw. Een halfje voor de uiterst lekker op-en-neer-op-een-stuiterbal-wippende Chinees-Canadese kont.

avatar van synesthesia

synesthesia

Ja, precies de reacties die ik had verwacht.

Er zijn weinig films zo compleet. Ik weet zeker dat ik em nog vaak ga kijken.

En verder? Lees maar wat Theresia zegt. Die weet waar ze het over heeft

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1915 stemmen

Black street hookers vol. 3 is beter!

avatar van IchBinEinOiseau

IchBinEinOiseau

Een beeldje!

Samen met Los Amantes de Circulo Polar de meest vertederende film die ik zag!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

IchBinEinOiseau schreef:

Een beeldje!

Samen met Los Amantes de Circulo Polar de meest vertederende film die ik zag!

Ik snap serieus niet hoe je zo'n inderdaad mooie film als Los Amantes... kan vergelijken met dit prul?

synesthesia schreef:

Er zijn weinig films zo compleet...Lees maar wat Theresia zegt.

Nou, dat zal ik dan maar eens gaan doen....

Jezus wat heb ik in een scheur gelegen ... whahahah hoe moet je dat anders doen, als je lippen tussen het sterretje zit.. schitterend...!!!!

Een hilarisch moment in de filmgeschiedenis inderdaad.

avatar van grovonion

grovonion

Toch wel een erg groot verschil in score tussen imdb en moviemeter. Is het publiek op moviemeter wat preutser? Of cinefieler? In dit geval neig ik naar het eerste, ik vond de film, op een aantal te expliciete homo-scenes, best goed. Toch zeker stukken beter dan een aantal films die op moviemeter veel hoger scoren. 't is een geval van een film die toch wel ergens weet te chockeren en daardoor misschien wat tegen-reacties oproept.

Ik vond de film niet goed, niet vanwege preutsheid en ook niet vanwege shockerende scenes (die zaten er niet in).

Ik vond het gewoon een slechte film.

avatar van Erwinner

Erwinner

Tja, ik had ook hoge verwachtingen, hij stond cinifiel hoog aangeschreven.

De sex scenes waren wel grappig, maar de drama was niet overtuigend.

Het was alles bijelkaar vrij saai, helaas.